Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

dzisiaj, 19 października, w godzinach popołudniowo wieczornych została znaleziona suczka amstaffka, suka jest ciemno brązowa, pręgowana, ma białe skarpetki na wszystkich łapach, białe przedpiersie i biały czubeczek ogona.

suczka zadbana, dość otyła (mozliwe, że jest szczenna!!!), ale bardzo zmęczona i wygłodzona. początkowo warczała groźnie, widac że jest mocno zestresowana i wystraszona ale zachęcona jedzeniem juz nie odchodziła i przestała burczeć.

nie miała na sobie nic, ani obroży ani szelek. prawdopodobnie zwabiły ją głosy ludzi i psów na ośrodku szkolenia GOSTAR.

udało nam się ją wsadzic do kennela i obecnie jest bezpieczna w DT, jednak nie może tam zostac zbyt długo i grozi jej schronisko jeżeli nie znajdzie się jej właściciel lub nowy DT/DS!

kontakt telefoniczny: 502 722 057 lub 603 581 603

bardzo prosze o pomoc w ogłoszeniach suczki i szukaniu jej domu!!!

OGŁOSZENIA:

http://amstaff-pitbull.cyberdusk.pl
http://www.forum.**********
http://www.szkoleniepsow**********

Posted

Klementynkaa napisał(a):
oj coś czuję że ze zdjęciami będzie kłopot jesli sama nie pojade i nie zrobię :mad: a do wieczora w pracy siedze i klapa...

szkoda ze wczesniej nie mowilas to sama bym z aparacikiem podjechala :cool3:

Posted

chyba równocześnie Ty pisałas i ja wklejałam :lol:

gorsza wiadomość - suczka jest na 99% w zaawansowanej ciąży... tak mi się wczoraj zdawało ale wiadomo w szarosci wieczornej różnie bywa, dzisiaj w świetle dnia wygląda to na duuuży brzuch ze szczylkami w środku, wet potwierdzi albo zaprzeczy, zobaczymy...

Posted

A ja pytałam o ogłoszenia. Czy wywiesiliście jakieś na Stargańcu? Bo może się zgubiła... Choć w tej sytuacji, to wątpię :(.

Jeśli okaże się, że jest w ciąży to co? Sterylka czy już za późno?

To może poczekam z allegro do momentu wyjaśnienia się sytuacji.

Posted

maciaszku, ogłoszenia dopiero robię, wcześniej nie miałam zdjęć, będę prosiła też o pomoc w drukowaniu i klejeniu bo ja nie mam niestety drukarki :(

na sterylke juz chyba za późno, ona jest bardzo bliska rozwiązania... zobaczymy co powie wet na to, o ile nie będzie niespodzianki w postaci porodu w nocy na przykład :shake:

Olivia była dziś i oglądała suczkę, tez obiecała pomóc.

Posted

Klementynkaa napisał(a):
zguba szuka właściciela! kto ma ochote adoptować sunie?

ochote to ja bym miala adoptowac kazdego psiaka, a te starsze szczegolnie ale co z tego jak warunkow brak :placz:

Posted

[quote name='amikat']Ogłoszenia i porozwieszamy!!!! Może ktoś jej szuka?

tak moze i oby
tylko nie bardzo widze jakbym zgubila sunie w ciazy...hmmm gdybym byla odpowiedzialnym wlascicielem
no coz trzeba miec nadzieje

zawiadomilam kilka osob ze Slaska o tym watku

edit: amikat juz tu jestes?????:crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye: lux-torpeda !:loveu:

prosilam takze Formica, by okiem weterynarza spojrzala,
choc taka konulstacje i co mozna zrobic w temacie dalej

najwazniejsze ze nie jest na ulicy, ze jest bezpieczna! chwala Wam za to!

Posted

Nie wypowiem się na temat sterylki, to musi ocenić lekarz widzący psa i kropka. Ze sterylką bym poczekała, bo suka najnormalniej w świecie mogła uciec. Takie rzeczy też się zdarzają, nie wszyscy ludzie są źli. Zawiadomiłabym schronisko i ewentualnie okoliczne lecznice. Warto by sprawdzić czy nie ma chipa.