anetek100 Posted November 24, 2008 Posted November 24, 2008 Wątek na prośbe Tosi2. Sunia mix jamnika oszczeniła się pod paletami przy firmie,która paletami handluje.Szczeniąt było 6. Jeden zostaje w firmie do stróżowania (!!!), 2 oddali na wieś pracownikom, jednego Mama Tosi2 przywiozła do siebie,więc póki co będzie bezpieczny, a dwa trzeba PILNIE zabrać !!!!!! Są to dwie suczki.Mają 7-8 tygodni. Niestety matka zaginęła 3 tygodnie temu:( Pieseczki tam zamarznął,nie mają matki,nie maja ciepla,schronienia,miłości. Trzeba im pomoc inaczej umrą tam z zimna i głodu. POMÓŻCIE!!!!! oto zdjęcia suczki zabranej przez Mamę Tosi2 Quote
agusiazet Posted November 24, 2008 Posted November 24, 2008 O, matko - strasznie wazne - kolejne szczeniaki w potrzebie, worek się rozpruł i tyle:( Quote
karolina_g_k Posted November 24, 2008 Posted November 24, 2008 A czy takie maluchy mogą być z doroslą suczka? Suczka miła i spokojna. I gdzie te maleństwa są? Bo taki ziąb... kurcze nigdy nie stanowiłam domu tymczasowego dla żadnego zwierzaka ale jak patrze na takie okruszki i ten śnieg za oknem :-( Pogadam za chwile z mężem... I podpowiedzcie na czym dokładnie polega dom tymczasowy. Od jakiegoś czasu czekam na adopcje biedaka ze schroniska i powiedzmy, że juz prawie,prawie.. Mieszkam w bloku z kotem (olewajacą psy oazą spokoju) i dwoma synami. Mąż pojutrze na kilka dni jedzie w delegacje i zostalabym z całym dobrodziejstwem sama...No i miałam przenieść sie na ten czas do mamy a tam właśnie ta sunia jest.. Czekam na odpowiedzi Quote
malagos Posted November 24, 2008 Posted November 24, 2008 Karolinko, ja powiem jedno, zawsze jest ten pierwszy raz :cool3: Szczeniętom potrzeba ciepła i jedzonka, to po pierwsze. Potem trzeba dać lek od robali, bo wszystkie maluchy są zarobaczone bardziej albo mniej. Mozna je izolować w jednym pokoju, albo kuchni, bo niestety siusiają gdzie stoją i pomału uczyć siusiania na gazety. Uratujecie im życie, wierzcie mi. Quote
auraa Posted November 24, 2008 Posted November 24, 2008 Mój pierwszy tymczas to była łysa sunia z padaczką. Szczeniaki to sama radość!!!!:lol: Quote
malagos Posted November 25, 2008 Posted November 25, 2008 A moj starowinka z Łodzi :lol: to co, jak rozmowy z mężem? Quote
karolina_g_k Posted November 25, 2008 Posted November 25, 2008 hmmm I z mężem i z mama, do ktorej chwilowo sie przeprowadzamy, pomyślnie. W końcu i tak okruszki będą na moje głowie ;) Jestem umówiona z mamą Tosi2 dziś wieczorem no i biorę te małe dziewczynki do siebie. Ostatni szczeniak z jakim miałam doświadczenie to był mój ukochany psiak, który zakończył swój żywot w zeszłym roku jako bardzo leciwy już staruszek dlatego liczę na Wasze rady. Na początek przygotowuje dla małych miejsce w kuchni,jedzonko i gazety żeby odrazu oswajać je do siusiania. No i liczę na to że takie słodkie maluchy szybko znajdą kochający dom. Quote
malagos Posted November 25, 2008 Posted November 25, 2008 Bardzo sie cieszę i gratuluję decyzji... :multi: Quote
enia Posted November 25, 2008 Posted November 25, 2008 Tosia z mamą zawsze sie natkną na jakies psie nieszczęście...... Quote
