dianthus Posted February 14, 2006 Posted February 14, 2006 ELSING napisał(a):Sadzę i mam nadzieję że nie będę jedyną osobą która szanuje inne pogłądy kazdy ma prawo wyboru ale nie lubię zgrupowanych ataków na osoby o innych gustach i odczuciach estetycznych. ELSING a co odbierasz jako "zgrupowany atak"? Ja też uważam,że każdy ma prawo do wyrażania swoich opinii,ale OPINIA POWINNA BYĆ WYRAŻONA TAKTOWNIE. Logrus już przeprosiła,pokajała,że inaczej myślała,a inaczej napisała:evil_lol: i po sprawie.Tu nie chodziło o to,że jej się podobają Kyaringi tylko o sposób w jaki to napisała.Poza tym najbardziej ubodło nas to nieszczęsne "raczkowanie". Po prostu wyrwała się jak Filip z konopi nie sprawdzając jak się sprawy mają.Więcej pokory i szacunku dla innych. Pozdrawiam
lonka Posted February 14, 2006 Posted February 14, 2006 dianthus napisał(a):ELSING a co odbierasz jako "zgrupowany atak"? Ja też uważam,że każdy ma prawo do wyrażania swoich opinii,ale OPINIA POWINNA BYĆ WYRAŻONA TAKTOWNIE. Logrus już przeprosiła,pokajała,że inaczej myślała,a inaczej napisała:evil_lol: i po sprawie.Tu nie chodziło o to,że jej się podobają Kyaringi tylko o sposób w jaki to napisała.Poza tym najbardziej ubodło nas to nieszczęsne "raczkowanie". Po prostu wyrwała się jak Filip z konopi nie sprawdzając jak się sprawy mają.Więcej pokory i szacunku dla innych. PozdrawiamDodam że na tym forum kazdy ma swoj ulubiony typ,ma innego faworyta.chyba wszyscy sie zgodzicie:cool3: i za to nikt nie skacze do gardel na tym forum(i na wystawch tez)
dianthus Posted February 14, 2006 Posted February 14, 2006 Święte słowa Lonka święte słowa. Obejrzałam filmik z Westminster-u,i faktyczne są piękne.Perfekcyjne przygotowanie.Psy są pokazywane w dużym zbliżeniu i widać bardzo dokładnie to za co jeden z polskich sędziów potrafi złajać wystawcę i nie ukrywa,że go to szalenie drażni.Wiecie o czym piszę?Dla ułatwienia nie chodzi o lakier i uczesanie. Pozdrawiam
dianthus Posted February 14, 2006 Posted February 14, 2006 [quote name='Cockerek']Polski sędzia? A jak się nazywa? Cockerku nie chodzi o sędziego tylko o to co zobaczyłam na filmie!!! Obejrzyj sobie shih i pomyśl:cool3: . Pozdrawiam
Cockerek Posted February 14, 2006 Posted February 14, 2006 Zaintrygowałaś mnie :cool3: filmik sie ściąga, zaraz obejrzę.
Eventing Star Posted February 14, 2006 Posted February 14, 2006 [quote name='dianthus']OPINIA POWINNA BYĆ WYRAŻONA TAKTOWNIE. Rzeczywiście, trzeba przyznać że dianthus jest bardzo taktowna :D :D :D A kultura powalająca na kolana :rolleyes:
Eventing Star Posted February 14, 2006 Posted February 14, 2006 [quote name='ELSING']każdy ma prawo do swojego typu Shih-tzu ja lubię typ skandynawski ale nie znaczy to zeby ganić inne gusta,albo się na ten temat spierać .ostatnio zawiozłam pieska do UK {skandynawa} i są nim oczarowani .Moja przyjaciółka ma ślicznego pieska z Italii i jestem nim zachwycona,czyli na tematy gustu nie dyskutuje się,dlatego uwazam ze miała Pani prawo wyrazić swoją opinię na ten temat. Ja jak najbardziej się zgodzę z Elsingiem, skandynawski typ, to mój typ :loveu:
karolayna Posted February 14, 2006 Posted February 14, 2006 Czyżby jakiś nowy forumowicz(ka)? Witam serdecznie:lol:
Eventing Star Posted February 14, 2006 Posted February 14, 2006 Karolayna - dziękuję Ci pięknie za powitanie. Miło Cię poznać, :Rose: - 4U flowers :)
ELSING Posted February 14, 2006 Posted February 14, 2006 :multi: witam EVentiga jest mi miło ze też masz podobny gust a jeśli mogę spytać to od jak dawna jesteś miłośniliem tej rasy,a może hodowca pozdrawiam serdecznie i witam [quote name='Eventing Star']Ja jak najbardziej się zgodzę z Elsingiem, skandynawski typ, to mój typ :loveu:
karolayna Posted February 14, 2006 Posted February 14, 2006 a dowiemy sie czegoś o Twoim pieseczku, bo rozumiem ze masz shih tzaka patrząc na avatarek i to ze sie udzielasz w tym wątku ;)
lonka Posted February 14, 2006 Posted February 14, 2006 Eventing Star witamnowego forumowicza;)Wlasnie jakie masz pieski?
