Hotel KADIF Posted November 7, 2010 Author Posted November 7, 2010 [quote name='Charly']aż tak zle? nie da się dotknąc, czy jak?[/QUOTE] Kochana! Na początku Alf jak przyjechał do nas kłapał paszczęką na prawo i lewo. Zostaliśmy przez niego "obkłapani" równo wszyscy. Ale teraz jest już naprawdę dobrze. Zaufał nam bardzo. Mogę go brać na ręce i na kolana a moje dzieciaki ganiają się z nim po całym domu. Już jest naprawdę dobrze, aczkolwiek trzeba na niego uważać wieczorami, bo przechodzi jakąś dziwną metamorfozę i ok 19 chowa się na tej swojej komputerowej półeczce i wtedy raczej nie należy go ruszać. Chociaż ostatnio też w tym względzie nastąpił przełom. Malibo świadkiem, bo gadałam z nią przez telefon . Było już dobrze po 21-szej. Alfi podszedł do mnie i zaczął się przymilać! Szczęka mi opadła z wrażenia. Głaskałam go i czochrałam, ale jemu było mało i wywalił ten zadredzony brzuchol do głasków. Tak było, malibo? Od tego czasu Alfi jest naprawdę ok pod chyba każdym względem. Byłam pełna obaw u weta. Czy nie będzie kłapał i szalał przy pobieraniu krwi. Ale był naprawdę grzeczny!:loveu: [quote name='Charly']heheh DIF:loveu: Alfik nadal znaczy?[/QUOTE] Nie. Skończył dosłownie może trzy dni po przyjeździe do nas! Uffff..... Quote
Charly Posted November 7, 2010 Posted November 7, 2010 Całe szczęście skończyl szczać. O jego przemianach wieczorno nocnych mówila mi Gonia. Dziwne. Ile razy marze o tym, zeby nagle te zwierzęta przemówily. No ale nic, i tak badzo się cieszę, że nastąpił przełom. Quote
gonia66 Posted November 7, 2010 Posted November 7, 2010 [quote name='DIF']Ekhm.. ekhm... jak by to powiedzieć! :oops: Alfik został zbadany przeze mnie już jakiś czas temu i jajek brok. :evil_lol: Jeśli potrzebne zaświadczenie od weta jutro do niego podjadę.[/QUOTE]uUUUUUUUUFFFFFfff....czyli jajek niet??:):) TO chociaz tyle dobrego. Jutro postaram się skontaktowac jakos z fundacja AFN i z ta cioteczką o ktorej pisalam:)Zapytam o te finanse...:) JA nie wiem DIF, ale jak dla mnie zaświadczenie od Twojego weta odnosnie kastracji, nie jest potrzebne, chyba, ze ciociuncia malibo będzie chciala:) Bardziej by mi zalezało na zaswiadczeniu od weta, ktory go kastrował:) Ale nic to....co sie odwlecze, to mam nadzieje, że nie uciecze:);) A to, co piszesz o Alfisiu..to mnie normalnie powala...:) COraz słodszy piesiek i tak naprawde z dnia na dzien coraz bardziej gotowy do adopcji:) A jak wróci od fryza, to dopiero bedzie misterek:):)JUZ sie nie moge doczekac a i Ty DIF pewnie bardziej niz my wszyscy...domek zapach zmieni;):D Quote
malibo57 Posted November 7, 2010 Posted November 7, 2010 Gonia, masz racje należy temu panu doktorowi z Elbląga podziękować za charytatywne wykastrowanie Alfa. Może wystawi zaświadczenie o kastracji? To raczej obowiązek, niż uprzejmość. W każdym razie, to jego zasługa, a nie Morii. Quote
Hotel KADIF Posted November 7, 2010 Author Posted November 7, 2010 Jeśli pozwolicie .. [IMG]http://img594.imageshack.us/img594/5431/pb070092.jpg[/IMG] [IMG]http://img35.imageshack.us/img35/3893/pb070084.jpg[/IMG] [IMG]http://img827.imageshack.us/img827/3893/pb070093.jpg[/IMG] Quote
gonia66 Posted November 7, 2010 Posted November 7, 2010 Jeśli pozwolimy..???Nie!!!Nie pozwalamy- my chccemy Twoje focie i jeszcze i jeszcze i jeszcze.....ddduuuuużo foci, za cale połtora roku:):):) WIdac na fotkach naprawde postep- normalnie wtapia się w stadko w najlepsze:) Ale jestem happy:) Quote
