Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 668
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='koss']Tekst poprawiłam ( to zmiany kosmetyczne) jest aktualny-jesli Wam odpowiada -prosze sie częstowac...:diabloti:

Boże , Koss, co ty masz za banerek w podpisie... Ja ty cos znajdziesz to już napewno z nóg zwali...

Mój Boże...

Posted

Saphira napisał(a):
Agato ! A skąd dokąd ten transport ?

Z Osiecin do Torunia, niedaleko, ale ktos musi mieć auto, czas i chęć.

Dzisiaj przejeżdżałam koło Chełmży.....

Posted

Saphira, a ile to km od ciebie?

Sprawa budy: buda ma być na jutro, ale brakuje 45 zł, w sumie buda kosztowała 280 zł. Gdyby ktoś zechciał się jeszcze dołożyć bylibyśmy wdzięczni.

Posted

[quote name='Saphira']Ostatnio dałam 1200 w jedną i 1200 z powrotem w 2 dni. 80 to pestka :loveu:
Mogę też dołożyć ci do tej budy , tylko na jakie konto ?

Saphira, byłoby super!
Jesli sie zdecydujesz na jutro daj znać. Czy chcesz żeby podać suni Sedalin? Ona ponoć boi się jeździć. Jeśli tak to musiałabyś okreslić mniej więcej godzinę odbioru suni, tak żeby ktoś godzine wcześniej podał jej Sedalin.
Na priv podam ci potrezbne adresy i nr telefonów.
Daj tylko znać jakie sa twoje decyzje.

Dokładać sie do budy nie musisz, bo brakująca sumę dołożyła już forumowiczka Ludwa :loveu:(poza wątkiem). Jeśli chcesz pomóc, zawieź karmę dla Burysia ( z tego co wiem, często dostaje rozmoczony chleb, więc pomoc w postaci karmy mile widziana. pieniędzy raczej nie zostawiaj).

Posted

Agato ! Sprawdziłam mniej więcej na mapie. Jeżeli wyjadę o 8 to będę na 9.30, ale wiadomo, ze jak się jedzie pierwszy raz to może być różnie. Dlatego lepiej te pół godziny rozbieżności wziąść pod uwagę.
Czy po sedalinie ona będzie spała, czy muszę kogoś ze sobą zabrać?
Dla Budrysia mogę zawieżć karmę , miski, stare legowisko po moich psiakach i podusie. Jaka karmę on jada : suchą, puszki czy batony ?

Posted

Agata69 napisał(a):
Zapytam ta pania co on jada.
masz wiadomość na pv.

Ja też mogę dorzucić jakiś duży worek suchej karmy (co prawda nie tej z tych NAJ NAJ) i mam jeszcze jakieś stare zimowe kurtki (można nimi wyściełać budę).. Niestety gorzej z transportem ... Agata pomyśl proszę - zawsze to coś ...

Posted

Właśnie wróciłam z trasy. Korcia już w Toruniu. Budryś dostal ode mnie trochę puszek i sucha karmę. Zdecydowanie woli puszki. Suchą karmę Pani musi mu moczyć. Niestety od rana Budryś ma kolegę. Bardzo zagłodzonego i pobitego. Nie wiadomo czy uda się uratować tylnią łapę. Psiak siedzi w komórce obok. Podobno jego właściciel wlókł go po pijanemu na sznurku za motorkiem. Łapa wygląda nieciekawie. Podrzucilam Pani miski i kocyki po moich psiakach. Szkoda tylko, że tyle wcześniej wyrzuciłam :shake: Tam przyda się każda stara poduszka czy kołdra.

Posted

Dziękuję Saphira.
dzisiaj będzie buda dla Burysia, gdyby udało im sie pogodzić, może mogliby mieszkać razem.

Kora w DT czuje sie dobrze. Obwachała cały teren i połozyła sie na kocyku obok Izy. Jest bardzo strachliwa na dworze, nie umie chodzić na smyczy , więc trzeba ja powoli przyzwyczajać. Iza załozyła jej szelki dla bezpieczeństwa. jak sie trochę przyzwyczai pojadę zrobić jej sesje zdjeciową. Wstępnie myśle o przyszłej sobocie.

Jesli ktoś zechciałby wesprzeć Korę lub pozostałe u tej pani dwa chore psy, bylibyśmy wdzięczni. Chętnym podam konto estote (DT) lub pani koordynującej w Osięcinach. potrzebna jest każda pomoc jak widać.

wszystkim na tym wątku bardzo dziękuje za dotychczasowa współpracę.

Posted

Kasia napisał(a):
allegro Burysia wczoraj sie skonczyło. Wystawiać nowe?

Sama nie wiem....

Nie ma na to pieniedzy przede wszystkim. Ja w tym miesiacu nie mogę wydać na psy nawet złotówki. A jest jeszcze Kora do ogłaszania, Amis... Mozna sie załamać. Musze pomysleć.

Posted

Myślę, że lepiej pogłaszać Korę i Amisia bo maja szansę. Wątek Budrysia podesłałam Malgos Malgos, która bedzie szukac możliwości adopcji do Niemiec psich staruszków. Na razie nie odpowiedziała :shake:
Postaram sie wspomóc Panią żywieniowo.:lol: Jakoś damy radę :lol:

Posted

kosu32 napisał(a):
Ja też mogę dorzucić jakiś duży worek suchej karmy (co prawda nie tej z tych NAJ NAJ) i mam jeszcze jakieś stare zimowe kurtki (można nimi wyściełać budę).. Niestety gorzej z transportem ... Agata pomyśl proszę - zawsze to coś ...

Agata

Przypominam o mojej propozycji... Może ktoś ze znajomych będzie jechał do piesów (odbiór "towaru" w Nadarzynie przy Trasie Katowickiej po uprzednim dogadaniu).