Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Goniu, u mnie też jest fatalnie, długi już mnie zaczynają przerastać, ale postaram się w poniedziałek lub wtorek coś wpłacić. Mam nadzieję, że mechanik za naprawę mojego " staruszka" nie zostawi mi wyłącznie podszewki w kieszeni ;)

Wiesz, mam pewien pomysł. Jak zrobisz bazarek ( ja nie umiem) to podeślę Ci zdjęcie na maila i jeśli komplet Swarowskiego, który dostałam na Gwiazdkę pójdzie to deklaracja Zuzlikowej będzie pokryta.
Co Ty na to?

• Replies 1.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='EVA2406']Goniu, u mnie też jest fatalnie, długi już mnie zaczynają przerastać, ale postaram się w poniedziałek lub wtorek coś wpłacić. Mam nadzieję, że mechanik za naprawę mojego " staruszka" nie zostawi mi wyłącznie podszewki w kieszeni ;)

Wiesz, mam pewien pomysł. Jak zrobisz bazarek ( ja nie umiem) to podeślę Ci zdjęcie na maila i jeśli komplet Swarowskiego, który dostałam na Gwiazdkę pójdzie to deklaracja Zuzlikowej będzie pokryta.
Co Ty na to?[/QUOTE]
Jessssssooooo..ja nie umiem robić bazarkow..:( Nigdy nie robilam bazarkow..moze kogos poprosic, kto umie..:(
Ale jak deklaracja zuzlikowej bedzie pokryta..a Ty nie wycofujesz się z deklaracji..??Bo tak zrozumialam z Twojego psotu Ewo..:(:(:(...
jestem zalamana totalnie....

Posted

[quote name='EVA2406']Goniu, u mnie też jest fatalnie, długi już mnie zaczynają przerastać, [B]ale postaram się w poniedziałek lub wtorek coś wpłacić[/B]. Mam nadzieję, że mechanik za naprawę mojego " staruszka" nie zostawi mi wyłącznie podszewki w kieszeni ;)

Wiesz, mam pewien pomysł. Jak zrobisz bazarek ( ja nie umiem) to podeślę Ci zdjęcie na maila i jeśli komplet Sworowskiego, który dostałam na Gwiazdkę pójdzie to deklaracja Zuzlikowej będzie pokryta.
Co Ty na to?[/QUOTE]

Goniu, spoko !!! Czytaj ze zrozumieniem ;). To wytłuszczone, dotyczy mnie, a bazarek, Zuzlikowej.
Ja bym zrobiła, ale zdjęć nie umiem wstawiać :razz:.

Posted

Chcialabym byc spokojna..ale jakos nie potrafie..:(
Tylko DS nas ratuje...bo jak pomysle o schronie....to mi wystarczy..:(
Nie wiem,kto może pomóc..zdjęcia umiem wklejać..ale to chyba nie wystarczy...
Moze przeslij mi te fotki na maila (podam Ci zaraz na PW), a ja postaram sie kogos znaleźć, kto umie robic bazarki...
Moze choc nastepny miesiac będziemy spokojne..na razie do 15 czerwca mamy pieniazki...i zostanie 40 ponad złotych...ale potem, jesli do konca czerwca nie uzbireamy calej kwoety-to aj na calutki kiesiac wyjeżdzam..nawet wiecej niz na miesiac..a nie bede w Polsce, wiec na neta mam male szanse..:(

Posted

Kurcze, to trzeba wcześniej zapłacić za hotelik, bo nawet pod uwagę nie biorę, że Alfik trafi do schronu.
Zastanawiam się, dlaczego on ma takiego pecha? A ogłoszenia ma? Może Zuzlikowa zamiast kasy porobi kilka ogłoszeń, bo Ona takie śliczne robi :lol:.
Ale to tylko moja sugestia z Cioteczką Zuzlikową, zapracowaną na maksa, nie konsultowałam :oops:

