marynia Posted February 9, 2006 Posted February 9, 2006 Jestem nawet bardziej niż pewna :)Żaden import który choć raz pokazał się w Polsce na wystawie nie umknie mojej uwadze :)
Baha Posted February 9, 2006 Posted February 9, 2006 Marynia - kurka, ja dopiero teraz zlalpalam, ze Marynia to Kasia:-) Kasia od Bogusi:) hmm zalhasaczkowalam sie za bardzo i shitzaki zaniedbalam... hmm, gryfonik? a a myslalam, ze Wy cos nowego to kudlatego bedziecie miec...noo , bardziej kudlatego niz gryfonik...
slaweknowicki Posted February 9, 2006 Posted February 9, 2006 [quote name='LOGRUS Newfs']Moim zdaniem najpiekniejsze SHITZKI sa w hodowli KYARING THSO we Wloszech.Sa to amerykanskiej krwi shih-tzu i maja kalase ktorej brakuje wiekszosci psom tej rasy.Pamietajcie ze siersc zakrywa wiele wad ale dobre oko widzi. Polecam Wam zobaczyc psy tej hodowli. A dodajac do jednego z wczesniejszych postow co do podrabiania zdjec amerykanskich aby wyszly lepsze kolory-BZDURA! Nie wyobrazacie sobie jake kosmetyki oni maja i jak piekne te psy sa na zywo.W Polsce jeszcze "raczkuje" pielegnacja siersci u ras ozdobnych (i nie tylko).A najlepsze sa kosmetyki ALL SYSTEM-wielka gama produktow i kazdy znajdzie dla swojego psa te najlepsze.Wysmienite dla shih-tzu!!!!Do wybielania wasow jest swietny zel. Pracowalam w KYARING THSO 2,5 roku i tam poznalam wszystkie truki pieòlegnacji wlosa i utrzymanie koloru.A ile papilotow sie narobilam-psy kapie sie raz w tygodniu i codziennie przerabia wszystkie papiloty spryskujac rozpylaczem specjana mieszanke na delikatne natluszczenie wlosa.Mialam w tym czasie 26 shih-tzu w pelnym wlosie w roznym wieku.I jak bedziecie ogladac zdjecia na stronach tej hodowli to zobaczcie jak piekny i dlugi wlos maja tamte psy.I nie ma zadnych podrabianych foto. Ja mam z tamtad 2 shitzki sunie.Zrobilam tylko po jednym miocie od kazdej i wystarczy bo wlasciwie to moja pasja sa NOWOFUNDLANDY ktore hoduje. Pozdrowka Anka:razz:[/quote] Witaj Aniu W nawiązaniu do twojego posta chciałbym wymienic kilka własnych spostrzeżeń .Dodam , że to moja osobista opinia i z całą pewnościa wielu forumowiczów ze mną się nie zgodzi. pierwsze: wielu hodowców w polsce zachłysnęło się amerykańskim typem shih-tzu faktem jest iż są to niezwykle efektowne ,pięknie poruzające się psy , jednak zaraz nasuwa się pytanie kiedy minie ta moda na długonożne o dłłłłłługich szyjach psy ?! .Myślę i mam nadzieję , że tak samo szybko minie jak do nas przyszła .Ruch "amerykańców " jest niesamowity , energiczny z niewiarygodnym wykrokiem , jednak są psy w angielskim typie , króre także zachwycają swą motoryką (przykładem niech tutaj będą ucajali acte i suka lonki) .Chciałbym równiez zapytać co rozumiesz pisząc , że polskie psy nie mają klasy?! drugie: mówiąc , że w polsce pielęgnacja szaty u shih-tzu raczkuje , kompromitujesz samą siebie .Sprawą oczywista jest , że nie wszystkie psy urzekają swym bujnym włosem ,ale czy we wspomnianych