Błyskotka Posted June 29, 2009 Posted June 29, 2009 [quote name='deer_1987']i jak Wy i Brno`?[/quote] Ja wiem ale niech Ania sama napisze. Ja czekam na takie jedno fajne zdjęcia konkurenta :evil_lol:. Quote
Asiaczek Posted June 29, 2009 Posted June 29, 2009 No to jak z tym Brnem...?Wróciliście już? Pzdr. Quote
lolka75 Posted June 29, 2009 Posted June 29, 2009 Czesc Dziewuszki:loveu::multi: i jak ta wystawa?....napiecie rosnie, paznokcie maleja:shake:...a tu nadal cisza:mad::evil_lol: szybciutko tu mowic:cool3: Quote
Asiaczek Posted June 29, 2009 Posted June 29, 2009 No właśnie. U mnie wyniki z Ogre juz sa... pzdr. Quote
M&S Posted June 29, 2009 Author Posted June 29, 2009 [quote name='Błyskotka']Ja wiem ale niech Ania sama napisze. Ja czekam na takie jedno fajne zdjęcia konkurenta :evil_lol:.[/quote] hehe...pięknie "to" wygląda obiecuję fotkę wstawić [quote name='Asiaczek']No to jak z tym Brnem...?Wróciliście już? Pzdr.[/quote] no oczywiscie, ale trzeba było odespać :eviltong: [quote name='lolka75']Czesc Dziewuszki:loveu::multi: i jak ta wystawa?....napiecie rosnie, paznokcie maleja:shake:...a tu nadal cisza:mad::evil_lol: szybciutko tu mowic:cool3:[/quote] oj już mówię, bo tych paznokci mi się szkoda zrobiło ;) więc było w sumie śmiesznie :diabloti: sędziował nas Antonin Mudra, który bardzo dbał o swoich rodaków:evil_lol: stawka była niezła, bo aż 5 psów w championach, poza tym po jednym w mlodzieży i w otwartej. o samej ocenie: grzecznie z uśmiechem podchodzę do sędziego mówię mu po angielsku "dzień dobry" a on do mnie łamanym polskim czy nie chce rozmawiać po polsku :crazyeye:...szok i niech mi ktoś powie, ze facet nie miał katalogu w ręku :razz: wymiętosił (dosłownie) i wymacał Sparka strasznie łącznie z zaglądaniem w białko i popowiekę...chyba bardzo chciał, żeby Malutki stracił cierpliwość ale się mu nie udało :eviltong: a potem kazał się przebiec...hmm i tu się zaczęło: chwilę wcześniej na ringu załątwiłą się sunka, która widać było, że cały dzień tylko swoją klatkę oglądała :shake: więc pachniało oj pachniało psiakom i każdy się tam "przyssywał" a jeden nawet położył i postanowił pozostać tam już na zawsze :evil_lol: sędzia powiedział mi, ze wie, że była tam suka...wydawało by się, że wykazał się zrozumieniem, ale ostateczniew opisie mam, ze "w ruchu nieidealny" poza tym Spark jest "konkretni uhleni" :lol: koniec końców Spark jest bdb i IV hehe resztę powiedzą fotki, ale dodam tylko, że sędzia bardzo kombinował, żeby bob'a dostał pies z młodzieży :evil_lol: ogólnie stwierdziłam, że będę do Czech jeździć..na złość :eviltong: m. Quote
M&S Posted June 29, 2009 Author Posted June 29, 2009 [quote name='Cordia']spią jeszcze[/quote] ...już nie ;):eviltong: A. Quote
Błyskotka Posted June 29, 2009 Posted June 29, 2009 Tak to prawda. Byłam i widziałam na własne oczy :diabloti:. No i jeszcze kupę zrobiła ta sama suczka gdy sędzia ją opisywał :eviltong:. A może sędziemu spodobał się pewien szczegół tego psa co wygrał w klasie :evil_lol:. Quote
M&S Posted June 29, 2009 Author Posted June 29, 2009 [quote name='Błyskotka']Tak to prawda. Byłam i widziałam na własne oczy :diabloti:. No i jeszcze kupę zrobiła ta sama suczka gdy sędzia ją opisywał :eviltong:. A może sędziemu spodobał się pewien szczegół tego psa co wygrał w klasie :evil_lol:.[/quote] może lubi takie widoki...może taki fetysz :evil_lol::eviltong: [quote name='deer_1987']Niezle :P Na zlosc jezdzic beziesz :P[/quote] niom :p..i zrobię Malutkiemu ten papier :cool3: m. Quote
