Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Nie chcę ich oddać na amen, tylko myśle o akcji z SCC i jeśli by nie znalazły domków, to o powrocie do mne w niedziele wieczorem. Być moze uda sie wydać Radarka albo w sobotę, albo w niedzielę. A w poniedziałek ma jechać do domku swojego Leos, ale ten weekend zapowiada sie "wesoło", stąd moje pytanie...
A na akcję mogłabym sie z Lena wybrać, o ile obieca mnie zabrać i odwieźć...

• Replies 128
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

jednak nie tylko ja-dziś spotkałam dziewczyny z fundacji Pomoc Goldenom w lecznicy-i spytałam je jak działają w okresie przedświątecznym-czy wydają psy- oczywiście że nie! po świętach i nowym roku-teraz nie ma żadnych adopcji.

Posted

chaty nie rozniosą... ale ją zasikają i zakupkają dokumentnie!
Są bardzo grzeczne, tylko ciągle plączą sie pod nogami, bo najlepiej czują sie przy nodze pańci.

Oktawio, nasza fundacja nie jest entuzjastką przedświątecznej akcji, ale jaki mamy wybór... ja w tej chwili mam cztery duże szczeniaki na dt. Mają szanse znaleźć dom... zamiast wylądować w schronisku w zimie... :roll:

Posted

Sprawa wygląda tak: zareagowałam na apel Leny_zet, obiecałąm przetrzymać dwa szczeniaki do piątku wieczora, bo w sobotę miały jechać na akcję w SCC... wiecej nei mogłam deklarować, bo mam jeszcze Leosia i doszedł Radarek. Po skonsultowaniu sprawy z Formicą ustaliłyśmy, że szczeniaki na akcje pojadą, ale jako psiaki LEny_zet, jeśli natomiast domków nie znajdą, to od niedzieli wieczora przechodzą na naszą fundację w sensie utrzymania i umów adopcyjnych.

Posted

Jak dla mnie, czy adopcja jest dokonana przed świętami czy po nie ma żadnej różnicy. Chętne domy, które się do mnie zgłaszają są tak samo skrupulatnie wybierane i prześwietlane. Fakt jest o wiele więcej chętnych ze względu na chęć zrobienia komuś prezentu, ale Ci odpadają od razu. Z drugiej strony niektóre osoby decydują się na adopcje psa akurat w tym okresie, bo przez święta mają więcej czasu wolnego i chcą go poświęcić w całości nowemu członkowi rodziny. Uważam, że nie należy całkowicie zrezygnować z adopcji, bo zwierzaki mogą stracić szanse na naprawdę dobre domki.
Ja nie lubię takich akcji supermaketowych i wydawania psów na miejscu, i już odbyłyśmy niejedną dyskusje na temat tego sposobu wydawania piesków. Ale jeśli dziewczyny gruntownie prześwietlą chętnych do ich adopcji to dlaczego nie miałyby trafić do nowych domów?

pozdrawiam,
formica

Posted

Gratuluję psiakom domków, dzielne cioteczki pozdrawiam!

Pozdrawiam też wszystkie pieseczki czekające na domy.

:turn-l: :turn-l:

maganr1 - skonataktuj się z kimś z okolic, np. z brazowa1 albo udaj się do najbliższego schroniska, tam zawsze czekaja jakieś biedaki, których losem nikt sie nie interesuje. Wszystkie polskie schroniska są pełne niechcianych zwierząt:(

