Jump to content
Dogomania

Czarno, buro i wcale nie ponuro ;) - Mutinho i Birma, galeryjka.

Recommended Posts

Posted

Dzięki wielkie ;)

Klikanie idzie ku dobremu, Muffiego męczymy i Birmę też męczymy :evil_lol: Byłam z nimi ostatnio na moim kochanym placu zabaw, bo teraz śnieg do kolan to nikt nie chodzi. Lubię to miejsce, bo mamy tam wiele możliwości na różnorodne ćwiczenia. Z Birmą ćwiczyłam to co zawsze, czyli naprowadzanie na 'przeszkody'. Szło jej rewelacyjnie! Kiedy mam smaka, pies zaczyna być super skupiony na mnie :diabloti: Jak na razie tyle mi wystarczy, bo kiedyś nie chciała się skupiać w ogóle i generalnie mnie miała gdzieś. Na placu super, z każdym takim ćwiczeniem wydaje mi się, że ona mogłaby być świetna w agility. Nie reagowała na żadne psy przechodzące obok, co mnie super ucieszyło! Dopiero jak się smaki skończyły to podbiegła do jakiegoś onka :lol: Ale ćwiczymy... wkrótce przestanie tak robić ;)

Muszę kiedyś kupić baterie do mojej starej cyfrówki i ponakręcać jakieś filmy chyba. Czarnuch mi się super rozkręcił!! Normalnie mam ogromną satysfakcje z tego. Wszystkie ćwiczonka wykonuje bardzo chętnie, z niecierpliwością czeka na nowe polecania i widać, że bardzo jej się to zaczęło podobać! Bardzo się cieszę, bo przyznam, że myślałam, że już nigdy nie uda nam się do tego dojść... Ale najwidoczniej z każdym psem się da :)
No i zapomniałam napisać, że znów nakręcam Bi na zabawki. I co najważniejsze, jest efekt!! Wzięłam się za to trochę od innej strony i z trochę innym podejściem, a mój zwariowany, kochany, czarny pies w końcu zaczął rozumieć, że zabawa z człowiekiem to wcale nie taka straszna rzecz! Oczywiście na razie są to krótkie powtórzenia, gdy Birma zaczyna chętniej i z co raz większą ciekawością łapać za szarpak, to go chowam i powtarzam na następny dzień. I o dziwo pies wpatruje się po tym w szafkę z zawiedzoną miną i postawionymi uszkami! Jestem bardzo, bardzo zadowolona z niej :loveu:

Z Muffikiem wałkujemy trudniejsze rzeczy, jak na razie świadomość zadu ;) Pies zaczął kumać o co biega, więc jestem dobrej myśli. Muszę to wszystko nakręcić i wam pokazać :lol:

a tak oprócz to widać, że trzymają się całkiem nieźle :evil_lol:

p.s.
hehe, Kashdog wyprzedziłaś moje zamiary ;)

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kashdog napisał(a):
No i foty dawaj :razz: Tobie się już chyba ferie kończą, no nie :evil_lol:?

No niestety, niestety. Jeszcze weekend i do szkoły :placz:

Foty, foty... Jak tu nikt nie zagląda prawie, to po co? :evil_lol:

Z Birmulencją wczoraj przełom. Nasze nakręcanie na zabawę idzie mocno do przodu!!! Otóż pies wczoraj PIERWSZY RAZ W ŻYCIU przeciągał się ze mną, szarpią za szarpak i trzymając go tak mocno jak tylko się dało :diabloti: Byłam taka zadowolona z niej, że żal było mi przerywać! Birma miszcz!!

A ogólnie to leniuchujemy....

... ciągle leniuchujemy...

i nadal leniuchujemy :evil_lol:

A czworonożne mają się dobrze :) O dziwo są nadal super grzeczne i przekofffane :diabloti:

Posted

No, to mi się podoba!
uwielbiam takie zaangażowanie do pracy z psami :D
zdjęcia są genialne :loveu:

po za tym, wszyscy chwalą te klikanie,
chyba wypróbuje na kapselu po kubusiu :)

Posted

[quote name='Sallcia']No, to mi się podoba!
uwielbiam takie zaangażowanie do pracy z psami :D
zdjęcia są genialne :loveu:

po za tym, wszyscy chwalą te klikanie,
chyba wypróbuje na kapselu po kubusiu :)
Kliker w zoologu kosztuje z jakieś 9zł :diabloti:

Dzięki za odwiedziny.

Birmut ;)

Posted

Kliker kosztuje nawet 5-6zł ;)
Przeczytałam relację Twoją o pracy z Birmą, lubię czytać takie rzeczy, bo to zachęca do jeszcze większej pracy z moim kundlem ;) Gratuluję bardzo, że suczka się rozkręca, z tego co wiem to ona też jest ze schroniska/ulicy, to wiem jakie to może być trudne zrobienie z takiego psiaka, psa skorego do pracy ;) Więc czekam na dalsze wieści!

Ps. Super wyglada w pomarańczu :loveu:

Posted

Pestka napisał(a):
Kliker kosztuje nawet 5-6zł ;)
Przeczytałam relację Twoją o pracy z Birmą, lubię czytać takie rzeczy, bo to zachęca do jeszcze większej pracy z moim kundlem ;) Gratuluję bardzo, że suczka się rozkręca, z tego co wiem to ona też jest ze schroniska/ulicy, to wiem jakie to może być trudne zrobienie z takiego psiaka, psa skorego do pracy ;) Więc czekam na dalsze wieści!

Ps. Super wyglada w pomarańczu :loveu:

Dzięki wielkie, miło się takie słowa czyta ;)

Czarna_Owieczka napisał(a):
Hej :)
Tak dawno nas tu nie było, że pewnie nas już nie pamiętacie :lol:

http://i49.tinypic.com/2dma1q8.png
jakie ogniki w oczkach :loveu: pasują do koloru szeleczke :grins:

Tak to prawda, tylko nalezy pamiętać, że przed kupnem trzeba sprawdzić dźwięk klikera, żeby nie była ani za cichy ani za głośny ;)

A zdziwię was, bo pamiętamy ;) I dziękuję, ale już od dłuższego czasu czaję się na to, aby te szelki zmienić :evil_lol:

A klikery to np. ja mam dwa, jeden głośny, drugi strasznie słabiutki. Kiedyś klikałam tylko tym drugim, przyzwyczaiłam się i z Muffcem nie miałam z tym jakiegoś większego problemu. Z Birmą natomiast zaczęłam tym nowym i gdy ostatnio chciałam wrócić do starego, bo akurat miałam pod ręką to niestety się nie dało, bo jakoś tak za cicho :diabloti: Więc generalnie wolę te głośniejsze.

No a co do szelek to przydałoby się jeszcze w najbliższym czasie kupić te nowe obroże dla psiaków. Dla Muffca mam już wybraną, poza tym jemu to ze wszystkim do pyska, wiec nie było problemu. Bi niby czarna i do czarnego niby też wszystko pasuje, ale jednak nie. Szelki bardzo bym chciała te Huritta (z rączką), drogie trochę, ale cholernie mi się podobają... I tutaj nie wiem jednak jaki kolorek :roll: Z jednej strony czerwony, z drugiej jednak czarny, a może zielony?? Ehhh, nie mam pojęcia jak to może wyglądać na niej... Plus obroża (półzaciskowa, najlepiej z łańcuszkiem), na którą już w ogóle nie mam pomysłu, nie wiem co będzie pasować do niej i co do szelek, o ile w końcu je wybiorę :placz: Szok! Nigdy nie miałam takiego problemu z wyborem!
Jakby ktoś nie wiedział, które to Huritta i może umiałby mi pomóć to - http://www.pelna-miska.pl/sklep//index.php?products=product&prod_id=2753 tutaj akurat w kolorze czarnym, jest jeszcze brązowy, czerwony, błękitny i zielony :shake: Padam na twarz! Pomocy!!

No a co do zdjęć to jak na razie nie mam czasu, mam jednak niespodziankę, którą nie wiem czy już tu pokazywałam:

Trzy miesięczny Muffi :):):)

A dodaję, ponieważ blondynek za około miesiąc kończy 10 lat... Najśmieszniejsze jest to, że ja nawet nie zauważyłam, kiedy te wiosny mu minęły. I nadal nie zauważam, ponieważ Muttio kipie optymizmem! Podejrzewam jednak, że w pewnym momencie u każdego psiarza rodzą się takie myśli, że to już co raz bliżej do rozstania... Nie wyobrażam sobie tej chwili i na prawdę staram się jak najbardziej odsunąć od siebie takie myśli, które wydają mi się nierealne. Najważniejsze, że wierzę, że jeszcze wiele szczęśliwych lat przed nami ;) Wiek nie jest przeszkodą do nieustającej miłości.

Posted

ja bym wzięła niebieskie szelki i czerwony lub fioletowy łańcuszek rogza :)

super zdjęcia robisz! dawno nas tu nie było :cool3: musimy nadrobić..
fajnie, że z Birmulcem tak dobrze idzie Ci szkolenie :)
mam nadzieję, że też dojdę w końcu z Axelem do takiego poziomu, że zacznę być naprawdę zadowolona :) u nas jest ten problem że on się bardzo szybko rozprasza, a mi brak cierpliwości :lol: ale idziemy powoli do przodu..

pozdrawiamy!

