MakeBelieve Posted October 28, 2008 Posted October 28, 2008 Mała ciałem, wielka duchem..[SIZE=3] DAISY! Daisy.. 3 letnia (urodziny 4.04) suczka w typie yorka.. Tak wyszło, że w typie. Jest psem z charakterem, czasami wredna indywidualistka, jeszcze do niedawna pies duchem należał do mojej siostry, ale teraz to ja jestem z nią najbardziej związana. Na co dzień wesoła suczka, chętna do zabaw, rozrabiaka. Szczeka na nieznanych gości.. A ja? Marta, prawie 15 lat :D Uczę się w 2 kl. gim w Białymstoku, głównie interesuję się kynologią (podstawa ;d), od niedawna fotografią, a cały czas muzyką.. Słucham głównie reggae, dancehallu, hip hopu i mieszanek tego wszystkiego. Razem z Daisy od.. jakiegoś czasu uczęszczamy do klubu "KONTRAST", gdzie trenujemy agility (narazie przerwa, ale niedługo wznawiamy treningi). Do tego rekreacyjnie elementy obi, czasami bawimy się troche w dogfrisbee. Quote
ewa2909 Posted October 28, 2008 Posted October 28, 2008 Jesteśmy chyba pierwsi u nowej dogomaniaczki:loveu:. Pozdrawiamy cieplutko pancie i rówieśniczke Toficzka:loveu::evil_lol: Quote
MakeBelieve Posted October 28, 2008 Author Posted October 28, 2008 Tak, tak, w sumie dołączyłam nie wczoraj, ale jakoś mi się pisać nie chciało bo się tu gubie cały czas ;) To mizianko dla Tofasa, moi sąsiedzi mają Goofy'ego, też york, tyle ze piesek i rowniutko o miesiac mlodszy, co do dnia ;] Moja mala sie urodzila 4 kwietnia ;) Quote
MakeBelieve Posted October 28, 2008 Author Posted October 28, 2008 W sumie troche juz jestem na forum, ale wczesniej mi sie pisac nie chcialo bo sie gubie ;] To proszę wymiziać od nas Tofasa i Aksę również :) A moja Daisy urodzona 4 kwietnia, tak więc niedługo już 7 miechów, ludzie jaka ona stara ;] Niedługo do fryzjera jedziemy :) Quote
ewa2909 Posted October 28, 2008 Posted October 28, 2008 [quote name='Vini.']W sumie troche juz jestem na forum, ale wczesniej mi sie pisac nie chcialo bo sie gubie ;] To proszę wymiziać od nas Tofasa i Aksę również :) A moja Daisy urodzona 4 kwietnia, tak więc niedługo już 7 miechów, ludzie jaka ona stara ;] Niedługo do fryzjera jedziemy :) Teraz na zime idziecie ścinać włoski czy tylko podciąć? Jeżeli możesz to podaj wymiarki DEJSY.Tosiu jest z 17 kwietnia a Aksa z 15 kwietnia tylko rok wcześniej. :loveu:Zapraszamy do nas:loveu: Quote
***Paulina*** Posted October 28, 2008 Posted October 28, 2008 Śliczna jest:loveu::loveu::loveu: Imię też bardzo ładne... Na tym zdjęciu jakbym moją widziała (mam identyczną fotkę): http://i38.tinypic.com/2py40wi.jpg Pozdrawiamy i zapraszamy do nas:) Quote
MakeBelieve Posted October 28, 2008 Author Posted October 28, 2008 Tzn. tak średnio, bo w zimie to będzie strasznie obrośnięta :lol: wymiarki, tzn.? Waży niecałe 2 kg i będzie w tych "standardach" do 2 kg :) W sumie to też ją obcinamy, bo ma pare kołtunków, z racji mego zaniedbania.... Quote
***Paulina*** Posted October 28, 2008 Posted October 28, 2008 A tu porównanie: Twoja Daisy: http://i38.tinypic.com/2py40wi.jpg I mija Kati: http://img227.imageshack.us/img227/7731/katiayork039dr5.jpg Prawie identyczne... tylko moje z większym zbliżeniem... Quote
ewa2909 Posted October 28, 2008 Posted October 28, 2008 Podstawowa zasada to grzebień i w miare dobre kosmetyki. A jak u was przedstawia sie problem z ząbkami? Quote
MakeBelieve Posted October 28, 2008 Author Posted October 28, 2008 Racja, podobieństwo jest :loveu: Co do pielęgnacji. Narazie mamy szampon dla yorków Dr. Seidla (?), ale planuję zmienić na Kharę no i kupimy też grzebień. A ząbki raczej dobrze, jak pytałam się weterynarz czy myć, to powiedziała, że narazie nie, bo białe, wszystko OK ;) Dziękuję za miłe słówka na temat mojego czochraka ;] Najpier miała być Duffy, ale sąsiadka ma Duffy, tyle ze pieska, więc troche nie bardzo ;] No i padło na Stokrotkę :) Planujemy pojechać niedługo do Wysokiego Mazowiecka, odwiedzić mamusię mojej małej :) Quote