Posted

[quote name='EVA2406']Kurcze, to trzeba wcześniej zapłacić za hotelik, bo nawet pod uwagę nie biorę, że Alfik trafi do schronu.
Zastanawiam się, dlaczego on ma takiego pecha? A ogłoszenia ma? Może Zuzlikowa zamiast kasy porobi kilka ogłoszeń, bo Ona takie śliczne robi :lol:.
Ale to tylko moja sugestia z Cioteczką Zuzlikową, zapracowaną na maksa, nie konsultowałam :oops:[/QUOTE]NO ma nieustannie odnawiane, wypasione Allegro robione przez Selengę...mial ogloszenie ostatnio w gazecie...od Tereski Borcz...innych ołoszen chyba nie ma:(
No zawsze płace za hotelik...teraz w dwoch ratach ostatnio...wczesniej nigdy nie bylo problemow, mialam nawet nadmiar kasy i to spory, wiec placilam z gory i sie nie martwilam:(...
Teraz nie wiem, co zrobimy...ja tez sobie nie wyobrazam psa oddac z hoteliku do schroniska..to dla mnie jakis kosmos jest:(
Przeslesz mi te fotki..???

Posted

[quote name='EVA2406']Przeslesz mi te fotki..???[/QUOTE]

Mówisz i masz wysłane ;)[/QUOTE]OOOooo...juz chyba są:) ostaram się znaleźć kogoś, kto robi bazarki:):) To moze nas podratowac....Oby....

Posted

Goniu, ile brakuje deklaracji miesiecznych?

przy okazji zapraszam na watek podrzuconej rodzinki, ktora jest w DT, sunia Lilka jest bardzo chora :-(
[url]http://www.dogomania.pl/threads/186329-Podrzucona-psia-rodzinka-Lilka-walczy-o-%C5%BCycie-!!-pomocy[/url]!

Posted

[quote name='EVA2406']Przeslesz mi te fotki..???[/QUOTE]

Mówisz i masz wysłane ;)[/QUOTE]
Ewo. napisze tak- biżuteria jest sliczna, na pewno znajdzie nabywce i podratuje na miesiac chociaz budżet Alfisia...bardzo dziekuje juz teraz:)
Cioteczka asl robila bazarki- poporsze ja, pewnie zrobi dla Alfisia:)
Wyslalam CI maila Ewo, czekam na odp:):):)

[quote name='malicja']Goniu, ile brakuje deklaracji miesiecznych?

przy okazji zapraszam na watek podrzuconej rodzinki, ktora jest w DT, sunia Lilka jest bardzo chora :-(
[URL="http://www.dogomania.pl/threads/186329-Podrzucona-psia-rodzinka-Lilka-walczy-o-%C5%BCycie-%21%21-pomocy"]http://www.dogomania.pl/threads/186329-Podrzucona-psia-rodzinka-Lilka-walczy-o-%C5%BCycie-!!-pomocy[/URL]![/QUOTE]JUz licze ile brakuje po tych dwoch wycofanych dzisiaj deklaracjach...

[U][B]DEKALARCJE, KTORE ZOSTALY:[/B][/U]
GRANULA- 10 ZŁ
MADCAT- 10 ZŁ
GONIA13- 10 ZŁ
MALICJA- 10 ZŁ
YANA- 20 ZŁ
MYRKUR-DAGUR- 20 ZŁ
ANULA159- 15 ZŁ
EVA2406- 20 ZŁ
FRUBKA- 20 ZŁ
ASL- 10 ZŁ
LUNARMERMAID- 10 ZŁ
NOWA DEKLARACJA- ESKI- 10 ZŁ
RAZEM:165 ZŁ DEKLARACJI MIESIECZNYCH- PRZY 250 ZŁ OPLACIE ZA HOTELIK
BRAKUJE WIEC 85 ZŁ MIESIECZNIE:(:(To bardzo duzo niestety..:(
[U][B]WYCOFALY SIĘ:[/B][/U]
ZUZLIKOWA- 10 ZŁ'
EPE- 10 ZŁ
LEMONIADA- 16 ZŁ [B](ZAPŁACIŁA 2 RAZY TYLKO)[/B]
IWONA MAJ- 10 ZŁ ([B]NIE WPŁACIŁA NIGDY MIMO WIELU PONAGLEŃ)[/B]
ERAZM- 40 ZŁ (NIE MA JEJ NA DOGO OD DLUZSZEGO CZASU, WPLACALA DO IX)
ABAGNIESZKA- 64 ZŁ(OSTATNIA WPŁATA WE IX)
No..i wszystko juz jasne..był spory zapas deklaracji, jak widac...i stało się to, czego w życiu się nie spodziewalam...:(:(

