malagos Posted December 4, 2008 Posted December 4, 2008 a jak będzie wiecej osob chętnych na jamniczka, to Basia 0607 ma już dwa na zbyciu, zaglodzonego chłopaka i maleńka szczeniaczkę dziewczynkę :placz: http://www.dogomania.pl/forum/f28/wrak-jamnika-przytwierdzony-drutem-do-drzewa-126251/index5.html Quote
snuszak Posted December 4, 2008 Author Posted December 4, 2008 Narazie jeszcze czekam na wiadomosc :p Quote
marta23t Posted December 4, 2008 Posted December 4, 2008 info dziś nie będzie jutro dopiero bo babeczka dziś dyżuru nie miała:shake: jutro w pracy będzie bo ona tam dorywczo z nudów robi:cool3: jutro dam znać Quote
A-s-i-a Posted December 4, 2008 Posted December 4, 2008 [quote name='snuszkak']Historia Figi jest smutna. Kiedyś pewnie miała swój domek, kochających ludzi? Dlaczego znalazła się w schronisku nie wiem nikt. Trafiła do klatki z dużą mix bernardynką, która ją terroryzowała. Skrajnie wychudzona trafiła do mnie do DT. Jest zaczepiona, odpchlona, odrobaczona i wysterylizowana. Widać, że wczesniej byłą domowniczką - doskonale wie co to łóżko. Figa ma około 2-3 lata, więc jest młoda i energiczna. Kocha ludzi i toleruje inne psy. Nie może natomiast być w domu z małymi zwierzętami jak papuszki, chomiki itp, gdyż chętnie na nie by polowała. Koty goni jak uciekają, więc jeśli masz tolerancyjnego kota co nie zje Figi i nie będzie od niej uciekał to szybko się dogadają. Figa umie chodzić na smyczy i nie załatwia się w domu, tylko na spacerze. Śpi grzecznie cała noc. Narazie zostawała sama w domu maxymalnie na 3/4 godziny ale myśle że i dłuższe przerwy dla niej nie będą straszne, nic nie niszczy. Szukam dla niej odpowiedzialnego domku, takiego na zawsze!!!! Figa po około 2 dniach u mnie. Figa teraz Figa jest pod opieką fundacji Animalia z Poznania. Przebywa około 15km od Poznania. W razie pytań [email protected] Matko !!! Chudzinka!!! Ale śliczniutka biedunia! Napisz jak najszybciej, jak tylko otrzymasz inf. od tej Pani, czy adoptuje Figę? Zależy mi na tej informacji..... :) A ile osób ustawiło się w kolejce do przesiewu na adopcję Figi? Quote
marta23t Posted December 5, 2008 Posted December 5, 2008 Asia a co chętna jesteś??:loveu: nie ważne ile osób w kolejce ale ważne jaki domek. Kasia na pewno selekcję zrobi hhehe:p Quote
supergoga Posted December 5, 2008 Posted December 5, 2008 Figa już na stronie Fundacji szuka domu. Kasiu, napisz, czy wstawiamy na Allegro czy czekamy - Marta a w zasadzie to jak Ty myslisz. Czekamy na ta Panią czy wystawiamy. Quote
snuszak Posted December 5, 2008 Author Posted December 5, 2008 Pani od Marty nie wezmie Figi :-(, jej maz sie nie zgodzil dlatego domku szukamy dalej, Asia jestes zainteresowana? Skad jestes? Napisz cos o sobie, ;) Quote
snuszak Posted December 5, 2008 Author Posted December 5, 2008 Aha no i allegro mysle wystawiamy :cool3: Quote
A-s-i-a Posted December 5, 2008 Posted December 5, 2008 snuszkak napisał(a):Pani od Marty nie wezmie Figi :-(, jej maz sie nie zgodzil dlatego domku szukamy dalej, Asia jestes zainteresowana? Skad jestes? Napisz cos o sobie, ;) przeczytaj PM ( pw). ode mnie :) Quote
snuszak Posted December 6, 2008 Author Posted December 6, 2008 przeczytałam, na watku byłam i wysyłam pw ;) Quote
malagos Posted December 6, 2008 Posted December 6, 2008 ale konspiracja :cool3: A uchylcie rąbka tajemnicy.... Quote
