Foksia i Dżekuś Posted December 3, 2008 Posted December 3, 2008 AMIGA napisał(a):No to chociaz tyle. Przynajmniej jakas inna bieda znajdzie swój domek Kubus zostal w tym domku.,okazalo sie że Kubus byl jej jednak pisany.pani 2 razy go widzila w wyborczej ale mowila ze za malo o nim bylo napisane.Potem w kundlu ogladala go siostra ale mowila że Kubus wygladal na diuzego i starsznie sie krecil ,wiec jak jej zaproponowalam Kubusia to znaczy tej dziewczynie co dla niej szukla ,to wyslalm jej link do jego watku no i tak w koncu pani sie zdecydowala.:loveu: Quote
Foksia i Dżekuś Posted December 3, 2008 Posted December 3, 2008 AgaG napisał(a):podałam Panu numer psiaka, bo ja w srode zawożę Widoka donowego domu i nie moge być w schronie. Foksiu poproś by Manuela pokazali panu wczoraj juz rozmawialm wstepnie ,a dzisiaj rozmawialm z pania wet.żeby pokazaly temu panu i że prawdopodobnie go wezmie ,a jak nie to jutro i tak jedzie z Toba do kundla i że do schr. nie wraca bo w razie czego ma inny tymczas,mowie tu o weszce:loveu: Quote
j3nny Posted December 3, 2008 Posted December 3, 2008 ale ten pan bierze Manuela na stale czy na tymczas? Quote
AMIGA Posted December 3, 2008 Posted December 3, 2008 Foksia i Dżekuś napisał(a):Kubus zostal w tym domku.,okazalo sie że Kubus byl jej jednak pisany.pani 2 razy go widzila w wyborczej ale mowila ze za malo o nim bylo napisane.Potem w kundlu ogladala go siostra ale mowila że Kubus wygladal na diuzego i starsznie sie krecil ,wiec jak jej zaproponowalam Kubusia to znaczy tej dziewczynie co dla niej szukla ,to wyslalm jej link do jego watku no i tak w koncu pani sie zdecydowala.:loveu: :multi::multi::loveu::multi::multi: Quote
AgaG Posted December 3, 2008 Author Posted December 3, 2008 Pan który chciał dać tymczas Manuelowi wycofał się, gdyz manuel szczerzył zęby na psy na korytarzu, a on ma dwie suki, w tym jedną agresywną i stwierdził, że się obawia bójek.. No cóż niedobrze... jutro jedziemy z edit po niego do schronu i pokazemy go w "Kundlu", jak nie znajdzie domu, to zostaje weszka :cool3: ale ona może dac tymczas tylko do swiat. Bardzo prosze o pomoc w ogłoszeniach,, Quote
AgaG Posted December 3, 2008 Author Posted December 3, 2008 przypominam biedaka... tymczas potrzebny.. Weszko to aktualne? :lol: Quote
Foksia i Dżekuś Posted December 4, 2008 Posted December 4, 2008 AgaG napisał(a):Pan który chciał dać tymczas Manuelowi wycofał się, gdyz manuel szczerzył zęby na psy na korytarzu, a on ma dwie suki, w tym jedną agresywną i stwierdził, że się obawia bójek.. No cóż niedobrze... jutro jedziemy z edit po niego do schronu i pokazemy go w "Kundlu", jak nie znajdzie domu, to zostaje weszka :cool3: ale ona może dac tymczas tylko do swiat. Bardzo prosze o pomoc w ogłoszeniach,, Ten pan wcale nie ma agresywnej suczki ,a manuel wcale nie jest agresywny bo siedzie z dwoma kalekimi pieskami i suczka po wypadku i żyja zw zgodzie ,to samo na spaverkach żdnego spa nie zaczepial i temu panu pani Paulina to tlumaczyla .Jak sie okazalo to jest pan.ktory 2 lata temu adoptowal suczke polene ,ktora siedziala 7 lat i w momencie jak ja bral byla pogryziona tak ze ledwo przezyla.Chcial wówczas pomc jakiejs biedzie wiec zaproponowalam Polene. Pan potem wiele razy mial o rozne rzeczy pretensje ,a raz mi powiedzila że jak by nie jego towarzyszka życia to Polene chcial oddac bo go pogryzla i od kad ja wziala ona sie go boi.Tak ze pan Tomek jest bardzo dobrym czlowiekiem ,zwie;)rzeta nie zrobi krzywdy ale ma swoje humory . Quote
Foksia i Dżekuś Posted December 4, 2008 Posted December 4, 2008 AgaG napisał(a):przypominam biedaka... tymczas potrzebny.. Weszko to aktualne? :lol: mam nadzieje ze tak bo w hotelu na razie nie ma miejsc ,chyba ze u pana Tomka ale napewno w boksie zewnetrznym ,a on jest malutki i chudziutki:shake: Quote
AgaG Posted December 4, 2008 Author Posted December 4, 2008 Tak Weszkasię zgodzła, ale tylko do świat, wiec bardzo prosze o pomoc w ogłaszaniu psa. Quote