auraa Posted November 25, 2008 Posted November 25, 2008 trzy]mam kciuki za pierwszy tymczas!!!:lol: Quote
Abrakadabra Posted December 3, 2008 Posted December 3, 2008 iwonamaj napisał(a):Co u maluszków? Ja też chętnie posłucham... przeczytam... Quote
anetek100 Posted December 5, 2008 Author Posted December 5, 2008 Tosia postara sie o zdjecia z domku tymczasowego,i moze dostaniewiecej info,tez jestem ciekawa cou maluchow Quote
karolina_g_k Posted December 6, 2008 Posted December 6, 2008 Hej ! 25.11 wzięłam do siebie 3 maluchy. Psiaczka (udało sie go capnąć żeby nie została jako stróż) I dwie suńki. Swoja droga ten ktory miał "pilnować" był najmniejszy taki malutki kruszynek. I ten maluch już następnego dnia znalazł wspaniały dom u przyjaciela mojej mamy. Wszyscy są nim tam zachwyceni i piesek tez podobno tylko łazi rozdaje buziaki i macha tyłeczkiem.;) Dla dziewczyn szukałam domów bardzo skrupulatnie. Mówiąc szczerze kilka osób popędziłam. Nie chcę tu sie rozpisywać na temat tego co sobą reprezentowały...szkoda Waszego czasu i moich słów. No i dla mniejszej szaraczki znalazłam domek już we wtorek ale Pan jest z Łodzi i dopiero dziś małą odbiera. Druga (niesamowita mądrala) pojechała do nowego domu (Góra Kalwaria) dziś rano. Jestem oczywiście w kontakcie z nowymi domkami i po podpisaniu z nimi umów adopcyjnych. Wszystko pod okiem mamy Tosi2 ;) Tak więc wszystko skończyło sie pomyślnie :multi: Gdyby nie fakt, że mój 2,5 roczny rozrabiak za bardzo sie z nimi "przytulał" i ciężko mi było wytłumaczyć mu niektóre sprawy to na pewno jedna z suń by u nas została. W ciągu pierwszych dni nauczyły sie siadać, leżeć i iść na swoje miejsce tak na komendę głosową jak i gest wykonany ręką. Nie bardzo wiem jak wstawić fotki małych. Jesli ktoraś z Was łopatologicznie mi to przetłumaczy to z chęcią je włożę. Pozdrwaiam :lol: Quote
anetek100 Posted December 7, 2008 Author Posted December 7, 2008 możesz przesłać fotki na mojego maila i ja je wstawię [email protected] a jak sie wstawia fotki to na pw napisze mniej wiecej pozdrawiam ciesze sie z takiego zakonczenia czyli jak dobrze widze wszystkie maluchy od Ciebie juz w domkach swietnie ekstra:multi: Quote
anetek100 Posted April 16, 2009 Author Posted April 16, 2009 wiem że nie a tu nikogo ale wstawie:):):)to jest sunia ktora z calego rodzenstwa nie znalazla jeszcze domku..przebywa u Tosi2 w przytulisku..jest baardzo grzeczna,lubi sie bawic,dogaduje sie z psami i kotami:):):)taka fajna sunia po prostu..wystarczy pokochac z calego serca:):):) oto Fretka Quote
karolina_g_k Posted April 16, 2009 Posted April 16, 2009 Podobno wazy ok 5kg więc tylko na zdjęciu tak potężnie wyszła ;) Siostrzyczki suni tez pięknie wyrosły, ta szara ma na imię myszka i piękne wiiieelkie stojące uszy :) jesli Anetek bedzie miała ochotę to przeslę jej fotki żebyście mogły same zobaczyć Quote
anetek100 Posted April 17, 2009 Author Posted April 17, 2009 [quote name='karolina_g_k']jesli Anetek bedzie miała ochotę to przeslę jej fotki żebyście mogły same zobaczyć pewnie bardzo prosze [email protected] :):) Quote
Recommended Posts