snuszak Posted December 6, 2008 Author Posted December 6, 2008 Narazie bede wysyłac ankiete przedadopcyjna do Asi, no i zobaczymy :evil_lol::evil_lol: Quote
supergoga Posted December 6, 2008 Posted December 6, 2008 To ja szykuję tekst na allegro i sama nie wiem - no może do jutra poczekam i jutro wystawię. Quote
snuszak Posted December 6, 2008 Author Posted December 6, 2008 w sumie mozesz poczekac, narazie czekam na pw gdzie dostane maila i bede mogla wyslac ankiete jutro dam znac czy wystawiac na wszelki allegro czy nie Quote
figomania Posted December 6, 2008 Posted December 6, 2008 ja nie chcę wprowadzać bałaganu ale czy ta asia sie przypadkiem na 5-miesieczną sonię nie zdecydowała? Quote
malagos Posted December 6, 2008 Posted December 6, 2008 figomania napisał(a):ja nie chcę wprowadzać bałaganu ale czy ta asia sie przypadkiem na 5-miesieczną sonię nie zdecydowała? tu na dogo? Dasz linka? Quote
figomania Posted December 6, 2008 Posted December 6, 2008 na transportowym, wklejam http://www.dogomania.pl/forum/f521/pilnie-transport-krakow-bedzin-dla-5-mies-jamniczki-na-jutro-help-126506/ Quote
figomania Posted December 6, 2008 Posted December 6, 2008 iiiiiiiiii??????????? mam nadzieję, że się pomyliłam. Quote
kuzlik Posted December 6, 2008 Posted December 6, 2008 niedawno sie dowiedzialam od pewnej dogomaniaczki ze istnieje cos takiego jak transport do domu.jestem nowa na tej stronie ale bardzo mi zalezy na jakiejs jamnikowatej biedulce.szukam w swojej okolicy ale ciezko jest w sumie to dobrze bo to znak ze w naszych stronach nie porzucaja jamnikow.jestem z warminsko mazurskiego i z checia przygarnela bym fige tylko ta przestrzen miedzy nami....mozecie pomoc? Quote
figomania Posted December 6, 2008 Posted December 6, 2008 figa jest wysterylizowana, wie pani o tym? Quote
kuzlik Posted December 6, 2008 Posted December 6, 2008 ale to nie wazne,piekna jest i juz:)tylko ta droga:(( Quote
figomania Posted December 6, 2008 Posted December 6, 2008 przepraszam nie chciałam atakować ale gdzies czytałam że szuka pani niesterylizowanej, cieszę się że to sie zmieniło Quote
kuzlik Posted December 6, 2008 Posted December 6, 2008 nie mialam zbytnio pojecia ze adopcja psa ze schroniska jest taka skomplikowana i po napisaniu swojego posta jak wszyscy na mnie siedli(ale bardzo dobrze)zrozumialam wiele.teraz nie wazne czy pies czy suka czy sterylizowana czy nie,byleby byl jamniczek poprostu zeby pomoc jakiejs bieduli. Quote
malagos Posted December 6, 2008 Posted December 6, 2008 kuzlik napisał(a):niedawno sie dowiedzialam od pewnej dogomaniaczki ze istnieje cos takiego jak transport do domu.jestem nowa na tej stronie ale bardzo mi zalezy na jakiejs jamnikowatej biedulce.szukam w swojej okolicy ale ciezko jest w sumie to dobrze bo to znak ze w naszych stronach nie porzucaja jamnikow.jestem z warminsko mazurskiego i z checia przygarnela bym fige tylko ta przestrzen miedzy nami....mozecie pomoc? Boże, z warmińsko-mazurskiego jest Basia 0607 i w ciagu 2 dni znalazła 2 jamniki, niedawno przy E7 sidział jamnik dziadziuś (też u Basi zostal...)- -czyli w waszych stronach porzucaja jamniki jak diabli :placz: Quote
kuzlik Posted December 6, 2008 Posted December 6, 2008 staram sie juz o jednego jamnika u basi i wiem o tym drugim.malenstwo juz trafilo do dobrego domu . Quote
Recommended Posts