Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 7.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Ja rowniez sie bardzo ciesze :) Musze tylko cudowac z woda, bo nie chce pic, dolewam jej lyzke rosolu do wody i wtedy pije, mam nadzieje, ze sie nie przyzwyczai:evil_lol:

Posted

[quote name='*Monia*']Nie rozpuszczaj jej za bardzo bo później będzie marudziła ;)[/QUOTE]

Tylko ze inaczej to ona nie pije wody, a nie pila juz 3 dni i byla kroplowka, wole dodac rosolu:evil_lol:

Posted

[quote name='Agnes']Tylko ze inaczej to ona nie pije wody, a nie pila juz 3 dni i byla kroplowka, wole dodac rosolu:evil_lol:[/QUOTE]

A ta kroplówka to kiedy była? Bo pół litra płynów wlanych w psa do żyły nie zachęca raczej do picia ;)

Posted

Nie wiem co Wam weterynarz powiedział, ale ja bym nie wmuszała tej wody - przez biegunkę na pewno sie bidula odwodniła, ale powinna sama zacząć pic jak będzie potrzebować :) Zwłaszcza, że dostała tyle w żyłkę ;)

Posted

Justa ja jej nie leje na hura wody ile wlezie ;) Dawkuje po szklanka - 2 szklanki max. Spacer siku i potem kolejna micha wody. Pije tyle ile pije zawsze, dla niej 1,5l dziennie to norma

Posted

Hehe, spoko spoko ;)
Po prostu myślę, że nie ma się czym martwić, nawet jeżeli nie chce pić :)

A tak BTW, przypomniało mi się ile się nasprzątałam w klatkach po tych kroplówkach na praktykach :lol:

Posted

Wiesz jak nie pila 3 dni i nie jadla 4 dni to ja bylam niezle zestresowana ;) wiec tu nie bylo co czekac. Czekam az jej sie wszystko unormuje...

Noo moja sikala jak durna, wczoraj latalam z zegarkiem w reku co 1,5h na dwor, a ze ona ma problemy z trzymaniem moczu to tym bardziej ganialam regularnie ;)

Posted

[quote name='Agnes']Wiesz jak nie pila 3 dni i nie jadla 4 dni to ja bylam niezle zestresowana ;) wiec tu nie bylo co czekac. Czekam az jej sie wszystko unormuje...

Noo moja sikala jak durna, wczoraj latalam z zegarkiem w reku co 1,5h na dwor, a ze ona ma problemy z trzymaniem moczu to tym bardziej ganialam regularnie ;)[/QUOTE]

Nie no jasne, oczywiście wizyta u weterynarza to było jedyne wyjście ;)
Dojdzie szybko do zdrówka panienka, zobaczysz ! Psy tak szybko się wylizują, że naprawdę często jestem pełna podziwu..

Nasze lecznicowe psy miały zapewniony spacer jakieś 3 razy dziennie (oczywiście tylko te 'wychodzące'), więc wyobraź sobie tę powódź w klatce przy psie wielkości owczarka niemieckiego :diabloti:

Posted

Justa, jak do mnie przyszla i byla 6-miesiecznym szczylem to myslalam, ze ma nerki chore:evil_lol: Bo ona pila strasznie duzo i tak samo duzo sikala:eviltong:

anetta ja tez nie wiem:roll: ale zabralam jej wszystkie zabawki, zostala tylko pilka jezowa, ktora nie ma ani jednej dziury:eviltong:

Dzis byla ostatnia wizyta u weta, ostatni antybiotyk i mam nadzieje, ze na tym konczymy nasza przygode:roll: Teraz tylko jej uklad pokarmowy musi wrocic do normalnosci...

Posted

Tak, tak. Chodzi mi o picie tak dużej ilości wody. Chociaz to tez jest względne...
Kiedys miałam w domu sznaucery olbrzymy i nawet one, w upalne dni, nie potrafiły wypić tyle wody... dlatego to mnie tak zastanawia.
Może byc i tak, że to taka cecha osobnicza Azy:)

Pzdr.