weszka Posted December 4, 2008 Posted December 4, 2008 U mnie jest kilka "ale" do tymczasu ale awaryjnie się zgadzam bo nie możemy pozwolić żeby temu maluchowi stało się coś złego. Te "ale" to: 1. Dirki dostała cieczkę - ale AgaG napisałaś że kastrat to mam nadzieję jakoś to będzie, 2. w poniedziałek przyjeżdża do mnie kot - nie wiem jak Manuel na koty 3. tymczas ograniczony czasowo do świąt Trzymam kciuki żeby poszedł do domu a jak nie to zapraszam wieczorem :) Quote
Foksia i Dżekuś Posted December 4, 2008 Posted December 4, 2008 AgaG napisał(a):Tak Weszkasię zgodzła, ale tylko do świat, wiec bardzo prosze o pomoc w ogłaszaniu psa. Wyslalm go do malgosi do wyborczej i prosbe do karkowskiej żeby dali go na cito ale byc moze dzisiaj bedzie mial szczescie z programu i nie trzeba bedzie go oglaszac.;) Quote
Foksia i Dżekuś Posted December 4, 2008 Posted December 4, 2008 Wlasnie sie dowiedzilam ,ze Manuel jest dzisiaj w krakowskiej.Nie kupilam dzisiaj gazety bo od rana jestem zdenerwowana bo moja suczka miala operacje wycięcia tluszczaków , a pozatym wczoraj bylo ogloszenie psiaka wiec myslalm ze dzisiaj nie bedzie bo zazwyczaj jest co drugi dzien. A wiec dzwonila pani Wladyslawa ,wypytala co i jak o niego i bedzie ogladac z męzem dzisiaj Manuela na zywo i da znac .:loveu: Quote
Patia Posted December 4, 2008 Posted December 4, 2008 Też pomogę w ogłaszaniu , choć mam nadzieję , że to nie będzie potrzebne. Quote
Foksia i Dżekuś Posted December 4, 2008 Posted December 4, 2008 Patia napisał(a):Też pomogę w ogłaszaniu , choć mam nadzieję , że to nie będzie potrzebne. wlsnie mialam drugi telefon ,z Nowej huty tez ma ogladac program z tym ze ta pani jest zdecydowana, na Manuela .Powiedzilam jej że bedziemy dzwonic z programu. A Manuel byl juz na A1 ,jak go Agnieszka brala.:shake: Quote
weszka Posted December 4, 2008 Posted December 4, 2008 Widziałam to cudo w Kundlu. I bardzo trzymam kciuki żeby już siedział w nowym domku :) bez przestoju u mnie ;) Quote
AgaG Posted December 4, 2008 Author Posted December 4, 2008 Wybrałam najlepszy dom blisko mnie :cool3::cool3: prądnik biały. Bardzo dziękuję edit, ze ze mną pojechała po psa i na adopcję. Cała rodzina czekała na psa. zdjęć kilka zrobiłam, ale nie za duzo, bo ten biedak az za dużo dziś przeszedł.. Ciekawi mnie bardzo czemu, skoro schronisko wiedziało dobrze od Beaty o ode mnie, że psa biorę do programu dziś, wrzucili go dziś na boksy ogólne? Wychudzony pies ze strupami na szyji ważący moze dwa kilo na boksach ogólnych mimo ze dopiero co był w agonii z pogryzień? ?? dodam, że był na boksach z psami, cho c po kastracji mógl być z sukami... Quote
AgaG Posted December 4, 2008 Author Posted December 4, 2008 Niestety nie wiem, czy inne kontakty da się wykorzystac. no zobaczymy..Myslę, że niestety ale jest tak ze ludzie się kierują glównie wygladem psa... to przykre.. te "brzydsze" mają zawsze gorzej. Quote
j3nny Posted December 4, 2008 Posted December 4, 2008 super Maniu!!! bardzo:multi::multi::multi: się cieszę! Quote
Ank@ Posted December 4, 2008 Posted December 4, 2008 Manuel już w domku :loveu: Ludzie biorą psy ładniejsze, młodsze .... :shake: Istnieje coś takiego jak 'syndrom czarnego psa' - tzn. że najmniej czarnych psów idzie do adopcji bo ludzie się ich boją identyfikując czerń z agresją :shake: Quote
Foksia i Dżekuś Posted December 5, 2008 Posted December 5, 2008 Bede dzisiaj oddzwaniac do ludzi zainteresowanych Manuelem ale watpie czy uda mi sie ich namówic na cos innego bo oni wlasnie chcieli tylko Manuela bo jest ladny, wczoraj dzwonilam do jednej pani i wezmie chetnie innego pieska lub suczke wysterylizowana ale malutka do 4 kg. i kudlate:shake: Quote
j3nny Posted December 5, 2008 Posted December 5, 2008 jeju a musi byc kudlate? Fionka jest malutka, ale krotkowlosa Quote
weszka Posted December 5, 2008 Posted December 5, 2008 Super że się maluchowi tak szybko udało! Oby i inne też skorzystały, chociaż wiadomo jak to jest :( Quote
Recommended Posts