Jump to content
Dogomania

Bardzo mini Kajko znalazł dom trzymamy kciuki za opiekunów i psiaka! Kajko za TM

Recommended Posts

• Replies 1.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

kajko nie chce chodzić na spacery ostatnio.. myśłałam, ze to kwestia zimna, ale po weekendzie wiem, ze nie. ciągnie się wogonie, chce się wyrywac do domu. do domu wraca chetnie. a kiedyś tak się fajnie cieszył ze spacerów. tzn jak spotka pieski, na które można włazic, to jest szczęśliwy...
ja sobie wymysliłam, ż ebyć może to dlatego, ze zośka ciągnie do przodu, zeby jak najszybciej być w parku, a kajtek się wlecze... ale sama nie wiem, bo on potrafi szybko chodzić i mocno ciągnąć jak na swoje kilka kilo... ale może nie możność poświęcenia mu całej uwagi, silna zosia i w efekcie tańce na smyczy całej dwójki sprawia, ze zadna to dla niego przyjemność?
dziś jak wychodziłam z domu, to srasznie płakał. matko, mogłabym udusić go za te jego histerie. bo kajkol jak coś chce, to szczeka tak piskliwie, że wierzcie mi, edukacja jest starsznie trudna, bo człowiek zrobi wszystko, zeby TO przestało szczekać :diabloti:. w życiu takiego dźwięku nie słyszałam, spokojnie można kajka sprzedać armiii jako tajną broń dźwiękową...:evil_lol:

Posted

Śliczne zdjęcia, widac ze pogoda w parku znów dopisała.:loveu:

A Nova Scotia rzeczywiście mój Ducky.

[quote name='"kaasik91"']Myślę, że ten drugi rudy wabił się Foxik [/QUOTE]
Ciekawe skad to wiesz:razz:

Posted

popołudniowe słońce ładnie podkreśla kolory, ot co.
ducky, tak? a ten drugi jak? foxik czy nie? i który jest który :evil_lol:?

idziemy dzis z kajkutem do weta, bo wacek mu się cos na czubku klajstruje jakąś mazią...

Posted

mam wrażenie osttanio, ze się coraz bardziej z kajkiem docieramy... o dziwo, on zaczął płakać, jka wychodzę... na szczęście nie długo - sąsiedzi by zastrajkowali. takiego szczeku, jak ma kajko, nie ma żaden pies :diabloti:.

jedna osoba chętna na kajka. pani szuka dla swojej mamy emerytki. córki się zakochały w kajku, wszystko opisałam, jaki kajko jest. chyba trochę ze szkodą dla kajka, bo bardziej pesymistycznie, niż mi sie wydaje. pani się zastanowi (hehe), ale rozsądnie brzmiała. powiedziałam - nic na siłę, obydwie strony mają być zadowolonee...

kajko ma teraz taką miękką sierść, tylko miziać - nie uwierzyłybyście. ogonek został twardy i bury, ale nie chcę go za bardzo stresować wyczesywaniem...

a na siusiaku ma typową maź, chłopaki ponoć tak mają, prącie jest zdrowe. ta wydzielina znika po kastracji.

włąśnie - do fundacji. zastanówmy się nad kastracją. myślałąm na pocz ątku, żeby go dziabnąć, ale mam wątpliwości, hormony płciowe jednak go nieco pobudzają :eviltong:. co myślicie?

Posted

Widziałam fotki Kajka i trzeba przyznać, że robi sie coraz piękniejszy.
Co do szczeku Kajka to cóż cioteczka, nie słyszałaś mojej Zuzki.
Ta jak zacznie nadawać tym swoim sopranikiem to uszy pękają, pannica ma ADHD to nadaje nieustannie.
Ewatonieja ją widziała i słyszała więc może potwierdzic.

Co do kastracji to byłabym ostrozna w podejmowaniu decyzji. Bądź co bądź nie wiemy ile on tak naprawde ma lat i jak zniesie zabieg.

Posted

ja to sobie mysle, że jego płciowość go od czasu do czasu ożywia - po co z tego rezygnować?
no nie slyszałam zuzki, to moze zawody zrobimy :cool3:?

kajko zaczął szczekac jak wychodzę z domu. czasem nawet dość długo się drze... a jednocześcnie czasem się cofa od głasków. czasem nie, a czasem tak. ale coraz częściej podnosi głowę, patrzy w oczy, mizia sie. niemniej jednak jego postepy zwalniają, daleko juz nie zajdziemy. myślę, ze jak będzie jedynym psem, albo jak bedzie drugio bardzije społeczny pies (jak maksik, mtóry był chwolowo - cały czas się bawili), to wszystko byłoby inaczej.

Posted

on ma gdzies kosteczki i zabaweczki. on nie wie, do czego to służy, głoopol jeden.
sypie mu od wczoraj trochę karmy, żeby się zajął i na razie działa. a pogryzł mi buty i kurtkę ze skaju. na bank to on, nie zośka, za małe ślady:cool3:. buty zimowe, na szczęście do wyrzucenia, a kurtka o tyle kiepsko, ze chciałam ją wystawić na bazarek i juz nie wystawię :roll:.
to faktycznie jakiś lęk separacyjny. pomyślałby kto - rano to jest miziasty i w ogóle, po południu, po powrocie ze spaceru najczęściej wkurzony, nie reaguje na imie, usuwa się przed głaskaniem... ale powiem wam, ze onn coraz bardzoej nawiązuje kontakt wzrokowy, pewny siebie się trobi, wczoraj to nawet zasadził się na zosię dwa razy!

moim zdaniem kajko ma szanse byc niemal normalny :diabloti:- zwłaszcza, jak będzie jedynym psem, albo będzie mieszkał z psem bardziej społecznym, niż zosieńka. u mnie jeszcze robi postępy, ale coraz wolniej. choć w sumie dalej robi. szok!

Posted

a skąd, napisałabym... miała się odezwać nawet, jak zrezygnuje... może przez święta nie mieli głowy? napisze do niej tak czy siak...

a w ogóle to zapomniałam powiedziec, że:
1 kupiłam kajkowi szelki
2. dostałam 30 zł - od wirtualnego opiekuna zapewne, któremu niniejszym dziękuję :loveu:
3. dostałam umowę.
4. nagrałam filmik z kajkiem ale nie mam czasu nawet kompa otowrzyć. obiecuję jednak poprawę i pokazanie pypcia (tak go pieszczotliwie nazywam :diabloti:) w biegu :crazyeye: - a własciwie w pogoni za krężelowskim kamykiem, który nie chciał sie dać...

Posted

rozchorowalam sie i wolniej działam... nie mam siły na nic... kiedys filmik bedzie, przysięgam.

kajko będzie na festynie psim pod koniec maja, jako psiak do adopcji... o ile oczywiście wcześniej nie znajdzie domu.... :cool3:.
obowiązkowy jest kaganiec dla bezpieczenstwa - czy ktos ma pozyczyć taki mikrokaganiec, jakby co?

Posted

ja moge przesłac podarowny przez reksio7 mały kaganiec metalowy z brązowa skórką , długośc paska to 37 cm
pozostałe wymiary: zdjęcie z netu
[URL="http://img23.imageshack.us/my.php?image=g30kaganiecmetskbernard.jpg"][IMG]http://img23.imageshack.us/img23/6909/g30kaganiecmetskbernard.th.jpg[/IMG][/URL]

Posted

tak na oko bedzie ok? zmierze kajka, zobaczymy. mam nadzijeę, ze uda mi się gdzies w wawie pożyczyć, bo koszt wysyłki nie bedzie złotówka, a to tylko na jeden dzień potzrebne, więc moze coś tu skombinujemy. jak nie, to będę cię ścigać.

dzięki!

wiecei, tak sobie myśle, ze już kajka można spokojnie ogłaszac, ale cały czas nie moge sie zebrac do napisania tekstu o nim.. ale przez weekend napisze....

wczoraj poleciałkilka pięter wyżej po spacerze, a ja totalnie nieprzytomna z przeziębienia, marzyłam, zeby się walnąć do wyra, zaczęłam biec po schodach zeby go dogonić (miał fory, bo zdjemowałam zośce uprząż) i drzeć się zeby stanął (jasne) i jak mnie zobaczył, takiego potwora drącego się i biegnącego, to sie skulił i chciał mnie ugryźć i zaczłą piskliwie szczekać, ale tak płakjac, jakby go zarzynano, to ja sie bardzo mądrze zaczęłąm drzeć, zeby się zamknął i nie histeryzował, to on jeszcze bardziej, awiecie, przy jego wysokości dźwięku to jest starszne, to ja go za szelki i do góry, to on sie jeszce bardziej drze... piętro niżej ktoś na kaltke az wyjrzał i zaczął komentować znęcanie się....
polka galopka.... :diabloti:

ja myślę, ze kiedys sąsiedzi przez kajka naśla na mine toz, bo on naprawdę potrafi tak się drzeć, jakby go ktoś ze skóry obdzierał. nawet, jak krzyknąć na niego, albo jak dostaje palcem po nosie za pchanie go do talerza, albo jak chce dostać jedzenie rano, albo jak wychodze, albo jak ktoś idzie na klatce.. za każdym razem jazgot zarzynanego :cool1::evil_lol:

Posted

Oto film z kajkiem w roli głównej. partneruje mu kamyk-misio krężelowski, jest też zosia oczywiście, niya, setka i jaga (od orphy) i kolejny krężelak beluli - klamka.
[url=http://www.youtube.com/watch?v=6Z-eVCiA_3Y]YouTube - kajko[/url]

Posted

podejście do setki:

[IMG]http://i536.photobucket.com/albums/ff323/sleepingbyday/4-6.jpg[/IMG]

podryw clamelli;
[IMG]http://i536.photobucket.com/albums/ff323/sleepingbyday/11-5.jpg[/IMG]

zazdrość:
[IMG]http://i536.photobucket.com/albums/ff323/sleepingbyday/8-4.jpg[/IMG]

obraza:
[IMG]http://i536.photobucket.com/albums/ff323/sleepingbyday/9-5.jpg[/IMG]

patrzę w obiektyw, jestem dzielny!
[IMG]http://i536.photobucket.com/albums/ff323/sleepingbyday/16-2.jpg[/IMG]