Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mała ciałem, wielka duchem..[SIZE=3] DAISY!

Daisy.. 3 letnia (urodziny 4.04) suczka w typie yorka.. Tak wyszło, że w typie. Jest psem z charakterem, czasami wredna indywidualistka, jeszcze do niedawna pies duchem należał do mojej siostry, ale teraz to ja jestem z nią najbardziej związana. Na co dzień wesoła suczka, chętna do zabaw, rozrabiaka. Szczeka na nieznanych gości..

A ja? Marta, prawie 15 lat :D Uczę się w 2 kl. gim w Białymstoku, głównie interesuję się kynologią (podstawa ;d), od niedawna fotografią, a cały czas muzyką.. Słucham głównie reggae, dancehallu, hip hopu i mieszanek tego wszystkiego.

Razem z Daisy od.. jakiegoś czasu uczęszczamy do klubu "KONTRAST", gdzie trenujemy agility (narazie przerwa, ale niedługo wznawiamy treningi). Do tego rekreacyjnie elementy obi, czasami bawimy się troche w dogfrisbee.

• Replies 348
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Tak, tak, w sumie dołączyłam nie wczoraj, ale jakoś mi się pisać nie chciało bo się tu gubie cały czas ;) To mizianko dla Tofasa, moi sąsiedzi mają Goofy'ego, też york, tyle ze piesek i rowniutko o miesiac mlodszy, co do dnia ;] Moja mala sie urodzila 4 kwietnia ;)

Posted

W sumie troche juz jestem na forum, ale wczesniej mi sie pisac nie chcialo bo sie gubie ;] To proszę wymiziać od nas Tofasa i Aksę również :) A moja Daisy urodzona 4 kwietnia, tak więc niedługo już 7 miechów, ludzie jaka ona stara ;] Niedługo do fryzjera jedziemy :)

Posted

[quote name='Vini.']W sumie troche juz jestem na forum, ale wczesniej mi sie pisac nie chcialo bo sie gubie ;] To proszę wymiziać od nas Tofasa i Aksę również :) A moja Daisy urodzona 4 kwietnia, tak więc niedługo już 7 miechów, ludzie jaka ona stara ;] Niedługo do fryzjera jedziemy :)
Teraz na zime idziecie ścinać włoski czy tylko podciąć?
Jeżeli możesz to podaj wymiarki DEJSY.Tosiu jest z 17 kwietnia a Aksa z 15 kwietnia tylko rok wcześniej.
:loveu:Zapraszamy do nas:loveu:

Posted

Tzn. tak średnio, bo w zimie to będzie strasznie obrośnięta :lol: wymiarki, tzn.? Waży niecałe 2 kg i będzie w tych "standardach" do 2 kg :) W sumie to też ją obcinamy, bo ma pare kołtunków, z racji mego zaniedbania....

Posted

Racja, podobieństwo jest :loveu: Co do pielęgnacji. Narazie mamy szampon dla yorków Dr. Seidla (?), ale planuję zmienić na Kharę no i kupimy też grzebień. A ząbki raczej dobrze, jak pytałam się weterynarz czy myć, to powiedziała, że narazie nie, bo białe, wszystko OK ;) Dziękuję za miłe słówka na temat mojego czochraka ;] Najpier miała być Duffy, ale sąsiadka ma Duffy, tyle ze pieska, więc troche nie bardzo ;] No i padło na Stokrotkę :) Planujemy pojechać niedługo do Wysokiego Mazowiecka, odwiedzić mamusię mojej małej :)

Posted

OOO ! :multi: jakaś nowa galeria. :crazyeye::crazyeye:
Witamy Daisy :multi: Piękne imię ale dla ładnej suni musi być ładne.
Kati i Daisy są naprawde podobne. Paulina czy jesteś pewna że to nie siostry?:evil_lol: Zapraszamy do nas. :loveu:

Posted

dysia-u napisał(a):
Kati i Daisy są naprawde podobne. Paulina czy jesteś pewna że to nie siostry?

Raczej nie są to siostry:shake: Chociaż nigdy nic nie wiadomo:evil_lol:
Poza tym to wszystkie małe yorki są prawie takie same...
A w tym przypadku zdjęcia są bardzo podobne prawie identyczne...

Posted

Vini. napisał(a):
Jeśli kupiona w Wysokim Mazowiecku to możliwe, ale w to wątpię :) Co prawda Daisy ma siostrzyczkę :) Dziękujemy za miłe słówka, jutro nowe focie :loveu:

No to nie siostry, na pewno, bo żeby tam dotrzeć to pół Polski bym musiała przejechać jak nie więcej...

• 2 months later...