Jump to content
Dogomania

UKRAINA - spis wystaw 2009 +jak zrobić championat Ukrainy

Recommended Posts

• Replies 202
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

witam!!!
jesli jakies problemy z malykmi tlumaczeniami z ukrainskiego - z checia pomoge!!! Znam ten jezyk dosc dobrze, rosyjski gorzej, ale ostatecznie ujdzie.
Jesli ktos sie wybiera na kijowska lub lwowska wystawe z checia sie dolacze z labradorem - i dorzuce do kosztow prezejazdu.
Powiedzcie mi co to za badania na przeciwciala? Moj pies jezdzil juz za granice ale zadnych takich cyrkow nie chcieli, poza szczepieniem i oswiadczeniem weta i chipem - o ktorego nikt nie pytal.
i jakies kontakty zeby sie zapisac na wystawy. Pewnie juz to wczesniej bylo, ale moje dzieci nie pozwalaja mi dlugo siedziec na dogomanii...
Z gory dzieki za info i jesli jest potrzeba krotkiego szybkiego tlumaczenia - zapraszam!

Posted

wrzuc mi na priva. bez problemu!!!!
tylko poloze spac swoj problem ludzki co ma 8 miesiecy sie biore za robote! na pewno kolo polnocy pojdzie spac to przesle.

poszukuje chetnego co by mnie i mojego labradora zabral na majowa do Lwowa (okolice Lublina)
i dajcie mi linak na zgloszenie psa na wystawe
dzieki!

Posted

[quote name='rodzice'][url=http://www.uku.com.ua/shows_champ/index.html]
Witam
Ja mam zamiar wybrac sie do Kijowa teraz na koniec stycznia.
mam juz ml.ch.pl i moze uda sie zrobic ukrainy.
Miejscowosci sa juz przetlumaczone wczesniej w poscie.

Posted

rodzice napisał(a):
Najpierw nazwy miejscowosci w ktorych sa wystawy prosze ślicznie

Podałam wyżej link z wystawami w wersji angielskiej:p
Mało się rózni od polskich nazw
i tak wrzycasz w mapę google nazwę angielską

Posted

Czyli potwierdzasz ,że za 1 CAC z krajówki lub miedzynarodowej dostajemy championat Ukrainy . Słuchajcie ja zmieniam wszystkie moje plany domowe ,zeby jechać na te wystawę , bede rezygnowała z super wyjazdu więc wybaczcie ,że sie tak głupio dopytuję .

Posted

rodzice napisał(a):
Ale co to jest za skrót ?

W wolnym tlumaczeniu to nazwa fedreracji kynologicznej, czyli jak nasz zwiazek (to niestety bylo po rosyjsku...wrrryyy!!) Chyba, bo nie bylo nigdzie rozwiniecia tego skrotu - oni tam kochaja takie slowa - skroty....:mad:
z tego co sie zorientowalam, to oni robia tam jakies sympozjum czy zjazd, ale nie wiem dokladnie po co i chyba czasem przy tym jakas wystawa. Ale wszsytkie chyba byly jakos daleko od granicy z Polska, choc moge sie mylic!!!!
Moj znajomy ze Lwowa ktorego prosilam o rozszyfowanie tego skrotu sie jeszcze nie odezwal :placz:

jak ktos z Lublina jedzie do Lwowa to ja sie pisze na wspolny wyjazd!
Stane na glowie a tam pojade! Sama to nie ma problemu - sa autobusy, ale z labem wielkosci malego slonia to mnie nie wezma....:diabloti: :shake:

Posted

Ja już mam potwierdzenie na Kijów na 31 stycznia.
Będzie jak na razie tylko 2 polaków :D
Wszystkie informacje są ale po rosyjsku na tej stronie.
[url=http://www.shans.apgua.com/]
Dziś jest ostatni dzień zgłoszeń.
Z tego co pytałem u organizatora to potrzebny jest paszport, aktualne szczepienia i chip.
Co do CAC to jak sie ma championat własnego kraju to automatem się dostaje ukrainy. Nie wiem czy dotyczy to też krajówek bo pytałem o tą konkretną wystawe.

Posted

mając championat kraju należącego do FCI na Ukrainie za jeden CAC, czy to z wystawy międzynarodowej, krajowej czy specjalistyczniej pies zostaje championem Ukrainy ;)
Już to sprawdziłam :eviltong:
Po opłaceniu 20 euro za championat po godzinie był gotowy do odbioru w sekretariacie ;)

Oto dowód

Moja sunia zdobyła 1 CAC na wystawie krajowej, i dodam tylko, że nie jest Championem Polski tylko innego kraju FCI ;)

Posted

Po pierwsze - gratulacje wielkie , po drugie dzieki za info . Teraz juz wiemy na 100 % . W takim układzie trzeba wziąć ze sobą championat żeby mieć potwierdzenie prawda ?