malibo57 Posted November 7, 2010 Posted November 7, 2010 Pinia:) Ach, ci agresorzy! Pinia agresor, Alfik agresor, Iskrze też kiedyś przypięto łatkę, że jest agresywna wobec innych psów. W DT, doświadczonym.... Quote
gonia66 Posted November 7, 2010 Posted November 7, 2010 [quote name='malibo57']Pinia:) Ach, ci agresorzy! Pinia agresor, Alfik agresor, Iskrze też kiedyś przypięto łatkę, że jest agresywna wobec innych psów. W DT, doświadczonym....[/QUOTE]hihihiih..no...nawet z daleka widac ta agresje...;);) ALfik powoli traci z siebie gałganka i tylko patrzyć, jak sie zrobi kanapowiec;):D Quote
malibo57 Posted November 7, 2010 Posted November 7, 2010 Goniu, przecież on ma urodę poduszki telewizyjnej! To jasne, że jego przeznaczeniem jest kanapa - taka niezbyt wysoka;-) Quote
gonia66 Posted November 7, 2010 Posted November 7, 2010 [quote name='malibo57']Goniu, przecież on ma urodę poduszki telewizyjnej! To jasne, że jego przeznaczeniem jest kanapa - taka niezbyt wysoka;-)[/QUOTE] HAhahhahaha..Ty to jednak Goniu jesteś kurna dobra w "te klocki"..że tez ja tego typu urody nie wychwyciłam..baaaaaaaa....nawet nie znałam...a faktycznie-teraz sie przygladam i co widzę..??ewidentny przypadek pluszowgo poduszkowca;);)A na kanapę, na wyprawkę do nowego domku zrobimy zrzutkę i kupimy;):D Quote
gonia66 Posted November 7, 2010 Posted November 7, 2010 [quote name='EVA2406']Byle ten domek się znalazł ;)[/QUOTE]Znajdzie się, znajdzie:):) Nie mam wątpliwosci, ze domki będa się rozdzwaniały niebawem, niech no tylko chłopak ten nasz zdziczaly,dojdzie do normalności...bo jak widac kontakt z czlowiekiem to dla niego zapomniana historia...ale da sie wszystko naprawic- juz widac, ze Alfik, to pojetny piesek:):) Quote
EVA2406 Posted November 7, 2010 Posted November 7, 2010 [quote name='gonia66']Znajdzie się, znajdzie:):) Nie mam wątpliwosci, ze domki będa się rozdzwaniały niebawem, niech no tylko chłopak ten nasz zdziczaly,dojdzie do normalności...bo jak widac kontakt z czlowiekiem to dla niego zapomniana historia...ale da sie wszystko naprawic- juz widac, ze Alfik, to pojetny piesek:):)[/QUOTE] Zawsze w niego wierzyłyśmy, Goniu :) Quote
gonia66 Posted November 8, 2010 Posted November 8, 2010 [quote name='EVA2406']Zawsze w niego wierzyłyśmy, Goniu :)[/QUOTE] No bo jak nie wierzyc a takiego cudnego "Gargamelka":):);) Quote
irenaka Posted November 8, 2010 Posted November 8, 2010 Nieprawdopodobne są te zmiany u Alfa:crazyeye:. Czytam, czytam i oczy mi z orbit wychodzą, co można zrobić z psem w tak krótkim czasie. Gratuluję dziewczyny, jednak można, jak się chce:-). Quote
Hotel KADIF Posted November 8, 2010 Author Posted November 8, 2010 Testujemy telefon mojego męża i nagraliśmy Alfowi parę filmików. Na razie zapraszam do obejrzenia jednego bardzo kiepskiej jakości. Następne będą lepsze, obiecuję :handy:: Klikajcie w ten niebieski napis, jakby kto nie wiedział !! :eviltong: [URL="http://www.youtube.com/watch?v=LSvTKgxqL1w"][COLOR=Blue][B]Rozmowny Alfik[/B][/COLOR][/URL] Quote
Hotel KADIF Posted November 8, 2010 Author Posted November 8, 2010 [quote name='malibo57']Znowu YT każe się logować:([/QUOTE] A teraz spróbuj, bo poprawiłam... A poza tym wgrywamy kolejny film i może dlatego. Nie wiem czy to ma jakieś znaczenie:roll: Quote
