Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='gonia66']Od razu sprostuję, ze to sa ogloszenia, ktore wykupilam i oplacilam w czasie wakacji:) Cieszę sie, ze w koncu są:):)Lepiej późno, niż wcale- a kto wie??Moze to jest najlepszy czas dla Alfisia:):) Obyyyyyyyyyyyyyy...:D[/QUOTE]

Oby to były prorocze słowa.

To w tej sytuacji nie ma co prosić Tomcug.......................jak myślisz?

• Replies 1.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='EVA2406']Oby to były prorocze słowa.

To w tej sytuacji nie ma co prosić Tomcug.......................jak myślisz?[/QUOTE]
Poproś Evus..niech ma jak najwiecej ogloszen..
A co z tymi ogloszeniami, o ktorych rozmawialysmy??

Posted

[quote name='gonia66']Poproś Evus..niech ma jak najwiecej ogloszen..
A co z tymi ogloszeniami, o ktorych rozmawialysmy??[/QUOTE]Zacytowałam siebie i jeszcze raz zapytam, czy te ogloszenia o ktorych rozmawialysmy są aktualne..??:)
Od ostatniej informacji z watku dotyczacej wpłat, doszły pieniazki od cioteczki Frubki- 20 zł, Eski-10 zł, Granuli- 10 zł:) Bardzo dziękujemy kochanym cioteczkom:):):)
Niestety stan finansow znow troszkę kuleje:( 14go wysłałam kwotę 150 zł - czyli do konca miesiaca i na kilka dni października, poniewaz nie mialam pelnej kwoty deklaracji.
DZiś dopisuję jeszcze do skarpety chłopaka 30 zł, ze spadku po naszym kochany Kubusiu, ktory znalazł domeczek:) Brakującą kwotę 100 zł wysylam jutro i mamy opłacony hotelik do 15-go października a w skarpecie Alfika na dziś-juz tylko 10 zł:(:(:(

Posted

Przyszła wpłata od cioteczki malicji- 10 zł- bardzo dziekujemy:):)
[COLOR=Red][B]BArdzo proszę rownież osobę,(KATARZYNA I BARTOSZ B. Z KATOWIC) ktora wplacila pieniazki na moje konto, ale nie podala nicka ani dla jakiego psiaka, o kontakt..kompletnie nie wiem, dla jakiego pieska mam dopisac ta wplate..:([/B][/COLOR]

Posted

Onet na Światowy Dzień Zwierząt (4.10) przygotował galerię zwierzaków z dogo do adopcji - Spójrzcie jest tam wśród nich nasz pupil Alfik:
[URL="http://pies.onet.pl/1209,1,1,dom_potrzebny_od_zaraz,galeria.html"][FONT=Tahoma][SIZE=2][COLOR=#800080]http://pies.onet.pl/1209,1,1,dom_potrzebny_od_zaraz,galeria.html[/COLOR][/SIZE][/FONT][/URL]

Posted

[quote name='feliksik']Onet na Światowy Dzień Zwierząt (4.10) przygotował galerię zwierzaków z dogo do adopcji - Spójrzcie jest tam wśród nich nasz pupil Alfik:
[URL="http://pies.onet.pl/1209,1,1,dom_potrzebny_od_zaraz,galeria.html"][FONT=Tahoma][SIZE=2][COLOR=#800080]http://pies.onet.pl/1209,1,1,dom_potrzebny_od_zaraz,galeria.html[/COLOR][/SIZE][/FONT][/URL][/QUOTE]
O jesssssssssssooooooooooo..ale czad!!!Przejrzalam prawie cala galerie:):)Cudny pomysl naparwde!!Ogromne, przeogromne dzieki za to ogloszenie i sliczne zdjątko...kurcze...moze coś się wydarzy wreszcie:):):)
Feliksik....normalnie nie wiem, jak CI dziekować!!!!!!!!!!!:)
Wieczorkiem(w nocy znaczy) zrobie rozliczenie za kolejny miesiac naszego chlopaka...powiem tylko, ze cieniutko..oj cieniutko u chlopaka, zeby nie powiedzieć krytycznie...:(

