Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wątek na prośbe Tosi2.
Sunia mix jamnika oszczeniła się pod paletami przy firmie,która paletami handluje.Szczeniąt było 6.
Jeden zostaje w firmie do stróżowania (!!!), 2 oddali na wieś pracownikom, jednego Mama Tosi2 przywiozła do siebie,więc póki co będzie bezpieczny,
a dwa trzeba PILNIE zabrać !!!!!!
Są to dwie suczki.Mają 7-8 tygodni.
Niestety matka zaginęła 3 tygodnie temu:(
Pieseczki tam zamarznął,nie mają matki,nie maja ciepla,schronienia,miłości.
Trzeba im pomoc inaczej umrą tam z zimna i głodu.
POMÓŻCIE!!!!!
oto zdjęcia suczki zabranej przez Mamę Tosi2

Posted

A czy takie maluchy mogą być z doroslą suczka? Suczka miła i spokojna.
I gdzie te maleństwa są? Bo taki ziąb...
kurcze nigdy nie stanowiłam domu tymczasowego dla żadnego zwierzaka ale jak patrze na takie okruszki i ten śnieg za oknem :-(
Pogadam za chwile z mężem...
I podpowiedzcie na czym dokładnie polega dom tymczasowy. Od jakiegoś czasu czekam na adopcje biedaka ze schroniska i powiedzmy, że juz prawie,prawie.. Mieszkam w bloku z kotem (olewajacą psy oazą spokoju) i dwoma synami. Mąż pojutrze na kilka dni jedzie w delegacje i zostalabym z całym dobrodziejstwem sama...No i miałam przenieść sie na ten czas do mamy a tam właśnie ta sunia jest..
Czekam na odpowiedzi

Posted

Karolinko, ja powiem jedno, zawsze jest ten pierwszy raz :cool3:

Szczeniętom potrzeba ciepła i jedzonka, to po pierwsze. Potem trzeba dać lek od robali, bo wszystkie maluchy są zarobaczone bardziej albo mniej.
Mozna je izolować w jednym pokoju, albo kuchni, bo niestety siusiają gdzie stoją i pomału uczyć siusiania na gazety.
Uratujecie im życie, wierzcie mi.

Posted

hmmm
I z mężem i z mama, do ktorej chwilowo sie przeprowadzamy, pomyślnie. W końcu i tak okruszki będą na moje głowie ;)
Jestem umówiona z mamą Tosi2 dziś wieczorem no i biorę te małe dziewczynki do siebie. Ostatni szczeniak z jakim miałam doświadczenie to był mój ukochany psiak, który zakończył swój żywot w zeszłym roku jako bardzo leciwy już staruszek dlatego liczę na Wasze rady. Na początek przygotowuje dla małych miejsce w kuchni,jedzonko i gazety żeby odrazu oswajać je do siusiania.
No i liczę na to że takie słodkie maluchy szybko znajdą kochający dom.

Posted

Hej !

25.11 wzięłam do siebie 3 maluchy. Psiaczka (udało sie go capnąć żeby nie została jako stróż) I dwie suńki. Swoja droga ten ktory miał "pilnować" był najmniejszy taki malutki kruszynek.
I ten maluch już następnego dnia znalazł wspaniały dom u przyjaciela mojej mamy. Wszyscy są nim tam zachwyceni i piesek tez podobno tylko łazi rozdaje buziaki i macha tyłeczkiem.;)
Dla dziewczyn szukałam domów bardzo skrupulatnie. Mówiąc szczerze kilka osób popędziłam. Nie chcę tu sie rozpisywać na temat tego co sobą reprezentowały...szkoda Waszego czasu i moich słów.
No i dla mniejszej szaraczki znalazłam domek już we wtorek ale Pan jest z Łodzi i dopiero dziś małą odbiera. Druga (niesamowita mądrala) pojechała do nowego domu (Góra Kalwaria) dziś rano. Jestem oczywiście w kontakcie z nowymi domkami i po podpisaniu z nimi umów adopcyjnych. Wszystko pod okiem mamy Tosi2 ;)
Tak więc wszystko skończyło sie pomyślnie :multi:
Gdyby nie fakt, że mój 2,5 roczny rozrabiak za bardzo sie z nimi "przytulał" i ciężko mi było wytłumaczyć mu niektóre sprawy to na pewno jedna z suń by u nas została. W ciągu pierwszych dni nauczyły sie siadać, leżeć i iść na swoje miejsce tak na komendę głosową jak i gest wykonany ręką.
Nie bardzo wiem jak wstawić fotki małych. Jesli ktoraś z Was łopatologicznie mi to przetłumaczy to z chęcią je włożę.

Pozdrwaiam :lol:

• 4 months later...
Posted

wiem że nie a tu nikogo ale wstawie:):):)to jest sunia ktora z calego rodzenstwa nie znalazla jeszcze domku..przebywa u Tosi2 w przytulisku..jest baardzo grzeczna,lubi sie bawic,dogaduje sie z psami i kotami:):):)taka fajna sunia po prostu..wystarczy pokochac z calego serca:):):)
oto Fretka

Posted

Podobno wazy ok 5kg więc tylko na zdjęciu tak potężnie wyszła ;)

Siostrzyczki suni tez pięknie wyrosły, ta szara ma na imię myszka i piękne wiiieelkie stojące uszy :) jesli Anetek bedzie miała ochotę to przeslę jej fotki żebyście mogły same zobaczyć