Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 202
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Tymczas i tak potrzebny chociaż na kilka dni bo adopcji raczej tak szybko nie załatwimy. :( Dziś jej kupiłam obróżkę, pouczymy się trochę chodzić na smyczy.

Posted

Jednak okazało się, że z tym jej chodzeniem na smyczy nie jest tak źle a raz zrobiła siku na spacerze :multi: nawet nie wiecie jak to mnie ucieszyło!

Nadal nie mamy tymczasu a moi rodzice są coraz bardziej wkurzeni. :( Rany gdyby oni się dowiedzieli, że sunia załatwia się w domu to by było kiepsko.

Posted

Z plakatów nikt nie dzwonił a jeśli chodzi o tamtych zainteresowanych ludzi to niby wszystko ok ale oni raczej nie chcą jej sterylizować bo chcą jej pozostawić szansę na macierzyństwo. :crazyeye: Z ich 3 suczek dwie miały po dwa razy szczeniory. I co podpiszą umowe gdzie jest punkt o sterylizacji a później okarze się, że jednak nie będą chcieli jej ciachnąć więc zabiorę im psa po kilku miesiącach? rany co robić :(

Posted

sterylizacja nie powinna zawazyc na adopcji moim zdaniem....

A potem paluch będzie groził kolejnym szczeniakom przez takie adopcje. Ma to sens?
Sterylizacja przede wszystkim.

Posted

nie rozumiem tej obsesji ze sterylizacja - w koncu mozna suke przypilnowac aby w ciaze nie zaszla
lepiej ja wyslac na Paluch niz oddac ludziom,ktorzy sie nie podejma sterylizacji?
gdzie jest mniejsze zlo?!??!
Siekowa jaka decyzja?

Posted

Panca ale oni wprost napisali, że chcą by sunia miała kiedyś szczeniaki. :angryy: Na Paluch suni na pewno nie zabiorę. Jeszcze nas rodzice z domu nie wyrzucili więc staramy się jak najszybciej znaleźć fajny dom dla małej. Rano dam nowe ogłoszenia.

Posted

tak sie balam ze mala od dzis bedzie na Paluchu ze wlasnie w tej chwili dostalam telefon ze moze byc przez tydzien w hoteliku albo na tymczasie rowniez przez tydzien..ale skoro nie ma zagrozenia to strasznie sie ciesze i i szukamy domku stalego

Posted

Sprawa i tak dalej jest pilna więc proszę o pomoc w ogłoszeniach. Ja pewnie jej zrobię później allegro. Razem z dziewczynami stworzyłyśmy taki tekst

Ostatnio przybłąkała się do mnie mała bida. Niestety nie znaleźliśmy jej właściciela a sunia nie może u mnie zostać, więc szukamy dla niej dobrego domu. Suczka szybko przywiązuje się do człowieka i przyzwyczaja do nowych warunków. Jest wesolutka, uwielbia się bawić i spać wtulona w człowieka . Dobrze dogaduje się z psami i kotami dlatego fajnie gdyby miała do towarzystwa innego zwierzaka.
Dopiero uczy się zachowywać czystość w domu ale dobrze jej ta nauka idzie i aktualnie jest na etapie załatwiania się na gazety.
Decydując się na szczeniaka trzeba brać pod uwagę, że pies ma pełno energii i nie może się nudzić.Dlatego pozostawiona sama w domu może gryźć przedmioty i piszczeć z tęsknoty..

Warunkiem adopcji suni jest podpisanie umowy adopcyjnej w której jest także punkt o obowiązkowej sterylizacji po pierwszej cieczce.

więcej zdjęć na stronie [url=http://psi-azyl.fotosik.pl/albumy/554231.html]sunia znaleziona w Wawrze - Zwierz

Posted

Tak szczeniaki to zawsze mają sporo obserwatorów. Ciekawe czy jutro ludzie będą dzwonić. Eh szkoda, że starsze psiaki nie mają nawet minimalnej części tego zainteresowania. :(