Jump to content
Dogomania

Grocie, masz dom ... nie tylko w murach budynku, ale w sercach Twoich opiekunów ...

Recommended Posts

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='SZPiLKA23']Ja moge wystawic bo mam jeszcze pieniazki od Ciebie i bede miała z bazarku :)[/quote]

figa już poinformowana to może nie mieszajmy......prosiłam też żeby zrobiła więcej ogłoszeń jesli może....:roll:

Posted

upsasa ... :oops: ... no to zem z rozpędu Grota reklamować rozpoczęła

[url=http://www.allegro.pl/show_item.php?item=640821059]OWCZAREK - umierał z tesknoty - lagodny duzy (640821059) - Aukcje internetowe Allegro[/url]

ale to tylko 3dniówka :oops: i tak, bo na wyróżnienie nie mam kasy, a tak szybciej ogłoszenie jest "u góry "

Posted

[quote name='agamika']

[URL="http://www.allegro.pl/show_item.php?item=640821059"]OWCZAREK - umierał z tesknoty - lagodny duzy (640821059) - Aukcje internetowe Allegro[/URL]

ale to tylko 3dniówka :oops: i tak, bo na wyróżnienie nie mam kasy, a tak szybciej ogłoszenie jest "u góry "[/quote]

nie martw się, nasze będzie wyróżnione.....:lol:

Posted

podmieniłam allegro Maji na Grota , ale jest pewien szkopół.....
obawiam się ,że teraz w allegro nie można zmienić raz umieszczonej miniaturki,więc jest karykaturalnie opis do Grota a zdjęcie Maji-ratlerka...:crazyeye:
może ktoś wie czy można to jednak zmienić? jesli nie to założę nową aukcję

[url=http://www.allegro.pl/item637382648_grot_duzy_wilk_czarny_ksiaze.html]GROT DUŻY WILK CZARNY KSIĄŻĘ (637382648) - Aukcje internetowe Allegro[/url]

Posted

podobno jak aukcja ma obserwatora t zablokowana jest opcja wymiany miniaturki , Ale ja wtedy pisze na pocz ątku aukcji że , PIes ( imie ,rasa cos takiego ) który był w niej pokazywany znalazł dom i sta jedno ze zdjęc przedstawia innego psa, A mając nadzieje, ze aukcja ta przyniesie szczęscie innemu biedakowi podmieniłam . COs w tym stylu

choć mi po kilku dnich w jedej aukcji nagle zmieniło miniaturjke .

Posted

[quote name='figa33']podmieniłam allegro Maji na Grota , ale jest pewien szkopół.....
obawiam się ,że teraz w allegro nie można zmienić raz umieszczonej miniaturki,więc jest karykaturalnie opis do Grota a zdjęcie Maji-ratlerka...:crazyeye:
może ktoś wie czy można to jednak zmienić? jesli nie to założę nową aukcję

[URL="http://www.allegro.pl/item637382648_grot_duzy_wilk_czarny_ksiaze.html"]GROT DUŻY WILK CZARNY KSIĄŻĘ (637382648) - Aukcje internetowe Allegro[/URL][/quote]

Ja wymieniałam miniaturki ale czasami trzeba było czekac dobe az sie zmieniła moze faktycznie przez tego obserwatora

PS. agamika- co to masz w avatarku :D

Posted

u mnie w avie jest 5ta z 5 moich psów :evil_lol: ... jak śpi to grawitacja bezlitośnie tak na nią wpływa :diabloti: ....

kurcze , nie mam pomysłu gdzie by jeszcze Grota "wcisnąć" żeby dom szybciej znalazł :placz:

Posted

[quote name='agamika']

kurcze , nie mam pomysłu gdzie by jeszcze Grota "wcisnąć" żeby dom szybciej znalazł :placz:[/quote]

dziękuję za telefon agamika ...

Zmieniłam tytuł wątku, pierwszy post ... który przeklejam tutaj.

Kiedyś przeczytałam piekne zdanie. Nie pamiętam już niestety jego pełengo brzmienia, ale chodziło w jego kontekście o to, że Anioły huśtają się na psich ogonach. Pamiętam zatrzymały mnie te słowa, jako wyjątkowe, niezwykle trafne ...
Dla mnie są one czystością psiego serca, szczerością ich miłości, bliskością do raju ... Psy są wyjątkowe w swoim niezwykle potrzebnym bycie, dla świata, nas w nim i tego co ponad nas ...

Grot ...

Przez całe swoje życie miał dom, ludzkie kochające serce. Kostucha odebrała mu wszystko, zabrała tą, która go kochała, wraz z nią jego bezpieczny, dobry dom ...

Odebrała mu łagodność bezpieczeństwa, miłości. Zostawiła rozgoryczoną dumę, świadomość tego jak wiele stracił. Czasem zastanawiam się czy Kostucha nie ma serca czy odwagi? Czego ma mniej a czego więcej? Może gdyby sama musiała bać się smierci, albo chociaż smutnych oczu Grota, jego los byłby inny?

[URL="http://img232.imageshack.us/img232/5888/dsc2012xi3.jpg"][COLOR=#000000]http://img232.imageshack.us/img232/5888/dsc2012xi3.jpg[/COLOR][/URL]

Obecnie przebywa w hoteliku. Trafił do niego ponieważ w Schronisku w Orzechowcach odmawiał jedzenia, zaczął chorować i walka o niego nie przynosiła efektu. Zapewne ma niedokończoną rozmowę ze Śmiercią. Pewnie za szybko się odwróciła, w pośpiechu odchodząc.
... jej wstyd bez rumieńców ...

Grot jest wyjątkowym psem, z wielka świadomością tego co stracił. Pomimo rewelacyjnej opieki, zaczyna gryźć własny ogon. Nie chce już na nim Aniołów bo stracił wiarę w nie, swoje życie, bycie dla kogoś od czasu do czasu ... Hotel to za mało, musi mieć człowieka do kochania, rozmów, zatarcia wspomnienia chłodu Kostuchy ...

... stracił zbyt wiele aby o tym zapomnieć bez ludzkiego wsparcia, kochającego serca, wyjątkowści chwil na jakie zasługuje.
Pomóżcie .... proszę ....

Kiedyś ta sama Kostucha, która odebrała mu zbyt wiele, aby chciał żyć, przyjdzie po niego. Podejrzewam nadal nie będzie miała odwagi spojrzeć w jego oczy ...

Strącając Anioły, traci wiarę również w nas ....

..............

Musimy naprawdę cos wymysleć, bo Grot potrzebuje domu. Hotel, jego właściciele, wolontariusze na głowie stają ale Grot wie czym jest dom, i tego potrzebuje najbardziej i naprawdę pilnie ... :-(

Posted

Wersja do ogłoszeń, okrojona o konkretne niezbędne dane, które proszę dodawajcie, tekst też zmieniajcie zgodnie z własną wolą. Mnie więcej nie ma niż jestem obecnie na dogo więc proszę wykorzystajcie co i ile się da z tego co napisalam zmieniając to odpowiednio pod potrzeby.

Grot, to pies, który widzi więcej, czuje mocniej, pamięta. Przeszedł piekło straty, zyskując jedynie gorycz kolejnego niechcnianego oddechu. Po tym kiedy Śmierć odebrała mu bezpieczne serce ukochanej towarzyszki, dom, nadal docenia dobre momenty w hotelu w którym jest. Są one jednak chwilką przeciwko chwilom smutku.
Popada w depresję, gryzie własny ogon jakby chciał przekierować na niego ból serca. Zagubił nadzieję w świadomości tego, że jego życie jest niechciane, niepotrzebne.

Przkonaj go, że jest inaczej, albo odwróć wzrok bo tak łatwiej. Śmierć, kiedy zabierała jego Panią, też nie potrafiła spojrzeć mu w oczy ...

Posted

Powiem Wam tak, wczoraj mnie siekło w hotelu ... Jak przyjeżdżamy, zawsze nas wita wesołe merdanie Grociego ogona, czeka przy drzwiach boksu i szczeka,, jest radosny ....

ale... wczoraj zauwazyłam ,z e ma on rozkrwawiony koniec ogona, Tego nie widać na pierwszuy rzut oka, bo to jets jakby od spodu i kita na ogonie to przysłania... a do tego dowiedziałam sie od mar.gajko, która jest w hotelu praktycznie codziennie, ze Grot robi sie osowiały ... a Nas zawsze tak radosnie wita .. a tu jednak s ie zaczeło ..

stało sie to czego sie w podswiadomości bałam .. hotel to za mało dla niego :-(:placz:

dzis byłanm na chwileczke , niestety sciana deszczu i grad zniwelowały plany fotograficzne :placz:,. ale moze jutro sie uda

Posted

Sara miała to samo kiedy dostawała jajko (ma alergie na surowe białko) to sa tzw hot spots czasami na tle alergicznym ale tak samo często przez stan psychiczny i mysle ze o to własnie chodzi z Grotem:( wilku tyle przeszedłes trzymaj sie dzielnie

Posted

Patia dała rade być dziś popołudniu w hotelu :loveu: i będą nowe profesjonalne jego zdjęcia, do ogłoszeń

to jest samookaleczanie, .. niestety juz miałam okazje takie "przypadki " widzieć :-( ... to jest jego wołanie o pomoc , bunt na sytuacje w jakiej sie znalazł i wynik tęsknoty :-( , boje sie strasznie o niego , juz jeden wilk odszedł w hotelu - stary porzucony tam przez własciela :placz: . [SIZE=1]Judo różniez obgryzał sobie ogon , ale jakos udało sie mu na pewien czas to przezwycięzyc , skonczyło sie na amputacji samej końcówki ... ale fale tęksnoty i depresji powracały [/SIZE]

Posted

Tez widziałam takie 2 przyp.w schr.Jeden wygryza bok,drugi łape obgryza jak kość i prawie kosć na wierzchu....:shake:TO straszne,a nie ma jak temu zapobiec...:-(

Posted

ile lat może mieć Grot ? 8-10?
w cafeanimal
[url=http://zwierzaki.cafeanimal.pl/GROT,19611]GROT - Zwierzaki - cafeanimal.pl[/url]
niech Ci się szczęści piesku

Posted

Ogłoszę Grota poza kolejnością w Dzienniku Polskim a Foksia i Dżekuś w Gazecie Krakowskiej. Czas gra tu ważną rolę, on nie może już czekać. Tekst napisałam, czy podać swój nr.tel i robić selekcję? Czy ktoś inny chciałby rozmawiać z zainteresowanymi adopcją?