Erazm Posted March 24, 2009 Posted March 24, 2009 Jak tam Kajtuś? Może byłby już sprawdzony domek dla niego, tyle, ze daleko. Irenaka go sprawdzała i z nią można się kontaktować Quote
Erazm Posted March 24, 2009 Posted March 24, 2009 Nie chcę w prowadzać w błąd, ale Kraków. Irenaka ma wszystkie informacje Quote
szajbus Posted March 24, 2009 Posted March 24, 2009 Myslę, ze jak się trafia domek, to warto skorzystać z takiej okazji. Nie wiadomo kiedy znów będzie chętny na niego, a tu jest realna szansa na dom Quote
irenaka Posted March 24, 2009 Posted March 24, 2009 Jestem. Szczerze? Ten dom nie da rady. Ale mogę podać telefon do tej rodzinki, może ktoś zadzwoni, pogada z tymi ludźmi? Może się mylę, nie przeczytałam całego wątku:oops:. Komu dać namiary? Quote
Agmarek Posted March 24, 2009 Posted March 24, 2009 Erazm napisał(a):Jak ten dom nie da rady to stado pekinczyków do adopcji http://www.dogomania.pl/forum/f28/likwidacja-pseudohodowli-pekinczykow-otwock-interwencja-pisdz-134083/ :oops: Quote
Erazm Posted March 24, 2009 Posted March 24, 2009 Jak ten dom nie da rady to stado pekinczyków do adopcji Quote
sleepingbyday Posted March 25, 2009 Posted March 25, 2009 fundacjo, kontaktowałaś sie w kwestii domu z irenaka? czy ja mam? wczoraj spotkałam znajomą, zakochaną w kajku bez pamięci. obfociła go dla znajomych, którzy szukają małego psa "ale nie jorka" :cool3:. ponoc słyszeli o tym, ze to nie jest zwykły pies. zobaczymy... smsował też do mnie "sebastian lat 17" :p. Quote
Ffrubka Posted March 25, 2009 Posted March 25, 2009 Cioteczki... biegniemy... http://www.dogomania.pl/forum/f28/5tyg-malenstwo-lilu-podejrzenie-nuzycy-zbieramy-na-leczenie-pomozcie-134188/index8.html Quote
ewatonieja Posted March 25, 2009 Author Posted March 25, 2009 napisałam do irenaka z prośba o przejrzenie watku i zweryfikowanie czy Kacper sie nadaje, ja niestet nie znam go na tyle żeby ocenić jego predyspozycje do tego domku Quote
sleepingbyday Posted March 26, 2009 Posted March 26, 2009 ewatonieja i cała fundacja - jak ustosunkujecie sie do pomysłów zmian w umowie o dt i kiedy zaproponujecie uzupełnienia? dom, o którym pisała irenaka nie wypalił. a kajko podgryza mnie w pięty, świnia jeden. Quote
sleepingbyday Posted March 30, 2009 Posted March 30, 2009 kajko miał robiona zeskrobinę, nic w niej nie było. ale jeśli leki na watrobę (heparenol) nie dadzą rady wyłysieniom przy palcach (czasem to ma wpływ), to polejemy go i tak advocatem, na wsiaki słuczaj. na oczko bierze krople, zapomniałam, jak się nazywaja. docięte miał wczoraj paznokcie, bo za pierwszym razem, żeby go nie stresować, przycięłysmy tylko trochę. wstawię wydatki na kajkutka, ale musze poprosic wetki o zestawienie, bo czasem i zośka miała coś przy okajzi robione, to nie pomne, jakka kwpta na co poszła. tak mnie wczoraj ujadł przy zabawie (nie ma wyczucia, łapie mocno) w łydkę, ze gwiazdy zobaczyłam. generalnie osttanio nie lubi chodzic na spacery... może to przez pogodę? mam takie podejrzenia, bo jak było słoneczko, to ładnie chodził, ba, nawet go raz na łące spuusciłam ze smyczy i trzymał sie ładnie. a przedwczoraj (chyba) jak go spuściłam, to on w długą - przed siebie. chce wracac do domu, więc idzie przed siebie, bo wparku nie wie, którędy do domu. ale na podwórku przed blokiem to wie :cool3:. ciesze sie, ze zaczyna sie bawić, ale nie wiem, czy moje łydki to wytrzymaja. choć akurat stan jego uzebienia mnie ratuje :evil_lol: Quote
ewatonieja Posted March 30, 2009 Author Posted March 30, 2009 no nic szykuje nam sie zakup ochraniaczy na łydki :oops: taki mały a taki wredny :shake: żeby mu tylko resztki zebów na tych łydkach nie zostały:evil_lol: Quote
sleepingbyday Posted March 31, 2009 Posted March 31, 2009 zęby to mocno w dziąsłach siedzą, bez obaw.... a ja się oglądam za siebie nerowow w swoim własnym domu :diabloti: kajko ma rytm zycia dostosowany do cyklu dobowego. są okresy zabawy i okresy spokoju i jak jest okres spokoju, to nie ma szans na większą aktywność. jkaby zosia była bardzije towarzyska, to by go rozruszała na bank, ale ona kompletnie nie jest zianteresowna zabawą z innymi psami, owsze, witają się, niuchają, czasem liżą, ale ona go nie wciąga w psie rozrywki. kajkulec obserwuje, ale nic więcej. kajko najbardziej lubi małe samce, no mogą być większe, ale zdecydowanie woli samce. udalo mi sie obfocić kajkosza w zabawie z jorkiem gutkiem, jedną nova scotia (tzn były dwie, ale nie wiem, która/e na zdjęciu :evil_lol:) i takim jednym maksem. Quote
sleepingbyday Posted March 31, 2009 Posted March 31, 2009 A tu jeszcze portrecik. kajkulec ma świetny kolor sierści - wieloodcieniowy balejaż brązów :cool3: Quote
ewatonieja Posted March 31, 2009 Author Posted March 31, 2009 na wiosne w kolorach jesieni, przepieknie musi wyglądac na trawce :) Quote
szajbus Posted March 31, 2009 Posted March 31, 2009 Jejciu, ale on radosny!!!!!!!! :loveu::loveu::loveu::loveu::loveu: I pomyśleć, ze by go już nie było na tym świecie.....:cool3::cool3::cool3: Quote
sleepingbyday Posted April 1, 2009 Posted April 1, 2009 w jesiennych liściach to go pewnie nie widać :evil_lol:. nieczęsto widujemy takiego kajka - jak spotykamy małego samca, to na bank. no i rano, oraz op południu, w cyklach jedzeniwoo uzaleznionych, choc nie tylko, bo po jedzeniu tez ma dobry humor. być może to nadzieja na jeszcze :evil_lol: Quote
sleepingbyday Posted April 2, 2009 Posted April 2, 2009 wczoraj miałam przez 3 godizny porzuconego psa. znalazłam właściciela, pies nie jest bezpieczny, bo oni go nie chcą. cały czas, jak u mnie był, bawili się z kajkiem. zośka patrzyła złym wzrokiem i burczała, latała z amaksem i zapędząła go w kąty... gwoli ścisłości to kukułcze jajo podrzuciła mi córka doginki :cool1:. w asyście pani z osiedla. pies ma czas do świąt. potem zniknie,z tego, co wiem, na wsi. http://www.dogomania.pl/forum/f28/murzyn-zrobil-swoje-134833/ Quote
Toller Posted April 2, 2009 Posted April 2, 2009 [quote name='sleepingbyday'] udalo mi sie obfocić kajkosza w zabawie z jorkiem gutkiem, jedną nova scotia (tzn były dwie, ale nie wiem, która/e na zdjęciu :evil_lol:) i takim jednym maksem. Nova Scotia to chyba Ducky, psiesek :multi: Quote
sleepingbyday Posted April 2, 2009 Posted April 2, 2009 możliwe :p. imie drugiego brzmiało podobnie do "maks" o ile pamiętam. ale moge się kompletnie mylić. myślałam, że nsdtr są większe, +- wielkości goldena. a one są mniejsze. choc jedenz nich ponoc jest w ogóel za mały, ale nie różniły się bardzo. Quote
Recommended Posts