gonia66 Posted November 8, 2010 Posted November 8, 2010 [quote name='irenaka']Nieprawdopodobne są te zmiany u Alfa:crazyeye:. Czytam, czytam i oczy mi z orbit wychodzą, co można zrobić z psem w tak krótkim czasie. Gratuluję dziewczyny, jednak można, jak się chce:-).[/QUOTE]Tez Irenko jestem pełna podziwu, zreszta nie przestaje dziekowac zaarówno DIF jak i Goni za to, co obie robia dla ALfisia...nasz gałaganek zdziczał dośc znacznie, ale jak widac, w szybkim czasie staje się "normalnym" domowym psiakiem do przytulania i kochania...a juz w ogole go sobie nie wyobrazam, jak wróci ze "SPAa"...;)Jemu tez na pewno zrobi sie o niebo lepiej, bo pozbędzie sie smrodku przeszlości;):D DIF, przypomnij prosze, kiedy mialay byc wyniki ALfsia??(wolno bardzo mi dogo chodzi i nie chce mi sie przeglądać tych wczorajszych "wypocin" pewnego pana, bo zanim się przez nie przebije, minie sporo czasu:( Quote
gonia66 Posted November 8, 2010 Posted November 8, 2010 [quote name='DIF'] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=LSvTKgxqL1w"][COLOR=Blue][B]Rozmowny Alfik[/B][/COLOR][/URL][/QUOTE]Ło matuuuuuuuuuuuuuuuuussssssssssiu:):) JAk ja go kofffamm mocno!!!!!!!!!!Mimo okropnych przezyc dzisiejszego dnia, moja gęba sie usmiechnęla do kompa.. ;):)Cuudny jest i juz!!! Quote
malibo57 Posted November 8, 2010 Posted November 8, 2010 Poszło:) Trochę się "pikseluje", ale to nie szkodzi - jaki sympatyczny tembr głosu. Jeszcze nie słyszałam Alfika szczekającego. I to bystre spojrzenie:loveu: I chrumkanie słychać! Boskie. Quote
Hotel KADIF Posted November 8, 2010 Author Posted November 8, 2010 [quote name='malibo57']Poszło:) Trochę się "pikseluje", ale to nie szkodzi - jaki sympatyczny tembr głosu. Jeszcze nie słyszałam Alfika szczekającego. I to bystre spojrzenie:loveu: I chrumkanie słychać! Boskie.[/QUOTE] No właśnie o to chrumkanie mi chodziło, żeby nagrać! :lol: O... wgrał się kolejny filmik: [URL="http://www.youtube.com/watch?v=ZNLLW1Tcf9k&feature=player_embedded"][COLOR=Blue][B]Sie bawimy :)[/B][/COLOR][/URL] Pamiętajcie klikajcie w niebieski napis! Aha i na swoim wątku hotelowym (link w moim podpisie) wkleiłam parę grupowych fotek. Jeśli macie ochotę obejrzeć, to zapraszam! :p Quote
malibo57 Posted November 8, 2010 Posted November 8, 2010 Aniu! Ten Alf, to cała Adelka w męsko-kudłatym wydaniu! Jest kapitalny! Bystrzak, widać, że szybko łapie. Czy filmiki były kręcone WIECZOREM?! Quote
gonia66 Posted November 8, 2010 Posted November 8, 2010 MNie po tym drugim filmiku mowę odebrało....chciałabym tyle napisac, ale bardzo się wzruszyłam,..bo Alfik...nie znambiedaczek zabawek...nie wie co to znaczy sie bawic...:( ANia go tak cierpliwie uczy..a on sie dziwi...o co chodzi..???I...juz cos "łapie"...śmiałam się i płakałam naprzemian oglądając...zdałam tez sobie sparwe, ze to jest piesio "moich marzeń"..bo..moim marzeniem zawsze był Onek...(wychowalam sie z Onkiem)...ale do moich domowych warunków zawsze był za duży...a Alfiś...no przecież spojrzenie ONka...wygląd też..tyle, ze miniaturka...mnie się aż monitor chciało głaskac patrząc na filmik...przyszły dom ALfika bedzie miał wielkie szczescie i ogromna pociechę- jestem tego w 100% pewna... I jeszcze jedno na koniec...ostrzezenie!!!!: ALFIK WYRAŹNIE DREPTA ZA DIF....JEST TAM WIĘC NA MAXA HAPPY.... UWAGA!!LAMPKA MI SIE WŁĄCZYŁA W ZWIAZKU Z POWYŻSZYM.... DIF...ŻEBY CI DO GŁOWY NIE PRZYSZŁO WYWINĄC NAM NUMER I ALFISIA NIE ODDAĆ;););)... Quote
Hotel KADIF Posted November 8, 2010 Author Posted November 8, 2010 [quote name='malibo57']Aniu! Ten Alf, to cała Adelka w męsko-kudłatym wydaniu! Jest kapitalny! Bystrzak, widać, że szybko łapie. Czy filmiki były kręcone WIECZOREM?![/QUOTE] Tak, między 21 a 22! :ghost_2::sweetCyb: Quote
Recommended Posts