nika28 Posted April 28, 2009 Posted April 28, 2009 luka1 napisał(a):nie ma boga na tym świecie - nie pozwoliłby tej psinie gnić w schronisku :shake: :shake: :shake: Quote
luka1 Posted May 27, 2009 Author Posted May 27, 2009 jest niezwykła ale nikt tego nie chce widzieć Quote
Ola164 Posted May 28, 2009 Posted May 28, 2009 Luka podaj mi kontakt to zrobię o niej filmik.. może wtedy ktoś zauważy? Quote
nika28 Posted May 31, 2009 Posted May 31, 2009 Mona tak długo czeka na domek :placz: :placz: :placz: Quote
Ola164 Posted June 1, 2009 Posted June 1, 2009 Do końca tygodnia jestem w domu to zrobię jeszcze filmik dla Sasanki... Quote
Ziutka Posted June 2, 2009 Posted June 2, 2009 Ola164 napisał(a):Do końca tygodnia jestem w domu to zrobię jeszcze filmik dla Sasanki... Dziękuje Olcia :loveu: Quote
Ziutka Posted June 3, 2009 Posted June 3, 2009 Mona juz na stronie fundacji : Mona - Fundacja na Rzecz Obrony Praw Zwierząt NERO Quote
luka1 Posted June 11, 2009 Author Posted June 11, 2009 nikt nie zwraca uwagi na małą psinę, która ma niepozorny wygląd, ale serce niezwykłe Quote
luka1 Posted July 10, 2009 Author Posted July 10, 2009 ....................:placz:.....................:placz: może ktoś nam pomóc? Quote
nika28 Posted July 11, 2009 Posted July 11, 2009 Mona czeka w schronisku, kto ją pokocha ??? :-( Quote
Ola164 Posted July 12, 2009 Posted July 12, 2009 Ona jest taka kochana... Taki kluseczek :loveu: Quote
nika28 Posted July 16, 2009 Posted July 16, 2009 Gdzie jest dom dla Mony ???????????? :-( :-( :-( Quote
Ola164 Posted August 2, 2009 Posted August 2, 2009 Gdzie Mona ma ogloszenia? Bo ja moge pooglaszać... Quote
Ola164 Posted August 3, 2009 Posted August 3, 2009 luka podaj mi tylko kontakt. tekst mam, może być? Gdybym kiedyś złowiła Złotą Rybkę to poprosiłabym o domy dla bezdomnych zwierząt, a w pierwszej kolejnosci prosiłabym o dom dla Mony... Pewnie szukasz człowieku młodego psa lub szczeniaka? Pewnie szukasz jakiegoś pieknego i rasowego zwierzaka... Pewnie nie interesuje Cię los zwyczajnej nierasowej Mony... Jest w schronisku dużo różnych psów. Są duże i małe, są młode i stare. Są i czekają. Czekanie ma różne oblicze i fajnie gdy kończy się radosnym wymarszem za bramę w obecności „swojego” człowieka. Mona też czekała – rok, dwa, i jeszcze rok, ale nikt się nie zatrzymał przy jej boksie, nikt jej nie wybrał. Mała, delikatna, nieśmiała – nie potrafiła zwrócić na siebie uwagi ludzi. A później to już nawet nie wychodziła z budy, nie myślała, że to ma sens. Towarzysz z którym siedziała w boksie , zazdrosny o kontakty z człowiekiem często podgryzał jej łapy by zapędzić ją do budy. Z czasem stała się „niewidzialna”. Jej jedynym światem stało się wnętrze bezpiecznej budy... Później trafiła do innego boksu z innym psem – taką samą nieśmiałą psinką jak ona. I nagle Mona odżyła, wydaję się odpowiedzialna za malutką sunię. Jest weselsza, wychodzi z budy i nawet szczeka gdy się do niej mówi. Dziś Mona jest jednym z najniższych numerów schroniskowych i może ma małe szanse na adopcję. Ale dlaczego nie spróbować? Przecież każdy człowiek ma swojego psa, a każdy pies ma swojego człowieka – może Mona czeka właśnie na Ciebie? A może Ty sprawisz że jej życie będzie piękniejsze? Dziś historia Mony była w Twoim domu... W domu który Mona być może chce poznać... Proszę tylko w Jej imieniu nie bądź kolejną obojętną osobą! Nie dokładaj kolejnych dni cierpienia... Cierpienia które od zawsze towarzyszy Monie... Quote
luka1 Posted August 3, 2009 Author Posted August 3, 2009 kontakt do mnie : [email protected], lub 502 156 186 Quote
Ola164 Posted August 3, 2009 Posted August 3, 2009 Teraz ma tylko kokosy i gumtree, ale jak wróce za dwa dni to zrobie reszte... Quote
Recommended Posts