Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 61
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

wreszcie moglam wejsc na dogo, a wiec sprawa sie hmmm skomplikowala. nie wiem czy kierownictwo sie zgodzi bo Gadzio z racji ze jest pod "protekcja" prokuratury to i jest jakby nie w naszym zasięgu. Pani ze schroniska zabronila go fotografowac itp... musialby sie ktos dowiedziec, ktos kto nie jest mna.... bo ja z urzędu mam "nie" na taką prośbę...

PS. wolontariuszy w Bytomiu nie ma, są dzieci w wieku 13-15 lat... i Ci co doglądają jak... my.

Posted

Gadzio nie wygląda już tak źle jak na pierwszych zdjęciach.. Przytył, gorsza jest jego stereotypia - chodzenia w kółko po boksie:cool1:
Marznie nie tylko on.. eh..
Ja niestety nie mogę pomóc - nie wiem kiedy będę w Bytomiu:cool1:

Posted

AleksandraJ napisał(a):
wreszcie moglam wejsc na dogo, a wiec sprawa sie hmmm skomplikowala. nie wiem czy kierownictwo sie zgodzi bo Gadzio z racji ze jest pod "protekcja" prokuratury to i jest jakby nie w naszym zasięgu. Pani ze schroniska zabronila go fotografowac itp... musialby sie ktos dowiedziec, ktos kto nie jest mna.... bo ja z urzędu mam "nie" na taką prośbę...

PS. wolontariuszy w Bytomiu nie ma, są dzieci w wieku 13-15 lat... i Ci co doglądają jak... my.

nie bardzo rozumiem ten wpis nie wiem na co aha na fotki? ]
czy na ubranie go...
Olu czy dzwonilyscie do Frotki?podalam Ci telefon w PW

Ambra mi jeszcze nie odpowiedziala- pewnie jej nie bylo skontaktuj sie znia prosze i moze znajdzie sie wyjscie z sytuacji - moze jednak uda sie wyciagnac go ze schroniska i pozostawic do dyspozycji prokuratury u kogos

na razie pies tkwi w schronie i marznie

Posted

Pisalam do Ambry, ona nie wiedziala o co chodzi, ponieważ ona nie bywa w Bytomskim schronisku...
Czy z Frotką można sie skontaktować przez PM, bo mam nieczynny telefon (nie wiem jak dlugo jeszcze ;/) ?

Co do zdjęć czy kubraczka to chodzilo mi o wszystko, niestety.. Znaleźć kogoś kto odbierze kubraczek, zaniesie, ubierze - nie ma sprawy, gorzej z tym czy bedzie na to zezwolenie. Poprosze dziewczynkę- wolontariuszke co tam chodzi zeby zapytala, bo na wszystko! trzeba mieć pozwolenie...

Czekam na wieści od niej i wtedy bedzie mozna dzialać, bo nie chce zabierać ubrania jesli nie bedzie mozna go w to ubrać, po zabiore go inne Bidzie, stad ta zwłoka- czekam na wieści...

• 1 month later...
Posted

Ktoś się już ze mną kontaktował w sprawie tego psa, jesienią ale z rozmów ze schroniskiem niewiele wyszło. Pies jest czasowo odebrany. Schronisko uważa że nie może go nikomu przekazać do czasu aż sąd zdecyduje o jego dalszych losach.

Jeśli nie uda się przez schronisko to można spróbować przez prokuraturę (ale szanse na powodzenie są minimalne). Można do nich napisać, uzasadnić że pies marznie i poprosić o przeniesienie pod opiekę innej instytucji, która zapewni mu lepszą opiekę.

Posted

Frotko bardzo dziekuje za te /p/odpowiedz:p
Mam nadzieje ze z Bytomia ktos sie odezwie i napisze jak pies sie czuje
i jak sie ma sprawa, czy w toku blizej konca czy zejdzie jeszcze ze trzy lata:angryy:

Aleksandra J hmm chyba na dogo ostatnio nie byla, poszukam moze kontaktu przez naaam...choc ona we wrocku, moze sa inni wolontariusze z Bytomia, ktorzy mogliby udzielic odpowiedzi

ciekawe dlaczego watek zamarl...

• 4 months later...
  • 3 weeks later...