LineaLuna Posted January 12, 2009 Posted January 12, 2009 Iwona1984 napisał(a):Fajne jakby może ktoś przynajmniej miejscowości przetłumaczył. Podaję link do wystaw na Ukrainie w wersji angielskiej :bigcool: ���������� �������� �� 2008 ���. �������������� ���� �������. ����������� ���� Quote
LineaLuna Posted January 13, 2009 Posted January 13, 2009 rodzice napisał(a):a co to za skrót FHDBU ? Nie rozszyfrowałam tego, ale vczekam na info od znajomej z Ukrainy Quote
panienkabubu Posted January 13, 2009 Author Posted January 13, 2009 Wieciej uż jak to jest z tym championatem? Bo zrobiłabym moim sukom, gdyby można było za jeden cac :cool3: Quote
panbazyl Posted January 13, 2009 Posted January 13, 2009 witam!!! jesli jakies problemy z malykmi tlumaczeniami z ukrainskiego - z checia pomoge!!! Znam ten jezyk dosc dobrze, rosyjski gorzej, ale ostatecznie ujdzie. Jesli ktos sie wybiera na kijowska lub lwowska wystawe z checia sie dolacze z labradorem - i dorzuce do kosztow prezejazdu. Powiedzcie mi co to za badania na przeciwciala? Moj pies jezdzil juz za granice ale zadnych takich cyrkow nie chcieli, poza szczepieniem i oswiadczeniem weta i chipem - o ktorego nikt nie pytal. i jakies kontakty zeby sie zapisac na wystawy. Pewnie juz to wczesniej bylo, ale moje dzieci nie pozwalaja mi dlugo siedziec na dogomanii... Z gory dzieki za info i jesli jest potrzeba krotkiego szybkiego tlumaczenia - zapraszam! Quote
rodzice Posted January 13, 2009 Posted January 13, 2009 Najpierw nazwy miejscowosci w ktorych sa wystawy prosze ślicznie Quote
panbazyl Posted January 13, 2009 Posted January 13, 2009 wrzuc mi na priva. bez problemu!!!! tylko poloze spac swoj problem ludzki co ma 8 miesiecy sie biore za robote! na pewno kolo polnocy pojdzie spac to przesle. poszukuje chetnego co by mnie i mojego labradora zabral na majowa do Lwowa (okolice Lublina) i dajcie mi linak na zgloszenie psa na wystawe dzieki! Quote
rodzice Posted January 13, 2009 Posted January 13, 2009 [url=http://www.uku.com.ua/shows_champ/index.html] Quote
wilczakrew Posted January 13, 2009 Posted January 13, 2009 [quote name='rodzice'][url=http://www.uku.com.ua/shows_champ/index.html] Witam Ja mam zamiar wybrac sie do Kijowa teraz na koniec stycznia. mam juz ml.ch.pl i moze uda sie zrobic ukrainy. Miejscowosci sa juz przetlumaczone wczesniej w poscie. Quote
LineaLuna Posted January 13, 2009 Posted January 13, 2009 rodzice napisał(a):Najpierw nazwy miejscowosci w ktorych sa wystawy prosze ślicznie Podałam wyżej link z wystawami w wersji angielskiej:p Mało się rózni od polskich nazw i tak wrzycasz w mapę google nazwę angielską Quote
panbazyl Posted January 13, 2009 Posted January 13, 2009 :lol:czyli jak sa wczesniej to juz nie tlumacze - bo chyba sensu nie ma.:shake: pozdrawiam! Quote
gidelskie-psy Posted January 14, 2009 Posted January 14, 2009 To skrót nazwy klubu organizującego seminarium i wystawe Quote
mrowa23 Posted January 14, 2009 Posted January 14, 2009 to ja ponowie pytanie panienkibubu czy juz wiadomo jakie sa zasady z championatem? wystarczy jeden jak ma sie innego kraju czy to nie ma znaczenia? Quote
gidelskie-psy Posted January 14, 2009 Posted January 14, 2009 mrówa23 nigdzie nie znalazłam informacji o zmianach w zasadach przyznawania championatów Quote
