zulugula Posted November 11, 2008 Posted November 11, 2008 Gunia o tym pisała. Nie wiem jednak, czy psina tam już trafiła. Wydaje mi się, że miała jechać w niedzielę. Ziele77 napisz do MartynaP. Może ma jeszcze wolne miejsce. Teraz bardzo ciężko o DT. Trzeba często tygodniami czekać. Co będzie z małą gdy domek się nie znajdzie do piątku? Quote
ziele77 Posted November 11, 2008 Posted November 11, 2008 [Ziele77 napisz do MartynaP. Może ma jeszcze wolne miejsce. Teraz bardzo ciężko o DT. Trzeba często tygodniami czekać. Co będzie z małą gdy domek się nie znajdzie do piątku?[/quote] Wtedy sunia będzie musiała siedzieć sama przez 2 dni po 10 godzin!a i tak boję się żeby pod moją nieobecność moja rodzina nie wpadła na jakiś głupi pomysł:shake: Quote
ziele77 Posted November 11, 2008 Posted November 11, 2008 MartynaP ma już szczeniaczka na tymczasie :shake: Quote
t_kasiek Posted November 11, 2008 Posted November 11, 2008 moge tylko podniesc na dobranoc :placz: Quote
ziele77 Posted November 12, 2008 Posted November 12, 2008 Ruda suńka pojechała dziś rano na tymczas do Soemy!Czekam, aż się tu pojawi.Niedługo powinny już być w domku.Wielkie dzięki Soema :loveu:no i wielkie dzięki Martulinko za przewiezienie Roxi :loveu: To cud, że wszystko udało się tak sprawnie zorganizować właściwie w przeciągu jednego wieczoru :multi: Quote
Soema Posted November 12, 2008 Posted November 12, 2008 Dotarłyśmy :) Roxi wystarczyło 15 minut żeby zacząć mi pokój przemeblowywać :mad: oczywiście kwiatek musiał się wyprowadzić:diabloti: ale sunia jest cudowna i kochana :loveu: Martulinka nie mogła wyjść z podziwu jaka ona grzeczna. Wyspała się w pociągu to teraz mi tu dokazuje :) jutro postaram się pożyczyc aparat i zrobic jej parę fotek, ktoś kto ją adoptuje będzie prawdziwym szczęściarzem ;) No i mamy nową zabawę: rozpęd iiii ślizgamy się na dywaniku :lol: Quote
ziele77 Posted November 12, 2008 Posted November 12, 2008 :lol: a jak jej uchole?stoją? bo one żyją własnym życiem i lubią sobie naprzemiennie oklapywać :evil_lol: Quote
Soema Posted November 12, 2008 Posted November 12, 2008 [quote name='ziele77']:lol: a jak jej uchole?stoją? bo one żyją własnym życiem i lubią sobie naprzemiennie oklapywać :evil_lol:[/quote] Nie nadążam :evil_lol: ten świrus się wyspał i lata mała torpeda, czkawki dostała :lol: idziemy zaraz pozwiedzać i może siusiu :oops: a w poniedziałek szczepimy, gdzie mała ma ogłoszenia? Quote
ziele77 Posted November 12, 2008 Posted November 12, 2008 Ma ogłoszenia na allegro, ale chyba jeszcze tylko 2 dni, na adopcje.org i niedawno dałam na gumtree, choć teraz to już niebardzo aktualne jak jest w krakowie, no chyba, że ktoś się pofatyguje.Dostałam też smsa o sunię od kogoś, ale takiego, że od razu skasowałam:cool1: Quote
Soema Posted November 12, 2008 Posted November 12, 2008 No to na krakowskim trzeba zrobić :) postaram się później, bo teraz musimy opanować głupawkę :cool1: będziemy zdawać relacje na bieżąco :) jak ona może tak długo domku szukać :roll: cudowna jest.. Quote
