supergoga Posted December 10, 2008 Posted December 10, 2008 Poproszono mnie o pomoc w znalezieniu nowego domu dla Brego, 4-letniego cocker spaniela. Bardzo proszę Was - nie komentujcie - bo w tym wypadku staram się zrozumieć jego opiekunów. W domu pojawiło się maleńkie dziecko, na które Brego reaguje zazdrością. Jego Państwo boją się, co będzie, gdy maleństwo zacznie raczkować, chodzić. Oczywiście do czasu znalezienia domu Brego jest we własnym mieszkaniu i tam czeka. Przebywa niedaleko Poznania, w Jarocinie. Proszę, jeśli możecie nam pomóc w poszukaniu odpowiedzialnego domu - pomóżcie. To jest miły pies, tylko rozpuszczony i potrzebuje dyscypliny. I domu bez dzieci. Oto co o nim wiemy - cytuję za właścicielami: Brego – piękny złoty cocker spaniel, pies 4-letni,szczepiony z książeczką, ma wszczepiony chip w fałd skórny na karku, jest regularnie strzyżony. Kilka informacji o psiaku: -nie niszczy niczego, grzecznie i cicho zostaje w domu; warczy lub szczeka czasami gdy widzi opiekunów wychodzących bez niego-po chwili przestaje; -uwielbia spacery, bieganie, pływanie; przyjazny w stosunku do innych psów, kotów się boi-dostał po nosie pazurem i pamięta; -pozwalaliśmy mu na spanie w łóżku, na fotelach-nasz błąd: doszło do tego, że mąż nie mógł wejść do łóżka bo Brego okupował jego poduszkę; teraz wydaje mu się że jest samcem dominującym w stadzie i wyegzekwować od niego cokolwiek jest nam trudno-bardziej słucha np mojego ojca, który jest zdecydowanym i surowym człowiekiem; od kilku m-cy zakazaliśmy mu wstępu do sypialni-jest posłuszny tak długo jak na niego patrzymy; -dwukrotnie dopuścił się agresji wobec nas: pierwszy gdy próbowałam go pocałować w pysk jak zawsze, tylko że tym razem byłam po spożyciu alkoholu, co wyraźnie mu się nie spodobało. Skończyło się szyciem wargi, dlatego odradzam zabawy pod wpływem...Drugi raz ugryzł męża w rękę, gdy próbował go energicznie odsunąć od miski podczas nakładania jedzenia. W tej chwili nauczony jest na ten czas wchodzić do swojej wiklinowej budy i przybiega dopiero wołany, jednak drodze tej towarzyszy spory hałas; -hałasuje również w sytuacji: dzwonka do drzwi, domofonu. Jest to szczekanie połączone z euforią i wielką radością na widok gości; łasi się do nich ,merda ogonem i chce zabawy...Do starszych dzieci bardzo przyjazny-jednak nie ufamy mu tak do końca; -mądry, szybko się uczy, jednak uparty; ładnie siada, podaje łapę, na hasło druga-podaje drugą, aportuje-tak długo jak chce mu się bawić; po spacerze ładnie siada i czeka na wytarcie łap i pupy. Bardzo dużo wnosi, dlatego w naszych warunkach - mieszkanie, musimy mu regularnie przycinać sierść, szczególnie okolice łap. Ogólnie Brego jest bardzo wiernym i radosnym psem, jednak trzeba mu wytyczyć wyraźne granice swobody-nadmiar umiejętnie wykorzystuje. Czy pomożecie mi poszukać mu domku? Quote
Halo (Alfa i Zuzia) Posted December 10, 2008 Posted December 10, 2008 jaki ładny! Pewnie szybko znajdzie dom. Quote
florida_blue Posted December 10, 2008 Posted December 10, 2008 na forum spanielkowym już jest ? cudenko.... :loveu: Quote
supergoga Posted December 10, 2008 Author Posted December 10, 2008 Nie ma go tam. Wysłałam link do Asi&Ginger, ale pewnie jeszcze nie zajrzała. Jesli ktoś może pomóc i wstawić, bardzo byłaby wdzięczna. Quote
florida_blue Posted December 10, 2008 Posted December 10, 2008 wyslałam linka do cockermaniaczki :) Quote
supergoga Posted December 10, 2008 Author Posted December 10, 2008 Dziękuję, bo już sie bałam, że zostanę z tym całkiem sama.:oops: Quote
Asia & Ginger Posted December 10, 2008 Posted December 10, 2008 Czy Brego jest może ogłoszony na Allegro? Zaraz go wrzucę na spanielowe. ;) Quote
Cockermaniaczka Posted December 10, 2008 Posted December 10, 2008 :-(taki piekny pies:placz: Ale nie rozumiem,czemu go oddaja?:cool1: Szybko znajdzie dobry domek,jest boski:loveu: Quote
Estera Posted December 10, 2008 Posted December 10, 2008 śliczny, ale on nie wygląda na regularnie strzyżonego :evil_lol: Kciuki za dobry domek! Quote
supergoga Posted December 10, 2008 Author Posted December 10, 2008 Brego jest na: Allegro Cafeanimal Alegratka kupsprzedaj eurocity oraz na stronie naszej Fundacji. Jesli możecie pomóc w ogłoszeniach, wielkie dzięki. Niech znajdzie odpowiedzialny dom jak najszybciej, z korzyścią dla siebie. Quote
Asia & Ginger Posted December 10, 2008 Posted December 10, 2008 Estera napisał(a):śliczny, ale on nie wygląda na regularnie strzyżonego :evil_lol: To samo mi przyszło do głowy. :evil_lol: Papcie ogromne i uszka zarośnięte. :eviltong: Ale jak na złotasa, to ma bardzo dużo włosa. :loveu: :loveu: :loveu: Znalazłam Allegro psiaka, czyli już nie muszę robić. :evil_lol: Quote
supergoga Posted December 10, 2008 Author Posted December 10, 2008 No starałam się, żeby nie było tyle roboty ;). A swoją drogą szkoda psa. Poprosze opiekunów Bregusia o jeszcze kilka fotek, może na stojaco. Quote
snuszak Posted December 11, 2008 Posted December 11, 2008 trafiłam juz do Brego :loveu: piekny psiak Quote
supergoga Posted December 11, 2008 Author Posted December 11, 2008 Brego się przypomina, że domu poszukuje. Quote
Asia & Ginger Posted December 11, 2008 Posted December 11, 2008 Wybaczcie, że zapomniałam dzisiaj o Brego, ale mieliśmy dzisiaj pilną akcję, a na koniec się okazało, że baba, która oddaje szczeniaki, to oszustka, skupuje tanio psy albo bierze za darmo i sprzedaje. Jest już znana dogomaniakom. No i 3-spanielki 7-tygodniowe przepadły, czyta wątek i psów na pewno nie odda... :placz: Jestem załamana... :shake: Quote
supergoga Posted December 11, 2008 Author Posted December 11, 2008 Rozumiemy i jak najbardziej podzielamy Twoje odczucia. Nie ma bata. Quote
supergoga Posted December 18, 2008 Author Posted December 18, 2008 Tyle czasu nikt nie zajrzał do psiaka. A Brego pilnie poszukuje domu. Bo co będzie jak minie jego czas. Wczoraj miałam tel. w sprawie Brego - z Sieradza. Bardzo miła rozmowa, Pani znająca rase doświadczona. I wszystko byłoby dobrze, gdyby nie wzmianka że Pani ma małą hodowlę, właśnie ma 2 szczeniaczki jeszcze do sprzedania. A Brego tak się podoba. Hmmmmmmm:shake: Quote
Asia & Ginger Posted December 18, 2008 Posted December 18, 2008 supergoga napisał(a):Tyle czasu nikt nie zajrzał do psiaka. A Brego pilnie poszukuje domu. Bo co będzie jak minie jego czas. Wczoraj miałam tel. w sprawie Brego - z Sieradza. Bardzo miła rozmowa, Pani znająca rase doświadczona. I wszystko byłoby dobrze, gdyby nie wzmianka że Pani ma małą hodowlę, właśnie ma 2 szczeniaczki jeszcze do sprzedania. A Brego tak się podoba. Hmmmmmmm:shake: Czyli pani sobie poszukuje nowego reproduktora... :mad: Mam nadzieję, że ją uświadomiłaś co o tym myślisz? ;) Brego się przypomina!!!!! Quote
supergoga Posted December 18, 2008 Author Posted December 18, 2008 No chyba w to nie wątpisz???:evil_lol: Quote
Asia & Ginger Posted December 18, 2008 Posted December 18, 2008 supergoga napisał(a):No chyba w to nie wątpisz???:evil_lol: Ależ skąd! Nie śmiałabym. :oops: Czy Brego ma wyznaczony jakiś czas na znalezienie domu? :roll: Quote
supergoga Posted December 18, 2008 Author Posted December 18, 2008 W zasadzie ma czas do momenty aż dziecko zacznie raczkować. To może być jeszcze kilka m-cy,, ale czas szybko płynie. Quote
supergoga Posted December 30, 2008 Author Posted December 30, 2008 Do Bregusia dawno nikt nie zaglądał. Dzisiaj rozmawiałam z fajnym domkiem z okolic mieszkania psiaka. Wypytałam szczegółowo. Mam nadzieję, że coś z tego będzie. Quote
Asia & Ginger Posted January 3, 2009 Posted January 3, 2009 supergoga napisał(a):Do Bregusia dawno nikt nie zaglądał. Dzisiaj rozmawiałam z fajnym domkiem z okolic mieszkania psiaka. Wypytałam szczegółowo. Mam nadzieję, że coś z tego będzie. I jak tam sprawy u Bregusia? :cool3: Quote
supergoga Posted January 3, 2009 Author Posted January 3, 2009 Sytuacja podobna jak u Lucka - była zainteresowana poważnie osoba, według mnie ok - niestety już teraz brak wieści. Pisałam meila z prośba o wiadomość - cisza.:shake: Quote
Recommended Posts