rodzice Posted January 14, 2009 Posted January 14, 2009 Czyli potwierdzasz ,że za 1 CAC z krajówki lub miedzynarodowej dostajemy championat Ukrainy . Słuchajcie ja zmieniam wszystkie moje plany domowe ,zeby jechać na te wystawę , bede rezygnowała z super wyjazdu więc wybaczcie ,że sie tak głupio dopytuję . Quote
panbazyl Posted January 14, 2009 Posted January 14, 2009 rodzice napisał(a):Ale co to jest za skrót ? W wolnym tlumaczeniu to nazwa fedreracji kynologicznej, czyli jak nasz zwiazek (to niestety bylo po rosyjsku...wrrryyy!!) Chyba, bo nie bylo nigdzie rozwiniecia tego skrotu - oni tam kochaja takie slowa - skroty....:mad: z tego co sie zorientowalam, to oni robia tam jakies sympozjum czy zjazd, ale nie wiem dokladnie po co i chyba czasem przy tym jakas wystawa. Ale wszsytkie chyba byly jakos daleko od granicy z Polska, choc moge sie mylic!!!! Moj znajomy ze Lwowa ktorego prosilam o rozszyfowanie tego skrotu sie jeszcze nie odezwal :placz: jak ktos z Lublina jedzie do Lwowa to ja sie pisze na wspolny wyjazd! Stane na glowie a tam pojade! Sama to nie ma problemu - sa autobusy, ale z labem wielkosci malego slonia to mnie nie wezma....:diabloti: :shake: Quote
wilczakrew Posted January 15, 2009 Posted January 15, 2009 Ja już mam potwierdzenie na Kijów na 31 stycznia. Będzie jak na razie tylko 2 polaków :D Wszystkie informacje są ale po rosyjsku na tej stronie. [url=http://www.shans.apgua.com/] Dziś jest ostatni dzień zgłoszeń. Z tego co pytałem u organizatora to potrzebny jest paszport, aktualne szczepienia i chip. Co do CAC to jak sie ma championat własnego kraju to automatem się dostaje ukrainy. Nie wiem czy dotyczy to też krajówek bo pytałem o tą konkretną wystawe. Quote
wilczakrew Posted January 15, 2009 Posted January 15, 2009 Postaram sie czegos wiecej dowiedzieć na miejscu to dam Wam znać. Quote
efra-husky Posted January 15, 2009 Posted January 15, 2009 mając championat kraju należącego do FCI na Ukrainie za jeden CAC, czy to z wystawy międzynarodowej, krajowej czy specjalistyczniej pies zostaje championem Ukrainy ;) Już to sprawdziłam :eviltong: Po opłaceniu 20 euro za championat po godzinie był gotowy do odbioru w sekretariacie ;) Oto dowód Moja sunia zdobyła 1 CAC na wystawie krajowej, i dodam tylko, że nie jest Championem Polski tylko innego kraju FCI ;) Quote
efra-husky Posted January 15, 2009 Posted January 15, 2009 tak, trzeba koniecznie wziąć ze sobą ksero championatu i na wszelki wypadek ksero rodowodu ;) Ja w sekretariacie zostawiałam pakiecik - CAC+rodowód+championat+20 euro ;) Quote
rodzice Posted January 15, 2009 Posted January 15, 2009 Po pierwsze - gratulacje wielkie , po drugie dzieki za info . Teraz juz wiemy na 100 % . W takim układzie trzeba wziąć ze sobą championat żeby mieć potwierdzenie prawda ? Quote
Sensuel Posted January 15, 2009 Posted January 15, 2009 A jak jest w przypadku ! kiedy nie mam jeszcze championatu np: PL na papierze w dłoni tylko w zatwierdzeniu. A mój pies np: zdobędzie CAC Ukrainy! Quote
rodzice Posted January 16, 2009 Posted January 16, 2009 Przypuszczam ,ze powinnas wtedy wyslac ksero championatu jak juz go dostaniesz razem z cacem poczta do nich a pieniadze pewnie przelac na konto . Quote
Recommended Posts