przez ciebie włoszech wszystkie psy są tak cudownie wypielęgnowane jak w hodowli kyaring thso?? jeśli interesujesz się rasą powinaś wiedzieć jak wyglądają psy prezentowane przez hodowle ACTE MARTEL SOLARISAVIS MERLOT i wiele innych trzeci: może w to nie uwierzysz ale kosmetyki all system trafiły juz do polski i faktycznie są dobre , jednak nie wszystkie (stosowałem i mam świadomość tego co pisze) sądzę też , że sporą część kosmetyków all systemu można zastąpić specyfikami innych firm , które dają takie same a nawet lepsze efekty. cztery : doświdczenie , które zdobyłaś we włoszech przez te 2.5 roku napewno dały tobie wiele , na marginesie dodam, że zazdroszczę Tobie takich praktyk , jednak przez 10 lat w których cały czas obcuje z rasą będę nieskromny i powiem , że tez jakieś tam pojęcie o pielęgnacji mam.To że shih-tzu powinno kapać sie co tydzień też żadnym odkryciem nie jest , przynajmniej dla mnie .Papiloty kwestja gustu ,jedni robią inni nie , nie jest to jednak złoty środek na długie łosy .Sam nie wiązę swoim psom papilotów (jedynie na pysku) a mimo to włosy mają do ziemi . Załuje , że nie widziałem nigdy twoich suczek na ringu , chętnie opopatrzyłbym na nie . Jak juz pisałem na wstępie to co napisałem jest moim osobistym odczuciem i przepraszam tych , którzy mają inne zdanie i się ze mną nie zgadzaja a ciebie Aniu pozdrawiam
marynia Posted February 9, 2006 Posted February 9, 2006 [quote name='Baha']Marynia - kurka, ja dopiero teraz zlalpalam, ze Marynia to Kasia:-) Kasia od Bogusi:) hmm zalhasaczkowalam sie za bardzo i shitzaki zaniedbalam... hmm, gryfonik? a a myslalam, ze Wy cos nowego to kudlatego bedziecie miec...noo , bardziej kudlatego niz gryfonik...[/quote] Zgaduję: rozszyfrowałeś mnie po fotce Tytusa?Z gryfonikiem moja mama nie ma nic wspólnego - nadal jest wierna swoim shih tzu. Gryfonka to moja miłość ( a jeszcze bardziej mojego męża)Miło mi Sławek, że jeszcze pamiętasz o Ucayali - przecież ona się ze 100 lat nie pokazywała na wystawie :) Ja z kolei mam nadzieję że amerykańce nie wyjdą z mody.Najlepszym dla rasy byłoby "wymieszanie typu", żeby były eleganckie i dobrze zbudowane. Takie są moim zdaniem najfajniejsze - i takie są dzieci Ucayali i Tytuska :)
slaweknowicki Posted February 9, 2006 Posted February 9, 2006 [quote name='marynia']Zgaduję: rozszyfrowałeś mnie po fotce Tytusa?Z gryfonikiem moja mama nie ma nic wspólnego - nadal jest wierna swoim shih tzu. Gryfonka to moja miłość ( a jeszcze bardziej mojego męża)Miło mi Sławek, że jeszcze pamiętasz o Ucayali - przecież ona się ze 100 lat nie pokazywała na wystawie :) Ja z kolei mam nadzieję że amerykańce nie wyjdą z mody.Najlepszym dla rasy byłoby "wymieszanie typu", żeby były eleganckie i dobrze zbudowane. Takie są moim zdaniem najfajniejsze - i takie są dzieci Ucayali i Tytuska :)[/quote] nie zapominaj że plasteline paiętam od szczeniecia :lol: a jesli chodzi o polaczenie amerykanskiego z angielskim typem to juz lepsze zlo ;)