zulugula Posted November 12, 2008 Posted November 12, 2008 [COLOR=black][FONT=Verdana]Dziewczyny błagam Was. To ja się martwię gdzie małą upchnąć, a ona sobie u Soeme harcuje[/FONT][/COLOR]:mad::multi: Quote
Soema Posted November 12, 2008 Posted November 12, 2008 [quote name='zulugula'][COLOR=black][FONT=Verdana]Dziewczyny błagam Was. To ja się martwię gdzie małą upchnąć, a ona sobie u Soeme harcuje[/FONT][/COLOR]:mad::multi:[/quote] Bo to wczoraj o 23 wyszło :oops: nie bij.. szczeniak, który miał do mnie przyjechać znalazł stały domek razem z rodzeństwem i Ziele się dobrze wstrzeliła, bo było i miejsce i transport :lol: a ja teraz mam sajgon na mieszkaniu :diabloti: takie małe, a takie zniszczenia sieje :eviltong: Quote
gunia Posted November 12, 2008 Posted November 12, 2008 Jakie dobre wiadmości tu mnie zastały:) Słuchajcie, Martens dziś pisała do mnie smsa, że nie ma netu narazie i żeby napisać to na wątku i w jej bazarkach, żeby kupujący się nie pogniewali:). Co do Rudej a raczej Roxi to bardzo się cieszę. Nie wiem tylko co z Szarą i Mamusią szczeniąt. Jutro podzwonię bo muszę doładować sobie z rańca konto. Quote
ziele77 Posted November 12, 2008 Posted November 12, 2008 aha...a co słuchać u Roxi?zjadła już coś? Quote
Soema Posted November 12, 2008 Posted November 12, 2008 [quote name='ziele77']aha...a co słuchać u Roxi?zjadła już coś?[/quote] Taa zjadła.. mi pół dywanika :diabloti: ale jednak woli dusic pana bociana :eviltong: Jadła pierw troszkę twarożku, potem gotowane mięsko z kurczaka z odrobiną marchewki. Ale musiała być bardzo dobrze karmiona, bo nie jest pazerna, ani bardzo zaborcza :) za to non stop dostaje czkawki i widać, że ją to irytuje :eviltong: Quote
ziele77 Posted November 13, 2008 Posted November 13, 2008 Jak minęła nocka?Właśnie Pan bocian ratował mój dobytek bo u mnie pod ząbki szło wszystko co miękkie i z materiału :razz: dywan,firanka,koce,kołdry a przede wszystkim ubrania-najlepiej te co są na mnie :evil_lol: o butach i kapciach nie wspomnę :mad: Quote
Soema Posted November 13, 2008 Posted November 13, 2008 Pan bocian jest twardy :cool1: ale zaczyna jej się nudzić, lepiej wylać wodę z miski, a potem mi ścierki zabierać :mad: a noc..:lol: ona jest GENIALNA, bo nie załatwia się już w ogóle w domu tylko woła na dwór. A jak tam się załatwi to jest prze szczęśliwa :eviltong: wariat.. strasznie Mała szybko wszystko łapie. Jak jej się znudzi na spacerze i wygania się porządnie, to wie który jej blok, a w mieszkaniu od razu gna do mojego pokoju i czeka na mnie w środku :) oczywiście chcę się wpakować do łóżka, ale ostatecznie śpi obok, bo nie chcę żeby później jakiś z tym problem był. Sąsiedzi są zauroczeni nią, jedna pani chodzi z sunią Beagle na spacery to się zakochała w małej, jej sunia też, ale stwierdziła, że dwa w mieszkaniu to za dużo.. Ale będziemy się widywać to będę z nią rozmawiać, obadam :lol: dobrze by było, żeby szybko znalazła DS, bo właścicielowi umknie wiele pięknych i ciekawych chwil z nią, a i ona się może przyzwyczaić.. no i ja :roll: Nie umiem wkleic zdjęc :razz: mam robione tel, ciężko zrobić jej wyraźne, ale jest widoczna :eviltong: może ktoś pomoże wkleić :oops: Quote
