auraa Posted November 3, 2008 Posted November 3, 2008 wróciłam z pracy. Kto jest z tamtej okolicy? Quote
auraa Posted November 3, 2008 Posted November 3, 2008 dzwoniłam do lecznicy i mam wiadomości z pierwszej ręki. Sunia jest oceniona na ok.3,5 mca. Docelowo będzie prawdopodobnie wielkości małego jamnika. Jest po urazie głowy z prawdopodobnym obrzękiem mózgu. Innych obrażeń nie ma. Doszła do siebie w ciągu 4 dni. Nie wymaga zabiegów weterynaryjnych. Dziś pierwszy raz pani dr. wypuściła małą z klatki i jest w porządku.wcześniej się trzęsła. Nie jest nauczona czystości lub nie umie jej zachowac w tym miejscu. W klatce załatwiała sie pod siebie. Kupę zrobiła na dworzu. W stosunku do ludzi nieśmiała ale chce się zaprzyjaźnić. Stosunek do psów i kotów w porządku. Jest spokojna i raczej nie jest psem nadpobudliwym. Nic nie niszczy. została odpchlona, odrobaczona i zaszczepiona. Pani dr. bała się, żeby czegos nie złapała więc przyśpieszyła te zabiegi. W lecznicy jest kilka bezdomnych psów i kotów, którymi mimo ogłoszen nikt się nie intersuje dlatego pani dr. może ja przetrzymać jeszcze tydzień. Potem chyba schron.:shake: Dziś może przyjdzie jakaś kobieta, żeby zobaczyc maleństwo ale to nic pewnego. W razie czego podałam swój nr. telefonu i będziemy na bieżąco z informacjami. Ciotki potrzebne ogłoszenia!!!!! i wrazie czego tymczas dla malenstwa, to okruszyna. Poprosiłam o lepsze zdjęcia. Sunia ma już allegro. Quote
Neigh Posted November 3, 2008 Posted November 3, 2008 Ja zajrzałam........wrzuć mi zdjęcia na maila - wstawię ją na tu i tam....... Quote
auraa Posted November 3, 2008 Posted November 3, 2008 nO NIKT NIE ZAJRZAŁ!!!!:mad: kto pomoże zrobić ogłoszenia????? Quote
auraa Posted November 3, 2008 Posted November 3, 2008 Póki co nie ma. Są tylko te co na wątku. Nie są dobre ale sunia nie wychodziła z klatki. Jeśli możesz weź te a potem się zmieni. Jeśli założycielka wątku wejdzie na dogo trzeba ją poprosić nowe fotki. Quote
elmira Posted November 3, 2008 Posted November 3, 2008 Twarda sztuka z tej mikro suńki. Ja pytam znajomych, ale oni tez zapsieni. mam nadzieje, że taka mała perełka szybko znajdzie dom. Quote
auraa Posted November 3, 2008 Posted November 3, 2008 to jest maleństwo! 2,5 kg. A na zdjęciach wydaje się większa. Kto pomoże??? Quote
elmira Posted November 3, 2008 Posted November 3, 2008 auraa napisał(a):to jest maleństwo! 2,5 kg. A na zdjęciach wydaje się większa. Kto pomoże??? Ona mniejsza od kota jest. Może na początek, jak będa fotki, to jakis banerek bedzie. Postaram się załatwic, bo sama nie potrafię robic. Ta malizna nie moze trafic do schroniska! Quote
pixie Posted November 3, 2008 Posted November 3, 2008 [quote name='auraa']to jest maleństwo! 2,5 kg. A na zdjęciach wydaje się większa. Kto pomoże??? Mapa Pomocy Dogo - pelno ofert od chetnych do oglaszania, takze opiekunowie watkow, moze jakis DT wypatrzycie...hmmm chyba wszystko zapchane Jest takze staly watek / na Psachw potrzebie- o stronach ogloszeniowych w calej Polsce warto zajrzeć - tam tez i osoby chetne do ogloszen - zalozony i zaktualizowany przez pidzej Hotelik pati w Sulejowku bodajze, niedaleko Marysina Wawerskiego-koszt chyba 10 zlotych od malutkiego psa...warunki domowe, tylko pieniadze i miejsce czy jest? Przydalby sie banerek..poprosze Selenga o takiż Quote
auraa Posted November 3, 2008 Posted November 3, 2008 no właśnie! Miejsce i kasa!. Jedna osoba temu nie podoła. Ta lekarka też szuka małej domu. Quote