orasek Posted February 9, 2006 Posted February 9, 2006 [quote name='slaweknowicki']Witaj Aniu W nawiązaniu do twojego posta chciałbym wymienic kilka własnych spostrzeżeń .Dodam , że to moja osobista opinia i z całą pewnościa wielu forumowiczów ze mną się nie zgodzi. pierwsze: wielu hodowców w polsce zachłysnęło się amerykańskim typem shih-tzu faktem jest iż są to niezwykle efektowne ,pięknie poruzające się psy , jednak zaraz nasuwa się pytanie kiedy minie ta moda na długonożne o dłłłłłługich szyjach psy ?! .Myślę i mam nadzieję , że tak samo szybko minie jak do nas przyszła .Ruch "amerykańców " jest niesamowity , energiczny z niewiarygodnym wykrokiem , jednak są psy w angielskim typie , króre także zachwycają swą motoryką (przykładem niech tutaj będą ucajali acte i suka lonki) .Chciałbym równiez zapytać co rozumiesz pisząc , że polskie psy nie mają klasy?! drugie: mówiąc , że w polsce pielęgnacja szaty u shih-tzu raczkuje , kompromitujesz samą siebie .Sprawą oczywista jest , że nie wszystkie psy urzekają swym bujnym włosem ,ale czy we wspomnianych przez ciebie włoszech wszystkie psy są tak cudownie wypielęgnowane jak w hodowli kyaring thso?? jeśli interesujesz się rasą powinaś wiedzieć jak wyglądają psy prezentowane przez hodowle ACTE MARTEL SOLARISAVIS MERLOT i wiele innych trzeci: może w to nie uwierzysz ale kosmetyki all system trafiły juz do polski i faktycznie są dobre , jednak nie wszystkie (stosowałem i mam świadomość tego co pisze) sądzę też , że sporą część kosmetyków all systemu można zastąpić specyfikami innych firm , które dają takie same a nawet lepsze efekty. cztery : doświdczenie , które zdobyłaś we włoszech przez te 2.5 roku napewno dały tobie wiele , na marginesie dodam, że zazdroszczę Tobie takich praktyk , jednak przez 10 lat w których cały czas obcuje z rasą będę nieskromny i powiem , że tez jakieś tam pojęcie o pielęgnacji mam.To że shih-tzu powinno kapać sie co tydzień też żadnym odkryciem nie jest , przynajmniej dla mnie .Papiloty kwestja gustu ,jedni robią inni nie , nie jest to jednak złoty środek na długie łosy .Sam nie wiązę swoim psom papilotów (jedynie na pysku) a mimo to włosy mają do ziemi . Załuje , że nie widziałem nigdy twoich suczek na ringu , chętnie opopatrzyłbym na nie . Jak juz pisałem na wstępie to co napisałem jest moim osobistym odczuciem i przepraszam tych , którzy mają inne zdanie i się ze mną nie zgadzaja a ciebie Aniu pozdrawiam[/QUOTE] BRAWO, BRAWO !! lepiej bym tego nie ujęła :*:*:*:*:*:*:*:*
marynia Posted February 9, 2006 Posted February 9, 2006 [quote name='slaweknowicki']nie zapominaj że plasteline paiętam od szczeniecia :lol: a jesli chodzi o polaczenie amerykanskiego z angielskim typem to juz lepsze zlo ;)[/quote] Sławek, nie ma czegoś takiego jak lepsze zło :) Dla mnie to po prostu ideał !A Plastelina teraz to już "dama w średnim wieku" - tylko teraz jest dużo ciemniejsza:) I troszkę grubsza...
