Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dzisiaj zobaczyłam go po raz pierwszy. Nazwałam go Larry, sama nie wiem dlaczego.
Wyglada jak dzieciak sznaucera olbrzyma - w każdym razie jest w tym typie. Nie wiem dokładnie w jakim jest wieku - ale kilka m-cy ma - taki gapowaty, przerażony dzieciak. Jeszcze kluskowaty, jeszcze nie związany dobrze, miekki. Kocha być przytulony - pakował sie na ręce, ale nie dałam rady go unieść (oj, te moje korzonki dostały dzisiaj w kość).

Nie wiemy, ale mamy nadzieje, że się zgubił - ma obrożę - jutro i pojutrze postaramy się nagłośnić sprawę.
Ale jeśli nie - jeśli nikt sie o niego nie zapyta - trzeba będzie szybko go zabrać - tam gdzie jest - szczęsliwy nie będzie na bank.

Oto Larry

Jeśli nikt nie będzie go szukał - malec Larry szukac będzie domu!

Posted

Bęziemy w schronisku 16.45 - podejdziesz. Bo nie wiem jak my z czasem a od drugiej strony zajedziemy - prosto z pracy i wszystko biegiem jutro.

Zaraz zrobię plakaciki o Larrym.

Posted

Przekazałam Kasi plakaty - jutro rozlepi. A ja po dzisiejszych oględzinach malca doszłam do wniosku, że nikt nie będzie chyba go szukał (obym była złym prorokiem).
Otóż Larry miał na szyi zacisnieta na maksa obrożę, wielkości chyba paska do zegarka. Szeroki ale na mały obwód szyi. Dusiła psiaka okropnie. Nie mogłam nawet zdjąć, bo do tego musiałam jeszcze troche zacisna, a jego bolało.
W końcu zdjęłam.

To było odciete z paska do spodni - całość długości 28 cm. Proszę teraz zobaczyc na fotki, to spory szczeniak. Udusiłby się jak nic.

Z tego wnoszę, że to chyba nie był dom idealny.

Naprawdę chcę sie mylić.

Posted

:-( kolejny malec....

może faktycznie jeśli właściciel był taki jaki był lepiej szukać nowego domku...

jeśli przez weekend nie znajdzie sie właściciel może będę miała tymczas dla malca- kumpela zgodziła sie że może u siebie przetrzymać jakiegoś szczeniorka dopóki domek sie nie znajdzie...

Posted

Larry jutro rozwiesze plakaciki moze jak sie zglosza wlasciciele to sie moze wytlumacza dlaczego psa dusza i jest w schroniku a oni go nei szukaja :angryy::angryy::angryy:

Posted

wie, wie dlatego powiedziała że przez weekend przemyśli bo chce żeby to była świadoma decyzja...mam nadzieję że sie uda bo szkoda malca...w sumie on póki co duży nie jest..do kolanek:cool3:

Posted

Larry ma już allegro i jest w kilku netowych portalach, w tym w cafeanimal, alegratka, kupsprzedaj. Jest na stronie Fundacji oraz w poniedziałek prawdopodobnie ukaże się z Gringo i Cobra w Echo Miasta.

Posted

Bardzo się cieszymy. Mam nadzieję, że domek wie, iż ze sznupcia może wyrosnąć duzy sznup. Że wymaga konsekwencji, odpowiedniego prowadzenia, żeby nie zdominował domku. Bo one to lubią.

Larry - jeszcze trochę.