idusiek Posted November 4, 2008 Posted November 4, 2008 ja ja moge na alergratce i gumtree ,tylko napiszcie mi co mam pisac ! Quote
GrubbaRybba Posted November 4, 2008 Posted November 4, 2008 Ja też zgłaszam się do ogłoszeń. Mogę zrobić kupsprzedaj, alegratka, gumtree, animalia, 4łapy. Na kogo podawać namiary w ogłoszeniach? Quote
auraa Posted November 4, 2008 Posted November 4, 2008 Napisałam na forum miau,żeby Gagusiowa zrobiła nowe zdjęcia. W ogłoszeniu, mniej więcej to, czego dowiedziałam się w lecznicy. Namiary na lecznicę bo tam jest psiak. :razz: Najwyzej potem zmienimy Nie wiem tylko czy podkreślac ten uraz głowy bo to może zniechęcać. W bezpośredniej rozmowie się poinformuje, żeby ludzie którzy się zdecydują byli świadomi. Bardzo chcę pomóc tej małej. Quote
elmira Posted November 4, 2008 Posted November 4, 2008 auraa napisał(a):Napisałam na forum miau,żeby Gagusiowa zrobiła nowe zdjęcia. W ogłoszeniu, mniej więcej to, czego dowiedziałam się w lecznicy. Namiary na lecznicę bo tam jest psiak. :razz: Najwyzej potem zmienimy Nie wiem tylko czy podkreślac ten uraz głowy bo to może zniechęcać. W bezpośredniej rozmowie się poinformuje, żeby ludzie którzy się zdecydują byli świadomi. Bardzo chcę pomóc tej małej. Auroo, a są jakieś nowe informacje o stanie zdrowia malutkiej? Quote
auraa Posted November 4, 2008 Posted November 4, 2008 nie mam lecznica otwarta chyba od 12. Zmykam do pracy! Quote
elmira Posted November 4, 2008 Posted November 4, 2008 http://www.dogomania.pl/forum/f97/szczeniak-maly-sredni-warszawa-okolice-124030/ A może tutaj malutką wrzucić? Quote
auraa Posted November 4, 2008 Posted November 4, 2008 wstawiłam małą! Mało czasu na znalezienie domu! Quote
elmira Posted November 4, 2008 Posted November 4, 2008 auraa napisał(a):wstawiłam małą! Mało czasu na znalezienie domu! To ja pchełke podrzucę. Quote
gagucia Posted November 4, 2008 Author Posted November 4, 2008 O rany Ciotki dzięki za zaangażowanie. Dopiero weszłam.. Tak jak odpisałam aurze na miau dzisiaj nie było mozliwosci podjechac po fotki ale jutro wieczorem bede i zrobie jak najwiecej. Jutro w gabinecie jest inna Pani Doktor, ktora zastepuje Tę pierwszą P Doktor wiec jeżeli ktoś będzie dzwoił to ona moze udzielić bierzącego info n/t przebiegu jutrzejszego dnia. Jutro wieczorem bedą fotki. Kurcze ona jest w bardzo zaawansowanej ciązy i nie wiem jak będzie z wzięciem malucha na ręce do zdjęcia..to z pozory lichy problem ale chyba ja będę musiała temu podołać. Będę sobie tłumaczyć, że to kot.. Przepraszam, że tak podałam tylko tam telefon i zostawiłam ale są tam właśnie jeszcze tamte koty które staram się jakoś pooddawać i to wszystko tworzy jeden wielkokociopsiokwik i brak czasu u mnie..i lekkie załamanie. [SIZE=2]Sunia jest bardzo miła, poddaje się głaskaniu i bardzo się boi. Pochodzi z jakiś strasznych warunków i może to jest powód, że nie dowierza że ma i ciepło i michę jednocześnie i jeszcze się do niej cmoka i wdzięczy na przemian. Ona potrzebuje ciepłego i kochającego domu. Naprawdę miała szczęście..warto jej pomagać.:oops: Quote
auraa Posted November 4, 2008 Posted November 4, 2008 gaguciu , cy można podac Twój nr. tel do ogłoszeń lub jakiś inny, bo ludzie mogą dzwonić w różnych porach. Quote
elmira Posted November 4, 2008 Posted November 4, 2008 Czyli rokowania, co do stanu zdrowia Pchełki są w miarę pomyslne? jak będą fotki, to wybłagam banerki. Pchło mała, powodzenia! Quote
auraa Posted November 4, 2008 Posted November 4, 2008 Wg. pani dr.powinno być dobrze. Oby nie było później jakiś problemów. Quote
Recommended Posts