Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Zakładam ten wątek i mam ogromną prośbę o powstrzymanie się od niezdrowych komentarzy i ocenianiu człowieka. Rozumiem Panią Soni. Sama byłam parę lat bez pracy, a skutki tego będę odczuwać chyba do końca życia. Proszę o pomoc w ogłoszeniach i szukaniu domku dla jamnisi.

Oto list od dotychczasowej Pani Soni:

"Trafiła do nas w wieku 6 tygodni, ludzie, którzy mi ją sprzedali prowadzili hodowle jamników w okolicach Warszawy. Mój syn wybrał ją spośrod wszystkich szczeniaków-była maleńka i całkowicie bezradna, nie jadła samodzielnie, nie bardzo umieła chodzić.... zgroza. Ale... odchowałam ją i teraz jest bardzo ładna panną-mądrą, poukładaną, wesołą-mimo swoich lat wciąż lubi sie bawic zabawkami! Miała dużo miłości u nas-jest przyjacielsko nastawiona do ludzi-zarówno dorosłych jak i dzieci, a także do zwiarząt. Nie jest agresywna. Ale bardzo wszystkiego ciekawa. Ze stoickim spokojem znosi zabiegi pielęgnacyjne-kąpiel, czyszczenie uszu. Mam wrażenie, ze wszystko rozumie. Tym bardziej decyzja o rozstaniu jest trudna... niestety, tak jak pisałam-wychowuję syna samotnie, podjął w tym roku naukę na uczelni i pracę, sytuacja finansowa zmusza mnie do wyjazdu za granicę-nie mogę skazywac Soni na calodobowe siedzenie w samotności w domu.... Wiem, że ktoś kto ją zaadoptuje napewno ją pokocha-bo to bardzo miły piesek!"

Dopisze wiecej szczegółów w miare otrzymywanych informacji.

Prosiłaby ogłaszające cioteczki o podawawanie informacji że sunia jest po sterylce. Trzeba na wejściu eliminować pseudohodowców. Nie potrzeba też pisać że Sonia jest kupiona z hodowli.

• Replies 77
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

W ogłoszeniach podawajcie mail do Pani. Telefon może być mój na razie 507 735 732 zrobię pierwsza selekcję - sunia musi dobrze trafić.

podlinkowany banerek dla Sonieczki.

:p

Posted

Sonia jak na kobietę przystało uwielbia kąpiele. Pani bardzo o nią dba co widać. Do kapieli Sonia ma zakładany czepek, aby w uszki wody się nie nabrało. Na zdjęciu Sonia w chwili relaksu po kapieli, oglada telewizor. Jak widac potrafi obsługiwać pilota :megagrin:

Sonia ma 5 latek.

Posted

Śliczniutka jest,napewno znajdzie się dla niej dobry domek.
Ogłoszonka porobię slicznocie :loveu:tylko zaczekam na DG,bysmy nie powielaly i ściągne od niej tekst ;)jakos nie mam głowy do układania :oops:
DG,mogę?napewno mogę :lol:

Posted

Piękna,z wygladu młoda.Cycuszki malutkie,pewnie nie miała szczeniąt,albo najwyżej jeden raz.Blizny na brzuszku nie widać więc chyba sterylki nie miała.Na dodatek z ,,dobrego domu,dobrze wychowana,, .Domki napewno będą czekały w kolejce do tej panienki.

Posted

Erazm napisał(a):
Mnie wzruszył mail tej Pani....

Mnie też.

danka1234 napisał(a):
Śliczniutka jest,napewno znajdzie się dla niej dobry domek.
Ogłoszonka porobię slicznocie :loveu:tylko zaczekam na DG,bysmy nie powielaly i ściągne od niej tekst ;)jakos nie mam głowy do układania :oops:
DG,mogę?napewno mogę :lol:

Jak tylko coś wymyśle to jasne, że możesz.
Danusiu, a może i Ty chcesz do kompletu 2 jamnisia, w końcu u wszystkich się rodziny powiększają to może u Ciebie też :cool3:.

Posted

majqa napisał(a):
To Danusia ma tylko jednego jamnisia??? :-o :-o :-o ;)

:megagrin::megagrin::megagrin:

A tak naprawde to Najlepszy Tymczas Jamniczy - jakby miała drugiego rezydenta mnóstwo biednych sznurków by straciło.

