Jo37 Posted December 5, 2008 Posted December 5, 2008 [quote name='Foksia i Dżekuś']Bede dzisiaj oddzwaniac do ludzi zainteresowanych Manuelem ale watpie czy uda mi sie ich namówic na cos innego bo oni wlasnie chcieli tylko Manuela bo jest ladny, wczoraj dzwonilam do jednej pani i wezmie chetnie innego pieska lub suczke wysterylizowana ale malutka do 4 kg. i kudlate:shake: Ja mam w hotelu u Pati w Warszawie malutką kudłatą sunię( moze bardziej długowłosą ).Moze pani się spodoba . Jej wątek http://www.dogomania.pl/forum/f28/malenka-mlodziutka-sliczna-misia-juz-w-dt-w-warszawie-potrzebny-ds-124624/ Quote
Ank@ Posted December 5, 2008 Posted December 5, 2008 Najpierw trzeba sprawdzić czy u nas w schronisku nie ma małych kudłatych (pewnie są). W Krakowie ogromne przepełnienie. Musimy najpierw myśleć o wydawaniu psów z Krakowa ... niestety :shake: Quote
Foksia i Dżekuś Posted December 5, 2008 Posted December 5, 2008 Ank@2 napisał(a):Najpierw trzeba sprawdzić czy u nas w schronisku nie ma małych kudłatych (pewnie są). W Krakowie ogromne przepełnienie. Musimy najpierw myśleć o wydawaniu psów z Krakowa ... niestety :shake: Aniu pytalam czy nie ma takich malych kudlatych 4-5 kg ale nie ma na dzien dzisiejszy. Quote
Foksia i Dżekuś Posted December 5, 2008 Posted December 5, 2008 [quote name='Jo37']Ja mam w hotelu u Pati w Warszawie malutką kudłatą sunię( moze bardziej długowłosą ).Moze pani się spodoba . Jej wątek http://www.dogomania.pl/forum/f28/malenka-mlodziutka-sliczna-misia-juz-w-dt-w-warszawie-potrzebny-ds-124624/ Jezeli wazy nie wiecej niz 5 kg to podam telefony na pw ale domy niestety nie spradzone :shake: Quote
AgaG Posted December 6, 2008 Author Posted December 6, 2008 Manuel taki szczęśliwy!!! dostałam trzy maile i furę zdjęć !!! HURRA !!!!!!!!!!!!!:loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu: Wysłałam do karusiap z prosbą o wstawienie :loveu::loveu::loveu: Quote
AgaG Posted December 6, 2008 Author Posted December 6, 2008 wiadomości od manuela przekazane przez Izę jego właścicielkę: "Tak jak obiecałam piszę maila z wiadomościami o Manuelu :) Od razu zadomowił się, nie piszczał, nie uciekał za szafy, zjadł kolacje poszedł na krótki spacer i grzecznie poszedł z babcią spać. Dzisiaj było szaleństwo w domu bo robiliśmy zakupy dla nowego członka rodziny. Dostał dłuuugą smycz, legowisko z wikliny, zabawkę, poduszkę i oprócz jego zielonego kocyka dostał jeszcze jeden również zielony, żeby było mu miękko. jest bardzo pogodny, grzeczny, wysiaduje na kolanach i na wszystkich fotelach i kanapach :) I nawet wydał głos :) gdy wracałam z mama z zakupów, witał nas serdecznie , choć nie było nas tylko 30 min. Za babcia chodzi krok w krok, czasem nawet na dwóch łapach hihihi zwłaszcza jak przyrządza jedzenie. Uwielbia nowy ogródek, najchętniej przebywał by tam cały czas, ale gdy mówię "chodź idziemy do domu" posłusznie udaje się do drzwi, a następnie na kanapę albo fotel:) jest bardzo posłuszny i mądry. Życzę wszystkim zwierzakom czekającym na dom, aby znalazły go jak najszybciej, a w nim ciepło, bezpieczeństwo i miłość którą tak bardzo pragną.":loveu::loveu::loveu::loveu::lol::lol::lol::lol::multi::multi::multi::multi::multi::multi: Quote
fizia Posted December 6, 2008 Posted December 6, 2008 Jak cudnie!!! Wygląda, jakby mieszkał tam od zawsze i od zawsze spał sobie na tych kolankach!:loveu::multi: Quote
Ank@ Posted December 6, 2008 Posted December 6, 2008 Foksia i Dżekuś napisał(a):Aniu pytalam czy nie ma takich malych kudlatych 4-5 kg ale nie ma na dzien dzisiejszy. To może założę wątek w dziale 'przygarnę psa' :p Quote
weszka Posted December 6, 2008 Posted December 6, 2008 Oj tak kolanka, fotele i koronki :loveu: To wymarzone miejsce dla Manuela! Quote
Ank@ Posted December 6, 2008 Posted December 6, 2008 Widzę że Manuel zawładnął sercami domowników. Uwielbiam patrzeć na zdjęcia z nowych domów. Quote
edit_f Posted December 6, 2008 Posted December 6, 2008 to naprawdę jest DOM MANUALA :loveu: niesamowite szczęście się mu przydarzyło. cudownie :loveu: Quote