Posted

fakt, 3 szczeniorki z rodzenstwa pojechały dziś do domków. Moja poszła juz po 20 minutach pobytu do Żarek - wzieła ja para - zamieszka w domu z ogrodem z labradorką, od razu kupiono jej całą wyprawkę, ode nie tez dostała swoje ulubione zabawki kocyk jedzonko, 2 szczeniaczki od Halbiny poszły do Katowic i Chorzowa. Nie były to osoby przypadkowe, chcace zrobic komus prezent, przyszły ze swoimi smyczami, obrózkami bo wiedziały ze taka akcja się odbywa, w 1szym przypadku bylo to małzenstwo w srednim wieku, w 2im małzenstwo z pełnoletnią córką, cała rodzina wspolnie podejmowała decyzje, był skrupulatnie przeprowadzony wywiad wraz z ogladaniem zdjęc ich poprzednich psów i pokazywaniem warunków mieszkaniowych na zdjęciach. Domy beda w okresie miedzy swietami a sylwestrem osobiscie sprawdzane a teraz bedzie kontakt telefoniczny.
były pytania ad. planów swiateczno sylwestrowych itp.
Sowja sunie oddawałam ze łzami w oczach ale przekonana jestem ze dobrze trafiła. Zaraz bede do ludzi dzwonic i pytac jak sie zaaklimatyzowała.
Z tymczasów poszedł jeszcze czarny kundelek, a Teddy ma 3 chaetnych którzy wzieli namiary na Agate - jego tymczasowa opiekunkę. Podobnie z Martim - tymczasem Leny - pan ma sie zdecydowac do 7 rano dzis był pewnien adoppcji na 99 %.
Jesli chodzi o schroniskowce to nie było mnie juz przy ich adopcjach.
Miejmy nadzieje ze jutro 2 szczeniaczki z Sosnowca - rodzenstwo dzisiejszych równie dobre domki znajdą.

Posted

to ambra już wszystko napisała:)
jutro jadę z 2 szczeniaczkami kluseczkami i z moim Martinkiem:) Oby cała trójka znalazła domki-trzymajcie kciuki :loveu:
Idę zaraz spać bo jutro rano pobudka, dobranoc wszystkim cioteczkom, jutro kolejne relacje :lol:

Posted

Kochani! Dzisiaj 100% adopcji! :multi:Wszystkie tymczasy poszły doi domów - czyli 7 psów i 4 koty !:multi::multi::multi: I na przekór, delikatnie mówiąc sceptykom, to są naprawdę dobre domy! No, może jeden szczeniak nie do końca wiadomo jak będzie, ale adopcja jest warunkowa (dom też chce wiedzieć czy podoła, czyli odpowiedzialny), a Lena będzie bacznie patrzeć.
No i zasłużone Święta!
Wszystkim, którzy przyczynili się do powodzenia akcji adopcyjnej, dzisiejszej i wszystkich poprzednich, dziękuję i życzę
Dobrych, Radosnych, Magicznych Świąt!:lilangel::tree1::lilangel::kociak::Dog_run::laugh2_2:

Posted

Gratuluję udanej akcji i mam nadzieję, że nie tylko Święta spędzą te maluchy w swoich domkach, że będą to domki odpowiedzialne i kochające na całe życie psiaków! Wesołych, zdrowych Świąt!

Lena_zet, zmień tytuł, proszę!

Posted

Ja też dziękuję wszystkim i życzę udanych, ciepłych, rodzinnych ŚWIĄT :D i oczywiście naszym podopiecznym, którzy znaleźli dziś domy! :D :tree1::x-mas::laola::santagri:

jotka 4 kociaki, a to z tymi z wczoraj czy dzisiaj tylko? bo dziś widziałam tylko tego czarnego, jednego.

Posted

Sunia szczeniak wraca z adopcji!!!! dzis o 15 ludzie mają ja przywiezc spowrotem!!

powód - meczy ich labradorkę do zabawy która kłapie zebami na małą!!!

cholera! ja wyjezdzam na sylwestra i wigilie!

co bedzie z małą???:placz::placz::placz:

Posted

Mikusie juz chłopak przywiózł, wróciła jak do siebie i jest juz wylizywana przez moją dobkę za co odpłaca jej kąsaniem;) zjadła i chwilkę odczekam aż ruszymy w droge do kolejnego dt....tak bardzo mi jej żal...jest przeurocza!
wrocila z całym ekwipunkiem i karmą od ludzi ktorzy jej nie chcieli, na zaknczenie dadał że piesek jest naprawde bardzo fajny i mu przykro ze tak wyszło ale jego suka jest wysterylizowana i nie ma instynktu do zabawy i nianczenia. Moja tez od roku wysterylizowana jest a molestuje gówniare jak nie wiem. pierdy ludzie wciskają i juz!:angryy:

Paulinko, mam nadzieje ze tez sie w niej zakochasz jak ja i bedziesz kontynuować jej rozpieszczanie:cool3:

mamusia szceniakow znikneła, pewno sie jej pozbyli w wiadomy lub niewiadomy ale zapewne okrutny sposób. Biedna sunieczka nie zdązyła poznać dobrego człowieka.:-(:-(:-(