slaweknowicki Posted February 9, 2006 Posted February 9, 2006 [quote name='marynia']Sławek, nie ma czegoś takiego jak lepsze zło :) Dla mnie to po prostu ideał !A Plastelina teraz to już "dama w średnim wieku" - tylko teraz jest dużo ciemniejsza:) I troszkę grubsza...[/quote] tak to juz jest z tymi paniami w srednim wieku moja dejzi to juz chyba do dziesieciu kilo dobila ;-)
Goja Posted February 9, 2006 Posted February 9, 2006 hehe ale wy się nie znacie amerykanie muszą mieć wszystko lepsze;) dlatego wprowadzono kilka grup u nas obowiązuje FCI to co amerykanie czy niemcy zarejestrują niezawsze inni popierają a pozatym psy nie są takimi prużniakami jak ich właściciele w większości polskich hodowli psy są dla samego faktu bycia a w innych krajach w większości właściciel nigdy lub tylko przy zakupie widział swojego psa bo zajmują się nimi opiekunowie których dość często się wymieia żeby psiak się zabardzo nie przywiązał i co jest lepsze napewno polski model hodowli, może zdaniem innych nasze psiaki są i gorsze ale zato jak kochane i szczęśliwe a tylko to się liczy dla prawdziwego chodowcy
marynia Posted February 9, 2006 Posted February 9, 2006 [quote name='slaweknowicki']tak to juz jest z tymi paniami w srednim wieku moja dejzi to juz chyba do dziesieciu kilo dobila ;-)[/quote] 10 kilo to dużo! Nie wiem ile waży Plastelina ale też jest z niej ciężka babka :)Muszę uważać, żeby nie przytyła za mocno, bo to na stawy niezdrowo.Chociaz ciężko odmówić jak zwierzak ma apetyt. Nawet moja mała amerykanka zrobił się delikatnie "pączusiowata". Tylko gryfonka trzyma linię :)
slaweknowicki Posted February 9, 2006 Posted February 9, 2006 [quote name='marynia']10 kilo to dużo! Nie wiem ile waży Plastelina ale też jest z niej ciężka babka :)Muszę uważać, żeby nie przytyła za mocno, bo to na stawy niezdrowo.Chociaz ciężko odmówić jak zwierzak ma apetyt. Nawet moja mała amerykanka zrobił się delikatnie "pączusiowata". Tylko gryfonka trzyma linię :)[/quote] z tym 10 kg to moze lekko przesadzilem ale wazy sporo ;)
Candy Posted February 10, 2006 Posted February 10, 2006 Maryni a może Twoja amerykanka jest "pączusiowata" bo zaciążyła ??;) Drogi Sławku myślę że nikt lepiej by nie odpisał na post Pani chwalącej włoską hodowlę -BRAVO!!!!
pumilo Posted February 10, 2006 Posted February 10, 2006 Candy, raczej nie o to chodzi, że ktoś pochwalił hodowlę, bo psy faktycznie piękne, zadbane i z klasą. Bardziej chodziło chyba o to, że zostaliśmy potraktowani jak ciemnogród, gdzie nikt nie słyszał o kosmetykach, papilotach a psy pewnie zjadamy. Ja np. sama bym chętnie poczytała jak oni to robią i porównała. Może coś robię źle, albo mogę robić lepiej. Znam jednak wpaniałych hodowców, ktorym do pięt nie dorastam i nigdy w rozmowie nie dali mi odczuć, że jestem taka tyci tyci. Mają też troszkę dystansu do siebie i swoich psów. W żadnej hodowli nie rodzą się same championy i każdy, kto hoduje wie doskonale, że na stronach internetowych, wspaniałych zdjęciach wypielegnowanych psów nie widać porażek jakich których każdy przecież doświadcza i wydaje mi się, że hodowla bardzo szybko uczy pokory.;)
LOGRUS Newfs Posted February 10, 2006 Posted February 10, 2006 [quote name='slaweknowicki']Witaj Aniu W nawiązaniu do twojego posta chciałbym wymienic kilka własnych spostrzeżeń .Dodam , że to moja osobista opinia i z całą pewnościa wielu forumowiczów ze mną się nie zgodzi. pierwsze: wielu hodowców w polsce zachłysnęło się amerykańskim typem shih-tzu faktem jest iż są to niezwykle efektowne ,pięknie poruzające się psy , jednak zaraz nasuwa się pytanie kiedy minie ta moda na długonożne o dłłłłłługich szyjach psy ?! .Myślę i mam nadzieję , że tak samo szybko minie jak do nas przyszła .Ruch "amerykańców " jest niesamowity , energiczny z niewiarygodnym wykrokiem , jednak są psy w angielskim typie , króre także zachwycają swą motoryką (przykładem niech tutaj będą ucajali acte i suka lonki) .Chciałbym równiez zapytać co rozumiesz pisząc , że polskie psy nie mają klasy?! drugie: mówiąc , że w polsce pielęgnacja szaty u shih-tzu raczkuje , kompromitujesz samą siebie .Sprawą oczywista jest , że nie wszystkie psy urzekają swym bujnym włosem ,ale czy we wspomnianych przez ciebie włoszech wszystkie psy są tak cudownie wypielęgnowane jak w hodowli kyaring thso?? jeśli interesujesz się rasą powinaś wiedzieć jak wyglądają psy prezentowane przez hodowle ACTE MARTEL SOLARISAVIS MERLOT i wiele innych trzeci: może w to nie uwierzysz ale kosmetyki all system trafiły juz do polski i faktycznie są dobre , jednak nie wszystkie (stosowałem i mam świadomość tego co pisze) sądzę też , że sporą część kosmetyków all systemu można zastąpić specyfikami innych firm , które dają takie same a nawet lepsze efekty. cztery : doświdczenie , które zdobyłaś we włoszech przez te 2.5 roku napewno dały tobie wiele , na marginesie dodam, że zazdroszczę Tobie takich praktyk , jednak przez 10 lat w których cały czas obcuje z rasą będę nieskromny i powiem , że tez jakieś tam pojęcie o pielęgnacji mam.To że shih-tzu powinno kapać sie co tydzień też żadnym odkryciem nie jest , przynajmniej dla mnie .Papiloty kwestja gustu ,jedni robią inni nie , nie jest to jednak złoty środek na długie łosy .Sam nie wiązę swoim psom papilotów (jedynie na pysku) a mimo to włosy mają do ziemi . Załuje , że nie widziałem nigdy twoich suczek na ringu , chętnie opopatrzyłbym na nie . Jak juz pisałem na wstępie to co napisałem jest moim osobistym odczuciem i przepraszam tych , którzy mają inne zdanie i się ze mną nie zgadzaja a ciebie Aniu pozdrawiam[/quote] Witaj Slawku Nie pisalam ze w Polsce psy nie maja klasy -napisalam ze wielu psom tej rasy jej brakuje mowiac ogolnie. Jasne ze piszac o hodowli przeze mnie cytowanej wyrazilam moja opinie i moje gusty do typu preferowanego. Mnie bardzo podoba sie typ amerykanski i nie ze wszystkich hodowli. Angielski typ nie podoba mi sie wlasnie ze wzgledu na inne proporcje (tulow dlugi i krepy o krutkich nozkach i szyji).Zwracam Ci uwage ze moja rasa sa Nowofundlandy ktore sa moja pasja.Shih-tzu trafilo do mnie tylko dla tego ze wlasnie te shih-tzu mi sie po raz pierwszy spodobaly. Lubie rasy duze o calkiem innych gabarytach. Moje obie sunie sa juz 7 i 6 letnie i obie sa ostrzyzone bo siedza w domu-fryzury maja typu cocer amerykanski i strzyge sama .Wystawy robilam w mlodziezy i kilka w otwartej ale nie emocjonuja mnie wygrane z shih-tzu jak w nowofundlandach i stwierdzilam ze raczej zajme sie moja rasa.Zlikwidowalam tez" czesc shih-tzu "z mojej strony internetowej gdzie jeszcze jakis czs widnialo ze nie bede juz hodowac shih-tzu. Dodam ze poznalam i dalej utrzymuje kontakt z Bogusia Lenart "SOLARIS AVIS" ,poznalam ja na jednej z wystaw z moja WENDY a ona miala swojego pierwszego psa bialo-czarnego i byl to chyba jej jedyny w tym czasie. WENDY "KYARING THSO NIGHTINGALE" byla kilka razy wystawiana w Polsce z wysmienitym rezultatem bo tylko raz nie wziela zwyciestwa Bis Juniorow .I raz byla 3 nie pierwsza w OPOLU.Gdybym wyslala po zatwierdzenie championatu Mlodziezy to by go miala .Wystawialam ja podczas mojego urlopu wakacyjnego 3 miesiace w Polsce bo mieszkam i pracuje we Wloszech. Druga TRIXI "KYARING THSO OASIS" Byla wystawiana kilka razy przez Rafala "ASTARTE GOLD" z powodu bardzo oczywistego -moja mloda niufka w tym czasie podczas zabaw niszczyla jej wlos a nie bylo sposobu je rozdzielic tak za soba przepadaly.Sunia (TRIXY) piekna i bylo mi strasznie szkoda zmarnowac ja na tylko siedzenie w domu wiec ugadalam sie z Rafalem ze ja wezmie razem z corka WENDY (ktora kupil ode mnie) i sprobuje doprowadzic ja do pelnego wlosa.Dodam ze nie bedac jeszcze w pelni wlosa wygrala kilka wystaw i zdobyla tez Zwyciestwo rasy i CACIB. Z pierwszego i jedynego miotu WENDY jest tez piesek ALONE WIND DANCER ,ktory ma MODZIEZOWY CHAMPIONAT PL,ZW.KLUBU MLODZIEZY I BIS JUNIOROW KLUBOWEJ.Ukonczyl Ch.PL i jest w trakcie Interchampiona. Moje sunie przestaly jezdzic na wystawy kiedy zdecydowalam ze mnie nie interesuje wystawianie shih-tzu.Siedza w domu i pedza spokojne zycie. Pytales o moje shih-tzu wiec Ci odpisalam . Nie zamierzam wiecej hodowac tej rasy ani brac nowego .Dopuki sa moje sunie to je bede miec ale po nich juz nie chce wiecej shih-tzu. Interesuje sie ta rasa i sledze ale tylko w malym stopniu . Trafilam tu na forum przez BAHE od lhasa,shih-tzu i niufki.Dodam ze ja znam osobiscie i widuje przy nielicznych moich przyjazdach do Polski. Pozdrawiam Anka
marynia Posted February 10, 2006 Posted February 10, 2006 Candy, no fakt że zaciążyła - ale ona była pączusiowata już wcześniej :) Przyznam że bardzo ją taką lubię:)Skoro wracacie do tematu, to trudno - nie wytrzymam, będę wredna, ale szczera. Nie wiem czy ktoś to jeszcze pamięta bo to było dość dawno, wystawa klubowa IX, kiedy moja mama pokazywała jeszcze Dietera. I właśnie pani Anna też tam była ze swoimi suczkami. Szczerze mówiąc to co pokazywała nie bardzo pasuje do tego co pisała - i tej 2 letniej pracy we włoskiej hodowli też widać nie było. Po prostu 2 wyskubane suczki.p>
marynia Posted February 10, 2006 Posted February 10, 2006 Wprowadziłabym was w w błąd,czas jednak robi swoje. Wystawiana była faktycznie tylko NiGHTINANGEL, w klasie młodzieży. Odszukałam katalog, na 8 zgłoszonych stawiło się 5 a ona była 4 ( no fakt nie pierwsza jak to pani Anna ujęła) :)
pumilo Posted February 10, 2006 Posted February 10, 2006 Dzieci NIGHTINGALE u swoich właścicieli też jakoś długo miejsca w Polsce nie zagrzały.... Chyba nie wszystko miały tak do końca doskonałe albo nie całkiem w tej siermiężnej Polsce poznali się na nich. :cunao:
:) Posted February 10, 2006 Posted February 10, 2006 Agatko, dostalas moja prywatna wiadomosc?Bardzo czekam na odpowiedz. Czy mi odpiszesz? Przepraszam,ze na forum pisze, ale nie chcialabym czekac w nieskonczonosc, jesli nie chcesz mi napisac...
