Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 348
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Heh, dziękujemy :loveu: Uczę właśnie małą zdechł pies i jak sie stara, to naprawde super wychodzi :) Jestem strasznie zła, bo mała super nakręciła się na dyski a za oknem śnieg zdeszczem, plusowa temperatura= jedna wielka chlapa. A odkryłam wspaniałą łąkę, gdzie byśmy trenowały :/ Tak więc pozostaje nam tylko czekać na wiosnę.

Posted

Vini. napisał(a):

Iza., tak na wiosne wybieramy się do klubu "Radosny pies", a na wakacje na obóz jedziemy to tam też będzie agility :) Zauważyłam, że im bardziej krzycze i wariuje itp. to ona szybciej tor przebiega domowy (3 hopki)

My właśnie też na wiosen do Radosnego psa mamy zamiar isc tyko, ze moja psica nieco większa od Twojej :evil_lol:
A na obóz to gdzie jedziecie ?
Moja tez bardziej się nakręca jak krzyczę :evil_lol:
A komendy super wam wychodzą, tylko chyba dajesz jej za duże smaczki, bo przeżuwać je musi ;)

Posted

A dziękujemy, dziękujemy :)
Iza, ona mniejszych nie je xD My jedziemy do Rynu, z Wandrusa na obóz :) Czytałam temat klubu i właśnie widzę, że też sie przymierzasz ;] A fotki będą.. później :p

Posted

Ja tam mojej nie uczę zdechł pies...:shake:
Ale co innego oczywiście tak...
Tylko że moja jeszcze nie umie tak szybko wszystkiego po kolei...
Dawno nie ćwiczyłyśmy więc trochę się jej pozapominało:-(

A twoja śliczna jest, fajne kolorki...:loveu:
Ile ona już ma??? Możesz podać jej wymiary i wagę???:cool3:

Posted

Daisy ma 9 miesięcy i 3 tygodnie ;] Waży... Hmm ostatnio jak byłyśmy u weta to 2,1 kg, teraz gdzieś tak 2,2 kg, 2,3 kg. A wymiary... Nie wiem ;] Nie mierzyłam. A o jakie Ci chodzi? Obwód szyjki 19 cm :) A reszty nie znam ;]

Posted

Vini, a jak wychodzisz z nią gdzieś na łąkę to ci nie ucieka ? sama z siebie tak ma czy ją wyuczyłaś żeby przybiegała na komendę?
mój wariat jakby zobaczył jakiegoś człowieka albo co gorsza zwierzę to by uciekł, jeszcze by się kurzyło za nim :evil_lol:
a mała śliczna jest, wyjątkowe kolory ma :cool3: takiego yorka jeszcze nie widziałam :loveu:

Posted

Oj, Iza ja tam lubie kudłacze ^^ Młoda ma tak coś ponad 10 miesięcy. Ostatnio bałam się o nią, że aż wczoraj skończyło się to wizytą u weta, bo przez 2 dni z rzędu mała ciągle leżała i spała. A co się okazało, to po prostu zmęczenie po cieczce. Ma coś z jelitami chyba, bo coś musiała zjeść. I w tym tygodniu jedziemy na wyrwanie 2 kłów mlecznych, bo nie wypadły, chociaż ja myślałam że już wypadły :/ I nie wiem co lepiej wziąść dla małej... Dać "głupiego jasia" czy narkoze?

Posted

[quote name='Vini.']Oj, Iza ja tam lubie kudłacze ^^ Młoda ma tak coś ponad 10 miesięcy. Ostatnio bałam się o nią, że aż wczoraj skończyło się to wizytą u weta, bo przez 2 dni z rzędu mała ciągle leżała i spała. A co się okazało, to po prostu zmęczenie po cieczce. Ma coś z jelitami chyba, bo coś musiała zjeść. I w tym tygodniu jedziemy na wyrwanie 2 kłów mlecznych, bo nie wypadły, chociaż ja myślałam że już wypadły :/ I nie wiem co lepiej wziąść dla małej... Dać "głupiego jasia" czy narkoze?[/quote]

Takie rzeczy powinien ustalić weterynarz nie ty. Co do kłow- mojej powypadaly wszystkie zęby w okresie 3-6 miesiecy bez zadnych wizyt z tym u weterynarza, ale no bywa czasami- trzymam kciuki i lepiej niepodejmuj takiej decyzji typu "głupi jaś' czy narkoza bo mozesz przyplacic tym zycie psa :roll:

Posted

[quote name='Vini.']Właśnie weterynarz powiedział: "Damy jej albo narkoze, albo głupiego jasia". I nie wiem co byłoby lepsze dla niej, mam nadzieje ze weterynarz poda jej to co lepsze[/quote]

No to sprawe stawia inaczej ;) On powiedzial albo albo a nie "Ma pani wybrac co" bo tak to przedstawilas ;)

Posted

[quote name='Vini.']Oj, Iza ja tam lubie kudłacze ^^ [/quote]

Ja tez lubię :loveu:
Ale teraz marzy mi się coś mniejszego niż moja bestyjka :cool3:

Co do osłabienia po cieczce to moja kiedyś przez kilka dni jesc w ogóle nie chciała, musiałam ja karmić z ręki.
A planujecie może strylkę?

Posted

[quote name='Vini.']Właśnie weterynarz powiedział: "Damy jej albo narkoze, albo głupiego jasia". I nie wiem co byłoby lepsze dla niej, mam nadzieje ze weterynarz poda jej to co lepsze[/quote]
Wydaje mi sie, ze do 2 klow wystarczy 'glupi jas', poczytaj na 'zdrowie', tam bylo duzo watkow o mleczakach, ja tez z moim jakos tak ide w tym tygodniu
my tez frisbujemy troche;) fajnie wyglada, jak taki maly za tym dyskiem lata:D

Posted

nie mam fotek z frisbowania, ja tylko rollery puszczam, bo jak puszcze normalnie, to moj Neo nie wie o co chodzi:PP
**
powiedz mamie, ze rozmnazanie nie rasowych /nie rodowodowych/ szczeniat jest niemoralne i jest oszustwem

Posted

[quote name='Vini.'] Sterylke planujemy, niestety mama chce koniecznie szczeniaki, i zadne argumenty, nawet wymyslane nie skutkują :([/quote]

znam ten ból:roll:
moi rodzice mówią mi to samo, że chociaż raz, że musi itd.
ale walczę, mam nadziej, ze w końcu się uda :cool3: