Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='deer_1987']To Ty juz dlugo "kociara" :loveu: a jak wlasnie z dostepnoscia kociakow w wybranej rasie?[/QUOTE]

Tajskich jest mało i hodowcy niekoniecznie chcą negocjować ceny.......

SIB jest sporo i mozna się dogadać. Ja nie planowałam mieć Tygrysa......

• Replies 15.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• M&S

6316

• taxelina

1209

• Asiaczek

1089

• łamAga

573

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='M&S']

Czyli klasycznie pręgowaną, polega to na tym, że pręgi po odpowiednim ułożeniu kota przypominają kształt skrzydła motyla...

[/QUOTE]

Czyli ;).

[quote name='Asiaczek']A moja ulubiona rasa kocia to Ragdoll; sa juz w PL dostępne, więc może kiedyś-kiedyś...

pzdr.[/QUOTE]

O Ragdolku też marzę :).

Posted

[FONT=Georgia][COLOR=olive][B]Wiem że Nebelungi to długowłose ruski...troszkę czytałam o tych kotach jak już dowiedziałam się że takie coś istnieje ;) :evil_lol::evil_lol::evil_lol:[/B][/COLOR][/FONT]

Posted

[quote name='jonQuilla'][FONT=Georgia][COLOR=olive][B]Wiem że Nebelungi to długowłose ruski...troszkę czytałam o tych kotach jak już dowiedziałam się że takie coś istnieje ;) :evil_lol::evil_lol::evil_lol:[/B][/COLOR][/FONT][/QUOTE]

Są jeszcze podobne do rosyjskich niebieskich koraty, różnią się od rosyjskich kolorem oczu:)

Posted

[quote name='Buszki']Czyli klasycznie pręgowany ;).
Ragdolki są :loveu:.[/QUOTE]

No tak

Ragdolki są ładniutkie, ale Tygrys piękniejszy:eviltong:

Posted

[quote name='M&S']

Ragdolki są ładniutkie, ale Tygrys piękniejszy:eviltong:[/QUOTE]

Wiadomo,Tygrys jest naj :loveu:.
Moja koleżanka hoduje MC i czasami chodzę do Niej powcierać się w sierściuchy :).

Posted

[quote name='M&S']Są jeszcze podobne do rosyjskich niebieskich kroaty, różnią się od rosyjskich kolorem oczu:)[/QUOTE]

[FONT=Georgia][COLOR=olive][B]tylko??:crazyeye:
dziwne to rozdzielenie wg. oczu xD to tak jakby np. husky z niebieskimi tworzyły odrębną rasę od tych z brązowymi.[/B][/COLOR][/FONT]

Posted

[quote name='jonQuilla'][FONT=Georgia][COLOR=olive][B]tylko??:crazyeye:
dziwne to rozdzielenie wg. oczu xD to tak jakby np. husky z niebieskimi tworzyły odrębną rasę od tych z brązowymi.[/B][/COLOR][/FONT][/QUOTE]

Pwenie jeszcze kształtem głowy, może wielkością i charakterem, ale ja tak biegła w tej kwestii nie jestem......

Posted

[quote name='Błyskotka']Witam wieczorkiem :).[/QUOTE]

Witanko:)

[quote name='Buszki']Wiadomo,Tygrys jest naj :loveu:.
Moja koleżanka hoduje MC i czasami chodzę do Niej powcierać się w sierściuchy :).[/QUOTE]

:loveu::loveu::loveu:

Na miaukunie dużo futra, jest co tarmosić:p

Posted

[quote name='Buszki']
O Ragdolku też marzę :).[/QUOTE]
No to sobie marzymy we dwie;)

Jestco czesać i co tarmosić. A poza tym, z takim wielkokotem to można i na wieczorne spacerki chodzic;)
[url]http://img851.imageshack.us/img851/319/1212562759fe49tgr.jpg[/url]

pzdr.

Posted

[quote name='Asiaczek']No to sobie marzymy we dwie;)

Jestco czesać i co tarmosić. A poza tym, z takim wielkokotem to można i na wieczorne spacerki chodzic;)
[URL]http://img851.imageshack.us/img851/319/1212562759fe49tgr.jpg[/URL]

pzdr.[/QUOTE]

Miłego marzenia:lol::lol::lol:

Tak, jak z kotem obronnym:evil_lol:

Posted

[quote name='Asiaczek']Czy Tygrysek tez taki wielki może być?

pzdr.[/QUOTE]

Na szczęście nie, SIBy są trzecie co do wielkości, ale największe są MC....

Posted

A co to znaczy MC?
Ja za bardzo na kotach się nie znam. Znajomy ma niebieskiego rosyjskiego - to trochę poznałam, nawet mieszkału mnie przez 3 dni jak musiał wyjechać (jeszcze wtedy Sajdy nie było ;)). Poza tym na wystawie trochę widziałam, ale tam zdecydowanie przeważały persy, było też kilka dewonów, anglików i norweskich leśnych - piękne, duże kocisko :)

[quote name='M&S']Nie znoszę tego wariactwa zakupowego...Ludzi tyle, jakby za darmo dawali.

Piżamy kupuję w sklepie Tchibo, albo na ich stronie i jestem z nich bardzo zadowolona.[/QUOTE]
Ja mam z Tchibo jedną koszulkę nocną, jest ładna, miła i ją lubię ale niestety farbuje.

Posted

[quote name='jamnicze']A co to znaczy MC?
Ja za bardzo na kotach się nie znam. Znajomy ma niebieskiego rosyjskiego - to trochę poznałam, nawet mieszkału mnie przez 3 dni jak musiał wyjechać (jeszcze wtedy Sajdy nie było ;)). Poza tym na wystawie trochę widziałam, ale tam zdecydowanie przeważały persy, było też kilka dewonów, anglików i norweskich leśnych - piękne, duże kocisko :)

Ja mam z Tchibo jedną koszulkę nocną, jest ładna, miła i ją lubię ale niestety farbuje.[/QUOTE]

To skrót rasy Maine Coon.

Farbuje, niemożliwe.....

Posted

Uuu ale tu kocia dyskusja się rozwinęła...

... ale co fakt to fakt kocurki masz śliczne :p

chociaż co ja tu będę ukrywać że i tak najbardziej mi się podoba ten model:loveu::loveu::loveu:
[URL]http://img100.imageshack.us/img100/7586/zmianarozmiaruimg2705a.jpg[/URL]

Posted

[quote name='jamnicze']Ale prawdziwe, ma śliczny niemal bordowy kolor, no i potem miałam w tym odcieniu prześcieradło i pościel :evil_lol: Na szczęście wszystko się spiera ;)[/QUOTE]

Dla kogoś, kto lubi zmianę kolorów jak znalazł....:evil_lol:

[quote name='jonQuilla'][FONT=Georgia][COLOR=olive][B]Ale się tu kocio zrobiło :evil_lol:[/B][/COLOR][/FONT][/QUOTE]

No własnie, tak jakoś;)

[quote name='NATKA']Uuu ale tu kocia dyskusja się rozwinęła...

... ale co fakt to fakt kocurki masz śliczne :p

chociaż co ja tu będę ukrywać że i tak najbardziej mi się podoba ten model:loveu::loveu::loveu:
[URL]http://img100.imageshack.us/img100/7586/zmianarozmiaruimg2705a.jpg[/URL][/QUOTE]

Dzięki:lol::lol:

Wiadomo co szpic, to szpic:multi::multi: