Weronia Posted December 1, 2008 Posted December 1, 2008 Wszyscy już wiedzą, że psy w Przyborówku są pod najlepszą opieką. Mieszkają tu kundelki, "rasowce", małe, duże, szczeniaki, dorosłe... ...i te całkiem stare, które u P.Wandy znalazły swój azyl. Tu są bezpieczne: karmione i leczone większość czasu spędzają na poduszkach lub w sianie śpiąc spokojnie. Większość z nich nie jest do adopcji - w przytulisku mają zapewnione "dożywocie" :) Są to pieski po ciężkich przejściach - wyrzucane z aut, znalezione kiedyś w rowie, odebrane ze strasznych warunków, podrzucane pod przytulisko po śmierci właściciela.. niekiedy muszą ustąpić miejsca na kanapie nowemu szczeniakowi- nawet po 15 latach mieszkania z właścicielami..:( Można pomóc tym psiakom adoptując któregoś z nich wirtualnie. Szczegóły: http://www.uwandy.schronisko.net/page5.html Starsze pieski wymagają szczególnej troski o zdrowie i opieki wet. Z myślą o nich, można wspomóc przytulisko, wpłacając pieniążki na konto. Na wszystkie starsze pieski, lub na wybranego. Przytulisko, jak pewnie każde inne ma problemy finansowe, więc każdy grosz się liczy.. Fundacja "Radość Psiaka" numer konta Fundacji: BANK SPÓŁDZIELCZY DUSZNIKI O/SZAMOTUŁY33 9072 0002 2004 0400 4914 0001 Przedstawiam przytuliskowych seniorów: Marcelek. (na oko jakieś 12 lat) Przeżył ciężki wypadek samochodowy. Ma problemy z chodzeniem, ale z każdym dniem jest lepiej, więc jest nadzieja, że na stare lata będzie chodził normalnie. Żabcia. (ok 13 lat) wątek Żabci: http://www.dogomania.pl/forum/f28/polamana-zabcia-znaleziona-w-rowie-potrzebne-fundusze-wyjatkowy-dom-przyborowko-112803/ On (wg P.Wandy lat 12) Miał problemy z tylnymi łapami. Jest kochanym i milutkim psiakiem, wiecznie domagającym się głaskania:) Tina(13lat) W przytulisku jest chyba od szczeniaka. Jedyny pies na świecie , który potrafi się śmiać:) Kilka tyg temu przeszła ciężką operację wycięcia guzów. Wszyscy myśleli, że nie przeżyje.. A Tina żyje i ma się świetnie! Reksiu ( Oddała do do schroniska rodzina zmarłej właścicielki. Psem nie miał się kto zając:( Z kanapy trafił do schroniska- na jego szczęście do Przyborówka.. (wg rodziny żył ze swoją Pania przynajmniej 15 lat..) Quote
Weronia Posted December 1, 2008 Author Posted December 1, 2008 Dziadunio: Fifi. Sunia "na kształt" jamnika Perełka. (ok 9 lat) Urocza, prześmieszna, maleńka, starsza sunia. Już niedowidzi.. ale nadal uwielbia się bawić:) Maksiu. (ok 10 lat) Jedno oczko ma niebieskie. Pies, który uwielbia koty:) Mieszkał kiedyś w kociarni. Bella. (przynajmniej 13 lat) W schronisku już od "wieków". Grzeczna, spokojna i delikatna starsza sunia. Bigi za TM :( Ta sunia sprawia wrażenie zwierzęcia "stuletniego". Myślę, że kiedyś przypominała beagla. Starsza Spanielka tuż po operacji wycięcia guzów: Quote
Weronia Posted December 1, 2008 Author Posted December 1, 2008 Dziadeczek 2 Lisek. (10 lat) Maleńki starszy psiaczek. Nie lubi gości w przytulisku;) Z uporem maniaka wylewa wodę z misek, po czym radośnie tapla się w wodzie. Malamut (szuka ds!):) ZA TM :(:-( Majeczka. (ok 11 lat) Kochana jamniczka, niegdyś całkiem sparaliżowana. Nikt nie podejrzewał, że dojdzie do siebie i będzie normalnie funkcjonować. To kochane suczysko wiele wycierpiało w swoim psim życiu..:( Ale za dobroć to ona potrafi oczkami podziękować :) Quote
Weronia Posted December 1, 2008 Author Posted December 1, 2008 15- letni Tapir. W schronisku u P.Wandy prawie od początku swojego życia. Zapraszamy do objęcia Tapirka opieką wirtualną!!! Tollerek w domu w Warszawie !!! :D WĄTEK TOLLERA: http://www.dogomania.pl/forum/f28/10...tualna-129591/ Quote
masienka Posted December 1, 2008 Posted December 1, 2008 czy ktores z nich oprocz malamuta szuka jeszcze domu? moze jakies ogloszenia? Quote
Martali Posted December 1, 2008 Posted December 1, 2008 Kochane staruszki szukają chociaż wirtualnych domków! Quote
Poker Posted December 1, 2008 Posted December 1, 2008 podajcie jednak,o ile to możliwe,chociaż w przybliżeniu ich wiek. Coraz bardziej kocham staruszki :loveu: Quote
Martali Posted December 1, 2008 Posted December 1, 2008 Poker napisał(a):podajcie jednak,o ile to możliwe,chociaż w przybliżeniu ich wiek. Coraz bardziej kocham staruszki :loveu: Maksiu to ma chyba ze sto lat. Hihi. :evil_lol: A tak naprawdę to nie wiem, Weronika się na pewno bardziej orientuje. :loveu: Quote
irysek Posted December 1, 2008 Posted December 1, 2008 ja kocham staruszeczki od dawien dawna. moge wkleic kilka zdjec malamuta calego, bo tu tylko jego kinol jest... Quote
Weronia Posted December 1, 2008 Author Posted December 1, 2008 kometa napisał(a):ale cudnosci:loveu: to prawda- są cudowne ;) Quote
Weronia Posted December 1, 2008 Author Posted December 1, 2008 masienka napisał(a):czy ktores z nich oprocz malamuta szuka jeszcze domu? moze jakies ogloszenia? ogłoszenia jak najbardziej, ale bardziej w kierunku adopcji wirt.. Quote
Weronia Posted December 1, 2008 Author Posted December 1, 2008 Poker napisał(a):podajcie jednak,o ile to możliwe,chociaż w przybliżeniu ich wiek. Coraz bardziej kocham staruszki :loveu: ja tez je uwielbiam:) Zamieściłam przybliżony wiek przy zdjęciach. Przy niektórych nie pisałam nic, bo ich wieku nie znam, nawet w przybliżeniu. Quote
Weronia Posted December 1, 2008 Author Posted December 1, 2008 irysek napisał(a):ja kocham staruszeczki od dawien dawna. moge wkleic kilka zdjec malamuta calego, bo tu tylko jego kinol jest... zdjęcia staruszków mile widziane na wątku:) Quote
irysek Posted December 1, 2008 Posted December 1, 2008 tak jak obiecalam wklejam 4 zdjecia malamuta: Quote
Bamboo ® Posted December 2, 2008 Posted December 2, 2008 Sorki, ale nie mogłam się powstrzymać. Zresztą sami porównajcie: Maksiu mój Tepuś :-( Tyle, że Maksiu to młodzieniaszek w porównaniu z moim śp. 18latkiem. Gdyby nie ta różnica wieku to podejrzewałabym, że to rodzeństwo (Tepi miał brata/siostrę). Mają coś z jack russela, co?:cool3: Quote
Weronia Posted December 2, 2008 Author Posted December 2, 2008 [quote name='Bamboo ®']Sorki, ale nie mogłam się powstrzymać. Zresztą sami porównajcie: Maksiu mój Tepuś :-( Tyle, że Maksiu to młodzieniaszek w porównaniu z moim śp. 18latkiem. Gdyby nie ta różnica wieku to podejrzewałabym, że to rodzeństwo (Tepi miał brata/siostrę). Mają coś z jack russela, co?:cool3: no rzeczywiście.. podobne psiaki.. Chociaż na żywo Maksiu nie ma wiele z jack r. Jakby się postarać, to może i Maksiu byłby do adopcji..:cool3: Quote
Bamboo ® Posted December 2, 2008 Posted December 2, 2008 Weronia napisał(a):no rzeczywiście.. podobne psiaki.. Chociaż na żywo Maksiu nie ma wiele z jack r. no, ale jakaś "siódma woda po kisielu" to może i jest. Myślę, że w jego drzewie genealogicznym jakiś jack russel w zamierzchłych czasach maczał palce (i nie tylko palce:cool3::evil_lol:) Weronia napisał(a):Jakby się postarać, to może i Maksiu byłby do adopcji..:cool3: Ehh, gdyby to ode mnie tylko zależało to bym już była zapsiona po szyję i to najlepiej moimi ukochanymi staruszkami schroniskowymi, łącznie z Maksiem. Ale siła wyższa...:roll: Dobrze, że chociaż te trafiły pod taką wspaniałą opiekę:loveu: Quote
Lionees Posted December 2, 2008 Posted December 2, 2008 No faktycznie te dwa psiaki są do siebie bardzo podobne... Quote
Martali Posted December 2, 2008 Posted December 2, 2008 Ja także kocham te staruszki.. :loveu: A tutaj wątek szczeniaków z Przyborówka i Swarzędza: http://www.dogomania.pl/forum/f28/szczeniaczki-z-przyborowka-swarzedza-prosza-o-dt-ds-126188/#post11352160 Quote
Weronia Posted December 2, 2008 Author Posted December 2, 2008 Bamboo ® napisał(a): Ehh, gdyby to ode mnie tylko zależało to bym już była zapsiona po szyję i to najlepiej moimi ukochanymi staruszkami schroniskowymi, łącznie z Maksiem. Ale siła wyższa...:roll: Dobrze, że chociaż te trafiły pod taką wspaniałą opiekę:loveu: trafiły dobrze, to prawda.. trafiło im się w tym całym nieszczęściu. Quote
Recommended Posts