Becia66 Posted April 3, 2009 Posted April 3, 2009 wiedziałam że Riciak szybko sie przyjmie. Wiadomomo że lęki schroniskowe pozostaną jakiś czas ale wszystko juz na dobrej drodze.....:lol: Quote
figa33 Posted April 11, 2009 Posted April 11, 2009 Wszystkiego dobrego Rituś i dla całej kochanej rodzinki Rity! Quote
Becia66 Posted April 14, 2009 Posted April 14, 2009 *bila napisz co tam u Riciaka słychać ? :lol: Quote
*bila Posted April 24, 2009 Posted April 24, 2009 Rita wreszcie polubiła spacerki i biega po całym ogródku. Jest bardzo szybka, ale od razu reaguje na:,,Nie wolno" i przybiega na wołanie. Słucha się. Za to z kupką bywa różnie...Raz na dworze, raz w domu. Jest czujna i szczeka na obcych, uczy się na jakie odgłosy się reaguje, a na jakie nie. I jest strasznym pieszczochem!!! Jak się ją głaszcze po pyszczku, to mruczy i pomlaskuje. Bardzo to jest śmieszne. Rzaba ustawia sobie Ritę, pokazuje, kto jest ważniejszy. Rita to szanuje i od razu kładzie się na pleckach.Umieją się obie ładnie bawić.Wyjadają sobie z misek. Fajne są. Pozdrowionka od całej rodzinki!!!!!! Quote
Becia66 Posted April 24, 2009 Posted April 24, 2009 no własnie bardzo ciekawa byłam co w Riciowym domku słychać, a tu takie świetne wieści.....:multi: Spodziewałam się od początku że Ricia sie podporządkuje bo to taka boidoopa była ....:evil_lol:...ale jaka kochana....:loveu: Quote
figa33 Posted April 25, 2009 Posted April 25, 2009 No Ritek ,ale masz dobrze...!!:loveu: Fajnie ,że jest taka zgodna , i pieszczoszek nawet! Super wiadomości ! A może jakieś zdjątka rudowłosej piękności?:cool3: Quote
majuska Posted April 25, 2009 Posted April 25, 2009 Serdeczne pozdrowienia dla Riciowego domku !!! Ritek, koooopa na spacerkach, pamiętaj!!!:evil_lol: Quote
Becia66 Posted April 30, 2009 Posted April 30, 2009 [quote name='majuska']Ritek, koooopa na spacerkach, pamiętaj!!!:evil_lol:[/quote] i to w trawkę coby smrodek nie zaleciał.....:eviltong::evil_lol: Quote
*bila Posted May 28, 2009 Posted May 28, 2009 Rita przyszła się potulić, a Rzabka trochę obrażona....;-) [IMG]http://img7.imageshack.us/img7/9562/dsc00218xee.jpg[/IMG] Quote
*bila Posted May 28, 2009 Posted May 28, 2009 Ach, ta Rita taka słodka.... [IMG]http://img32.imageshack.us/img32/862/dsc00226v.jpg[/IMG] Quote
*bila Posted May 28, 2009 Posted May 28, 2009 Ritek jest bardzo grzeczna i nabiera pewności siebie. Czasem zbyt długo i często szczeka, bo bywa nadgorliwa, ale myślę, że z czasem się wyciszy. W życiu nie widziałam bardziej pieszczotliwego psa!!! To taki tulak, jak kotek!!! Cała się przytula. Jest bystra i bardzo ciekawa świata. Obie z Rzabką rywalizują, więc staram się osłabiać tę dominację. Trochę inaczej się wychowuje dwa psy, niż jednego.[IMG]http://yfrog.com/0hdsc00215wihjx[/IMG] [IMG]http://img17.imageshack.us/img17/5332/dsc00215wih.jpg[/IMG] Quote
*bila Posted May 28, 2009 Posted May 28, 2009 Straszny pieszczoch...[IMG]http://img29.imageshack.us/img29/1395/dsc00234o.jpg[/IMG] Quote
SZPiLKA23 Posted May 29, 2009 Posted May 29, 2009 Ritek ma sie swietnie, widac ze okazujecie jej wiele miłosci i cerpliwosci :loveu: Quote
Becia66 Posted May 29, 2009 Posted May 29, 2009 Ritek -przytulak :loveu::loveu::loveu:......jak miło to słyszeć....:multi:....ona zawsze sprawiała wrażenie że ,,chce ale się boi'' . Czy jeszcze się boi ? Wygląda na zdjęciach na taką szczęsliwą i....odprężoną.....:eviltong: Cieszę się bardzo że jest własnie u Was......:calus: Quote
majuska Posted May 29, 2009 Posted May 29, 2009 Ale super wieści, wypiękniała nam Rita, że ho, ho... A pomyśleć , że u mnie przesiedziała trzy dni pod łóżkiem:shake: Quote
figa33 Posted May 29, 2009 Posted May 29, 2009 ojojo , ale pięknotka!! i jeszcze pieszczoch.. Fajnie,że Rituś mogła zaznać prawdziwego , kochanego domu:loveu: Quote
*bila Posted May 29, 2009 Posted May 29, 2009 Skoro pytacie o lęki Ritki, to powiem wam, że jeszcze nieraz chowa się pod kredensem. Wielu rzeczy się boi= szczególnie nagłych dźwięków i ruchów. Myślę, że tak będzie długo, bo niełatwo się zmienić pieskowi z przeszłością. Ale- mamy czas... Rzabka i Rita umieją się bawić bardzo pięknie, choć czasem są o siebie zazdrosne.Rita raczej czuje się mniej pewnie, ustepuje. No, chyba, że Rzabka już przegina- wtedy młoda pokazuje zęby! Wiecie, Rita ma spore kły i czasem wygląda jakoś liskowato, hihihi... Rano Ritek przyłazi do mojego łóżka i patrzy, czy już wstałam. Jeśli tak, wpycha łepek pod moją dłoń- Pani, głaskaj!!! Pozdrowionka od obu suniek...:multi: Quote
figa33 Posted May 29, 2009 Posted May 29, 2009 bardzo , bardzo mnie cieszą takie opowieści! myślę,że po paru latach to już by był strzępek nerwów z Rity ....o ile w ogóle by przeżyła:shake: a teraz przychodzi na poranne mizianka do Pani:loveu: Quote
*bila Posted June 18, 2009 Posted June 18, 2009 Mam z Ritą trochę problemów. Otóż sika mi w domu i chyba to raczej ,,znaczenie terenu" niż popuszczanie. Na korytarzu- to ujdzie, bo kafle. Ale w salonie...:shake: tam mam deski.Smród moczu trudno wypisać w zapachowego obrazu domu. Myślę, że to konkurowanie z Rzabką też ma swoje znaczenie, że Ritek tak robi. Oczywiście, za załatwianie się na dworze Rita jest chwalona i nagradzana. W domu nikt jej nie karze, bo to delikatne stworzonko i dopiero się oswoiła... Czasem ,jak mi się uda przyłapać ją na tym procederze, to krzyknę. Wyprowadzam na spacerek, kiedy tylko się da. Ale- sikanie nadal pokutuje w naszym domu. Obawiam się, że deski na podłodze będą do wyrzucenia... Macie jakieś pomysły????? Quote
Miśka84 Posted June 18, 2009 Posted June 18, 2009 Podobno osikany teren trzeba przetrzeć alkoholem, a później wodą z proszkiem. Niweluje smród. Quote
majuska Posted June 18, 2009 Posted June 18, 2009 Bila, ale zrób jej badania moczu i może tez krwi , żeby wykluczyć czy to nie ma jakiegoś podłoża chorobowego. Czy ona to robi cały czas odkąd u Was jest, czy jakoś teraz zaczęła?? Quote
Recommended Posts