Posted

[quote name='feliksik']dziękować nie trzeba, oby to przyniosło mu domek, bo długo już biedaczek czeka[/QUOTE]Baaaardzo dlugo czeka....za dlugo na pewno;):D
OBy sie udało..onet ma oglądalnośc....szkoda tylko, ze nie widac na fotce, ze Alfik jest malutki:):)Ale wiem wiem....takich extra fotek, ktore by sie nadawaly do tego ogloszenia nie bylo:(
JA bardzo sie cieszę ze jest to ogloszenie i zaciskam piastki:):)

Posted

[quote name='feliksik']Onet na Światowy Dzień Zwierząt (4.10) przygotował galerię zwierzaków z dogo do adopcji - Spójrzcie jest tam wśród nich nasz pupil Alfik:
[URL="http://pies.onet.pl/1209,1,1,dom_potrzebny_od_zaraz,galeria.html"][FONT=Tahoma][SIZE=2][COLOR=#800080]http://pies.onet.pl/1209,1,1,dom_potrzebny_od_zaraz,galeria.html[/COLOR][/SIZE][/FONT][/URL][/QUOTE]

doskonały pomysł z tą galerią na onecie !
oj, żeby wszystkim psiaczkom się poszczęściło i znalazły swoje domki....
feliksik - stokrotne dzięki :loveu: :loveu: :loveu:

Posted

Rozliczenie naszego "Gałgana" za m-c wrzesień:)
1. asl-10
2. myrkur-dagur-20
3. Gonia13- 20
4. anula159- 15
5. yana- 20
6. Frubka- 20
7. Eski- 10
8. Granula- 10
9. malicja- 10
10 KUBUSIOWE cioteczki- 30
ŁĄCZNE WPŁYWY W M-CU WRZEŚNIU- 165 ZŁ
OPŁATA ZA HOTELIK: 14.09- 150 zł + 24.09- 100 zł = 250 zł
[U][B]ROZLICZENIE OGÓLNE:[/B][/U]
[B]ROK 2009:[/B]
[B]500,84(III)+283(IV)+355(V)+189(VI)+210(VII)+260,50 (VIII)+288,25(IX)+219(X)+125(XI)+525(XII)[/B]
[B]LĄCZNA KWOTA PRZYCHODU W ROKU 2009 WYNOSI: 2955,59 ZŁ[/B]
[B]WYDATKI ZA ROK 2009:[/B]
[B]360(III)+250(IV)+250(V)+375(VI)+125(VII)+250(VIII) +250(IX)+250(X)+250(XI)+250(XII)[/B]
[B]WYDATKI W ROKU 2009 WYNIOSŁY: 2610 ZŁ[/B]
[B]2955,59- 2610[/B]
[B]PRZYCHÓD-ROK 2010:[/B]
[B]205(I)+115(II)+225(III)+165(IV)+305(V)+458(VI)+155 (VII)+[COLOR=Red][COLOR=Black]161,41(VIII)[/COLOR]+ 165 (IX)=1954,41[/COLOR][/B]
[B]ŁĄCZNA KWOTA PRZYCHODU W ROKU 2010:[U] 1954,41 ZŁ[/U][/B]
[B]WYDATKI W ROKU 2010:[/B]
[B]280(I)+250(II)+250(III)+250(IV)+250(V)+250(VI)+250 (VII)+[COLOR=Red][COLOR=Black]250 (VIII)[/COLOR]+ 250 (IX)=2280 zł[/COLOR][/B]
[B]ŁĄCZNA KWOTA WYDATKÓW W ROKU 2010- [U]2280 zł[/U][/B]
[B]ZESTAWIENIE WPŁAT I WYDAKÓW:[/B]
[B]DOCHÓD: 2955,59 + [COLOR=Red]1954,41=4910zł[/COLOR][/B]
[U][B]ROZCHÓD: 2610+ 2280= 4890 zł[/B][/U]

