Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Charly']aż tak zle? nie da się dotknąc, czy jak?[/QUOTE]

Kochana!
Na początku Alf jak przyjechał do nas kłapał paszczęką na prawo i lewo. Zostaliśmy przez niego "obkłapani" równo wszyscy. Ale teraz jest już naprawdę dobrze. Zaufał nam bardzo. Mogę go brać na ręce i na kolana a moje dzieciaki ganiają się z nim po całym domu. Już jest naprawdę dobrze, aczkolwiek trzeba na niego uważać wieczorami, bo przechodzi jakąś dziwną metamorfozę i ok 19 chowa się na tej swojej komputerowej półeczce i wtedy raczej nie należy go ruszać.
Chociaż ostatnio też w tym względzie nastąpił przełom. Malibo świadkiem, bo gadałam z nią przez telefon . Było już dobrze po 21-szej. Alfi podszedł do mnie i zaczął się przymilać! Szczęka mi opadła z wrażenia. Głaskałam go i czochrałam, ale jemu było mało i wywalił ten zadredzony brzuchol do głasków.

Tak było, malibo?

Od tego czasu Alfi jest naprawdę ok pod chyba każdym względem. Byłam pełna obaw u weta. Czy nie będzie kłapał i szalał przy pobieraniu krwi.
Ale był naprawdę grzeczny!:loveu:

[quote name='Charly']heheh DIF:loveu:

Alfik nadal znaczy?[/QUOTE]

Nie. Skończył dosłownie może trzy dni po przyjeździe do nas! Uffff.....

• Replies 1.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Całe szczęście skończyl szczać.

O jego przemianach wieczorno nocnych mówila mi Gonia. Dziwne. Ile razy marze o tym, zeby nagle te zwierzęta przemówily. No ale nic, i tak badzo się cieszę, że nastąpił przełom.

Posted

[quote name='DIF']Ekhm.. ekhm... jak by to powiedzieć! :oops:

Alfik został zbadany przeze mnie już jakiś czas temu i jajek brok. :evil_lol:
Jeśli potrzebne zaświadczenie od weta jutro do niego podjadę.[/QUOTE]uUUUUUUUUFFFFFfff....czyli jajek niet??:):)
TO chociaz tyle dobrego.
Jutro postaram się skontaktowac jakos z fundacja AFN i z ta cioteczką o ktorej pisalam:)Zapytam o te finanse...:)
JA nie wiem DIF, ale jak dla mnie zaświadczenie od Twojego weta odnosnie kastracji, nie jest potrzebne, chyba, ze ciociuncia malibo będzie chciala:) Bardziej by mi zalezało na zaswiadczeniu od weta, ktory go kastrował:) Ale nic to....co sie odwlecze, to mam nadzieje, że nie uciecze:);)
A to, co piszesz o Alfisiu..to mnie normalnie powala...:) COraz słodszy piesiek i tak naprawde z dnia na dzien coraz bardziej gotowy do adopcji:) A jak wróci od fryza, to dopiero bedzie misterek:):)JUZ sie nie moge doczekac a i Ty DIF pewnie bardziej niz my wszyscy...domek zapach zmieni;):D

Posted

Gonia, masz racje należy temu panu doktorowi z Elbląga podziękować za charytatywne wykastrowanie Alfa. Może wystawi zaświadczenie o kastracji? To raczej obowiązek, niż uprzejmość.
W każdym razie, to jego zasługa, a nie Morii.

Posted

Jeśli pozwolicie ..

[IMG]http://img594.imageshack.us/img594/5431/pb070092.jpg[/IMG]

[IMG]http://img35.imageshack.us/img35/3893/pb070084.jpg[/IMG]

[IMG]http://img827.imageshack.us/img827/3893/pb070093.jpg[/IMG]

Posted

Jeśli pozwolimy..???Nie!!!Nie pozwalamy- my chccemy Twoje focie i jeszcze i jeszcze i jeszcze.....ddduuuuużo foci, za cale połtora roku:):):)
WIdac na fotkach naprawde postep- normalnie wtapia się w stadko w najlepsze:) Ale jestem happy:)

Posted

[quote name='malibo57']Pinia:) Ach, ci agresorzy! Pinia agresor, Alfik agresor, Iskrze też kiedyś przypięto łatkę, że jest agresywna wobec innych psów. W DT, doświadczonym....[/QUOTE]hihihiih..no...nawet z daleka widac ta agresje...;);)
ALfik powoli traci z siebie gałganka i tylko patrzyć, jak sie zrobi kanapowiec;):D

Posted

[quote name='malibo57']Goniu, przecież on ma urodę poduszki telewizyjnej! To jasne, że jego przeznaczeniem jest kanapa - taka niezbyt wysoka;-)[/QUOTE]
HAhahhahaha..Ty to jednak Goniu jesteś kurna dobra w "te klocki"..że tez ja tego typu urody nie wychwyciłam..baaaaaaaa....nawet nie znałam...a faktycznie-teraz sie przygladam i co widzę..??ewidentny przypadek pluszowgo poduszkowca;);)A na kanapę, na wyprawkę do nowego domku zrobimy zrzutkę i kupimy;):D

Posted

[quote name='EVA2406']Byle ten domek się znalazł ;)[/QUOTE]Znajdzie się, znajdzie:):) Nie mam wątpliwosci, ze domki będa się rozdzwaniały niebawem, niech no tylko chłopak ten nasz zdziczaly,dojdzie do normalności...bo jak widac kontakt z czlowiekiem to dla niego zapomniana historia...ale da sie wszystko naprawic- juz widac, ze Alfik, to pojetny piesek:):)

Posted

[quote name='gonia66']Znajdzie się, znajdzie:):) Nie mam wątpliwosci, ze domki będa się rozdzwaniały niebawem, niech no tylko chłopak ten nasz zdziczaly,dojdzie do normalności...bo jak widac kontakt z czlowiekiem to dla niego zapomniana historia...ale da sie wszystko naprawic- juz widac, ze Alfik, to pojetny piesek:):)[/QUOTE]

Zawsze w niego wierzyłyśmy, Goniu :)

Posted

Nieprawdopodobne są te zmiany u Alfa:crazyeye:. Czytam, czytam i oczy mi z orbit wychodzą, co można zrobić z psem w tak krótkim czasie.
Gratuluję dziewczyny, jednak można, jak się chce:-).