Posted

Chwileczkę, ja co miesiąc wpłacałam 10 zł a nie 15 zł. Jeśli deklarowałam 15, to nie wiem dlaczego nikt mi nie zwróćił uwagi wcześniej, teraz nie jestem w stanie tego nadgonić :sad: Rzadko kiedy deklrauję takie kwoty, może to jednak pomyłka? Prawdę pisząc też planowałam w tym miesiącu nie zapłacić deklaracji i przesunąć to na kolejny miesiąc, ale jak widzę tu jest najgorzej, więc zapłacę w tym miesiącu. Jeżeli moja sytaucja się nie poprawi, to w przyszłym może być z opóźnieniem. Przykro mi, ale czasami zdarzają się takie sytuacje, że człowiekowi 10 zł do wykupienia recepty na leki brakuje - to trudno się dziwić, że nie wie wtedy czy siebie ratować czy psy:sad:

Posted

[quote name='madcat1981']Chwileczkę, ja co miesiąc wpłacałam 10 zł a nie 15 zł. Jeśli deklarowałam 15, to nie wiem dlaczego nikt mi nie zwróćił uwagi wcześniej, teraz nie jestem w stanie tego nadgonić :sad: Rzadko kiedy deklrauję takie kwoty, może to jednak pomyłka? Prawdę pisząc też planowałam w tym miesiącu nie zapłacić deklaracji i przesunąć to na kolejny miesiąc, ale jak widzę tu jest najgorzej, więc zapłacę w tym miesiącu. Jeżeli moja sytaucja się nie poprawi, to w przyszłym może być z opóźnieniem. Przykro mi, ale czasami zdarzają się takie sytuacje, że człowiekowi 10 zł do wykupienia recepty na leki brakuje - to trudno się dziwić, że nie wie wtedy czy siebie ratować czy psy:sad:[/QUOTE]Masz rację, faktycznie- nie wiem dlaczego zapisalo mi sie 15 zł..chyba odruchowo:( Przepraszam i poprawiam oczywiscie:)
CZyli brakuje nie 80, a 85 zl deklaracji...
Ja oczywiscie wiem, ze kazdego z nas sytuacja zyciowa moze ulec zmianie, zwlaszcza, jesli pies jest tak dlugo w DT :(..ale mimo wszystko bardzo prosilabym uprzedzac wczesniej a nie po fakcie i w miare mozliwosci wplacac choc jakas czesc deklaracji..cioteczka asl np miala kiedys trudna sytuacje..ale napisala wczesniej, zrobila bazarek i z naiwazka udalo Jej sie wplacic pieniazki..wystarczy zrobic jeden bazarek, tak jak Eva oddala fanta..i jesli ktos deklaruje 10 zl, to z takiego bazarku ma wplate na kilka miesiecy...
Ja wiem moi drodzy, ze los nikogo nie oszczedza..mnie tez...ale jak sie wszyscy wykrusza...co bedzie..??
Sa rózne sposoby, żeby wspomoc..moze faktycznie cioteczka zuzlikowa moglaby w zamian za deklaracje,jesli potrafi oczywiscie, zrobic troche ogloszen dla Alfisia..??
BArdzo Was prosze..nie skazujmy chlopaka na schronisko..on teraz by chyba tego nie zniosl..to taki "podworkowiec"...ale wolny..a jak go zamkna za kratki, to nie wiem jak przezyje..:(

Posted

[quote name='Yana']w czerwcu wpłacę 50 zł na Alfika[/QUOTE]
Bardzo dziekuje Kochana cioteczko...to na pewno nam uratuje życie na troszke, tym bardziej, ze Eva przekazala piękny fant na bazarek..:) Moze jeszcze jakis cud sie wydarzy....:)