STAN SKARPETY ALFISIA NA DZIEN 30.09. 2010
[COLOR=Red][B]4910zł- 4890zł = 20 zł+ 15 zł NA OGŁOSZENIA[/B][/COLOR]
Dziękuje w imieniu Alfisia i swoim wszystkim kochanym i wiernym psiakowi darczyńcom za pamięc i wszystkie wplaty dla chłopaka:):) JAk co jakis czas, sytuacja się niestety powtarza i wygląda na to, ze Alfisiowi znow zabraknie na hotelik w tym miesiacu, bo zapas się skonczyl...:( Miejmy wiec nadzieje, ze te wspaniale ogloszenia na ONECIE przyniosą skutek i nasz Gałganek znajdzie swojego ludzia...:):):)

Posted

Zapomnialam dopisać, ze 1.09 wpłynęła do skarpetki październikowa deklaracja cioteczki asl- 10 zł:):) BArdzo dziekuję za pamięć o chlopaku:)
STAn skarpety Alfika na dzis wynosi 30 zł:):)

Posted

Zajrzyjcie prosze na wątek Spajkusia- kolegi Alfika, ktory jest u Morii od ponad roku...ten kilkunastoletni pies, został pozbawiony DOMU STAŁEGO przez Morię, ktora nie wiedziec dlaczego, postanowila psa nie wydac(dzis byl transport i wszystko dopięte na ostatni guzik)...odrzekla, po ponad roku, ze Spajki jest jej prywatną własnościa i postanowila go zabezpieczyc, jako DOWOD W SPRAWIE PRZECIWKO DOGOMANII...pozbawila tego staruszka szans na nowe.. lepsze zycie (Bóg jeden wie ile jeszcze MU tego życia zostało:()...nie wchodzila na wątek od dluzszego zcasu, za to, jak pojawily sie kwestie finansowe, zjawila sie z żadaniami i pretensjami, nazywając jałmużna wpłaty,jakich dokonałam w tym miesiącu(w dwoch ratach, ze wzgledu na brak funduszy w wymaganym terminie)...Okazuje sie więc, ze skoro Spajki jest własnościa Morii. to wyłudzała od nas pieniadze przez ponad rok, roszczac sobie do tego pretensje odnośnie terminow i obrazając darczyńcow, którzy wplacaja ciezko zarobiony grosz kazdego miesiaca...
Bardzo Was proszę, zajrzyjcie na watek Spajkusia...
Informacji i zdjęc o Alfie nie widzialam na wątku juz dawno..osobiście prosilam Morię(telefonicznie), zeby cos napisala i dala nowe zdjecia...kiedy zostala przybita do muru- dla Spajkusia fotki się znalazly..ale dla Alfika juz nie...
Mnie pzostaje miec nadzieje, ze z ogloszenia na onecie ktos sie znajdzie...poki co, powiadamiam schronisko, z ktorego pochodzi Alfik o zaistnailym fakcie...
Wg. mnie, Alf nie powinien tam zostac...

Posted

[quote name='gonia66']Zajrzyjcie prosze na wątek Spajkusia- kolegi Alfika, ktory jest u Morii od ponad roku...ten kilkunastoletni pies, został pozbawiony DOMU STAŁEGO przez Morię, ktora nie wiedziec dlaczego, postanowila psa nie wydac(dzis byl transport i wszystko dopięte na ostatni guzik)...odrzekla, po ponad roku, ze Spajki jest jej prywatną własnościa i postanowila go zabezpieczyc, jako DOWOD W SPRAWIE PRZECIWKO DOGOMANII...pozbawila tego staruszka szans na nowe.. lepsze zycie (Bóg jeden wie ile jeszcze MU tego życia zostało:()...nie wchodzila na wątek od dluzszego zcasu, za to, jak pojawily sie kwestie finansowe, zjawila sie z żadaniami i pretensjami, nazywając jałmużna wpłaty,jakich dokonałam w tym miesiącu(w dwoch ratach, ze wzgledu na brak funduszy w wymaganym terminie)...Okazuje sie więc, ze skoro Spajki jest własnościa Morii. to wyłudzała od nas pieniadze przez ponad rok, roszczac sobie do tego pretensje odnośnie terminow i obrazając darczyńcow, którzy wplacaja ciezko zarobiony grosz kazdego miesiaca...
Bardzo Was proszę, zajrzyjcie na watek Spajkusia...
Informacji i zdjęc o Alfie nie widzialam na wątku juz dawno..osobiście prosilam Morię(telefonicznie), zeby cos napisala i dala nowe zdjecia...kiedy zostala przybita do muru- dla Spajkusia fotki się znalazly..ale dla Alfika juz nie...
Mnie pzostaje miec nadzieje, ze z ogloszenia na onecie ktos sie znajdzie...poki co, powiadamiam schronisko, z ktorego pochodzi Alfik o zaistnailym fakcie...
Wg. mnie, Alf nie powinien tam zostac...[/QUOTE]

Jak to? Jak to jałmużna i w ogóle... :crazyeye: ?

Co wobec tego może stać się z Alfikiem... ? Jejku mam nadzieję, że nie grozi mu powrót do schroniska

Posted

[quote name='asl']Jak to? Jak to jałmużna i w ogóle... :crazyeye: ?

Co wobec tego może stać się z Alfikiem... ? Jejku mam nadzieję, że nie grozi mu powrót do schroniska[/QUOTE]Szczerze..???Z dwojga złego, to Chyba bym wolala zeby tam wrocil..:( Niestey tak bardzo nie ufam juz Morii, ze mam najczarniejsze mysli...wiem,ze Alfik żyje,...osoba, ktora byla na kontroli do Spajka(nie zostala wpuszczona),SPajkia nie widziala, ale ] widziala Alfika...z daleka wprawdzie, ale widziala...mimo tego uwazam, ze pies powinien byc zabrany stamtąd...jasne, ze najlepiej byloby do innego DT albo hoteliku, nie do schorniska..schronisko, to ostatecznośc.....niestety...w świetle tego, czego się dowiaduję każdego dnia odnośnie Spajkusia i nie tylko Spajkusia uważam, ze płacenie Morii jest "przykładaniem ręki do pługa"...:(:(:(...bardzo ciezko mi to pisać, bo to ja sama znalazlam mu to miejsce i myslalam, ze Pana Boga za nogi złapałam...dzis jestem pewna, ze bylo to bardzo zludne..
Mam juz namiary do schorniska, bede sie kontaktowala...nie wiem, co zrobi schronisko..ale jak wiemy, ALfik juz prawie nie ma deklarujących i nie ma kasy..oświadczam, ze nie będę szukala i żebrała o dodatkową kase dla niego i Was tez o to prosze...Jesli schronisko mi pozwoli, bede mu czegos szukala sama, albo z Wasza oczywiscie pomocą...i wierze, ze znajdziemy...JA w kazdym razie nie chce juz miec nic wspolnego z Morią...

Posted

[quote name='malibo57']Kiedyś wsparłam finansowo Alfa i nie mam pojęcia, jak mi umknęło, że wspieram inicjatywę gospodarczą Morii. To się na pewno nie powtórzy.[/QUOTE]NO na pewno..bo mozesz byc pewna, ze ja juz nikogo o pieniadze dla Morii nie poprosze...choćby dlatego, zeby kolejny raz sie przed ludźmi nie wstydzić...a kasa się konczy...w zasadzie juz się skonczyla...:(

Posted

[quote name='gonia66']NO na pewno..bo mozesz byc pewna, ze ja juz nikogo o pieniadze dla Morii nie poprosze...choćby dlatego, zeby kolejny raz sie przed ludźmi nie wstydzić...a kasa się konczy...w zasadzie juz się skonczyla...:([/QUOTE]

Goniu Ty akurat nie masz się czego wstydzić! Wstydzić powinny się inne osoby... Nie wiem jak tak można... Nie rozumiem ... I pewno większość dogomaniaków nie rozumie. W sumie to ja raczej nie śledzę wątków; nie wiem dokładnie co się dzieje i wolę nie wiedzieć, bo każda taka sytuacja na dogo powoduje, że mi opadają ręce. Czasem kojarzę tylko jakiś nick jako godny zaufania (tak jak nick Morii) i potem jestem w wielkim szoku... No, ale nie o szok tu chodzi lecz o stratę dla jakiegoś biedulca... :( Martwi mnie sytuacja Alfa. Ten brak deklaracji i deficyt finansowy fatalnie się w to wszystko wpisuje. Skoro rzeczywiście z Morią sytuacja tak wygląda, to Alf nie powinien tam przebywać.. Mam jednak nadzieję, że chłopak wyląduje gdzieś indziej w domu tymczasowym a z drugiej strony jak mu takiego szukać z jego niepewną sytuacją finansową... Patowa sytuacja ... :(

Posted

[quote name='asl']Goniu Ty akurat nie masz się czego wstydzić! Wstydzić powinny się inne osoby... Nie wiem jak tak można... Nie rozumiem ... I pewno większość dogomaniaków nie rozumie. W sumie to ja raczej nie śledzę wątków; nie wiem dokładnie co się dzieje i wolę nie wiedzieć, bo każda taka sytuacja na dogo powoduje, że mi opadają ręce. Czasem kojarzę tylko jakiś nick jako godny zaufania (tak jak nick Morii) i potem jestem w wielkim szoku... No, ale nie o szok tu chodzi lecz o stratę dla jakiegoś biedulca... :( Martwi mnie sytuacja Alfa. Ten brak deklaracji i deficyt finansowy fatalnie się w to wszystko wpisuje. Skoro rzeczywiście z Morią sytuacja tak wygląda, to Alf nie powinien tam przebywać.. Mam jednak nadzieję, że chłopak wyląduje gdzieś indziej w domu tymczasowym a z drugiej strony jak mu takiego szukać z jego niepewną sytuacją finansową... Patowa sytuacja ... :([/QUOTE]Z pomocą dla psow przebywajacych u Morii i wyciagnietych stamtad (jeszcze zadnego sie nie udalo wyciagnac), zglosilo sie juz do mnie kilka osob..lacznie z pomoca finansową...wiec jesli się znajdzie domek nawet platny, to sa osoby, ktore pomoga finansowo, pod warunkiem, ze pies zostanie stamtad zabrany....

Posted

[quote name='malibo57']To raczej nierealne.[/QUOTE]Nawet mi tak nie pisz....Na razie nie mam jeszcze nic na mysli i nie mam miejsca...ale co bedzie jak z ogloszenia w Onecie znajdzie sie DS..??Naparwde myslisz, ze tak, jak Spajk nie zostanie wydany..??:o No co to to nie........juz ALfa nie zatrzyma u siebie...jesli sytuacja sie powtorzy kolejny raz, to...pojde na calośc...:(

Posted

Kurcze, co się tu dzieje? Właśnie zdążyłam wpłacić pieniążki na Alfika, bo już zalegam, a tu taka nowina...................
Ale ja nie rozumiem, jak dostawała kasę to znaczy, że pies był u niej w hotelu. Jeśli chciała go zostawić to nie powinna brać kasy. To jest przecież przestępstwo, a właściwie dwa, bo po pierwsze to kradzież psa, a po drugie to przestępstwo skarbowe.
A jakaś umowa z nią jest?
Czyją własnością jest pies?