Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 6.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kara nie ma co myslec co bybyło ... jest tu i teraz - i chcemy ci ze szczerej sympatii pomóc :D nie martw sie! Trzeba sie wiąć za antykoncepcję :D

Posted

Kara, dopiero teraz przeczytałam :o Super! Poród prawie na żywo!
Nigdy nie widziałam kocurków chwilę po narodzinach, CUDNE! :angel:
Daga, gratuluję i zazdroszczę córuni :D

Posted

Też dorzucę w miarę możliwości tylko chyba powinno być taniej na konto , bo ostatnio wysyłałam pocztą i sam przekaz kosztował przeszło 5 zł ,a wiadomoże każda złotówka jest cenna :wink:

Posted

Ja też dorzucam cegiełkę.
A swoją drogą kara napisz mi na PW gdzie Ty dokładnie mieszkasz, pod kogo to podlega jakas gmina czy wojewoda czy coś.
Spróbuję się u poznańskich wolontariuszek dowiedzieć jak to można załatwić. Ile masz kotek??? [b]Waszka[/b] pomożesz na miau zrobić akcję???

Posted

Troche zakociła mi się galeria :wink: Więc teraz trochę psiaków
[img]http://i7.photobucket.com/albums/y255/sabaera55555/beigi/d4.jpg[/img]
[img]http://i7.photobucket.com/albums/y255/sabaera55555/beigi/d5.jpg[/img]

Posted

[quote name='Poświata']Ja też dorzucam cegiełkę.
A swoją drogą kara napisz mi na PW gdzie Ty dokładnie mieszkasz, pod kogo to podlega jakas gmina czy wojewoda czy coś.
Spróbuję się u poznańskich wolontariuszek dowiedzieć jak to można załatwić. Ile masz kotek??? [b]Waszka[/b] pomożesz na miau zrobić akcję???[/quote]

super :D .Czyli robimy zbiorke,moze ktos w poznaniu zna weta co dalby znizke i pomorzemy Karze zapanowac nad zwierzyncem :D .jest piekny niewatpliwie ale sterylka konieczna 8)

Posted

[quote name='daga10011']wika sie bardzo zdziwila ze to takie male :lol: .ale pierwsza fote Kajuni tez widziala taka co na dloni lezala :lol:[/quote]

Nie dziwię się :lol: Bo Kaja a kiciuś to różnica nawet w tak młodzięczym wieku :lol: :lol:
[img]http://i7.photobucket.com/albums/y255/sabaera55555/beigi/cef.jpg[/img]
i same maluszki
[img]http://i7.photobucket.com/albums/y255/sabaera55555/beigi/mal.jpg[/img]

Posted

Kociaki słodziutko piją teraz mleko od mamuni :wink: Przed chwilą wróciłam z spaceru no i byłam u kumpeli i już dziś mi nerwy nie wytrzymały bo obserwuje u niej taki widok,że od około 2tygodni jeden jej psów jest uwiązany na łańcuchu bez normalnej budy. I mówię jej,że mam bude i jej dam a ona nie, pytam się czemu, a ona bo i tak chce się go pozbyć, To oferuje chociaż pomoc ,że wpadne jutro zrobić zdjęcia jemu i poszukam na necie... A ona,że nie... :( Ale i tak na własną rękę będę szukac

Posted

[quote name='KaRa_TC']Kociaki słodziutko piją teraz mleko od mamuni :wink: Przed chwilą wróciłam z spaceru no i byłam u kumpeli i już dziś mi nerwy nie wytrzymały bo obserwuje u niej taki widok,że od około 2tygodni jeden jej psów jest uwiązany na łańcuchu bez normalnej budy. I mówię jej,że mam bude i jej dam a ona nie, pytam się czemu, a ona bo i tak chce się go pozbyć, To oferuje chociaż pomoc ,że wpadne jutro zrobić zdjęcia jemu i poszukam na necie... A ona,że nie... :( Ale i tak na własną rękę będę szukac[/quote]co za maupa ta kumpela :o :evil:

Posted

[quote name='Irafal']Jednostka Budżetowa USŁUGI KOMUNALNE w Poznaniu

60-521 POZNAŃ ul. Słowackiego 43

tel. +48(61)846.29.00

Poznań, dnia 17-go marca 2005r.

Szanowni Państwo!

Informujemy, że na podstawie Uchwały Nr LX/637/IV/2004 z dnia 28-go grudnia 2004r. Rady Miasta Poznania Jednostka Budżetowa „Usługi Komunalne” w Poznaniu – podobnie jak w latach poprzednich - otrzymała środki budżetowe na wykonywanie zabiegów bezpłatnej sterylizacji kotów wolnożyjących na terenie naszego miasta w celu ograniczenia ich populacji. Działania te są elementem składowym Programu Zapobiegającego Bezdomności Zwierząt.

Program jest realizowany przez Jednostkę Budżetową „Usługi Komunalne” w Poznaniu, miejską jednostkę organizacyjną, której przedmiotem działalności – zgodnie z nadanym statutem – jest m.in. realizacja zadań związanych z zarządzaniem i administrowaniem Schroniskiem dla Zwierząt przy ul. Bukowskiej 266 w Poznaniu. Start Programu nastąpił w połowie 2002r.

Schronisko dla Zwierząt realizuje zabiegi bezpłatnej sterylizacji kotów wolnożyjących od maja 2002r., współpracując z Towarzystwem Opieki nad Zwierzętami oraz z Fundacją „Zwierzęta i My”. Akcja dotyczy tylko i wyłącznie bezdomnych kotów z terenu Miasta Poznania. Koty wyłapywane są przez wolontariuszy tych organizacji bądź przez pracowników administracji budynków, przewożone do Schroniska, gdzie wykonywany jest zabieg sterylizacji, i po wykonanym zabiegu - powracają do swoich macierzystych siedzib.

Informacja o prowadzonej akcji znajduje się w internecie na stronie internetowej Schroniska – [url]www.schronisko.com[/url] oraz na stronie [url]www.miau.pl/edu[/url]. Można tam również pobrać do wydruku gotowe ulotki informujące o prowadzonych działaniach, a których wzór przesyłamy Państwu w załączeniu. Do administratorów i zarządców budynków na terenie Poznania rozsyłane są informacje pisemne o prowadzonej akcji.

Zabiegi te wykonuje lekarz weterynarii w Schronisku dla Zwierząt zlokalizowanym przy ul. Bukowskiej 266 w Poznaniu. Akcja dotyczy tylko i wyłącznie bezdomnych kotów z terenu Miasta Poznania.

W przypadku zainteresowania prowadzoną przez nas prosimy o bezpośredni kontakt z Kierownictwem Schroniska dla Zwierząt - tel. 868 10 86 lub 8681631

- Kierownik Schroniska dla Zwierząt – Pan Grzegorz LACHOWICZ

- Lekarz Schroniska dla Zwierząt – Pan Marek WALKOWSKI

Z poważaniem
Andrzej Nowak
Dyrektor Usług Komunalnych w Poznaniu

[url]www.schronisko.com[/url][/quote]

Masz też ode mnie PW.

Posted

Wysłałam do KaRy pomysł na sterylizację bez pieniążków, ale widzę że coś się nie klei, zanim cokolwiek KaRa próbuje zrobić.
Słuchajcie, ja za tydzień wyjeżdżam i nie będzie mnie bardzo długo.
Przed wyjazdem osobom, które zaproponowały pomoc finansową prześlę moją korespondencję z KaRą - może Wam się uda, bo ja czuje opór do zrobienia czegokolwiek.
I tyle.
Znacie moje zdanie na bezmyślne mnożenie niechcianych zwierząt.
Za dużo na temat kotów się napatrzyłam i naczytałam na forum MIAU.
Jeśli KaRa teraz nic nie zrobi, a ma okazję i za chwilę znowu bedzie się cieszyła z kociątek to ja wymiękam :evil: .
Zrobiłam co mogłam, teraz kolej KaRa na Ciebie!!!

Posted

poswiata-ale tam jest mowa o kotach wolnozyjacych-czyli bezpanskich??????????Kara-sprobuj tam uderzyc-moze da rade????Warto je wysterylizowac,sama nie dasz rady,ale jesli ta instytucja ci nie pomoze to my tak :wink: :D

Posted

Poświata ja nie powiedziałam,ze to zły pomysł. Bardzo mi się podoba tylko,że ja mam rodzinę o meldunku poznanńskim ale jestem z nimi skłócona :oops: Ale popytam po znajomych, napewno jakas odbra dusza się znajdzie i pomoże. ?Musiałaś mnie na PW źle zrozumieć, bo nie jestem rozkaprzyrzoną małolatą ooo są małe kotki i jest super, ja naorawdę ich nie chcę ! Nie chcę żeby rodziły się koty i psy bo dużo nieszczęścia jest na świecie. Ja na prawdę chcę je wyzsterlizowac i skorzystam tej okazji z schroniska jak znajdę osobe.

Ale mam jedno pytanie czy mi tych kotów nie odbiorą?? bo przyzwyczaiłam się do tych dorosłych, karmię je, wychowałam i pokochałam :oops:

Posted

[b]Arima[/b] ja wszystko rozumiem.
Teraz ma możliwość, a jakoś nie skacze z radości :( , tylko z góry zastrzega że się nie uda :roll: .
To co, może pojechać do niej, przywieźć koty do Warszawy, zrobić sterylki na koszt miasta, odwieźć i będzie ok???
To samo może zrobić sama w Poznaniu, tylko trzeba ruszyć głową i pokombinować.

Posted

oczywiście jak będzie zrzuta to i mnie nie pomińcie :D :D
Kara i tak jestes wielka, że przygarniasz bezpańskie kociaki a nie przechodzisz obojetnie. A że nie masz kasy na sterylke to juz nie twoja wina. :buzi: :buzi:

Posted

[quote name='Poświata'][b]Arima[/b] ja wszystko rozumiem.
Teraz ma możliwość, a jakoś nie skacze z radości :( , tylko z góry zastrzega że się nie uda :roll: .
To co, może pojechać do niej, przywieźć koty do Warszawy, zrobić sterylki na koszt miasta, odwieźć i będzie ok???
To samo może zrobić sama w Poznaniu, tylko trzeba ruszyć głową i pokombinować.[/quote]

Cieszę się i to bardzo!! Tylko dajcie mi jakiś tydzień czasu na znalezienie osoby z meldunkiem poznańskim. Nie powiedziałam,że się nie uda.

Posted

Kara-jesli ci sie nie uda a poswiata zalatwi sterylke w Wawie-to limuzyna moja gotowa :D .limuzyna troche zdelozowana jak wiecie-ale jezdzi :roll: ...chyba :lol: .A skladka nadal aktualna i na to nie powiesz nie-prawda??????????