Posted

[quote name='malicja']no to ja doloze jeszcze dodatkowo jednorazowo 80,-.
i postaram sie w weekend pooglaszac Alfika, gdzies jest spis jego dotychczasowych ogloszen?[/QUOTE]
Jejku..bardzo dziekuje malicjo...juz nie pierwszy raz ratujesz Alfisia z opresji.
Do tej pory Alfik byl oglaszany systemtycznie na Allegro i ostatnio przez Tereske Borcz w gazecie (Miala nam wkleic ogloszenie):)
Wczesniej na pewno byl oglaszany na roznych portalach- nawet cos mi sie przypomina, ze wykupowalam mu pakiet ogloszen...
Kurcze..warto byloby miec jakies ostatnie zdjecia Alfika....musze napisac smska do Wiiletki i poprosic o najnowsze fotki.
Selenga jak wejdzie to pewnie nam poda link do ALlegro, a jak bede miala czas wieczorkiem to postaram sie odszukac jesli jeszcze nie bedzie podany.
LUnar obiecywala ogloszenia dla Alfika rowniez...
Myslę, ze dzieki bazarkowi, wplacie wiekszej przez Ciebie i cioteczke Yane, bedziemy mieli spokojne kolejne 2 miesiace...moze przez ten czas..ale wiem tez, ze czas wakacjo w ogole nie spzryja adopcjom, wiec nie mam zbyt wielkiej nadziei...ale w cuda ciągle wierze...:)

[quote name='Selenga']wznowione allegro Alfika
[URL]http://www.allegro.pl/show_item.php?item=1034156053[/URL][/QUOTE]
TU jest ostatnie Allegro Alfisia..skonczone chyba w ubiegla niedziele...Cioteczka Selenga regularnie odnawia nam allegor chlopaka na swoj koszt..bardzo bardzo dziekujemy:):)

Posted

[quote name='gonia66']SZkoda tylko, ze piszecie tak późno i bez uprzedzenia, ze w ogole moze nastąpić taka sytuacja..tym bardziej, ze Alfik ma ogromne tyły...dwie deklaracje kolejne odpadly wlasnie wiec nic- tylko zabierac Alfika do schronu...ja nie widze innego wyjscia..zbyt duzo osob się wykruszylo..albo moze poszukajcie zastepstwa za siebie..mozna znaleźć kogos za siebie i za swoją deklaracje,..Mnie udalo się zyskac dyszkę, z ktorej bardzo sie ucieszylam (deklarujaca osobe) ale widze, ze dwie odpadly...Ja rozumiem wszystko...ale mysle, ze powinnismy byc uprzedzani w takich sytuacjach odpowiednio wczesniej...nie wiem naparwde co teraz będzie...po prostu nie wiem...sadzę., że trzeba powaznie myślec nad zabraniem Alfika...zbyt duże braki mamy w deklaracjach..tylko gdzie go zabierac....??:(:(:(NIgdy dotąd nie mialam do czynienia z taka sytuacja i wyć mi się chce..:(:(:(
Kilka razy udalo mi sie uratować sytuacje..ale teraz zdobyc pieniazki...graniczy z cudem...a ja juz normalnie wstydze się prosic..:(:(:([/QUOTE]

Goniu...rozumiem Twoje emocje i sytuację...i nie proszę byś zrozumiała moją sytuację(wiwisekcji przeprowadzać tu nie będę).Bardzo poważnie rozważałam wszystko...i jak długo dawało się wpłacałam nawet z opóźnieniem...ale żądać bym wszystko przewidziała- wybacz,nikt nie spodziewa się najgorszego...ja też nie spodziewałam się i nie będę przepraszała, że nie jestem w stanie marnych 10zł wyszperać.Czy jeślibym mogła to zrobić, narażałabym się na takie uwagi i na to,że czuję się jak podła świnia?
Alfik,był i jest mi bliski...jednak muszę podjąć taką decyzję,bez względu na to jak ją ocenicie...wpłaciłam 10zł i od razu napisałam, by był czas na reakcję.I niczego nie obiecuję,bo mam świadomość sytuacji w jakiej się znalazłam.