slawi Posted October 28, 2008 Posted October 28, 2008 Pozdrawiamy rówieśniczkę Palomy (25 kwietnia). Daisy :loveu:jest prześliczna. Quote
MakeBelieve Posted October 29, 2008 Author Posted October 29, 2008 Ach dziękujemy bardzo za tak miłe słowa :loveu: Patrzę, że tu strasznie dużo właścicieli yorków jest :) Quote
dysia-u Posted October 29, 2008 Posted October 29, 2008 OOO ! :multi: jakaś nowa galeria. :crazyeye::crazyeye: Witamy Daisy :multi: Piękne imię ale dla ładnej suni musi być ładne. Kati i Daisy są naprawde podobne. Paulina czy jesteś pewna że to nie siostry?:evil_lol: Zapraszamy do nas. :loveu: Quote
***Paulina*** Posted October 29, 2008 Posted October 29, 2008 dysia-u napisał(a):Kati i Daisy są naprawde podobne. Paulina czy jesteś pewna że to nie siostry? Raczej nie są to siostry:shake: Chociaż nigdy nic nie wiadomo:evil_lol: Poza tym to wszystkie małe yorki są prawie takie same... A w tym przypadku zdjęcia są bardzo podobne prawie identyczne... Quote
MakeBelieve Posted October 29, 2008 Author Posted October 29, 2008 Jeśli kupiona w Wysokim Mazowiecku to możliwe, ale w to wątpię :) Co prawda Daisy ma siostrzyczkę :) Dziękujemy za miłe słówka, jutro nowe focie :loveu: Quote
***Paulina*** Posted October 29, 2008 Posted October 29, 2008 Vini. napisał(a):Jeśli kupiona w Wysokim Mazowiecku to możliwe, ale w to wątpię :) Co prawda Daisy ma siostrzyczkę :) Dziękujemy za miłe słówka, jutro nowe focie :loveu: No to nie siostry, na pewno, bo żeby tam dotrzeć to pół Polski bym musiała przejechać jak nie więcej... Quote
aGLUTEK Posted October 29, 2008 Posted October 29, 2008 Hejjjj wam wszystkim MOJA psinka tez nazywa się Daisy tylko że to jest king charles cavalier spaniel :):) Pozdrawiem wszystkich :):) Quote
dysia-u Posted November 4, 2008 Posted November 4, 2008 Hej Vini :lol: a co u was tak cicho?? :shake: ani foteczek nie ma :shake: czy wy też wyruszacie do Poznania ?? :placz: Quote
jmw Posted November 7, 2008 Posted November 7, 2008 Wreszcie galeria Daisy'ówny :evil_lol: :eviltong: Quote
MakeBelieve Posted November 10, 2008 Author Posted November 10, 2008 Gdzież, do Poznania nam daleko ;] A foteczek nie ma bo się gdzieś aparacik zgubił :( Quote
dysia-u Posted November 18, 2008 Posted November 18, 2008 :placz: aparacik się zagubił , a piesio też? :evil_lol: Nic o was nie wiemy:shake: Quote
MakeBelieve Posted January 24, 2009 Author Posted January 24, 2009 Wybaczcie, że tak się zapomniałyśmy ale nie miałam zbytnio czasu :) U nas w sumie dobrze jest, nakręcamy się na frisbee, zdrowe jesteśmy :] A Daisy aktualnie jest taka: http://i43.tinypic.com/n48780.jpg http://i40.tinypic.com/2a4z8ko.jpg http://i41.tinypic.com/3150u4m.jpg Quote
***Paulina*** Posted January 24, 2009 Posted January 24, 2009 Jaka jaśniutka:crazyeye::loveu: Szybko się wybarwia... Piękna:loveu::loveu::loveu: Quote
Iza. Posted January 24, 2009 Posted January 24, 2009 Vini. śliczniutka ta Twoja panienka :loveu: Czytałam ,ze wybieracie się na agility super :multi::loveu: Quote
MakeBelieve Posted January 25, 2009 Author Posted January 25, 2009 A dziękujemy, dziękujemy :) Filmik z komendami: YouTube - Komendy Daisy Iza., tak na wiosne wybieramy się do klubu "Radosny pies", a na wakacje na obóz jedziemy to tam też będzie agility :) Zauważyłam, że im bardziej krzycze i wariuje itp. to ona szybciej tor przebiega domowy (3 hopki) Quote
Recommended Posts