Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Aga wyślij Magdzie tej o której Ci mówiłam zdjęcia piesków. ona zastanawia się nad adopcją pieska, a nóż któryś jej się spodoba i go weźmie. A kolega co się nad pieskiem zastanawia to z pracy?

• Replies 53
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Pieski dalej bez domków:-( Byłam u nich przedwczoraj, niewiele się zmieniły, białe to chyba suczki, niestety nie zdąrzyliśmy do weta żeby się upewnić bo okazało się że małe kotki bardzo były chore i trzeba byłe je w pierwszej kolejności zawieźć :-( Zjrzałam im pod ogonek i wydaje mi sie że to suczki. Czarny uciekał, nie mogłam go złapać - więc nie wiem.
Widzę, że marne szanse na domek dla nich...:-( Nikt nie pyta... zrobie Allegro może tam ktoś się znajdzie... co tu robić, jak im pomóc :-(

Posted

Niestety nikt :-( Nie wiem już co dalej robić :-( Poczekam jeszcze. Po Nowym Roku zrobię akcje na wiekszą skalę. Najgorsze że jestem od nich daleko i nie mogę dopilnować... a nawet jak ktoś we Wrocku sie znajdzie to będzie chciał zobaczyć, a nie mogę wozić ich w tą i z powrotem ....za duży stres dla nich. Ideałem byłby dla nich DT ale skąd go wziąć??? Mogłabym pokryć koszty ich utrzymania, jedzenie, szczepienia. Teraz śpią w budzie, a mróz coraz większy ( obiecali że na noc będą je zabierać do domu, ale nie wiem czy tak jest...) Nie mogę ich zaszczepić w tych warunkach a jak będzie trzeba je do schronu odwieźć nieszczepione... nie wiem , przecież one nie przeżyją :-(

Z drugiej strony maluszki może w schronisku by szybciej dom znalazły, juz sama nie wiem... schron to ostateczność, ale trzeba i to brać pod uwagę.

Dzisiaj puściłam jeszcze ogłoszenie do Gazety Wyborczej i puszczam Allegro. Zarejestruję się jeszcze na Allegratce... nie wiem co dalej :shake:

Posted

podnosze noworocznie

Czy nikt nie moze wziac ich chociaz na tymczas? Zalatwi sie jakos transport. One sa takie sliczne,szybko znajda domy trzeba im tylko pomoc

Posted

ogłoszenia są a dalej nic :-(
pieskom grozi schron lub łańcuch na wsi :-(
może ktoś może wziać chociaż jednego na DT aby znaleźć mu dobry domek w mieście. Znacie polskie realia na wsiach :-(

Posted

bez aktualnych zdjec i okreslenia płci bedzie trudno. dobze jak psy mają nadane imiona, jest opisany troszkę charakter psiaka,-wtedy bardziej...osobiście traktujemy taką wesołą , kluchowatą Misię, która jest pierwsza przy misce a koniuszek ogonka ma czarny- niż anonimowe w gruncie rzeczy szczenie. sorki , łatwo sie mądrzyc:cool3:, ale moze uda sie trochę zindywidualizować szczenieta.no i ogłoszenia w necie, alegro itd

Posted

Udało mi się zamówić telefonicznie weterynarza do piesków :)
Wszystkie szczeniaki to pieski :cool3: No cóż zaglądnie pod ogon w moim wykonaniu okazało się mało trafne :lol: Psiaki zostały przebadane i odrobaczone.

Wiem, że najlepiej byłoby poznać ich charaktery, nadać imię itd.
Niestety ja mieszkam ponad 100 km od miejsca w którym są psy a tam nikt sie nimi na tyle nie zainteresuje....:shake:

Pieski mają Allegro i właśnie miałam ostatnio kilka telefonów.
Niestety z daleka... nie chcę męczyć psów jazdą samochodem...
W niedzielę czarny jedzie do adopcji we Wrocławiu :multi: niedaleko mnie , więc będę miała go na oku ;) Na dwa pozostałe też są chętni ale jeszcze na 100% będę wiedziała do wieczora... Dwa domki chcą biało-czarnego kudłatka :lol:

Zobaczymy jak będzie... cieszę się że chociaż jeden będzie wyadoptowany:multi:Oby tylko adopcja się udała i czarny piesek znalazł swój domek już na zawsze :)

Trzymajcie kciuki!