Klementynkaa Posted October 19, 2008 Posted October 19, 2008 dzisiaj, 19 października, w godzinach popołudniowo wieczornych została znaleziona suczka amstaffka, suka jest ciemno brązowa, pręgowana, ma białe skarpetki na wszystkich łapach, białe przedpiersie i biały czubeczek ogona. suczka zadbana, dość otyła (mozliwe, że jest szczenna!!!), ale bardzo zmęczona i wygłodzona. początkowo warczała groźnie, widac że jest mocno zestresowana i wystraszona ale zachęcona jedzeniem juz nie odchodziła i przestała burczeć. nie miała na sobie nic, ani obroży ani szelek. prawdopodobnie zwabiły ją głosy ludzi i psów na ośrodku szkolenia GOSTAR. udało nam się ją wsadzic do kennela i obecnie jest bezpieczna w DT, jednak nie może tam zostac zbyt długo i grozi jej schronisko jeżeli nie znajdzie się jej właściciel lub nowy DT/DS! kontakt telefoniczny: 502 722 057 lub 603 581 603 bardzo prosze o pomoc w ogłoszeniach suczki i szukaniu jej domu!!! OGŁOSZENIA: http://amstaff-pitbull.cyberdusk.pl http://www.forum.********** http://www.szkoleniepsow********** Quote
Tengusia Posted October 19, 2008 Posted October 19, 2008 wlasnie foty potrzebne zeby ruszyc z czym kolwiek, widze ze to katowice wiec jak cos moge podjechac z aparatem i cos popstrykac ;) Quote
maciaszek Posted October 19, 2008 Posted October 19, 2008 Jeśli będą zdjęcia zrobię allegro alegratkę. Quote
Tengusia Posted October 19, 2008 Posted October 19, 2008 Maciaszku allegro najlepiej z wyroznieniem przy Dragonie sie sprawdzilo i chlopak szybciutko znalazl dom :mdrmed: Quote
Klementynkaa Posted October 19, 2008 Author Posted October 19, 2008 niestety nikt z nas nie miał dzisiaj aparatu przy sobie ale jutro rano powinnam dostac zdjecia i wtedy je wstawię szybciutko! Quote
Klementynkaa Posted October 20, 2008 Author Posted October 20, 2008 wciąż nie mam zdjęć ale mam wieści że suczka jest całkiem normalna w zachowaniu! Quote
maciaszek Posted October 20, 2008 Posted October 20, 2008 Klementynkaa napisał(a):ale mam wieści że suczka jest całkiem normalna w zachowaniu!To dobra wiadomość :). Quote
Klementynkaa Posted October 20, 2008 Author Posted October 20, 2008 zdjecia suczki :evil_lol: całkiem urocza jest! Quote
maciaszek Posted October 20, 2008 Posted October 20, 2008 A wywiesiliście jakieś ogłoszenia na Stargańcu? Może się zgubiła? Trzeba by też poinformować schron, że gdyby ktoś pytał o taką sukę, to żeby podawali kontakt do Was. Quote
Tengusia Posted October 20, 2008 Posted October 20, 2008 Klementynkaa napisał(a):oj coś czuję że ze zdjęciami będzie kłopot jesli sama nie pojade i nie zrobię :mad: a do wieczora w pracy siedze i klapa... szkoda ze wczesniej nie mowilas to sama bym z aparacikiem podjechala :cool3: Quote
Klementynkaa Posted October 20, 2008 Author Posted October 20, 2008 Tengusia napisał(a):szkoda ze wczesniej nie mowilas to sama bym z aparacikiem podjechala :cool3: juz sa dwa posty wyzej :p Quote
Tengusia Posted October 20, 2008 Posted October 20, 2008 Klementynkaa napisał(a):juz sa dwa posty wyzej :p dalabym slowo ze ich nie bylo :hmmmm: :eviltong: Quote
Klementynkaa Posted October 20, 2008 Author Posted October 20, 2008 chyba równocześnie Ty pisałas i ja wklejałam :lol: gorsza wiadomość - suczka jest na 99% w zaawansowanej ciąży... tak mi się wczoraj zdawało ale wiadomo w szarosci wieczornej różnie bywa, dzisiaj w świetle dnia wygląda to na duuuży brzuch ze szczylkami w środku, wet potwierdzi albo zaprzeczy, zobaczymy... Quote
maciaszek Posted October 20, 2008 Posted October 20, 2008 A ja pytałam o ogłoszenia. Czy wywiesiliście jakieś na Stargańcu? Bo może się zgubiła... Choć w tej sytuacji, to wątpię :(. Jeśli okaże się, że jest w ciąży to co? Sterylka czy już za późno? To może poczekam z allegro do momentu wyjaśnienia się sytuacji. Quote
Klementynkaa Posted October 20, 2008 Author Posted October 20, 2008 maciaszku, ogłoszenia dopiero robię, wcześniej nie miałam zdjęć, będę prosiła też o pomoc w drukowaniu i klejeniu bo ja nie mam niestety drukarki :( na sterylke juz chyba za późno, ona jest bardzo bliska rozwiązania... zobaczymy co powie wet na to, o ile nie będzie niespodzianki w postaci porodu w nocy na przykład :shake: Olivia była dziś i oglądała suczkę, tez obiecała pomóc. Quote
Klementynkaa Posted October 21, 2008 Author Posted October 21, 2008 zguba szuka właściciela! kto ma ochote adoptować sunie? Quote
Tengusia Posted October 21, 2008 Posted October 21, 2008 Klementynkaa napisał(a):zguba szuka właściciela! kto ma ochote adoptować sunie? ochote to ja bym miala adoptowac kazdego psiaka, a te starsze szczegolnie ale co z tego jak warunkow brak :placz: Quote
Klementynkaa Posted October 22, 2008 Author Posted October 22, 2008 nie wiem, nie mam jej bezpośrednio pod swoja opieką więc donoszę tylko te wieści które dostanę! Quote
amikat Posted October 22, 2008 Posted October 22, 2008 Ogłoszenia i porozwieszamy!!!! Może ktoś jej szuka? Quote
pixie Posted October 22, 2008 Posted October 22, 2008 [quote name='amikat']Ogłoszenia i porozwieszamy!!!! Może ktoś jej szuka? tak moze i oby tylko nie bardzo widze jakbym zgubila sunie w ciazy...hmmm gdybym byla odpowiedzialnym wlascicielem no coz trzeba miec nadzieje zawiadomilam kilka osob ze Slaska o tym watku edit: amikat juz tu jestes?????:crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye: lux-torpeda !:loveu: prosilam takze Formica, by okiem weterynarza spojrzala, choc taka konulstacje i co mozna zrobic w temacie dalej najwazniejsze ze nie jest na ulicy, ze jest bezpieczna! chwala Wam za to! Quote
Klementynkaa Posted October 22, 2008 Author Posted October 22, 2008 TUTAJ jest do pobrania ogłoszenie suczki, bardzo prosze o drukowanie i rozwieszanie w miare mozliwości... tylko gdzie? w lesie? Quote
Formica Posted October 22, 2008 Posted October 22, 2008 Nie wypowiem się na temat sterylki, to musi ocenić lekarz widzący psa i kropka. Ze sterylką bym poczekała, bo suka najnormalniej w świecie mogła uciec. Takie rzeczy też się zdarzają, nie wszyscy ludzie są źli. Zawiadomiłabym schronisko i ewentualnie okoliczne lecznice. Warto by sprawdzić czy nie ma chipa. Quote
Klementynkaa Posted October 22, 2008 Author Posted October 22, 2008 dalej cisza w sprawie suczki :( Quote
Recommended Posts