Foksia i Dżekuś Posted December 7, 2008 Posted December 7, 2008 Dzisiajjak wyjechalam juz ze schroniska zadzwonili do mnie ,ze na ktorysm h jest identyczny pies jak manuel tylko na dłuzszych nózkach ,maja przeslac mi jego dane tylko ze nie mam zdjecie.:shake: Quote
edit_f Posted December 7, 2008 Posted December 7, 2008 Foksia i Dżekuś napisał(a):Dzisiajjak wyjechalam juz ze schroniska zadzwonili do mnie ,ze na ktorysm h jest identyczny pies jak manuel tylko na dłuzszych nózkach ,maja przeslac mi jego dane tylko ze nie mam zdjecie.:shake: w manuelu po kundlu zakochało się kilku widzów.. może któryś z kontaktów Agag zadziała? :roll: Quote
Yorija Posted December 7, 2008 Posted December 7, 2008 Jeżeli miałybyście domek dla kudlacza to moje sumienie dręczy Apollo. To jego listopadowe zdjęcie. A tak wyglądał wcześniej. pies ma 3/4 lata - jest w Obornikach wlkp. Ale cóż te kilkaset km znaczy. http://www.dogomania.pl/forum/f28/wlkp-piekny-apollo-tylko-kto-w-tych-kudlach-zobaczy-pieknego-psa-126617/ Quote
AgaG Posted December 7, 2008 Author Posted December 7, 2008 Foksia i Dżekuś napisał(a):Dzisiajjak wyjechalam juz ze schroniska zadzwonili do mnie ,ze na ktorysm h jest identyczny pies jak manuel tylko na dłuzszych nózkach ,maja przeslac mi jego dane tylko ze nie mam zdjecie.:shake: a moze ta kobieta z Huty by go wzięła? ta , z którą Ty rozmawiałaś? Quote
Foksia i Dżekuś Posted December 11, 2008 Posted December 11, 2008 AgaG napisał(a):a moze ta kobieta z Huty by go wzięła? ta , z którą Ty rozmawiałaś? Aga z wszystkimi z ktorymi rozmawialam po kontaktach z kundla chcieli tylko takiego malutkiego ,a ten drugi piesek jest duzo wiekszy , wniedzile zrobie mu zdjecia. Z koleji dzwonilo pare osob tez z karkowskiej i tylko jedna pani zainteresowana byla Norisem kudlatym pieskiem po zmarlym wlascicielu ktory tez lezal mi na sercu bo na kwaranntannie caly sie trzasl i byl przerazony i jego los napeno bylby duzo gorszy. Pojechala w sobote do schroniska ale jak sie okazalo że piesek troche sie pochorowal to stwierdzila ze go wezmie jak wyzdrowiej -za taki dom to dziekuje :shake: W poniedzilaek z koleji Noris byl w echu i zadzwonila pan ,ktory oczywiscie powiedzila ze bedzie mu podawal leki ,pojechal po niego ,a po dwoch godzinach go oddal ze niby nie uzgodnil z rodzina ,a ja wiem ze powod jest taki ze Noris wyglada jak pluszowa zabawka ale trzesie sie ze strachu i trzeba mu dac czas:angryy: Ale w koncu sie udalo ,wczoraj zadzwonila pani od Redaktor Magdy ,ktora chyba tez dzwonila po Manuela i wyslal jej zdjecie Norisa ,byla godzina 18,30 i pojechala od razu do schroniska jak tylko uzgodnilam to z wet.O godzi.20,30 oddzwonila ze sa juz w domku ,piesek rzeczywiscie strasznie sie boi ,schowal sie w kacik ,wiec tam zrobila mu poslanie .Dzisjaj jak dzwonilam byla prawie z nim na spacerku ,musi go nauczyc chodzic na smyczce bo nie umie ale juz sie nie trzesie .Jest bardzo grzeczny.Moge ja odwiedzic i zdjecie oczywiscie przysle do Pani R. Magdy. i do mnie rowniez ,:lol: Tak ze dzieki Manuelowi ma domke tez piesek ktory napewno bylby zagryziony w pierwszej kolejnosci. Quote
j3nny Posted December 11, 2008 Posted December 11, 2008 uffff przestraszylam sie w pierwszej chwili, ze on nadal czeka bo zdjecie chwyta za serce jednak Oto Noris: Quote
Foksia i Dżekuś Posted December 11, 2008 Posted December 11, 2008 [quote name='j3nny']uffff przestraszylam sie w pierwszej chwili, ze on nadal czeka bo zdjecie chwyta za serce jednak Oto Noris: tutaj to i tak nie widac jego strachu , w schronisku siedzila w kaciku i sie trzasl ,zreszta pani Krystyna tez mowila ze strasznie wygladal jak go wycigneli z izolatek ,kupa nieszczescia :shake:ale najwzniejsze ze juz :lol:bezpieczny Quote
AgaG Posted December 11, 2008 Author Posted December 11, 2008 No to cudownie, że Noris tez ma domek:loveu: Quote
AgaG Posted December 16, 2008 Author Posted December 16, 2008 Pani manuela zrobiła piękne kalendarzena nowy rok z jego fotką a w drugiej wersji z uratowanym kotem, cel - licytacja na zwierzaki, Wezmę do "Kundla" Jak Magda zeche pokazać i wystawić to super, jak nie to na bazarek damy :loveu: Quote
karusiap Posted May 6, 2009 Posted May 6, 2009 hmmm patrzac na 1 strone i zdjecia to nie wiem czy dobry watek znalazlam;) Quote
Recommended Posts