Posted

Te szelki rzeczywiście są super, ale cena powalająca :crazyeye:
TZt Marty_Aresa robi takie szelki, więc możesz tam zajrzeć :P Chociaż wiadomo, że gatunkowo to chyba te z Hurrta będą lepsze.
Już 10 lat :-o Muffi to wygląda mniej więcej na 6 góra 7.
A to zdjęcie super, jaki on mały był :loveu:

Posted

Też podobają mi się te szelki z hurtty i chyba za jakiś czas, jak pozbędę się rogzowych, to je kupię, tylko jeszcze muszę dowiedzieć się jaką szerokość mają paski w tośkowym rozmiarze, bo chyba nie ma na PM takiej informacji. Jakbym brała swojej suce (kolorystycznie zbliżona do Twojej :lol:) to czarne albo te niby zielone (ja tam nigdzie zielonego nie widzę, jak zdjęcia tych szelek na psach oglądałam to też zieleni się nie dopatrzyłam).

http://www.podgypaws.co.uk/media/catalog/product/cache/1/image/5e06319eda06f020e43594a9c230972d/H/u/Hurtta_Pro_Padded_Harness.jpg

http://i49.tinypic.com/npfmgh.jpg
No, no, ale Muffi się zmienił od tamtych czasów :-o, a na 10lat wcale nie wygląda.

Posted

Feigned napisał(a):
ja bym wzięła niebieskie szelki i czerwony lub fioletowy łańcuszek rogza :)

super zdjęcia robisz! dawno nas tu nie było :cool3: musimy nadrobić..
fajnie, że z Birmulcem tak dobrze idzie Ci szkolenie :)
mam nadzieję, że też dojdę w końcu z Axelem do takiego poziomu, że zacznę być naprawdę zadowolona :) u nas jest ten problem że on się bardzo szybko rozprasza, a mi brak cierpliwości :lol: ale idziemy powoli do przodu..

pozdrawiamy!

Hej :)
Birma też często się rozpraszała, na początku nie wiedziała za bardzo o co w tym wszystkim chodzi, dlatego mało ją to ciekawiło i nauczenie ją czegoś było okropnie ciężkie, trzeba było powoli i dokładnie, to może zrozumie :cool3: Praca, praca i jeszcze raz praca a przy tym MULTUM cierpliwości, no i myślę, że w miarę się udało. Przynajmniej pies z tego frajdę ma ;) Ale ma też czasem takie dni, że wszystko robi bez jakiejś większej chęci i w takie dni nie uczę jej też dlatego niczego nowego.

Korciaczki napisał(a):
Zdjęcia koni przepiękne

http://i50.tinypic.com/8zk9i9.png
:loveu::loveu::loveu:

Koni? :lol: Dzięki ;)

Kashdog napisał(a):
Te szelki rzeczywiście są super, ale cena powalająca :crazyeye:
TZt Marty_Aresa robi takie szelki, więc możesz tam zajrzeć :P Chociaż wiadomo, że gatunkowo to chyba te z Hurrta będą lepsze.
Już 10 lat :-o Muffi to wygląda mniej więcej na 6 góra 7.
A to zdjęcie super, jaki on mały był :loveu:

Kasę da się uzbierać/wyciągnąć od mamy :diabloti: A w szelkach się zakochałam i muszę je mieć!
Mały i łobuz okropny do tego :P

RCookie napisał(a):
Też podobają mi się te szelki z hurtty i chyba za jakiś czas, jak pozbędę się rogzowych, to je kupię, tylko jeszcze muszę dowiedzieć się jaką szerokość mają paski w tośkowym rozmiarze, bo chyba nie ma na PM takiej informacji. Jakbym brała swojej suce (kolorystycznie zbliżona do Twojej :lol:) to czarne albo te niby zielone (ja tam nigdzie zielonego nie widzę, jak zdjęcia tych szelek na psach oglądałam to też zieleni się nie dopatrzyłam).

http://www.podgypaws.co.uk/media/catalog/product/cache/1/image/5e06319eda06f020e43594a9c230972d/H/u/Hurtta_Pro_Padded_Harness.jpg

http://i49.tinypic.com/npfmgh.jpg
No, no, ale Muffi się zmienił od tamtych czasów :-o, a na 10lat wcale nie wygląda.

Taaak tylko wiesz, ja przewrażliwiona jestem i jak dla mnie to do małego psa wszystko pasuje, każdy kolor i wzorek, dlatego z wyborem czegokolwiek dla Muffiego nigdy nie miałam problemu.