Posted

[quote name='zuzlikowa']Goniu...rozumiem Twoje emocje i sytuację...i nie proszę byś zrozumiała moją sytuację(wiwisekcji przeprowadzać tu nie będę).Bardzo poważnie rozważałam wszystko...i jak długo dawało się wpłacałam nawet z opóźnieniem...ale żądać bym wszystko przewidziała- wybacz,nikt nie spodziewa się najgorszego...ja też nie spodziewałam się i nie będę przepraszała, że nie jestem w stanie marnych 10zł wyszperać.Czy jeślibym mogła to zrobić, narażałabym się na takie uwagi i na to,że czuję się jak podła świnia?
Alfik,był i jest mi bliski...jednak muszę podjąć taką decyzję,bez względu na to jak ją ocenicie...wpłaciłam 10zł i od razu napisałam, by był czas na reakcję.I niczego nie obiecuję,bo mam świadomość sytuacji w jakiej się znalazłam.[/QUOTE]Ale ja nikogo nie oceniam broń Boże, a juz na pewno nie Ciebie...Tym bardziej, ze wplacilaś i napisalas, ze od nasteponego miesiaca nie mozesz- wiec uprzedziłaś..spojrz tylko na pozostale osoby, ktore sie wycofaly...zrobilam listę...niektorzy w ogole bez słowa, niektorzy po kilku miesicach braku oplaty napisaly, ze wiecej wplacac nie beda..I nie chodzi mi o to, ze nie beda- bo tak jak pisalam, kazdego z nas moze spotkac zly czas...i tego nie jestesmy w stanie przewidziec rzeczywiscie...chodzi mi o to, ze jednak powinnismy byc uprzedzani, to raz, a dwa, to tak, jak asl- nie miala kasy- zrobila bazarek...znalazla jeden czy dwa fanty- i zrobila wplate...jesli nie bazarek, to chociaz ogloszenia, jakikolwiek sposob pomocy...żeby nie zostac samemu...są przeciez rozne sposoby..czy choćby napisac do kogoś prośbę o pomoc...JA się normalnie juz wstydze pisac do ludzi...wierzysz mi..??CHociaz i tak pewnie to zrobię lada dzien, bo nie jestem spokojna nawte wiedzac, o dodatkowych pieniazkach, ktore wplaca cioteczki...chocby dlatego, ze ALfik na codzien szczescia nie ma do adopcji..a coż dopiero w okresie wakacyjnym...niestety na zbyt wiel nie licze.., wiec wiem, ze kasa potrzebna ciagle...
Na pewno jednak nie chce, zeby ktokolwiek czul sie jak podla swinia...bardziej ja sie tak poczuje, kiedy nie daj Bog przyjdzie nam odwieźc Alfika do schroniska..:( I mam ndzieje, ze wspolnymi silami nigdy do tego nie dojdzie...

Posted

1. zuzlikowa - ty się kochana nie tłumacz i nie czuj się jak podła świnia, bo życie to nie jest bajka i czasem ostro daje po doopie, ważne żeby wiedzieć, że coś się sypie żeby móc zareagować

2. fotki biżuterii od Evy możecie podesłać do mnie - przewaliłam górę roboty i trochę luzu będe miała w przyszłym tygodniu, będę robiła inne bazarki to i ten mogę zrobić

3. Alfikowe allegro skończyło się w niedzielę, wznowię mu we wtorek albo środę, bo wcześniej chciałabym zapłacić rachunki z allegro (na koniec miesiąca) - zresztą odnawiam zawsze :)

Posted

[quote name='Selenga']1. zuzlikowa - ty się kochana nie tłumacz i nie czuj się jak podła świnia, bo życie to nie jest bajka i czasem ostro daje po doopie, ważne żeby wiedzieć, że coś się sypie żeby móc zareagować

2. fotki biżuterii od Evy możecie podesłać do mnie - przewaliłam górę roboty i trochę luzu będe miała w przyszłym tygodniu, będę robiła inne bazarki to i ten mogę zrobić

3. Alfikowe allegro skończyło się w niedzielę, wznowię mu we wtorek albo środę, bo wcześniej chciałabym zapłacić rachunki z allegro (na koniec miesiąca) - zresztą odnawiam zawsze :)[/QUOTE]
Kochana Selenga gotowa" do pomocy:)
Przeslij mi maila- przesle foteczki biżuterii od Evy..śliczna jest, tylko czekam na opis dokladniejszy (wymiary, czy ewentualnie waga)Jak cos dostane- tez przesle:)
Dzieki Selenga juz z gory za bazarek:)

Posted

[quote name='gonia66']Ale ja nikogo nie oceniam broń Boże, a juz na pewno nie Ciebie...Tym bardziej, ze wplacilaś i napisalas, ze od nasteponego miesiaca nie mozesz- wiec uprzedziłaś..spojrz tylko na pozostale osoby, ktore sie wycofaly...zrobilam listę...niektorzy w ogole bez słowa, niektorzy po kilku miesicach braku oplaty napisaly, ze wiecej wplacac nie beda..I nie chodzi mi o to, ze nie beda- bo tak jak pisalam, kazdego z nas moze spotkac zly czas...i tego nie jestesmy w stanie przewidziec rzeczywiscie...chodzi mi o to, ze jednak powinnismy byc uprzedzani, to raz, a dwa, to tak, jak asl- nie miala kasy- zrobila bazarek...znalazla jeden czy dwa fanty- i zrobila wplate...jesli nie bazarek, to chociaz ogloszenia, jakikolwiek sposob pomocy...żeby nie zostac samemu...są przeciez rozne sposoby..czy choćby napisac do kogoś prośbę o pomoc...JA się normalnie juz wstydze pisac do ludzi...wierzysz mi..??CHociaz i tak pewnie to zrobię lada dzien, bo nie jestem spokojna nawte wiedzac, o dodatkowych pieniazkach, ktore wplaca cioteczki...chocby dlatego, ze ALfik na codzien szczescia nie ma do adopcji..a coż dopiero w okresie wakacyjnym...niestety na zbyt wiel nie licze.., wiec wiem, ze kasa potrzebna ciagle...
Na pewno jednak nie chce, zeby ktokolwiek czul sie jak podla swinia...bardziej ja sie tak poczuje, kiedy nie daj Bog przyjdzie nam odwieźc Alfika do schroniska..:( I mam ndzieje, ze wspolnymi silami nigdy do tego nie dojdzie...[/QUOTE]

Nie jest istotne jak chcesz bym sie czuła...istotne jest jak się czuje!
Wiem też...i tego mnie życie nauczyło-nie oceniaj byś później nie musiała być oceniana.Wiem też,że nie znając sytuacji innych, nie podejmę się pouczania ich i wskazywania co maja robić...nie wiem jak ich życie się toczy, a jeśli mnie źle z tą sytuacją,to inni też dobrze się z tym nie czują. Dobrze jak mają możliwość i umiejętność zrobienia allegro...bazarku czy choć plakatu...a jeśli nie,to jak się czują? Nim powiem o nich coś złego...poznałabym najpierw ich sytuację.

A co do Alfisia...
Selengo,dzięki za allegro dla niego...mocno trzymam kciuki by się udało znaleźć domek!
Jednak szukając fotek nie zauważyłam ogłoszeń Alfisia...czy chłopak ma aktualne ogłoszenia? Nie jakieś robione dawno,tylko aktualne?Może mi umknęły?
[B]... może warto napisać prosty i krótki tekst, nie o historii Alfika,tylko o jego dniu dzisiejszym- o tym jakim jest psiakiem, kogo szuka,uczciwie wypisać walory i potrzeby...i wystawić mu ogłoszenia świeże.
[/B]
A by poczuć się lepiej sama z sobą,zrobię Alfisiowi plakacik...może któraś cioteczka wydrukuje i pokaże tam gdzie pracuje,gdzie mieszka...gdzie leczy swoje psiaki...wśród znajomych...może się na coś przyda.

Posted

[quote name='zuzlikowa']Nie jest istotne jak chcesz bym sie czuła...istotne jest jak się czuje!
Wiem też...i tego mnie życie nauczyło-nie oceniaj byś później nie musiała być oceniana.Wiem też,że nie znając sytuacji innych, nie podejmę się pouczania ich i wskazywania co maja robić...nie wiem jak ich życie się toczy, a jeśli mnie źle z tą sytuacją,to inni też dobrze się z tym nie czują. Dobrze jak mają możliwość i umiejętność zrobienia allegro...bazarku czy choć plakatu...a jeśli nie,to jak się czują? Nim powiem o nich coś złego...poznałabym najpierw ich sytuację.

A co do Alfisia...
Selengo,dzięki za allegro dla niego...mocno trzymam kciuki by się udało znaleźć domek!
Jednak szukając fotek nie zauważyłam ogłoszeń Alfisia...czy chłopak ma aktualne ogłoszenia? Nie jakieś robione dawno,tylko aktualne?Może mi umknęły?
[B]... może warto napisać prosty i krótki tekst, nie o historii Alfika,tylko o jego dniu dzisiejszym- o tym jakim jest psiakiem, kogo szuka,uczciwie wypisać walory i potrzeby...i wystawić mu ogłoszenia świeże.
[/B]
A by poczuć się lepiej sama z sobą,zrobię Alfisiowi plakacik...może któraś cioteczka wydrukuje i pokaże tam gdzie pracuje,gdzie mieszka...gdzie leczy swoje psiaki...wśród znajomych...może się na coś przyda.[/QUOTE]Nigdzie nikogo nie ocenialam..i nic zlego o nikim z Was nie pisalam ani nie mowilam..Napisalam co mysle i czuję...bo ja tez nie czuje się dobrze ze swiadomościa, jaka mam od jakiegos czasu, kiedy "walczę" o "przetrwanie finansowe" Alfisia, bo takiego sie podjęlam...
NApisalam tez, ze nie do Ciebie byly skierowane moje slowa..bo akurat tak sie sklada, że Twoja sytuacje trochę znam i myslalam, ze wiesz o tym...poza tym Ty akurat- jak pisalam,wplaciłaś. i uprzedzilaś nas...A o to uprzedzenie wlasnie mi chodzilo przede wszystkim...Moje przemyslenia (nie ocena- bo nigdzie nie ocenialam) dotyczyly osob, ktore zachowaly się inaczej i slowem nie uprzedzily wczesniej, niektore nie zrobily tego do dzis...Dziwisz mi sie, ze ja tez czuje się rozgoryczona..???Alfis dlugie miesiace mial naparwde spory zapas...nigdy do glowy mi nie przyszlo, ze bedzie taka tutaj sytuacja...kiedy zapas sie konczyl,nie panikowalam, grzecznie pisalam do ludzi...czekalam, niestety często , choc nie zawsze- bez odzewu...Powoli udalo się "skolowac" troche kaski...ale i to sie "uplynnilo"...nie na kawę dla mnie, ale na hotelik dla Alfisia..Jest to dla mnie zmartwienie i spedza sen z oczu...TYm bardziej, ze nie ma nawet osoby, ktora moglaby zmienic tytul watku...:(
OCzywiscie- mogę sie nie martwic, nie przejmowac i nic nie pisac...Tylko "suche " wiadomości..Jeśli to sprawi, ze wszyscy beda się lepiej czuli- ok...
Odnośnie ogloszen- pisalam juz , ze ostatnio swiezych ogłoszen Alfik nie mial oprocz allegro i ogloszenia Tereski Borcz..Lunarmermaid sie oferowala, ze zrobi mu pakiet ogloszen...
Cieszę sie, że zrobisz plakacik..To tez jest pomoc...Moze bedzie on "inspiracja" do ogloszen "biezacych"...bo rzeczywiscie , niekoniecznie jest robienie ogloszen opisujacych historię Alfika, tylko teraźniejsze konkrety...
JA postaram sie moze jeszcze kogos znaleźc, kto robi ogloszenia i poprosze o pomoc...

Posted

Zdjęcie biżuterii na bazarek już mam - rzeczywiście cudo :) Potrzeba jeszcze tylko informacji czy to Svarowski i srebro czy nie. Ceny na allegro podobnych kompletów bardzo przyzwoite :)

Co do zmiany tytułu wątku to można molestować lidkę_park (ostatnio aktywna 25.05, więc nie opuściła dogo) albo od razu napisać do moda żeby zmienił właściciela pierwszego postu czy inaczej przypisał nowego autora wątku. Pytanie tylko kto się zadeklaruje na tego nowego właściciela :)

Posted

[quote name='Selenga']Zdjęcie biżuterii na bazarek już mam - rzeczywiście cudo :) Potrzeba jeszcze tylko informacji czy to Svarowski i srebro czy nie. Ceny na allegro podobnych kompletów bardzo przyzwoite :)

Co do zmiany tytułu wątku to można molestować lidkę_park (ostatnio aktywna 25.05, więc nie opuściła dogo) albo od razu napisać do moda żeby zmienił właściciela pierwszego postu czy inaczej przypisał nowego autora wątku. Pytanie tylko kto się zadeklaruje na tego nowego właściciela :)[/QUOTE]Tak, to jest na pewno Svarowski a jesli to ta firma- to przypuszczam, ze srebro na 100%:)
Eva pewnie tu bedzie, to nam napisze dokladniej:) BO prosilam Ja tez o dokladniejsze wymiary (wielkosc w cm) oraz ewentualnie o wagę (jesli ma gdzies podana), bo tak w ogole to naparwde cacuszko jest:):)
Tyttul wątku mozna zmienic- ale szczerze powiem, ze takie tytuly juz nie "przyciagaja" bo ja mam w subskrypcjach takich z 10 conajmnije(tego typu znaczy, o braku deklaracji)..Nie jestem więc pewna, czy to ma sens..myśle, że musimy sobie jakos radzic tutaj- no i ewentualnie pisac do ludzi prosbe o jednorazowe chocby wsparcie- na PW..;) Myslę, że 85 zł miesiecznie to nie jest ogromna suma- znam watki, gdzie brakuje wiecej deklaracji...a jest nas tu jeszcze troszkę, więc mam nadzieje, ze jakos damy rade...
TAk, jak pisalam, wielkich nadziei przed wakacjami, ani w okresie wakacyjnym nie mam...ale ciągle chcę wierzyć, ze Alfik w koncu znajdzie ten swoj- jeden, jedyny , ukochany domek:):)

Posted

Tak jak obiecałam...i mam nadzieję, że się przyda! Jeśli ktoś będzie potrzebował oryginalny plik, proszę na pw adres mailowy...prześlę.
Nie skupiałam się na wymogach, typu dzieci i inne psiaki,bo to wszystko można na wizycie lub w rozmowie bezpośredniej przekazać...wydaje mi się też, że ani dzieci,ani inne psy nie muszą być problemem w domu, który jest świadomy i doświadczony...a nade wszystko uprzedzony o zapędach Alfisia...w końcu Alfik sporo cech jamniorka posiada.

[URL="http://img34.imageshack.us/i/slajd1eh.jpg/"][IMG]http://img34.imageshack.us/img34/2504/slajd1eh.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL="http://imageshack.us"]ImageShack.us[/URL]

[quote name='zuzlikowa']
[B]Wiem też...i tego mnie życie nauczyło-nie oceniaj byś później nie musiała być oceniana.Wiem też,że nie znając sytuacji innych, nie podejmę się pouczania ich i wskazywania co maja robić...nie wiem jak ich życie się toczy, a jeśli mnie źle z tą sytuacją,to inni też dobrze się z tym nie czują... Nim powiem o nich coś złego...poznałabym najpierw ich sytuację.[/B]

[/QUOTE]

Cóż, wyznaję takie zasady i są one dla mnie święte...i nie o mnie tu chodzi.Ja znam swoją sytuację i nie rozwodzę się nad nią.Innych sytuacji nie znam...a może byc bardziej traumatyczna niż moja... i dlatego nie będę pisać niczego co mogłoby ją jeszcze pogorszyć, a wierzę,że nie z bezmyślności ludzie,którzy deklarowali pomoc Alfikowi, którzy jej udzielali, teraz wycofali się...tak,życie to nie bajka, a ludzie nie zawsze bydlaki i warto o tym pamiętać wystawiając na pręgierz tych, o których nic nie wiemy.A tak to odebrałam.
Rozumiem,ze chodzi o środki dla Alfika, ale jednak na ten moment, moim zdaniem, nie to jest sednem sprawy![B]...moim zdaniem od pewnego czasu najważniejsze jest solidne ogłoszenie psiaka i szukanie domu gdzie się da...na NK, facebooku...może na wykop.pl...[/B][B]na dogo...nie wiem gdzie jeszcze...[/B][B]i tu naciskałabym najbardziej, najostrzej! [/B]Możemy się zdziwić jak wiele osób wróci na wątek...a nie wierzę by moria widząc nasze starania, szeroki front ogłoszeń,odbierając telefony, postawiła tak sprawę na ostrzu noża i nie zgodziłaby się zaczekać nawet jeśli brakowałoby częsci kwoty za hotel.Wskazywanie na schronisko, może być skuteczne na krótką metę,powtarzane zbyt często,przestaje działać...a Alf bedzie siedział u mori... jak długo?Już ponad rok siedzi.

Może miast tej dyskusji jałowej dla Alfa,warto tekst do ogłoszeń napisać?...zebrać strony gdzie fotki chłopaka są?
Łatwiej bedzie dziewczyny do ogłaszania ściągnąć i zrobić mu znowu solidny pakiet ogłoszeń, bo allegro samo i nawet ogłoszenia w gazecie mogą niewiele dać.
Sama umiem tylko gumtree,cafeanimal i kilka drobnych ogłoszeń,ale mając tekst i fotki mogłabym już zrobić.