Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 461
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 2 weeks later...
Posted

Rita wreszcie polubiła spacerki i biega po całym ogródku. Jest bardzo szybka, ale od razu reaguje na:,,Nie wolno" i przybiega na wołanie. Słucha się. Za to z kupką bywa różnie...Raz na dworze, raz w domu. Jest czujna i szczeka na obcych, uczy się na jakie odgłosy się reaguje, a na jakie nie. I jest strasznym pieszczochem!!! Jak się ją głaszcze po pyszczku, to mruczy i pomlaskuje. Bardzo to jest śmieszne.
Rzaba ustawia sobie Ritę, pokazuje, kto jest ważniejszy. Rita to szanuje i od razu kładzie się na pleckach.Umieją się obie ładnie bawić.Wyjadają sobie z misek. Fajne są.
Pozdrowionka od całej rodzinki!!!!!!

Posted

no własnie bardzo ciekawa byłam co w Riciowym domku słychać, a tu takie świetne wieści.....:multi: Spodziewałam się od początku że Ricia sie podporządkuje bo to taka boidoopa była ....:evil_lol:...ale jaka kochana....:loveu:

Posted

No Ritek ,ale masz dobrze...!!:loveu: Fajnie ,że jest taka zgodna , i pieszczoszek nawet! Super wiadomości !
A może jakieś zdjątka rudowłosej piękności?:cool3:

• 4 weeks later...
Posted

Ritek jest bardzo grzeczna i nabiera pewności siebie. Czasem zbyt długo i często szczeka, bo bywa nadgorliwa, ale myślę, że z czasem się wyciszy. W życiu nie widziałam bardziej pieszczotliwego psa!!! To taki tulak, jak kotek!!! Cała się przytula. Jest bystra i bardzo ciekawa świata. Obie z Rzabką rywalizują, więc staram się osłabiać tę dominację. Trochę inaczej się wychowuje dwa psy, niż jednego.[IMG]http://yfrog.com/0hdsc00215wihjx[/IMG]
[IMG]http://img17.imageshack.us/img17/5332/dsc00215wih.jpg[/IMG]

Posted

Ritek -przytulak :loveu::loveu::loveu:......jak miło to słyszeć....:multi:....ona zawsze sprawiała wrażenie że ,,chce ale się boi'' . Czy jeszcze się boi ?
Wygląda na zdjęciach na taką szczęsliwą i....odprężoną.....:eviltong:
Cieszę się bardzo że jest własnie u Was......:calus:

Posted

Skoro pytacie o lęki Ritki, to powiem wam, że jeszcze nieraz chowa się pod kredensem. Wielu rzeczy się boi= szczególnie nagłych dźwięków i ruchów. Myślę, że tak będzie długo, bo niełatwo się zmienić pieskowi z przeszłością. Ale- mamy czas...
Rzabka i Rita umieją się bawić bardzo pięknie, choć czasem są o siebie zazdrosne.Rita raczej czuje się mniej pewnie, ustepuje. No, chyba, że Rzabka już przegina- wtedy młoda pokazuje zęby! Wiecie, Rita ma spore kły i czasem wygląda jakoś liskowato, hihihi...
Rano Ritek przyłazi do mojego łóżka i patrzy, czy już wstałam. Jeśli tak, wpycha łepek pod moją dłoń- Pani, głaskaj!!!
Pozdrowionka od obu suniek...:multi:

Posted

bardzo , bardzo mnie cieszą takie opowieści! myślę,że po paru latach to już by był strzępek nerwów z Rity ....o ile w ogóle by przeżyła:shake:
a teraz przychodzi na poranne mizianka do Pani:loveu:

• 3 weeks later...
Posted

Mam z Ritą trochę problemów. Otóż sika mi w domu i chyba to raczej ,,znaczenie terenu" niż popuszczanie. Na korytarzu- to ujdzie, bo kafle. Ale w salonie...:shake: tam mam deski.Smród moczu trudno wypisać w zapachowego obrazu domu. Myślę, że to konkurowanie z Rzabką też ma swoje znaczenie, że Ritek tak robi. Oczywiście, za załatwianie się na dworze Rita jest chwalona i nagradzana. W domu nikt jej nie karze, bo to delikatne stworzonko i dopiero się oswoiła... Czasem ,jak mi się uda przyłapać ją na tym procederze, to krzyknę. Wyprowadzam na spacerek, kiedy tylko się da. Ale- sikanie nadal pokutuje w naszym domu. Obawiam się, że deski na podłodze będą do wyrzucenia...
Macie jakieś pomysły?????

Posted

Bila, ale zrób jej badania moczu i może tez krwi , żeby wykluczyć czy to nie ma jakiegoś podłoża chorobowego. Czy ona to robi cały czas odkąd u Was jest, czy jakoś teraz zaczęła??