Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 348
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Vini.']Ja tez, ale trace powoli nadzieje.... Nawet jesli ja sie nie zgodze, to zrobia to pewnie za moimi plecami

tego się boje najbardziej :roll:

[quote name='Katie']Rasowy=rodowodowy niech sobie mama poczyta, zycze powodzenia;)

no nie wiem czy to coś da :roll:
ja miałam taki ulotki po całej chacie porozkładane i nie to nie daje :roll:

Posted

[quote name='Iza.']znam ten ból:roll:
moi rodzice mówią mi to samo, że chociaż raz, że musi itd.
ale walczę, mam nadziej, ze w końcu się uda :cool3:[/quote]

Coś z tego pamietam jednak wiele argumentow bylo i teraz mama jest za sterylizacją jako pierwsza nie ma mowy o zadnych szczenietach, nie chcianych ciazach i szczeniakach. Trzeba rozmawiac o tym z rodzicami tak samo na temat zywienia ;) Bo wielu rodzicow woli psa karmic syfem z hipermarketu gdzie to jest jak jedzenie polane sosem do kibla :-o

Posted

Nera, akurat w sprawach żywienia, to ja decyduje jaką karmą mam karmić psa, ale jeśli nie chce jesc przez cały dzień, a ja ją "głodzę" to i tak dostanie kurczaka :/ Jak w przypadku Izy, u mnie też nie da R=R :/ W sumie ja na darmo marnuje gardło, bo ona szczeniaki i tak pewnie będzie miała... I musze sie z tym chyba pogodzić. Katie, nie jestem pewna czy na te, jeśli sunia zaakceptuje psy to tak. A co? Jeśli miałaby mieć szczeniaki, to jedyny sposób żebym sama nie zrobiła po cichaczu sterylki "na kreche", którą później rodzice by spłacili, to dopiero za rok.

Posted

[quote name='Vini.']Nera, akurat w sprawach żywienia, to ja decyduje jaką karmą mam karmić psa, ale jeśli nie chce jesc przez cały dzień, a ja ją "głodzę" to i tak dostanie kurczaka :/ Jak w przypadku Izy, u mnie też nie da R=R :/ W sumie ja na darmo marnuje gardło, bo ona szczeniaki i tak pewnie będzie miała... I musze sie z tym chyba pogodzić. Katie, nie jestem pewna czy na te, jeśli sunia zaakceptuje psy to tak. A co? Jeśli miałaby mieć szczeniaki, to jedyny sposób żebym sama nie zrobiła po cichaczu sterylki "na kreche", którą później rodzice by spłacili, to dopiero za rok.[/quote]

Mowiac Bogiem a prawda- nienawidze tego typu rodziców. Moja mama jest jedynie za R=R no ale wiadomo znajdy za okno niewyrzuci wiec tak zostala z nami Nera ale ogolem to mialam mieć Jamnika z Ukrainy.

Powiedz co nieco rodzicom chociaz i tak jak mi sie wydaje rodzice żądzą bo twierdza ze dziecko niema prawa glosu w sprawie psa ;)

Posted

[quote name='Katie']moja mama jest laikiem, jesli chodzi o psy, nie za bardzo je lubi itp, jak namawialam na psa, to rodzice mowili, ze no wezmy bez rodowodu, bo to taniej, a ja sie uparlam, pokazalam te strone co Ci podalam, zeby poczytali, tlumaczylam i..... jest pies z rodowodem;), wiec to sie da zrobic;), mysle, ze podobnie mozna zadzialac z rozmnazaniem, mozesz takze powiedziec, ze wystarczy juz psow nierasowych /nierodowodowych/, czyli kundelkow juz w schroniskach i nie trzeba ich domnazac......
wytlumacz mamie, ze psy bez rodowodu nie sa rasowe, w przypadku np. Twojej suni, ktora jest w typie yorka, a nie yorkiem;)[/quote]

Na Yorkach niestety bardzo łatwo można zarobic- minimum 1000zł za pseudo a za rodowodowego raptem 200zł wiecej ;)

Oczywiscie ze sie da tylko trzeba chciec i miec odpowiednie argumenty

Posted

moja mama jest laikiem, jesli chodzi o psy, nie za bardzo je lubi itp, jak namawialam na psa, to rodzice mowili, ze no wezmy bez rodowodu, bo to taniej, a ja sie uparlam, pokazalam te strone co Ci podalam, zeby poczytali, tlumaczylam i..... jest pies z rodowodem;), wiec to sie da zrobic;), mysle, ze podobnie mozna zadzialac z rozmnazaniem, mozesz takze powiedziec, ze wystarczy juz psow nierasowych /nierodowodowych/, czyli kundelkow juz w schroniskach i nie trzeba ich domnazac......
wytlumacz mamie, ze psy bez rodowodu nie sa rasowe, w przypadku np. Twojej suni, ktora jest w typie yorka, a nie yorkiem;)

Posted

[quote name='Katie']moja mama jest laikiem, jesli chodzi o psy, nie za bardzo je lubi itp, jak namawialam na psa, to rodzice mowili, ze no wezmy bez rodowodu, bo to taniej, a ja sie uparlam, pokazalam te strone co Ci podalam, zeby poczytali, tlumaczylam i..... jest pies z rodowodem;), wiec to sie da zrobic;), mysle, ze podobnie mozna zadzialac z rozmnazaniem, mozesz takze powiedziec, ze wystarczy juz psow nierasowych /nierodowodowych/, czyli kundelkow juz w schroniskach i nie trzeba ich domnazac......
wytlumacz mamie, ze psy bez rodowodu nie sa rasowe, w przypadku np. Twojej suni, ktora jest w typie yorka, a nie yorkiem;)[/quote]

Laik laikiem, ale tez troche rozsądku trzeba mieć bo można powiedzieć że rozmnażać pseudo to tylko po to żeby mieć pieniądze bo innej korzysci naprawde z tego niema. Poza tym że psuje sie rase bo pies ma wady genetyczne no bo jakby nie miał to by miał taki papierek zwany metryka z ktorej wyrabia sie rodowod i ma sie psa o okreslonej puli genowej z przodkami.

Nie chce nic mowic bo Vini może byc przykro ale chyba jej rodzina liczy na to że troche sie szarpnie grosza- bo w mit o tym że "suka musi miec szczenieta" to ludzie wierzyli w latach 60' ubiegłego wieku :roll: Bo co badź to badź pseudo yorki nielicza sie zbyt duzo cena od tych rasowych ;)

Posted

[quote name='Nera-']Laik laikiem, ale tez troche rozsądku trzeba mieć bo można powiedzieć że rozmnażać pseudo to tylko po to żeby mieć pieniądze bo innej korzysci naprawde z tego niema. Poza tym że psuje sie rase bo pies ma wady genetyczne no bo jakby nie miał to by miał taki papierek zwany metryka z ktorej wyrabia sie rodowod i ma sie psa o okreslonej puli genowej z przodkami.

Nie chce nic mowic bo Vini może byc przykro ale chyba jej rodzina liczy na to że troche sie szarpnie grosza- bo w mit o tym że "suka musi miec szczenieta" to ludzie wierzyli w latach 60' ubiegłego wieku :roll: Bo co badź to badź pseudo yorki nielicza sie zbyt duzo cena od tych rasowych ;)

a tu się z Toba nie zgodzę.
niektórzy weci jeszcze dziś mówią, ze suka musi mieć co najmniej raz szczeny.

• 1 month later...
Posted

A, zapomnialam ja o galerii jakos xD Fotów nie mamy, bo aparacik zepsuty xD Ale postaram sie zabrać siostrze kome i zrobic paare fot xD Po swietach prawoslawnych zasypie Was fotami, bo jade na wies z psem, brat ma prof. sprzet to beda foty z agi, frisbee i ogolem ;]
A btw. dla wszystkich ciekawskich, poznalam Lune i Ize! xD

Posted

Na pewno masz coś starego :diabloti:
To ja czekam na foty :cool3: najbardziej z agi i frisbee :cool3:

Vini. napisał(a):

A btw. dla wszystkich ciekawskich, poznalam Lune i Ize! xD

Nooo :cool3::diabloti:

Posted

oooo nareszcie sie ruszylo ; D ; D
fajnie, ze sie poznalyscie;pp
**
co do firsbee to puszczacie rollery, czy tez w locie, bo ja nie wiem jak zrobic, zeby moj Neo lapal w locie........ :/
ale za rollerkami biega:loveu:

Posted

Vini. napisał(a):
A zebys wiedziala :cool3: To w ubranku, to latac nei chciala zbytnio, ale w parku wtedy to dopiero byla nakrecona xD Jak poszlyscie, to tak szalala za nim, szarpala, myslalam ze jej lepek odpadnie ;] A o dziwo, potem grzecznie na smycz dala sie zapiac ;] Polazilysmy jeszcze po plantach, ze o 17 w domu dopiero bylysmy ;]

Noo w parku faajnie biegała :cool3:
Ooo to faktycznie długo byłyście :cool3: Ja z Luna już w samochodzie zasnęłam haha :diabloti:

Będziesz na zawodach w sobotę nie ? :cool3:

Posted

A zebys wiedziala :cool3: To w ubranku, to latac nei chciala zbytnio, ale w parku wtedy to dopiero byla nakrecona xD Jak poszlyscie, to tak szalala za nim, szarpala, myslalam ze jej lepek odpadnie ;] A o dziwo, potem grzecznie na smycz dala sie zapiac ;] Polazilysmy jeszcze po plantach, ze o 17 w domu dopiero bylysmy ;]

Posted

Zasnęłaś? hahaha xD Juz sobie wyobrazal ta sytuacje. Leza dwie padniete i chrapia tylko xD Mwahahahaha :D Jaaaasne ze bede! A Wy tez bedziecie? Tzn. Ty? Wezmiesz Luniasza? Bede miala poduszke, jakby mi sie zachcialo spac ;] Ja bede tylko w sobote ^^

Posted

Vini. napisał(a):
Zasnęłaś? hahaha xD Juz sobie wyobrazal ta sytuacje. Leza dwie padniete i chrapia tylko xD Mwahahahaha :D Jaaaasne ze bede! A Wy tez bedziecie? Tzn. Ty? Wezmiesz Luniasza? Bede miala poduszke, jakby mi sie zachcialo spac ;] Ja bede tylko w sobote ^^

No spałyśmy obie, ale nie chrapałyśmy :diabloti::evil_lol:
Nie wiem czy będę z Luną, zobaczę :eviltong:
Ja jeszcze nie wiem czy w niedzielę będę, ale w sobotę tak :cool3:
To jak mnie zobaczysz to podejdź, bo ja wiesz mogę Cię nie zauważyć jak się zagadam z kimś :cool3::evil_lol:

Posted

Vini. napisał(a):
A moze przyznac sie do mnie nie bedziesz chciala, hę !? :mad: Ty jakby co tez do mnie podejdz czy cos xD Zreszta przez kom jeszcze sie umowimy ;]

Jaaasne :diabloti:
Ok jak Cię zobaczę o podejdę :cool3:
Ok, ok będę już miała kasę na koncie a nie jak ostatnio :shake::evil_lol: