***Paulina*** Posted January 25, 2009 Posted January 25, 2009 Super jej wychodzą te komendy:loveu: Tak sobie pomyślałam że muszę moją bardziej podszkolić... Quote
MakeBelieve Posted January 25, 2009 Author Posted January 25, 2009 Heh, dziękujemy :loveu: Uczę właśnie małą zdechł pies i jak sie stara, to naprawde super wychodzi :) Jestem strasznie zła, bo mała super nakręciła się na dyski a za oknem śnieg zdeszczem, plusowa temperatura= jedna wielka chlapa. A odkryłam wspaniałą łąkę, gdzie byśmy trenowały :/ Tak więc pozostaje nam tylko czekać na wiosnę. Quote
Iza. Posted January 25, 2009 Posted January 25, 2009 Vini. napisał(a): Iza., tak na wiosne wybieramy się do klubu "Radosny pies", a na wakacje na obóz jedziemy to tam też będzie agility :) Zauważyłam, że im bardziej krzycze i wariuje itp. to ona szybciej tor przebiega domowy (3 hopki) My właśnie też na wiosen do Radosnego psa mamy zamiar isc tyko, ze moja psica nieco większa od Twojej :evil_lol: A na obóz to gdzie jedziecie ? Moja tez bardziej się nakręca jak krzyczę :evil_lol: A komendy super wam wychodzą, tylko chyba dajesz jej za duże smaczki, bo przeżuwać je musi ;) Quote
Coffee&Nera Posted January 25, 2009 Posted January 25, 2009 Jeny jaka ona śliczna tylko okropnie jasna jak na Yorka ;) Więcej fot :multi: Quote
MakeBelieve Posted January 25, 2009 Author Posted January 25, 2009 A dziękujemy, dziękujemy :) Iza, ona mniejszych nie je xD My jedziemy do Rynu, z Wandrusa na obóz :) Czytałam temat klubu i właśnie widzę, że też sie przymierzasz ;] A fotki będą.. później :p Quote
***Paulina*** Posted January 25, 2009 Posted January 25, 2009 Ja tam mojej nie uczę zdechł pies...:shake: Ale co innego oczywiście tak... Tylko że moja jeszcze nie umie tak szybko wszystkiego po kolei... Dawno nie ćwiczyłyśmy więc trochę się jej pozapominało:-( A twoja śliczna jest, fajne kolorki...:loveu: Ile ona już ma??? Możesz podać jej wymiary i wagę???:cool3: Quote
MakeBelieve Posted January 25, 2009 Author Posted January 25, 2009 Daisy ma 9 miesięcy i 3 tygodnie ;] Waży... Hmm ostatnio jak byłyśmy u weta to 2,1 kg, teraz gdzieś tak 2,2 kg, 2,3 kg. A wymiary... Nie wiem ;] Nie mierzyłam. A o jakie Ci chodzi? Obwód szyjki 19 cm :) A reszty nie znam ;] Quote
Feigned Posted January 30, 2009 Posted January 30, 2009 Vini, a jak wychodzisz z nią gdzieś na łąkę to ci nie ucieka ? sama z siebie tak ma czy ją wyuczyłaś żeby przybiegała na komendę? mój wariat jakby zobaczył jakiegoś człowieka albo co gorsza zwierzę to by uciekł, jeszcze by się kurzyło za nim :evil_lol: a mała śliczna jest, wyjątkowe kolory ma :cool3: takiego yorka jeszcze nie widziałam :loveu: Quote
MakeBelieve Posted January 31, 2009 Author Posted January 31, 2009 Ale z czym? :lol: Młoda różnie ma, jeśli mam czym ją zabawić to biega sobie po łące, ale jak ją zawołam to zjawia sie od razu :D Quote
Iza. Posted February 7, 2009 Posted February 7, 2009 Domagam się fotek maleństwa :loveu::loveu::diabloti: Quote
***Paulina*** Posted February 8, 2009 Posted February 8, 2009 Jaka śliczna:loveu::loveu::loveu: Piękna:loveu::loveu::loveu: Ile ona już ma???:cool3: Quote
Iza. Posted February 8, 2009 Posted February 8, 2009 Fajniusia jest i taka malutka:loveu::loveu:, nie to co moja :lol: Quote
MakeBelieve Posted February 8, 2009 Author Posted February 8, 2009 Oj, Iza ja tam lubie kudłacze ^^ Młoda ma tak coś ponad 10 miesięcy. Ostatnio bałam się o nią, że aż wczoraj skończyło się to wizytą u weta, bo przez 2 dni z rzędu mała ciągle leżała i spała. A co się okazało, to po prostu zmęczenie po cieczce. Ma coś z jelitami chyba, bo coś musiała zjeść. I w tym tygodniu jedziemy na wyrwanie 2 kłów mlecznych, bo nie wypadły, chociaż ja myślałam że już wypadły :/ I nie wiem co lepiej wziąść dla małej... Dać "głupiego jasia" czy narkoze? Quote
Coffee&Nera Posted February 8, 2009 Posted February 8, 2009 [quote name='Vini.']Oj, Iza ja tam lubie kudłacze ^^ Młoda ma tak coś ponad 10 miesięcy. Ostatnio bałam się o nią, że aż wczoraj skończyło się to wizytą u weta, bo przez 2 dni z rzędu mała ciągle leżała i spała. A co się okazało, to po prostu zmęczenie po cieczce. Ma coś z jelitami chyba, bo coś musiała zjeść. I w tym tygodniu jedziemy na wyrwanie 2 kłów mlecznych, bo nie wypadły, chociaż ja myślałam że już wypadły :/ I nie wiem co lepiej wziąść dla małej... Dać "głupiego jasia" czy narkoze?[/quote] Takie rzeczy powinien ustalić weterynarz nie ty. Co do kłow- mojej powypadaly wszystkie zęby w okresie 3-6 miesiecy bez zadnych wizyt z tym u weterynarza, ale no bywa czasami- trzymam kciuki i lepiej niepodejmuj takiej decyzji typu "głupi jaś' czy narkoza bo mozesz przyplacic tym zycie psa :roll: Quote
MakeBelieve Posted February 8, 2009 Author Posted February 8, 2009 Właśnie weterynarz powiedział: "Damy jej albo narkoze, albo głupiego jasia". I nie wiem co byłoby lepsze dla niej, mam nadzieje ze weterynarz poda jej to co lepsze Quote
Coffee&Nera Posted February 8, 2009 Posted February 8, 2009 [quote name='Vini.']Właśnie weterynarz powiedział: "Damy jej albo narkoze, albo głupiego jasia". I nie wiem co byłoby lepsze dla niej, mam nadzieje ze weterynarz poda jej to co lepsze[/quote] No to sprawe stawia inaczej ;) On powiedzial albo albo a nie "Ma pani wybrac co" bo tak to przedstawilas ;) Quote
MakeBelieve Posted February 8, 2009 Author Posted February 8, 2009 Aha, spoko :) Sorki :] A w sumie... Co jest lepsze? Quote
Iza. Posted February 8, 2009 Posted February 8, 2009 [quote name='Vini.']Oj, Iza ja tam lubie kudłacze ^^ [/quote] Ja tez lubię :loveu: Ale teraz marzy mi się coś mniejszego niż moja bestyjka :cool3: Co do osłabienia po cieczce to moja kiedyś przez kilka dni jesc w ogóle nie chciała, musiałam ja karmić z ręki. A planujecie może strylkę? Quote
Katie Posted February 8, 2009 Posted February 8, 2009 [quote name='Vini.']Właśnie weterynarz powiedział: "Damy jej albo narkoze, albo głupiego jasia". I nie wiem co byłoby lepsze dla niej, mam nadzieje ze weterynarz poda jej to co lepsze[/quote] Wydaje mi sie, ze do 2 klow wystarczy 'glupi jas', poczytaj na 'zdrowie', tam bylo duzo watkow o mleczakach, ja tez z moim jakos tak ide w tym tygodniu **** my tez frisbujemy troche;) fajnie wyglada, jak taki maly za tym dyskiem lata:D Quote
MakeBelieve Posted February 8, 2009 Author Posted February 8, 2009 Katie, a masz fotki? Wszystkim bardzo dziękujemy :) Sterylke planujemy, niestety mama chce koniecznie szczeniaki, i zadne argumenty, nawet wymyslane nie skutkują :( Quote
MakeBelieve Posted February 8, 2009 Author Posted February 8, 2009 Katie ja to pisalam i to nic nie daje, nie mam juz sily Quote
Katie Posted February 8, 2009 Posted February 8, 2009 nie mam fotek z frisbowania, ja tylko rollery puszczam, bo jak puszcze normalnie, to moj Neo nie wie o co chodzi:PP ** powiedz mamie, ze rozmnazanie nie rasowych /nie rodowodowych/ szczeniat jest niemoralne i jest oszustwem Quote
Iza. Posted February 8, 2009 Posted February 8, 2009 [quote name='Vini.'] Sterylke planujemy, niestety mama chce koniecznie szczeniaki, i zadne argumenty, nawet wymyslane nie skutkują :([/quote] znam ten ból:roll: moi rodzice mówią mi to samo, że chociaż raz, że musi itd. ale walczę, mam nadziej, ze w końcu się uda :cool3: Quote
Recommended Posts