Eventing Star Posted February 14, 2006 Posted February 14, 2006 Teraz posiadam 2 shih-tzu z angielskich hodowli, ale to nic specjalnego (normalne w UK :razz: ). upatrzyłam już sobie hodowcę z Polski (wielkopolska), od którego zamierzam kupić "świeżą krew", żeby wreszcie coś się ruszyło w wyspiarskiej hodowli. A w ciagu roku zamierzam jeszcze ściągnąć 2 psy, najprawdopodobniej z Włoch i ze Szwecji, ale jeszcze nie namierzyłam dokładnie :cool1: :cool1: :cool1: Ogólnie z shih-tzu związana jestem parę lat, uwielbiam ta rasę i przyznam, że jestem po uszy w niej zakochana. Przy okazji - zauważyłam, że pod jednym tematem (shih-tzu) ciagnie się tu nieskończenie wiele wątków i postów (ponad 500 stron), dlatego też chciałabym serdecznie zaprosić miłośników Shih-Tzu do odwiedzenia forum tylko o tej rasie i dzielenie się doświadczeniami, radościami, smutkami, zdjęciami - dosłownie wszystkim. Przepraszam za reklamę, ale chciałabym stworzyć forum tylko dla tych piesków - strona http://www.shih.fora.pl/. Zapraszam wszystkich chętnych!!!
lonka Posted February 14, 2006 Posted February 14, 2006 [quote name='Eventing Star']Teraz posiadam 2 shih-tzu z angielskich hodowli, ale to nic specjalnego (normalne w UK :razz: ). upatrzyłam już sobie hodowcę z Polski (wielkopolska), od którego zamierzam kupić "świeżą krew", żeby wreszcie coś się ruszyło w wyspiarskiej hodowli. A w ciagu roku zamierzam jeszcze ściągnąć 2 psy, najprawdopodobniej z Włoch i ze Szwecji, ale jeszcze nie namierzyłam dokładnie :cool1: :cool1: :cool1: Ogólnie z shih-tzu związana jestem parę lat, uwielbiam ta rasę i przyznam, że jestem po uszy w niej zakochana. Przy okazji - zauważyłam, że pod jednym tematem (shih-tzu) ciagnie się tu nieskończenie wiele wątków i postów (ponad 500 stron), dlatego też chciałabym serdecznie zaprosić miłośników Shih-Tzu do odwiedzenia forum tylko o tej rasie i dzielenie się doświadczeniami, radościami, smutkami, zdjęciami - dosłownie wszystkim. Przepraszam za reklamę, ale chciałabym stworzyć forum tylko dla tych piesków - strona http://www.shih.fora.pl/. Zapraszam wszystkich chętnych!!!:crazyeye: Dzieki.Poczytam sobie;)
ELSING Posted February 14, 2006 Posted February 14, 2006 Jestem od paru dni na tym forum i zgadzam się ze za dużo wątków jest nie dotyczących meritum,wobec tego z chęcią skorzystam z forum przeznaczonego tylko Shih-Tzu
:) Posted February 14, 2006 Posted February 14, 2006 Eventing Star serdecznie Cie wiram, jutro rano wchodze na nowe Forum :)
slaweknowicki Posted February 15, 2006 Posted February 15, 2006 LOGRUS Newfs napisał(a):Dziekuje bardzo! Pierwszy pozytywny wobec mnie post. Jestem wzruszona:-( Dzieki! Anka Dosyć tych pozytywów , czas na małe sprostowanie . Większość z Was z całą pewnością zastanawia sie kim jest ta straszna hodowczyni o której piesze kiaring... .Tak dziwnie się złożyło , że hodowle , hodowczynie oraz psa o którym mowa ( o ile pamietam miał lub jeszcze ma na imię tilo) znam osobiście . Otóz moi drodzy , pieska o którym mowa we wczesniejszych postach kiaring ,znam od pierwszych dni pobytu w hodowli X o której mowa ,przypadkowo złożyło się , że mieszkałem w tym samym mieście,więc byłem w temacie.Szczeniak od samego początku nie był w 100 % zdrowy , co było widać na pierwszy rzut oka , nawet dla osoby nie mającej wyksztłcenia weterynaryjnego .Kiaring piszesz w swoim wcześniejszym poście -cytuję "jego biała sierść była nie myta" , jego sierść była myta i to częściej niż powinna , ale sama przyznasz , że ciężko utrzymać w idealnym stanie psa z chorymi nerkami , z którego "leje sie jak z kranu ".Temat tilo doskonale znany był weterynarzowi ( dr parzeckiemu) u którego leczyłem również swoje psy . Jeśli miałbym kogoś obarczać winą o los Tilo to osobą tą byłabyś ty .Logicznie wnioskując , większą wine w takiej sytuacji ma osoba sprzedająca chorego psa , niż ta , która nieświadoma choroby go kupiła . To chyba na tyle
Psiarka Posted February 15, 2006 Posted February 15, 2006 Oglądałam go 3 razy i dalej nie mogę się nadziwić. Pieski małe cudeńka takie. A dla człowieka hmm jak go nazwać "nie w temacie" to one są chyba jak żywe laleczki. Nie wiem do końca, o co chodzi z tym drażnieniem sędziego. Może to to, że psy się oczepują? Widziałam, że jeden Shih podgryzł swojego pana w noge:P:P Ale dianthus napisz o co chodzi :P Please :P
anii Posted February 15, 2006 Posted February 15, 2006 A rase wziela ta sama suczka co rok temu. Szczerze mowiac jak ja zobaczylam na filmie, a pozniej handlera, to tak sobie pomyslalam, to shih tzu wygra. Moim zdaniem miala najfajniejszy ruch. I nie tylko... Zdjecie z 2005 roku I z 2006
:) Posted February 15, 2006 Posted February 15, 2006 [quote name='anii']A rase wziela ta sama suczka co rok temu. Szczerze mowiac jak ja zobaczylam na filmie, a pozniej handlera, to tak sobie pomyslalam, to shih tzu wygra. Moim zdaniem miala najfajniejszy ruch. I nie tylko... Zdjecie z 2005 roku I z 2006 Tak,mi tez sie ta sunia podobala...
Cockerek Posted February 15, 2006 Posted February 15, 2006 Jeden pies/sunia na tym filmie ma idealnie równiutki czarny pas włosów na środku. Powiedzcie mi, to się jakoś specjalnie układa żeby taki równy był, czy on tak samo rośnie?
ELSING Posted February 15, 2006 Posted February 15, 2006 slaweknowicki napisał(a):Dosyć tych pozytywów , czas na małe sprostowanie . Większość z Was z całą pewnością zastanawia sie kim jest ta straszna hodowczyni o której piesze kiaring... .Tak dziwnie się złożyło , że hodowle , hodowczynie oraz psa o którym mowa ( o ile pamietam miał lub jeszcze ma na imię tilo) znam osobiście . Otóz moi drodzy , pieska o którym mowa we wczesniejszych postach kiaring ,znam od pierwszych dni pobytu w hodowli X o której mowa ,przypadkowo złożyło się , że mieszkałem w tym samym mieście,więc byłem w temacie.Szczeniak od samego początku nie był w 100 % zdrowy , co było widać na pierwszy rzut oka , nawet dla osoby nie mającej wyksztłcenia weterynaryjnego .Kiaring piszesz w swoim wcześniejszym poście -cytuję "jego biała sierść była nie myta" , jego sierść była myta i to częściej niż powinna , ale sama przyznasz , że ciężko utrzymać w idealnym stanie psa z chorymi nerkami , z którego "leje sie jak z kranu ".Temat tilo doskonale znany był weterynarzowi ( dr parzeckiemu) u którego leczyłem również swoje psy . Jeśli miałbym kogoś obarczać winą o los Tilo to osobą tą byłabyś ty .Logicznie wnioskując , większą wine w takiej sytuacji ma osoba sprzedająca chorego psa , niż ta , która nieświadoma choroby go kupiła . To chyba na tylenapisałam na temat nietolerancji innych gustów ,natomiast jestem tego samego zdania co Ty odnośnie tej hodowczyni o krorej była mowa je też ją dobrze znam i dla mnie to duży autorytet i na szkalowanie tej osoby również nie pozwolę to Prawdziwy Hodowca i nie prawdą jest ze psy s a u Niej żle traktowane a piesek o którym mowa był chory na nerki widziałam dokumentację ,próbowała go leczyć wydała masę pieniędzy i daremnie niestety wprowadzono Ją w bład sprzedając chorego psiaka
Recommended Posts