Posted

majqa napisał(a):
To Danusia ma tylko jednego jamnisia??? :-o :-o :-o ;)

Ta jednego,ciągle jakieś wchodzą i wychodzą,nawed Tofik stracił już rachube o sąsiadkach nie wspomne.;)ale chciałoby sie miec warunki na 6 tak jak Jamnicze czy bianka.

Posted

Ja mam niestety Danusiu tylko 5 i konia .Te 5 to też nie wszystkie jamniczki bo jeden z nich to piesek do pilnowania jamniczków.Mogę tylko pomażyć o szóstym tak jak ma Jamnicza Rodzina.

Posted

Jest taka śliczniutka...taka bezbronna...JAk pomyślę o tesknocie Sonieczki za swoją Panią to...sama mam jamniczke, jak ja zostawiamy czasem u babci, to śpi na naszych torbach, butach, na czymkolwiek, co jest nasze...chodzi ogłupiała dopoki nie wrocimy...jesli trafi na szczesliwy domek, to na pewno dlugo bedzie tesknila...myslici, ze bedzie umiala zapomniec, skoro miejsce gdzie przebywa do tej pory, jak na fotkch widac, jest naprawde dla Niej szczesliwym domkiem???Trudno to sobie wyobazic i zal serce sciska, ale mam nadzieje..a nadzieje zawiesc nie moze...Dobranoc Soniu...(Do kiedy moze przebywac u swojej Pani???)

Posted

ten watek nie słuzy tego rodzaju dyskusjom,został założony w celu znalezienia dla jamnisi nowego jak najlepszego domku właśnie dlatego by jamnisia umiała zapomnieć i byc w nim szczęśliwa.

Isadora,bedą jeszcze jakieś informacje,czy zabierać sie już za ogłoszenia?

Posted

danka1234 napisał(a):
ten ten nie słuzy tego rodzaju dyskusjom,został założony w celu znalezienia dla jamnisi nowego jak najlepszego domku właśnie dlatego by jamnisia umiała zapomnieć i byc w nim szczęśliwa.

Isadora,bedą jeszcze jakieś informacje,czy zabierać sie już za ogłoszenia?

Danusiu może poczekaj do wieczora, ja układam tekst. Być moze Pani pokaże się na wątku. Ale nie naciskam mam świadomość jak to dla niej jest ciężkie. Wiem jak bolesne. Mam tylko nadzieję, ze znajdzie taką rodzinę jak Majeczka (rówieśnica Soni), którą zapewne pamiętasz.

Posted

Isadora7 napisał(a):
Danusiu może poczekaj do wieczora, ja układam tekst. Być moze Pani pokaże się na wątku. Ale nie naciskam mam świadomość jak to dla niej jest ciężkie. Wiem jak bolesne. Mam tylko nadzieję, ze znajdzie taką rodzinę jak Majeczka (rówieśnica Soni), którą zapewne pamiętasz.

Ok,czekam ;) (nie ten ten,tylko ten wątek miałam na mysli,popraw)

Posted

No w takim razie bardzo przepraszam, ze ośmieliłam się wdać w dyskusję nie na temat...chociaż pytanie było dla mnie bardzo ważne, nie miałam pojęcia, że na wątku można "poruszać się" w ściśle określonym kierunku i celu... dziękuję w takim razie Danusi za reprymendę i już milknę...

Posted

gonia66 napisał(a):
No w takim razie bardzo przepraszam, ze ośmieliłam się wdać w dyskusję nie na temat...chociaż pytanie było dla mnie bardzo ważne, nie miałam pojęcia, że na wątku można "poruszać się" w ściśle określonym kierunku i celu... dziękuję w takim razie Danusi za reprymendę i już milknę...

goniu66,nie było moim zamiarem dawać reprymendy Tobie czy komukolwiek,chciałam tylko zwrócic uwagę że wątek ten powstał by znależc domek dla jamnisi.Pani zapewne i tak z ciężkim sercem podejmuje tą decyzje a nie pomożemy jej rozstrząsając ten temat.
Jeśli żle sie wyraziłam to przepraszam.