Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 72
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

dzwoniłam do lecznicy i mam wiadomości z pierwszej ręki.
Sunia jest oceniona na ok.3,5 mca. Docelowo będzie prawdopodobnie wielkości małego jamnika. Jest po urazie głowy z prawdopodobnym obrzękiem mózgu. Innych obrażeń nie ma. Doszła do siebie w ciągu 4 dni. Nie wymaga zabiegów weterynaryjnych.
Dziś pierwszy raz pani dr. wypuściła małą z klatki i jest w porządku.wcześniej się trzęsła. Nie jest nauczona czystości lub nie umie jej zachowac w tym miejscu. W klatce załatwiała sie pod siebie. Kupę zrobiła na dworzu.
W stosunku do ludzi nieśmiała ale chce się zaprzyjaźnić. Stosunek do psów i kotów w porządku. Jest spokojna i raczej nie jest psem nadpobudliwym. Nic nie niszczy.
została odpchlona, odrobaczona i zaszczepiona. Pani dr. bała się, żeby czegos nie złapała więc przyśpieszyła te zabiegi.
W lecznicy jest kilka bezdomnych psów i kotów, którymi mimo ogłoszen nikt się nie intersuje dlatego pani dr. może ja przetrzymać jeszcze tydzień. Potem chyba schron.:shake:
Dziś może przyjdzie jakaś kobieta, żeby zobaczyc maleństwo ale to nic pewnego. W razie czego podałam swój nr. telefonu i będziemy na bieżąco z informacjami.
Ciotki potrzebne ogłoszenia!!!!!
i wrazie czego tymczas dla malenstwa, to okruszyna. Poprosiłam o lepsze zdjęcia. Sunia ma już allegro.

Posted

Póki co nie ma. Są tylko te co na wątku. Nie są dobre ale sunia nie wychodziła z klatki. Jeśli możesz weź te a potem się zmieni. Jeśli założycielka wątku wejdzie na dogo trzeba ją poprosić nowe fotki.

Posted

auraa napisał(a):
to jest maleństwo! 2,5 kg. A na zdjęciach wydaje się większa.
Kto pomoże???

Ona mniejsza od kota jest.

Może na początek, jak będa fotki, to jakis banerek bedzie. Postaram się załatwic, bo sama nie potrafię robic.

Ta malizna nie moze trafic do schroniska!

Posted

[quote name='auraa']to jest maleństwo! 2,5 kg. A na zdjęciach wydaje się większa.
Kto pomoże???

Mapa Pomocy Dogo - pelno ofert od chetnych do oglaszania, takze opiekunowie watkow, moze jakis DT wypatrzycie...hmmm chyba wszystko zapchane

Jest takze staly watek / na Psachw potrzebie- o stronach ogloszeniowych w calej Polsce warto zajrzeć - tam tez i osoby chetne do ogloszen - zalozony i zaktualizowany przez pidzej

Hotelik pati w Sulejowku bodajze, niedaleko Marysina Wawerskiego-koszt chyba 10 zlotych od malutkiego psa...warunki domowe, tylko
pieniadze i miejsce czy jest?

Przydalby sie banerek..poprosze Selenga o takiż

Posted

Napisałam na forum miau,żeby Gagusiowa zrobiła nowe zdjęcia. W ogłoszeniu, mniej więcej to, czego dowiedziałam się w lecznicy. Namiary na lecznicę bo tam jest psiak. :razz: Najwyzej potem zmienimy Nie wiem tylko czy podkreślac ten uraz głowy bo to może zniechęcać. W bezpośredniej rozmowie się poinformuje, żeby ludzie którzy się zdecydują byli świadomi.
Bardzo chcę pomóc tej małej.

Posted

auraa napisał(a):
Napisałam na forum miau,żeby Gagusiowa zrobiła nowe zdjęcia. W ogłoszeniu, mniej więcej to, czego dowiedziałam się w lecznicy. Namiary na lecznicę bo tam jest psiak. :razz: Najwyzej potem zmienimy Nie wiem tylko czy podkreślac ten uraz głowy bo to może zniechęcać. W bezpośredniej rozmowie się poinformuje, żeby ludzie którzy się zdecydują byli świadomi.
Bardzo chcę pomóc tej małej.

Auroo, a są jakieś nowe informacje o stanie zdrowia malutkiej?

Posted

O rany Ciotki dzięki za zaangażowanie. Dopiero weszłam..
Tak jak odpisałam aurze na miau dzisiaj nie było mozliwosci podjechac po fotki ale jutro wieczorem bede i zrobie jak najwiecej. Jutro w gabinecie jest inna Pani Doktor, ktora zastepuje Tę pierwszą P Doktor wiec jeżeli ktoś będzie dzwoił to ona moze udzielić bierzącego info n/t przebiegu jutrzejszego dnia. Jutro wieczorem bedą fotki. Kurcze ona jest w bardzo zaawansowanej ciązy i nie wiem jak będzie z wzięciem malucha na ręce do zdjęcia..to z pozory lichy problem ale chyba ja będę musiała temu podołać. Będę sobie tłumaczyć, że to kot..

Przepraszam, że tak podałam tylko tam telefon i zostawiłam ale są tam właśnie jeszcze tamte koty które staram się jakoś pooddawać i to wszystko tworzy jeden wielkokociopsiokwik i brak czasu u mnie..i lekkie załamanie.

[SIZE=2]Sunia jest bardzo miła, poddaje się głaskaniu i bardzo się boi. Pochodzi z jakiś strasznych warunków i może to jest powód, że nie dowierza że ma i ciepło i michę jednocześnie i jeszcze się do niej cmoka i wdzięczy na przemian. Ona potrzebuje ciepłego i kochającego domu. Naprawdę miała szczęście..warto jej pomagać.:oops: