Jump to content
Dogomania

Same kosteczki...do adopcji ?? Juz nie kosteczki i już w nowym domku :)

Recommended Posts

• Replies 348
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dostałam maila ws. Inki ... nie wróży najlepiej, ale z obowiązku przekazuję, odpiszcie proszę, żeby nie pozostawiać bez echa - adres mailowy podam na pw - kto chętny ? ;) :

Treść wiadomości:
witam

Mogłbym przygarnac pieska, jesli warunki ktore mu moge zapewnic beda dla niego odpowiednie.
Mieszkam w domu pod krakowem (Łuczyce), nie mam ogrodzenia. W nocy i gdy
jestem w domu bylby ze mna w domu , w ciagu dnia gdy jestem w pracy bylaby na zewnatrz
(mam zrobiona bude, mialaby oczywiscie jedzenie i wode). W sąsiedztwie jest wesoły szczeniak, ktorego sąsiedzi wypuszczaja na dzien na zewnatrz, wiec mialaby towarzystwo do zabawy

pozdrawiam
XX

Posted

Przepraszam za offa :oops:

Bardzo serdecznie proszę wszystkich o głosowanie na Stowarzyszenie Obrona Zwierząt z Jędrzejowa w marcowej ankiecie Dogo, która ma wyłonić na kogo głosujemy na Krakvecie.

Pierwszy raz bierzemy udział w głosowaniu, pokrótce powiem, że działamy tu fizycznie w trzy osoby, mając pod swoja opieką 30 psów, dodatkowo opór urzędniczej materii, żadnych dotacji oraz ogólną niechęć dla naszych działań ze strony mieszkańców:

http://www.dogomania.pl/forum/f98/krakvet-ankieta-wybieramy-kandydata-dogo-na-marzec-132967/

Z góry dziękujemy za każdy głosik.

Posted

Mam pytań kilka do Pana z zacytowanego maila ;)

W jaki sposób pies miałby być na zewnątrz - puszczony luzem, przywiązany do budy, czy w jakimś kojcu? Czy pies miałby być puszczany samopas? Czy brak ogrodzenia jest chwilowy, i ma być ono niedługo zrobione, czy nie jest w ogóle planowane ? Czy budowa kojca, jeśli go nie ma, wchodzi w grę?
To takie na już ;)

Nie wiem, czy dla Inki dobrym wyjściem będzie mieszkanie w domu. Ale może inny pies, jeśli mógłby być tam kojec ?

Posted

Przeprasza za offa :oops:

Bardzo proszę wszystkich o oddanie głosu na Stowarzyszenie Obrona Zwierząt z Jędrzejowa w ankiecie Krakvetu - wygrałyśmy ankietę Dogo i teraz serdecznie proszę o wsparcie nas na Krakvecie.

Pierwszy raz bierzemy udział w głosowaniu, pokrótce powiem, że działamy tu fizycznie w trzy osoby, mając pod swoja opieką 30 psów, dodatkowo opór urzędniczej materii, żadnych dotacji oraz ogólną niechęć dla naszych działań ze strony mieszkańców. Jesteśmy zdane tylko na własną przedsiębiorczość ...

Bardzo proszę o głosiki:
Forum o psach i kotach

Z góry dziękujemy ;)

Posted

Przepraszam, że tak mało mnie na dogo ostatnio - ciągle brakuje mi czasu na komputer ;/
Pan z maila się nie odezwał. Dzwoniła dzisiaj jedna pani zapytać o Inkę, obiecała, że porozmawia z mężem jeszcze, bo ten nie całkiem zdecydowany, i da znać jakby co. To pierwszy od dość dawna telefon - mam nadzieję, że pani zadzwoni. CHociaż Inka miałaby mieszkać w domu, więc znowu obawiam się o jej kłopot z czystością. No,ale zobaczymy, mam nadzieję, że się pani odezwie.

Może warto byłoby zrobić Ince ogłoszenia w jakiejś gazecie ? sieć jest dość 'nasycona', więc może łatwiej będzie znaleźć chętnych takim sposobem.

Posted

Mail ws. Inki:
adres zwrotny: [email protected]

Odpiszcie proszę.

Wiadomość od: kratka76 (173) , wysłana z komputera o numerze IP: 83.238.182.5
Strona z przedmiotem: INKA-piękna sunia-URATOWANA od ŚMIERCI GŁODOWEJ
Treść wiadomości:
witam,
jakiej wielkości jest sunia? i ile waży? (ma to znaczenie w moim przypadku bo mam problemy ze stawami)
i jak radzi sobie pozostawiona samotnie w mieszkaniu?
czy będzie problem, gdy zostanie sama na czas pracy (8-9 godzin)

oglądam kilka piesków, cięzko się zdecydować zwłaszcza, że nie mam mozliwości poznac pieska osobiście, więc na razie robię wywiad.
bardzo dziekuje za odpowiedź
pozdawiam
Kasia

Posted

Odpisałam na maila.
Chociaż boję się, Inka sama w mieszkaniu.. :shake:
Myślę, że jej najlepiej byłoby znaleźć kojec albo miejsce w ogrodzie, gdzie mogłaby biegać i miałaby ciepłą budę.

Posted

tak, Pani z maila się odezwała, ale nie decyduje się na Inkę. Ona szuka psiaka dość spokojnego, niekłopotliwego - a Inka niestety wymaga sporo.

W tej chwili Inka dużo czasu spędza na dworze, z Faguskiem dogaduje się fantastycznie, biegają, bawią się wiecznie ;) Tylko gdzie ten domek ? :shake:

• 2 weeks later...
Posted

Moc prezentów od zajączka,
co koszyczek trzyma w rączkach
Wielu wrażeń, mokrej głowy
w poniedziałek dyngusowy.
Życzę jaja święconego i wszystkiego najlepszego
dla Ciotek psiolubnych!