M&S Posted June 29, 2009 Author Posted June 29, 2009 [quote name='deer_1987']Szukaj moze bedzie napisane w jakim :D I dajcie znac potem jak juz bedzie po jak sie udalo:D[/quote] w Szwecji byłam w Visbi i w Kalmarze :) Quote
Asiaczek Posted June 30, 2009 Posted June 30, 2009 [quote name='Maks i Spark']hehe...pięknie "to" wygląda obiecuję fotkę wstawić no oczywiscie, ale trzeba było odespać :eviltong: oj już mówię, bo tych paznokci mi się szkoda zrobiło ;) więc było w sumie śmiesznie :diabloti: sędziował nas Antonin Mudra, który bardzo dbał o swoich rodaków:evil_lol: stawka była niezła, bo aż 5 psów w championach, poza tym po jednym w mlodzieży i w otwartej. o samej ocenie: grzecznie z uśmiechem podchodzę do sędziego mówię mu po angielsku "dzień dobry" a on do mnie łamanym polskim czy nie chce rozmawiać po polsku :crazyeye:...szok i niech mi ktoś powie, ze facet nie miał katalogu w ręku :razz: wymiętosił (dosłownie) i wymacał Sparka strasznie łącznie z zaglądaniem w białko i popowiekę...chyba bardzo chciał, żeby Malutki stracił cierpliwość ale się mu nie udało :eviltong: a potem kazał się przebiec...hmm i tu się zaczęło: chwilę wcześniej na ringu załątwiłą się sunka, która widać było, że cały dzień tylko swoją klatkę oglądała :shake: więc pachniało oj pachniało psiakom i każdy się tam "przyssywał" a jeden nawet położył i postanowił pozostać tam już na zawsze :evil_lol: sędzia powiedział mi, ze wie, że była tam suka...wydawało by się, że wykazał się zrozumieniem, ale ostateczniew opisie mam, ze "w ruchu nieidealny" poza tym Spark jest "konkretni uhleni" :lol: koniec końców Spark jest bdb i IV hehe resztę powiedzą fotki, ale dodam tylko, że sędzia bardzo kombinował, żeby bob'a dostał pies z młodzieży :evil_lol: ogólnie stwierdziłam, że będę do Czech jeździć..na złość :eviltong: m.[/quote] Cholibka, czyli Wasze przeczucia co do sędziego czeskego okazały się trafne. Ja miałam podobnie w Wels w grudniu ub.r. (II dzień), gdy czeska sędzina dała rasę psu z młodzieży i chyba cała reszta wystawiających była tym nieco zaskoczona, bo przychodzili do mnie i się pytali co ja na to.:evil_lol: Dodać nalezy, że wśród tych zdziwionych werdyktem różnież byli Czesi... może akurat niezbyt lubili się? Nie wiem..... Ale generalnie to ja słyszałam, że czescy sędziowie to potrafią o swoich "zadbać", w przeciwieństwie do słowackich. :lol: No nic. gratulacje i uściski dla Sparka, że wytrzymał na spoko badanie, nie dał się sprowokować. A co tam było ciekawego z tym młodzieńcem, że jak się podśmiewacie? Powiedzcie, [I]please... [/I] pzdr. Quote
J.G Posted June 30, 2009 Posted June 30, 2009 Witajcie:multi: Chciałem sobie humor poprawić z rana,nowymi trendami mody strzyżenia pewnych miejsc u szpiców wilczych a tu nic z tego hitowej fotki brak. Quote
Mania&Dolly&MuSan Posted June 30, 2009 Posted June 30, 2009 doberek :lol: zaległości nadrobiłam. O co chodzi z ta hitową fotką? W czym rzecz z sędziowaniem? więcej światła poproszę:roll::roll::oops: Quote
