Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 3.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Tak, wiem (wczoraj pisała też o niej ageralion) - codziennie sprawdzam stronę schroniska, a co kilka dni mąż kontrolnie wpada tam i przegląda boksy, w tym kwarantannę. Umaszczenie ma bardzo podobne do Fiodorka.

Posted

:( dalej nic...
wiecie co. ja dzięki temu tematowi trafiłam na dogo. przepraszam ze tak to nazwe, ale dla mnie to takie malutenkie szczescie w wielkim nieszczesciu. jednak dlaczego o tym wspominam: bo ja wierze, ze psy maja sie dobrze. mam takie dziwne wenetrzene przeczucie, ze ktoś gdzieś je karmi sie nimi opiekuje. na prawde. tereny w ktorych zaginely to wioski. mysle ze sa w ktoryms gospodarswie. nie wierze natomiast kłusownikom, ani tej wróżce. i temu drugiemu, co czarowal tez nie. nadzieja musi być, za duzo rozbieżnych zdan bylo wsrod wyzej 3 wymienionych...

Posted

Goosya - bardzo się cieszę, że dzięki Saruni i Fiodorkowi "odkryłaś" dogomanię.

Oby Twoje przeczucia się sprawdziły - jednak z pewnością psów moich nie ma w najbliższych okolicach - tutaj wszyscy wiedzą o ich zaginięciu i poszukiwaniach. Jeśli żyją, to są już daleko stąd, ale do końca nie będę tracić nadziei - może za kilka tygodni, miesięcy, a nawet lat - trafię na ich ślad...

Odnawiałam dzisiaj moim psiakom ogłoszenia w internecie, znów spłakałam się jak głupia - Boże, jak ja za nimi tęsknię :placz:

To już 11 tygodni :-(:-(:-( Gdzie jesteście, moje kochane? Gdzie????

Posted

Sara była wysterylizowana, zrobiłam to po pierwszej cieczce.
Fiodor również był wykastrowany.

Dostała dzisiaj smsa od osoby, która znalazła tutaj zdjęcie Fiodorka
http://www.psy.elk.pl/pupile/devil,0...html#rasa_gora

Myślała, że ktoś go przygarnął i zmienił mu imię. Ale to jest fotka zrobiona przeze mnie kilka miesięcy temu przed moim domem. W takiej obroży właśnie Fiodor zaginął. Ktoś ukradł moje zdjęcie (np. z dogo, albo z fotosika) i sobie zamieścił jako zdjęcie swojego psa Devila. Próbuję się na tej stronie zarejestrować, ale 24 godziny trwa akceptacja moderatora. Chcę napisać temu dziadowi, który umieścił zdjęcie Fiodorka, co o nim myślę...

Posted

Zarejestrowałam się, dodałam swoje zdjęcia, pod każdym napisałam o co chodzi, napisałam komentarz oraz napisałam do administratora z prośbą o skontaktowanie z tą osobą.
Ja myślę, że to jakiś dzieciak, znalazł sobie zdjęcie np. na fotosiku i zamieścił na stronce, żeby komentarze fajne dostawać - dowartościowuje się gówniarz i tyle.

Posted

Nawet nie wiecie, jaka we mnie wstąpiła nadzieja, jakie emocje mną targały, kiedy dostałam dzisiaj rano smsa o takiej treści: "Sprawdź forum amstaff info, bo ktoś chyba znalazł twojego psa".
i następny sms - "Daj znać czy to on. Ktoś go przygarnął chyba. Ma zmienione imię. Ja jestem prawie pewna, że to on."

Ręce mi się trzęsły, odpalałam szybko laptopa, ciągle mi się zawieszał, uruchamiał się chyba z 10 minut, nie mogłam sobie przypomnieć hasła do forum, jak już w końcu przeczytałam i weszłam na link, zobaczyłam zdjęcie Fiodorka ... Moje zdjęcie... :placz:
Miałam taką wielką nadzieję, płakałam z emocji, ze szczęścia... Tak bardzo chciałam uwierzyć, że faktycznie ktoś Fiodorka kocha, troszczy się o niego, opiekuje nim :-(

Ale zobaczcie, jakie to jest optymistyczne - gdzieś ktoś zauważył na jakimś forum psy.elk.pl zdjęcie psa i rozpoznał w nim mojego Fiodorka, że pamiętał i dał mi znać.

Posted

[quote name='agnieszka32']Sara była wysterylizowana, zrobiłam to po pierwszej cieczce.
Fiodor również był wykastrowany.

Dostała dzisiaj smsa od osoby, która znalazła tutaj zdjęcie Fiodorka
http://www.psy.elk.pl/pupile/devil,0...html#rasa_gora

Myślała, że ktoś go przygarnął i zmienił mu imię. Ale to jest fotka zrobiona przeze mnie kilka miesięcy temu przed moim domem. W takiej obroży właśnie Fiodor zaginął. Ktoś ukradł moje zdjęcie (np. z dogo, albo z fotosika) i sobie zamieścił jako zdjęcie swojego psa Devila. Próbuję się na tej stronie zarejestrować, ale 24 godziny trwa akceptacja moderatora. Chcę napisać temu dziadowi, który umieścił zdjęcie Fiodorka, co o nim myślę...

Aga ...nie masz pojęcia ile ta gównarzeria już złego takimi wybrykami narobiła ....znajoma znalazła tak własnego psa który już był za TM ....myślę że chyba pora by gównarzeria zaczęła odpowiadac za takie wybryki ...

:glaszcze: przykro mi że dotknęło Was takie rozczarowanie

Posted

kiedyś była podobna akcja, tyle że kradzione były masowo zdjęcia małych dzieci z nk. zakładane były fikcyjne konta tych dzieci a opisy powodowały, że włos jeżył się na głowie, np. "mieskam w smietniku, sukam mami, sukam tati, zaadoptiuj mnje" itp.te konta zapisywały się do takich forów na nk typu "dom dziecka". "szpital dziecięcy" a nawet "miejsce gdzie można gwałcić dzieci"!!! część z tych kont to bawiąca się w chore zabawy gównażeria a część to pedofile. zdjęcia dzieci z wulgarnymi podpisami... potem wszystkie te konta pousuwano, sama zgłaszałam takie do usunięcia. jak zaczęłam to wyszukiwać to byłam przerażona ilością tych kont!
w każdym razie kradzież zdjęć z netu jest chyba karalna z tego co wiem....