Candy Posted February 10, 2006 Posted February 10, 2006 Pumilo zgadzam się z Tobą w 100 a nawet 200%. Źle wyraziłem się. Przecież naszym polskim shih-tzu niczego nie brakuje. Tu mogę wskazać hodowców, którzy są dla mnie przykładem: Pani Cytulska (MARTEL), Pani Strzyżewska (ACTE), Pani Hunek Agata (PUMILO), Pani Grobalna (SONI'G) itp. idt. Widząc zdjęcia Twoich suczek jestem pełen podziwu i zachwytu. Pozdrawiam Was wszystkich. ;)
karolayna Posted February 10, 2006 Posted February 10, 2006 ale zaniedbałam forum :oops: jak mnie długo nie było..zaległości mam mnóstwo ale moze mi sie uda nadrobić a wogole to Oliver od niedawna ma nowa zabawke -przybłąkał sie jakis mały kociak i teraz po domu lataja mi 2 małe szkraby
marynia Posted February 10, 2006 Posted February 10, 2006 [quote name='pumilo']Dzieci NIGHTINGALE u swoich właścicieli też jakoś długo miejsca w Polsce nie zagrzały.... Chyba nie wszystko miały tak do końca doskonałe albo nie całkiem w tej siermiężnej Polsce poznali się na nich. :cunao:[/quote] Myślę że do samych psów nie można mieć wielu zastrzeżeń.Tylko sam fakt że psy mają takich czy innych przodków, albo pochodzą z tej czy tamtej hodowli to jeszcze nie wszystko. Żeby mogły się gdzieś na wystawie pokazać to właściciel musi jeszcze tego psa utrzymać w odpowiedniej kondycji wystawowej. Chyba się ze mną zgodzicie?
lonka Posted February 10, 2006 Posted February 10, 2006 Czytam posty i jestem zdziwiona.:crazyeye: Pumilo,Sławek,Marynii zgadzam się z wami w 100procentach.Dodam do tago jeszcze jeżeli przygotowanie i dbanie w Polsce takie kiepskie to dla czego Magnat Acte za granicą ma tyle sukcesów (miedzy innymi Niemczach wygrywa 9 grupe) i to w klasie czempionow a nie w mlodziezy.Jest podziwiany nawet w angielskich czasopismach.Nasuwa sie powiedzenie cudze chwalicie swojego nie znacie.
LOGRUS Newfs Posted February 10, 2006 Posted February 10, 2006 [quote name='pumilo']Właśnie Marynia tak myślałam. Jak pies ma fajny włos, to będzie go mieć a jak ma nie taki gatunkowo, to go można obkleić zlotem i tak g... z tego ;)[/quote] :shake: Wiecie co ,az mnie dziwi ze nie czaicie wcale co napisalam-przeczytajcie jeszcze raz moj pierwszy post. Kazdy z Was wypowiada jakie ma swoje gusty. Ja napisalam ze moim zdaniem najladniejsze sa w tamtej hodowli bo mnie sie podobaja najbardziej. Na pytania w post-SLAWKA odpisalam i wytlumaczylam. Jak nie lapiecie sensu wypowiedzi to nie czytajcie. A ja myslalam ze tu mozna (FORUM) spoko pogadac i podzielic sie swoimi uwagami.Ale to pomylka. Wam sie podobaja WASZE psy a mnie tez i inne u innych a nie koniecznie musze znac kazdego waszego psiaka bo ich nie widuje. Wyrazam zdanie o psach widzianych osobiscie przze mnie i mowie jakie MI sie podobaja. W jednym post-cie jedna z Was pisze ze -spraj do spryskiwania to zadna nowina-tez fakt i tez fakt ze kazdy robi osobiscie sklad mieszanki.Nie w tym sensie pisalam o spryskiwaniu (myslalam ze macie shitzki juz bez pisania od A do Z lapiecie w lot o czym sie mowi). :crazyeye: To tez dla mnie zaskoczenie bo widzac jakie piszecie wypowiedzi to ewidentnie nie wszystko mozna pisac pobieznie. Domyslam sie tez ze wiekszosc z Was to mlode dziewczyny i byc moze to ja zrobilam blad piszac jak do obeznanych w temacie. :-o Teraz spotkam sie z zarzutami ,ze was obrazam ale WASZE wypowiedzi tez nie byly bardzo grzeczne. Tak naprawde to odechcialo mi sie pisac z Wami.
LOGRUS Newfs Posted February 10, 2006 Posted February 10, 2006 MARYNIU dziwne ze ty pamietasz 2 suczki bo mialam tylko jedna WENDY.W KL.Mlodziezy.:shake: Slowo daje ze w tym czasie mialam tylko ja. A ze bylam po dlugiej podrozy to i psiak nie ukapany swierzo i nie mialam z soba wiele .W tym czasie WENDY miala 10 miesiecy wiec tez i wlos jak na ten wiek wystarczajacy. Aby Ci przypomniec lepiej to z tych co byly wystawiane moja to ta co byla bardzo biala bo takie ma umaszczenie i zloty kolor jest jasny .PAMIETASZ? Ja co prawda wystawe pamietam pod tym wzgledem ze bylam zmeczona i sunia tez po calym dniu czekania na ocene myslalam tylko o dojechaniu do domu. A tak po za tym ,to musze isc pracowac i nie mam czasu siedziec przy kompie i odpisywac na wszystkie posty.
slaweknowicki Posted February 10, 2006 Posted February 10, 2006 [quote name='LOGRUS Newfs']MARYNIU dziwne ze ty pamietasz 2 suczki bo mialam tylko jedna WENDY.W KL.Mlodziezy.:shake: Slowo daje ze w tym czasie mialam tylko ja. A ze bylam po dlugiej podrozy to i psiak nie ukapany swierzo i nie mialam z soba wiele .W tym czasie WENDY miala 10 miesiecy wiec tez i wlos jak na ten wiek wystarczajacy. Aby Ci przypomniec lepiej to z tych co byly wystawiane moja to ta co byla bardzo biala bo takie ma umaszczenie i zloty kolor jest jasny .PAMIETASZ? Ja co prawda wystawe pamietam pod tym wzgledem ze bylam zmeczona i sunia tez po calym dniu czekania na ocene myslalam tylko o dojechaniu do domu. A tak po za tym ,to musze isc pracowac i nie mam czasu siedziec przy kompie i odpisywac na wszystkie posty.[/quote] Sorry wielkie za moją opinie na temat twojego posta ale sama chyba przyznasz , że forumowicze , w tym i ja mieli prawo tak zareagować.Nie powinnaś w taki sposób wyrażać opini na temat "naszych "psów a stwierdzenie że TOBIE najbardziej podobają sie psy z hodowli lorgus zostało zrozuiane tak jak zostało .Czytając twoją pierwszą wypowiedź poczułem się jak głupek nie mający pojęcia o rasie i pielęgnacji , myślę że nie tylko ja się tak poczułem .Sam mam swoje upatrzone hodowle z których chciałbym zaimportować w przyszłości psa(lub psy) , jednak wcale nie uważam że SPORO z "naszych "psów nie ma klasy . Jeszcze jedna uwaga odnośnie angielskiego typu shih-tzu .Twierdząc że "angole" są długie , przysadziste i mają krótkie szyje jeszcze bardziej utwierdza mnie w Twej niekompetencji i miernej znajomości rasy .Proponuję przestudiować wzorzec a dopiero wtedy głosić swe mądrości .
Recommended Posts