Birma nie jest ani mała, ani proporcjonalna :lol: na dodatek prawie caaała czarna i nic do niej nie pasuje.

Ale ostatecznie wybieram chyba te brązowe (a bardziej też czarno-czerwone), choć te czerwone mnie kuszą trochę no... :roll: Nie wiem!

A Muffi nie wygląda i chyba wcale się nie czuje ;)

Pozdrawiam!

Posted

Chyba, że tak :cool3: Moja mama płaci za karmę Fifki, ale jakby się dowiedziała, że chce ok. 200zł za szelki to chyba by mnie z domu wygoniła :diabloti:
http://i48.tinypic.com/2eq9u8i.png
do Birmy to wszystko pasuje :loveu:Jak była jeszcze na działce to z Zatą mierzyłyśmy jej kilka obróż o różnych kolorach i we wszystkich wyglądała super, a najbardziej lubiłam jej niebieskie szelki :loveu:
Zapraszamy do nas :D

Posted

wreszcie sie ogarnęłam i nadrabiam galerie!! :)
nawet nie wiesz jak bardzo mnie cieszą te wszystkie Wasze postępy
Birmut to mądry pies..ale tak jak pisałaś wymagający trochę czasu, żeby coś osiągnąć ;)

uwielbiam ten jej wariacki wyraz pysia:
http://i49.tinypic.com/2pqqnw7.png

Mufiak zmienił się niesamowicie!

co do szelek..to ja też bym obstawiała niebieskie.. tak , tak miała na działce kiedyś niebieskie szelki, bombowo wyglądała! przeszukam zdjęcia...może dokopę się do jakiejś fotki w tych szelach :)

Posted

Kashdog napisał(a):
Chyba, że tak :cool3: Moja mama płaci za karmę Fifki, ale jakby się dowiedziała, że chce ok. 200zł za szelki to chyba by mnie z domu wygoniła :diabloti:
do Birmy to wszystko pasuje :loveu:Jak była jeszcze na działce to z Zatą mierzyłyśmy jej kilka obróż o różnych kolorach i we wszystkich wyglądała super, a najbardziej lubiłam jej niebieskie szelki :loveu:
Zapraszamy do nas :D

Ja nie wiem, jak dotąd widziałam ją tylko w pomarańczowym (no i niebieskim na zdjęciach) i to może dlatego to moje podejście, że nic do niej nie pasuje, bo w niczym innym jej sobie nie wyobrażam :diabloti:

Cavy napisał(a):
W pomarańczu to jej wyjątkowo ładnie. :loveu: ;-)

Również tak skromnie zapraszamy do nas.

Dzięki i zaglądniemy ;)

ewelinka_m napisał(a):
wreszcie sie ogarnęłam i nadrabiam galerie!! :)
nawet nie wiesz jak bardzo mnie cieszą te wszystkie Wasze postępy
Birmut to mądry pies..ale tak jak pisałaś wymagający trochę czasu, żeby coś osiągnąć ;)

uwielbiam ten jej wariacki wyraz pysia:
http://i49.tinypic.com/2pqqnw7.png

Mufiak zmienił się niesamowicie!

co do szelek..to ja też bym obstawiała niebieskie.. tak , tak miała na działce kiedyś niebieskie szelki, bombowo wyglądała! przeszukam zdjęcia...może dokopę się do jakiejś fotki w tych szelach :)

O witamy, witamy! :multi:

Wymagający czasu, ale za to jaka motywacja, gdy w końcu coś wyjdzie, nie wspominając o tym jak pies wpatruje się w Ciebie z nadzieją, że może coś poćwiczymy a przy wyciąganiu klikera dostaje ataku euforii ;) :lol: kiedyś było to dla mnie nie do wyobrażenia...

Dzięki za zdjęcia. Birma wygląda na nich... inaczej! Siwego pyszczka nie ma! :evil_lol: Patrząc na takie zdjęcia nie wyobrażam sobie, że mogłabym się nie zakochać ;)

No a szelek chyba jak na razie nie kupię, i tak mam mnóstwo zakupów na głowie a Bi w pomarańczu jeszcze wytrzyma. Staram się jednak podjąć ostateczną decyzje co do obroży i chyba niedługo będę zamawiać :)

Pogoda się robi co raz ładniejsza, jak na razie same roztopy, ale nie można tyle narzekać! Mam dzisiaj troszkę więcej zdjęć jeszcze z tej okropnej zimy, przepraszam jednak z góry za tą okropną jakość, nie potrafiłam się dogadać wtedy z aparatem :roll: Nie łapał mi w ogóle ostrości, a kolorki ehhh, okropne...