ziele77 Posted November 13, 2008 Posted November 13, 2008 No to super!Cieszę się, że mała tak szybko się uczy i oswaja :lol:tylko nie wiem czy wiesz,że ona dopóki nie będzie zaszczepiona i nie przejdzie kwarantanny to nie powinna wychodzić na spacery i kontaktować się z innymi psami!U mnie brałam ją do mojego ogródka gdzie inne psy nie mają wstępu lub spacerowałam z nią na rękach.Jeżeli będzie normalnie chodzić po dworze i kontaktować się z psami, może złapać jakąś wirusówkę. Quote
Soema Posted November 13, 2008 Posted November 13, 2008 Wiem, wiem dlatego uważamy jak możemy. Zje w domu i oczywiście dostaje potem głupawki :diabloti: trzeba się wybiegać, a potem idziemy na dwór, tam gdzie psy wstępu nie mają, jest czyściutko i w ogóle ("prosimy nie wyprowadzać piesków"), i kupki trzeba sprzątać i uciekać :oops: :eviltong: z sąsiadką widziałam się przez ogrodzenie i miałam ją na rękach, choć tamten pies szczepiony. Teraz mały gamoń śpi :multi: słodka jest..:loveu: Quote
Soema Posted November 13, 2008 Posted November 13, 2008 Możecie mi powiedzieć co koniecznie [U]musi być[/U] w ogłoszeniu? Wizyta przed adopcyjna, umowa i wymóg sterylizacji? Jeszcze coś z takich "formalności"? [B]Ziele77 [/B]jak Roxi u Cię spała też takie śmieszne odgłosy wydawała?:) Quote
ziele77 Posted November 13, 2008 Posted November 13, 2008 Myslę, że w ogłoszeniu powinien być przede wszystkim dokładny opis psiaka, jego historia no i miejsce pobytu i jakiś kontakt.Formalności typu sterylka, umowa i wizyty przed i po adopcyjne możesz zamieścić tez , ale możesz również udzielać takich informacji już osobom zainteresowanych adopcją. Roxi u mnie spała raczej cichutko, często brzuszkiem do góry lub w pozycji żaby :loveu: raz jeden chyba jej się coś śniło i zaczęła popiskiwać to ją obudziłam.Za to innym razem ewidentnie śniło jej się, że ciamka cyca mamusi, bo tak śmiesznie próbowała zassać się i ciamkała mordką :lol: a czkawkę to u mnie też miała często, zazwyczaj po jedzeniu jak zaczynała szaleć. Hej!Ciotki czy ktoś tu jeszcze zagląda?Ciekawa jestem co się dzieje z mamą i drugą sunią :roll: Quote
gunia Posted November 13, 2008 Posted November 13, 2008 Zaglądamy, zaglądamy:) Dzisiaj wieczorem zadzwonię do Martnes i Mtf Zalesie i zapytam jak się sprawy mają. Quote
Soema Posted November 13, 2008 Posted November 13, 2008 To u mnie też dziś mlaskała przez sen, a potem gdzieś "biegła"..:lol: Ale czytając ten wątek i to co pisała Martens o Roxi to ona teraz się zmieniła o 180 stopni.. Jest strasznie towarzyska i chce być w centrum. Najbardziej mnie rozbawia, gdy po obudzeniu siada na środku pokoju z tymi swoimi uszyskami:eviltong: i się na mnie patrzy.. Wymusza żeby zwrócić na nią uwagę i się pobawić. A jak się ją ignoruje to zaczyna latać jak szalona po całym pokoju, ślizga się, skacze i robi piękną stójkę :lol: bardzo lubi się przytulać no i oczywiście dokuczać :diabloti: Quote
malagos Posted November 13, 2008 Posted November 13, 2008 Na to pytanie chyba odpowie tylko Martens.... Quote
Recommended Posts