Jump to content
Dogomania

Bardzo mini Kajko znalazł dom trzymamy kciuki za opiekunów i psiaka! Kajko za TM

Recommended Posts

Posted

[img]http://desmond.imageshack.us/Himg78/scaled.php?server=78&filename=niezapominajkiaaafd2.jpg&res=landing[/img]

[B]Zapłacz[/B]
[B]Kiedy odejdzie,[/B]
[B]Jeśli cię serce zaboli,[/B]
[B]Że to o wiele za wcześnie[/B]
[B]Choć może i z Bożej woli.[/B]

[B]Zapłacz[/B]
[B]Bo dla płaczących[/B]
[B]Niebo bywa łaskawsze[/B]
[B]Lecz niech uwierzą wierzący,[/B]
[B]Że on nie odszedł na zawsze.[/B]

[B]Zapłacz[/B]
[B]Kiedy odejdzie,[/B]
[B]Uroń łzę jedną i drugą,[/B]
[B]I.. przestań[/B]
[B]Nim słońce wzejdzie,[/B]
[B]Bo on nie odszedł na długo.[/B]

[B]Potem[/B]
[B]Rozglądnij się w koło[/B]
[B]Ale nie w górę[/B]
[B]Patrz nisko[/B]
[B]I.. może wystarczy zawołać,[/B]
[B]On może być już tu blisko...[/B]

[B]A jeśli ktoś mi zarzuci,[/B]
[B]Że świat widzę w krzywym lusterku,[/B]
[B]To ja powtórzę:[/B]
[B]On wróci[/B]
[B]Choć może i w innym futerku..[/B]
Franciszek Klimek -autor

• Replies 1.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 2 weeks later...
Posted

[COLOR=#0000cd][B]Pamiętam nieustannie[/B][/COLOR] [COLOR=#0000cd][B]wyjątkowy psiaku[/B][/COLOR]

[img]http://desmond.imageshack.us/Himg835/scaled.php?server=835&filename=bridge.gif&res=landing[/img]

• 3 weeks later...
Posted

Zapadł mi w serce ten mały kurdupelek, a poza tym to przeciez mój ziomek

[COLOR=#0000cd][SIZE=4][I][B]ŚWIATEŁKO PAMIĘCI NIEPOWTARZALNY PSIAKU[/B][/I][/SIZE][/COLOR]

[img]http://desmond.imageshack.us/Himg502/scaled.php?server=502&filename=granatoweswiece127nw0.gif&res=landing[/img]

Posted

wiadomo, ziomkowie mają fory. a co zapadania w serce, to kajko miał takie dziwne właściwości. upierdliwy, niezbyt normalny, zamknięty w sobie - choć miał przebłyski, naburmuszony. a jednak nie dało się przejść obojętnie.

Posted

Był, to fakt. Pamiętasz? Po podrzuceniu i zbadaniu miał iść pod igłę. Udało się go uratować dzięki zuzce i tobie. Z adopcji wracał niczym bumerang, aż nadeszła chwila że znalazł sie ktoś, kto dał mu stały dom, opiekę i prawdziwą przystań nie patrząc na jego wady.
No i znów odezwała się jego złośliwość i sobie postanowił pohasać- tym razem daleko za TM.

Posted

pamiętam, że miał być uśpiony bo był w agonii z wygłodzenia i ktos go strzykawką karmił po kryjomu...

no, powroty z adopcji można policzyć plus jeden - bo u mnie miał na zawsze zostać, potem była afera i w końcu dt.
na poczatku po jego śmierci wyrzucałam sobie tę adopcję, ale później doszłam do wniosku, że jemu tam na tym podwórku było lepiej. każdy spacer to była mordęga, nie cierpiał wychodzić z domu, na dworze chodził tyłem.... a tam miał swoje podwórko i nie musiał opuszczać bezpiecznego miejsca.
ta pierwsza adopcja co wrócił w lipcu, wściekły jak osa, ale po jednym dniu przypomniałam mu, ze nie negocjuję z terrorystami. ponoć szczekał non stop, dosłownie non stop, najczęściej na ławę. ducha widział???
to był dziwny pies - miał mega jazdy dominacyjne i w sumie najlepszy układ był taki, że go raz na jakiś czas, ale przynajmniej raz dziennie, musiałam zdominować, bo inaczej on zaczynał. najczęściej polegało to na tym, że brałam go na ręce. i wypuszczałam, jak przestawał się wić.
a problem był taki, że jak mu pofolgowałam i pozwalałam decydować, to był bardzo niespokojny, podminowany. a jak ja rządziłam - był spokojny i wyciszony.
niezbyt umiał się bawić, miał takie sezony, ze np przez dwa tygodnie dawał sie namówic na zabawę w walkę z moja nogą, a potem mu przechodziło i mogłam pęknąć, a sie nie bawił. a później przez jakiś czas kolejny rodzaj zabawy, okresowo. kiedys miał taka jazdę, ze jak szłam sie kąpać, to warował przy drzwiach do łazienki. jak go raz wpuściłam, zeby ze mna posiedział, to dostał histerii, jak weszlam do wanny.
i weź tu traf za takim...

historie o nim opowiadam róznym ludziom non stop....

• 2 weeks later...
Posted

Tak, taki był.
Nie rób sobie wyrzutów związanych z adopcją. On był tam szczęśliwy. Tego jestem pewna. Widać to było, ze tak powiem po jego figurze gdzie zaczął jeść, tyć u po jego oczkach widocznych na zdjęciach. Pewnie znalazł to, na czym mu tak naprawdę zależało.
Pamiętam jak wychodziłaś z siebie, żeby jadł to co chciał, żeby nabrał trochę ciałka nic.
Zawsze odzywały się w nim jakieś chimery, które doprowadzały cie o zawrót głowy.
Wiem, ze byłaś dla niego kimś wyjątkowym, kochał cie, ale tak jak piszesz brakowało mu chyba tego, żeby być panem na włościach. Tam miał swoje podwórko, mógł na nim rządzić do woli i po swojemu.
Mały, upierdliwy i zarazem kochany i wyjątkowy.

[img]http://desmond.imageshack.us/Himg151/scaled.php?server=151&filename=42906sercechmura.jpg&res=landing[/img]

Posted

szczerze powiem, że niejedzący pies ( zośka tez miała etap niejadztwa) to straszny stres. a ten maniak miał anemię i nawet prof. leczowicz nie wiedział, na jakim tle, a jedyne, co wtedy jadł, to odchudzający royal. wetki błagały mnie, zebym lechowiczowi o tym nie mówiła, że mi dają tę karmę, bo specjalizację u niego robią i on je na gałęzi powiesi ;-). a faktycznie dostawałam od nich próbki, wszystko co miały przetestowałyśmy i tylko te odchudzające łykał.

jaja nieziemskie.

wiesz, miałam wyrzuty na początku, ale potem spróbowałam racjonalnie podejść, ze mu tam było lepiej i chyba faktycznie - wszystko na to wskazywało, a mejle od babki dowodziły, że bacznie obserwuje kajka, zna go dobrze, bo opisywała rzeczy, które dobrze znałam, a które nie były na pierwszy rzut oka widoczne. trzeba psa naprawdę znać,a nei tylko mieć,żeby takie rzeczy widzieć.

a najlepsze- ostatnio poznałam sunię, pręgowaną i nieco większą od kajka, ale kształt ciała, zwłaszcza głowy i uszu - ten sam niemal. myslałam, ze padnę.

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...