Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 7.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

alez oczywiscie! ja dzisiaj juz bym chetnie porobila fotki w tej zimowej scenerii, ale kujcze juz ciemno:( a i cyfrowki nie mam w domu (tylko brata, a z nia wyjsc na dwor nie moge:()

Posted

No suńka jak zwykle przepiękna ;) Mikuś też uwielbia rozwalać pudełka po jogurtach :lol: ale piłki do kosza by nie wziął :lol: :lol: ee.. nawet flaka piłki hihi :lol:

Posted

Madziorek, pewnie to przez licznik, bo normalnie widac - chyba:)

Zaba, Aza wszystko wszystkim zabiera:) bratu raz wyniosla z pokoju gumy do zucia :o bo lezaly na podlodze - przyniosla sobie na poslanie i naszczescie ich nie ruszyla;)

Posted

mysle, ze by sie zdziwila jakby rozgryzla gume ;)

kujcze...taka piekna pogoda! bialo, a my nie mozemy isc na pola, do lasu buuu nie mgoe porobic zdjec psiakom w sniegu buuuuu ja nie chce cieczki!! juz 1,5 tyg nie bylysmy na polach:( a di tego nie wiadomo, czy mama sie zgodzi na sterylke :cry:

Posted

Głowa do góry, moja sąsiadka radzi sobie ze swoim psem w taki sposób, że w czasie cieczki nie pozwala jej się załatwić pod blokiem.. tylko od razu ciągnie ją na pola, a tam rzecz jasna psy same nie chodzą ;)

Posted
mielibyście problem jak psu wyciągnoć z pyska gumy hehe :)

hahahha Luna kiedyś znalazła gdzieś gumę do żucia i ja tak na nią w domu patrzę, a ona coś żuje - myślałam że coś żre i zaraz połknie a ona zuje i żuje :o :lol: no to ja szybko do niej otwieram pysk a tu guma :o a Luna se ją zuła bo chyba nie wiedziała co dalej z tym zrobić :lol: :roflt: dobrze, że nie wypluła na brodę bo mielibyśmy problem :-?

Posted

malawaszka :o :roflt: :roflt: :roflt: chcialabym zobaczyc wtedy mine Luny;)

zaba, problem polega na tym, ze u nas na pole chodza wlasciciele z psami wlasnie zeby sie pobawily, to nie pojde tam z suka z cieczka:( a dwa, pojawil sie u nas bezdomny pies i...konczyc chyba nie musze...trzy...trafiaja sie suki, ktore podczas cieczki uciekaja do faceta i wtedy dopeiro bylby problem...a ja do Azu zaufania nie mam, wiec sie musimy obie meczyc:(

Posted

A to całkowicie Cie rozumie, też bym się nie pchała z suczką z cieczka na pola gdzie bawią się inne psy bo to uciążliwe dla właścicieli innych psów jak i dla Ciebie. Ale namawiaj mame na sterylizacje, bo szczeniaków chyba (i oby;) ) nie planujesz, a cieczka to duży problem jak widzisz i dla Ciebie i dla innych właścicieli samców. Głowa do góry w końcu się cieczka skonczy. Ja ten problem znam z innej strony bo mam samca :-? i w domu nie ma ani chwilki spokoju! :evil: co za babiasz :evil: i już powiedziałam mamie że przyszły pies bedzie wykastrowany lub wysterylizowany dla sietego spokoju ;) troche nie umie tego rpzeboleć przy samcu, ale ja nie chce przeżywać tego samego przy następnym psiaku :evil:

Posted

zaba, tylko problem polega na tym, ze niestety przez sterylce suki jest prawdopodobienstwo nietrzymania moczu - nie ukrywam, boje sie tego, bo leczenie hormonami wiadomo nie jest najlepsze - a to sie chyba najczescie stosuje:(

U psow po kastracji nie ma takich problemow, wiec psa napewno bym kastrowala - zreszta ja chcialam miec teraz psa i go ciachnac, ale wyszlo, ze znowu mam suczke;)

Szczeniakow oczywiscie nie planuje:)

Posted

bo nietrzymanie moczu rzadko wystepuje, ale nie oznacza ze w ogole...jest bardzo maly procent suk u ktorych ten problem jest po sterylce, ale nie chce, zeby Aza byla w tym %...wiadomo...dlatego mysle intensywnie nad tym i nie wiem co robic - czytalam kilka razy o tym tutaj na dogo, ale nic a nic mi nie pomaga:(

Posted

Dzisiaj bylam na polu porobic troszke zdjec - niestety bez Aza :cry:

Nie wiem jeszzce jak sie robi zdjecia takim aparatem podczas mrozow, dlatego sa bardzo kiepskiej jakosci :(

Stich oczywiscie byl z nami;)

110_1081.jpg

pedzacy do pieska

111_1107.jpg

iii...dobiegl do slicznej suni:)

110_1093.jpg

110_1097.jpg

i potrecik

111_1102.jpg

Posted

Stich jest narazie jedynym psem z ktorym Aza sie moze bawic w czasie cieczki :) Dlatego bylysmy w odwiedzinach u naszego malego przyjaciela ;)

Aza jak zwykle zabiera zawabki innym

110_1057.jpg

110_1058.jpg

i najczesciej jej sie udaje ;)

110_1063.jpg

potem trzeba wytarmosic mlodszego kolege :lol:

110_1065.jpg

portrecik :) (Stich puscil nam oczko ;) )

110_1080.jpg

Posted

Odkad worek karmy stoi u brata w pokoju to Aza nagle zaczela u niego spac w tym pokoju i pilnowac swojego zarelka :evilbat:

Dscf3068.jpg

a tu mnie zaprasza do zabawy;)

Dscf3069.jpg

"pobawimy sie szamtka? :lol: "

Dscf3072.jpg

no i szmatka poszla w ruch :wink:

Dscf3074.jpg

Dscf3075.jpg

Posted

szmatka, reczniczek - wiadomo o co chodzi :)

jasne, ze go mamy:) mama pociela go na mniejsze kawalki, dzieki czemu Aza ciagle cos ma z niego ;) przez jakis czas go zabralam - staram sie Azie wymieniac zabawki, zeby jej sie nie nudzily...porka np ciagle mamy, bo nie moge sluchac tego dzwieku (wiec go nie dostaje), a jak jest sama to w kagancu i nie ma kiedy meczyc to warzywko;)