Posted

Testujemy telefon mojego męża i nagraliśmy Alfowi parę filmików.
Na razie zapraszam do obejrzenia jednego bardzo kiepskiej jakości. Następne będą lepsze, obiecuję :handy::
Klikajcie w ten niebieski napis, jakby kto nie wiedział !! :eviltong:

[URL="http://www.youtube.com/watch?v=LSvTKgxqL1w"][COLOR=Blue][B]Rozmowny Alfik[/B][/COLOR][/URL]

Posted

[quote name='irenaka']Nieprawdopodobne są te zmiany u Alfa:crazyeye:. Czytam, czytam i oczy mi z orbit wychodzą, co można zrobić z psem w tak krótkim czasie.
Gratuluję dziewczyny, jednak można, jak się chce:-).[/QUOTE]Tez Irenko jestem pełna podziwu, zreszta nie przestaje dziekowac zaarówno DIF jak i Goni za to, co obie robia dla ALfisia...nasz gałaganek zdziczał dośc znacznie, ale jak widac, w szybkim czasie staje się "normalnym" domowym psiakiem do przytulania i kochania...a juz w ogole go sobie nie wyobrazam, jak wróci ze "SPAa"...;)Jemu tez na pewno zrobi sie o niebo lepiej, bo pozbędzie sie smrodku przeszlości;):D
DIF, przypomnij prosze, kiedy mialay byc wyniki ALfsia??(wolno bardzo mi dogo chodzi i nie chce mi sie przeglądać tych wczorajszych "wypocin" pewnego pana, bo zanim się przez nie przebije, minie sporo czasu:(

Posted

[quote name='DIF']

[URL="http://www.youtube.com/watch?v=LSvTKgxqL1w"][COLOR=Blue][B]Rozmowny Alfik[/B][/COLOR][/URL][/QUOTE]Ło matuuuuuuuuuuuuuuuuussssssssssiu:):) JAk ja go kofffamm mocno!!!!!!!!!!Mimo okropnych przezyc dzisiejszego dnia, moja gęba sie usmiechnęla do kompa.. ;):)Cuudny jest i juz!!!

Posted

Poszło:) Trochę się "pikseluje", ale to nie szkodzi - jaki sympatyczny tembr głosu. Jeszcze nie słyszałam Alfika szczekającego. I to bystre spojrzenie:loveu:
I chrumkanie słychać! Boskie.

Posted

[quote name='malibo57']Poszło:) Trochę się "pikseluje", ale to nie szkodzi - jaki sympatyczny tembr głosu. Jeszcze nie słyszałam Alfika szczekającego. I to bystre spojrzenie:loveu:
I chrumkanie słychać! Boskie.[/QUOTE]

No właśnie o to chrumkanie mi chodziło, żeby nagrać! :lol:

O... wgrał się kolejny filmik:

[URL="http://www.youtube.com/watch?v=ZNLLW1Tcf9k&feature=player_embedded"][COLOR=Blue][B]Sie bawimy :)[/B][/COLOR][/URL]

Pamiętajcie klikajcie w niebieski napis!

Aha i na swoim wątku hotelowym (link w moim podpisie) wkleiłam parę grupowych fotek. Jeśli macie ochotę obejrzeć, to zapraszam! :p

Posted

MNie po tym drugim filmiku mowę odebrało....chciałabym tyle napisac, ale bardzo się wzruszyłam,..bo Alfik...nie znambiedaczek zabawek...nie wie co to znaczy sie bawic...:( ANia go tak cierpliwie uczy..a on sie dziwi...o co chodzi..???I...juz cos "łapie"...śmiałam się i płakałam naprzemian oglądając...zdałam tez sobie sparwe, ze to jest piesio "moich marzeń"..bo..moim marzeniem zawsze był Onek...(wychowalam sie z Onkiem)...ale do moich domowych warunków zawsze był za duży...a Alfiś...no przecież spojrzenie ONka...wygląd też..tyle, ze miniaturka...mnie się aż monitor chciało głaskac patrząc na filmik...przyszły dom ALfika bedzie miał wielkie szczescie i ogromna pociechę- jestem tego w 100% pewna...
I jeszcze jedno na koniec...ostrzezenie!!!!:
ALFIK WYRAŹNIE DREPTA ZA DIF....JEST TAM WIĘC NA MAXA HAPPY....
UWAGA!!LAMPKA MI SIE WŁĄCZYŁA W ZWIAZKU Z POWYŻSZYM....
DIF...ŻEBY CI DO GŁOWY NIE PRZYSZŁO WYWINĄC NAM NUMER I ALFISIA NIE ODDAĆ;););)...

Posted

[quote name='malibo57']Aniu! Ten Alf, to cała Adelka w męsko-kudłatym wydaniu! Jest kapitalny! Bystrzak, widać, że szybko łapie.
Czy filmiki były kręcone WIECZOREM?![/QUOTE]

Tak, między 21 a 22! :ghost_2::sweetCyb: