Panca Posted December 10, 2008 Posted December 10, 2008 oby zainteresowani okazali sie naprawde zainteresowani bo szkoda mala na Paluch wysylac:placz: Quote
siekowa Posted December 10, 2008 Author Posted December 10, 2008 Tymczas i tak potrzebny chociaż na kilka dni bo adopcji raczej tak szybko nie załatwimy. :( Dziś jej kupiłam obróżkę, pouczymy się trochę chodzić na smyczy. Quote
siekowa Posted December 10, 2008 Author Posted December 10, 2008 Jednak okazało się, że z tym jej chodzeniem na smyczy nie jest tak źle a raz zrobiła siku na spacerze :multi: nawet nie wiecie jak to mnie ucieszyło! Nadal nie mamy tymczasu a moi rodzice są coraz bardziej wkurzeni. :( Rany gdyby oni się dowiedzieli, że sunia załatwia się w domu to by było kiepsko. Quote
siekowa Posted December 10, 2008 Author Posted December 10, 2008 Przecież Ci mówiłam, że ciotki nie będą potrafiły odpowiednio wymawiać to imię! :D :D :D Quote
pumcia02 Posted December 10, 2008 Posted December 10, 2008 ja chciałam małą nazwać Czoko, żeby nie byla bezimienna a siekowej sie nie podoba to imie :cool1: co Wy na to ciotki? Quote
Panca Posted December 11, 2008 Posted December 11, 2008 co z mala bedzie????mam tel do hoteliku ,sprawdze czy sa miejsca Quote
mru Posted December 11, 2008 Posted December 11, 2008 siek mam osobe zainteresowaną poniekąd :) zaraz do Ciebie zagadam na gg Quote
siekowa Posted December 11, 2008 Author Posted December 11, 2008 Z plakatów nikt nie dzwonił a jeśli chodzi o tamtych zainteresowanych ludzi to niby wszystko ok ale oni raczej nie chcą jej sterylizować bo chcą jej pozostawić szansę na macierzyństwo. :crazyeye: Z ich 3 suczek dwie miały po dwa razy szczeniory. I co podpiszą umowe gdzie jest punkt o sterylizacji a później okarze się, że jednak nie będą chcieli jej ciachnąć więc zabiorę im psa po kilku miesiącach? rany co robić :( Quote
siekowa Posted December 11, 2008 Author Posted December 11, 2008 Zapomniałam napisać, że mała zrobiła dziś siku i kupe na gazety. :) Quote
mru Posted December 11, 2008 Posted December 11, 2008 jezu nie no z takim podejściem to chyba nie dawać... będziesz drżała, że wiesz... :shake: hmm Quote
Panca Posted December 11, 2008 Posted December 11, 2008 sterylizacja nie powinna zawazyc na adopcji moim zdaniem....zwlaszcza jak suni grozi Paluch jutro Quote
pidzej Posted December 11, 2008 Posted December 11, 2008 sterylizacja nie powinna zawazyc na adopcji moim zdaniem.... A potem paluch będzie groził kolejnym szczeniakom przez takie adopcje. Ma to sens? Sterylizacja przede wszystkim. Quote
Panca Posted December 12, 2008 Posted December 12, 2008 nie rozumiem tej obsesji ze sterylizacja - w koncu mozna suke przypilnowac aby w ciaze nie zaszla lepiej ja wyslac na Paluch niz oddac ludziom,ktorzy sie nie podejma sterylizacji? gdzie jest mniejsze zlo?!??! Siekowa jaka decyzja? Quote
siekowa Posted December 12, 2008 Author Posted December 12, 2008 Panca ale oni wprost napisali, że chcą by sunia miała kiedyś szczeniaki. :angryy: Na Paluch suni na pewno nie zabiorę. Jeszcze nas rodzice z domu nie wyrzucili więc staramy się jak najszybciej znaleźć fajny dom dla małej. Rano dam nowe ogłoszenia. Quote
Panca Posted December 12, 2008 Posted December 12, 2008 tak sie balam ze mala od dzis bedzie na Paluchu ze wlasnie w tej chwili dostalam telefon ze moze byc przez tydzien w hoteliku albo na tymczasie rowniez przez tydzien..ale skoro nie ma zagrozenia to strasznie sie ciesze i i szukamy domku stalego Quote
pidzej Posted December 12, 2008 Posted December 12, 2008 nie rozumiem tej obsesji ze sterylizacja - w koncu mozna suke przypilnowac aby w ciaze nie zaszla chyba pomylilas forum albo przynajmniej dział. Quote
Panca Posted December 12, 2008 Posted December 12, 2008 nic nie pomylilam pidzej..bardzo prosze bez zlosliwosci... Quote
siekowa Posted December 13, 2008 Author Posted December 13, 2008 Sprawa i tak dalej jest pilna więc proszę o pomoc w ogłoszeniach. Ja pewnie jej zrobię później allegro. Razem z dziewczynami stworzyłyśmy taki tekst Ostatnio przybłąkała się do mnie mała bida. Niestety nie znaleźliśmy jej właściciela a sunia nie może u mnie zostać, więc szukamy dla niej dobrego domu. Suczka szybko przywiązuje się do człowieka i przyzwyczaja do nowych warunków. Jest wesolutka, uwielbia się bawić i spać wtulona w człowieka . Dobrze dogaduje się z psami i kotami dlatego fajnie gdyby miała do towarzystwa innego zwierzaka. Dopiero uczy się zachowywać czystość w domu ale dobrze jej ta nauka idzie i aktualnie jest na etapie załatwiania się na gazety. Decydując się na szczeniaka trzeba brać pod uwagę, że pies ma pełno energii i nie może się nudzić.Dlatego pozostawiona sama w domu może gryźć przedmioty i piszczeć z tęsknoty.. Warunkiem adopcji suni jest podpisanie umowy adopcyjnej w której jest także punkt o obowiązkowej sterylizacji po pierwszej cieczce. więcej zdjęć na stronie [url=http://psi-azyl.fotosik.pl/albumy/554231.html]sunia znaleziona w Wawrze - Zwierz Quote
siekowa Posted December 13, 2008 Author Posted December 13, 2008 Suńka na allegro szczeniak - piękna sunia szuka domu WARSZAWA (506837878) - Aukcje internetowe Allegro Ona jest trochę podobna do psa z maski :D Quote
siekowa Posted December 13, 2008 Author Posted December 13, 2008 Już ma jednego obserwatora na allegro :-o :D Quote
siekowa Posted December 13, 2008 Author Posted December 13, 2008 Tak szczeniaki to zawsze mają sporo obserwatorów. Ciekawe czy jutro ludzie będą dzwonić. Eh szkoda, że starsze psiaki nie mają nawet minimalnej części tego zainteresowania. :( Quote
pumcia02 Posted December 13, 2008 Posted December 13, 2008 gdzie ten dom, albo choc tymczas, bo niedługo i siekowej trzeba będzie szukać mieszkania ;) Quote
Recommended Posts