M&S Posted June 30, 2009 Author Posted June 30, 2009 [quote name='Asiaczek']Cholibka, czyli Wasze przeczucia co do sędziego czeskego okazały się trafne. Ale generalnie to ja słyszałam, że czescy sędziowie to potrafią o swoich "zadbać", w przeciwieństwie do słowackich. :lol: No nic. gratulacje i uściski dla Sparka, że wytrzymał na spoko badanie, nie dał się sprowokować. A co tam było ciekawego z tym młodzieńcem, że jak się podśmiewacie? Powiedzcie, [I]please...[/I] pzdr.[/quote] Tak Czesi nas nie lubią u siebie....co prawda potrafią być sedziowie bardziej otwarci, ale tym razem trafił się taki "narodowy", zresztą pierwszy raz zetknęłam sie z tym nazwiskiem, chyba u nas nie sędziował.... Ale koncepcja sędziowania, też jest ciekawa, bo wybrał dwa keesy włoskie i swojego, znaczy Czeskiego do porównania o Caciba i boba i w ten sposób dał czeskiemu.... [quote name='J.G']Witajcie:multi: Chciałem sobie humor poprawić z rana,nowymi trendami mody strzyżenia pewnych miejsc u szpiców wilczych a tu nic z tego hitowej fotki brak.[/quote] [quote name='Mania&Dolly&MuSan']doberek :lol: zaległości nadrobiłam. O co chodzi z ta hitową fotką? W czym rzecz z sędziowaniem? więcej światła poproszę:roll::roll::oops:[/quote] Foty będa poźniej :p Quote
Asiaczek Posted June 30, 2009 Posted June 30, 2009 Ale M. to ma juz chyba wolne, prawda? to i fotki powinny pojawić się szybciej... pzdr. Quote
M&S Posted June 30, 2009 Author Posted June 30, 2009 [quote name='Asiaczek']Ale M. to ma juz chyba wolne, prawda? to i fotki powinny pojawić się szybciej... pzdr.[/quote] ....wolne i zajęte ;) szykuje się do rejsu i załatwia wizę, a to jest okrutnie absorbujące zajęcie.....:cool3: A. Quote
Asiaczek Posted June 30, 2009 Posted June 30, 2009 [quote name='Maks i Spark']....wolne i zajęte ;) szykuje się do rejsu i załatwia wizę, a to jest okrutnie absorbujące zajęcie.....:cool3: A.[/quote] A.... trudno, myślałam,że po sesji to nas trochę nawiedzi tutaj, na DGM... pzdr. Quote
gosiaja Posted June 30, 2009 Posted June 30, 2009 Witam ja mam nadzieję że do Gdyni jutro coś wpłynie a w czwartek to już na pewno i mam nadzieję że szef nie będzie krzyczał jak będę robić zdjęcia żaglowca zamiast pracować :evil_lol: Quote
Asiaczek Posted June 30, 2009 Posted June 30, 2009 ... trzeba szefowi wmówić, że kocha morze i wszystko co z morzem związane!:evil_lol: pzdr. Quote
M&S Posted June 30, 2009 Author Posted June 30, 2009 [quote name='Asiaczek']... trzeba szefowi wmówić, że kocha morze i wszystko co z morzem związane!:evil_lol: pzdr.[/quote] Dobry sopsób, może się uda ;) foty postaram się wkleić wieczorem, bo żaba kiepsko chodzi....:shake::mad:, bo nad nami burzy się niebo od kilku godzin :mad: A. Quote
M&S Posted June 30, 2009 Author Posted June 30, 2009 [quote name='deer_1987']A gdzie teraz rejs?[/quote] Do Petersburga :p A. Quote
Iwa-R Posted June 30, 2009 Posted June 30, 2009 Witam! Ja też troszeczkę się zraziłam do czeskich wystaw, kiedy na pierwszej wystawie (w klasie otwartej) przegraliśmy z psem 7,5 lat i lekko zapasionym z dużo gorszym futrem, dostaliśmy bdb u sędziego, od którego pół roku wcześniej dostaliśmy Res.CACIBA. Uzasadnienie oceny "jak pies chodzi to się kołysze" Na drugiej wystawie przegraliśmy z psem typ agresora, który nie pokazał ani zębów ani jajek. Też stwierdziłam, że i tak jeszcze pojadę. Później już za każdym razem wracaliśmy przynajmniej z CACem, i nawet 2 razy z BOBem. 3 razy oceniali nas sędziowe z Czech, 1 raz ze Słowacji. Pozdrawiam Iwa Quote
Recommended Posts