Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

No nie wiem chcialabym cos co jest miekkie i mozna nauczyc sie tym rzucac.A moze jawzy bylyby dobre??
PS.Mamy galerie w fotoblogach Mia-centrum mojego wszechswiata tylko pare zdjec ale bedzie wiecej :loveu:

Soflite Pup Yellow Co myslicie o tym dysku ? MNadaje sie do nauki rzutow oraz dla poczatkujacego psiaka czy lepiej competitiona albo frost bite'a???

• Replies 779
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='stereo']Za Wielką Wodą :p[/quote]
a to mnie zmartwiłaś :(
już próbowałyśmy z kolezankami kupować dyski w sklepie "za wielką wodą" ale poprzeliczeniu wszystkiego jednak zrezygnowałyśmy :(

Posted

CS'a nie radze dla psa, ktory dyski rozwala, bo jest mniej wytrzymaly od Softa. Ja frosta uzywam od ok. paru miesiecy (na wiosne zaczelysmy sie bawic) i sa normalne rysy, male slady zabkow (chociaz jak na yorkersa to duze ;p) a w cs'ach po pierwszej zabawie byly juz wgniecenia od zabalow. jesli nie szkoda Ci kasy, to moze warto sprobowac z jawzami, ale pamietaj, ze one gorzej lataja.

Posted

stereo, znalazłam na ebayu te Eurablendy i strasznie drogo wychodzą :(
drożej niż jawzy
[url=http://dom-meble.shop.ebay.pl/items/?_nkw=Eurablend&_sacat=8440&_trksid=m270&_odkw=euroblend&_osacat=8440]Eurablend, Zwierzęta za granicą taniej na eBay, Eurablend największy wybór, niskie ceny.[/url]

Posted

Ja teraz mam dwa Softy na próbę i jestem pod większym wrażeniem niż przy użyciu CSów[mam nawet dwa nieużywane bo nie chciałam już ich męczyć :P ] - mam psa z wrażliwym pyskiem i ciężko mu łapać bo ma też fafle,które czasem przygryza ale przy Softach nie ma problemu,świetnie się przeciąga,fajnie łapie i nie było widać dziur po pierwszym treningu - teraz jakieś są ale papierem przejadę i jest ok ;)

W przypadku Mamby używamy CSów puppy i małej nie przeszkadzają chociaż duże Softy też aportowała ;-)

Posted

Ja zaczynam myśleć nad Eurablendami, mam strasznego niszczyciela. Hero Xtra rozwala po dwóch "treningach", z małą ilością przeciągania. Wystarczy, że go złapie i robi dziure:roll:, a jak się przeciagnie to rozrywa bok. O CS'ach nie wspomne... Jawzy się dobrze trzymają ale tragicznie się nimi rzuca, szybciej spadają itd. Ale jeden z jawzów ma dwie dziurki na wylot. A podobno laby mają delikatny chwyt:evil_lol:

Posted

[quote name='Ania & Mia']No nie wiem chcialabym cos co jest miekkie i mozna nauczyc sie tym rzucac.A moze jawzy bylyby dobre??
PS.Mamy galerie w fotoblogach Mia-centrum mojego wszechswiata tylko pare zdjec ale bedzie wiecej :loveu:

Soflite Pup Yellow Co myslicie o tym dysku ? MNadaje sie do nauki rzutow oraz dla poczatkujacego psiaka czy lepiej competitiona albo frost bite'a???[/quote]

Soflite na pewno się nada na pierwsze zabawy, rollery (bo jednak jest jeszcze za młoda na jakieś wyższe skoki). ;) Jak podrośnie, to spokojnie możesz zainwestować w CSy :)

Posted

[quote name='Kinia']Ale jeden z jawzów ma dwie dziurki na wylot. A podobno laby mają delikatny chwyt:evil_lol:[/quote]
nie mają delikatnego chwytu :) ja tez cos o tym wiem :) choć u nas nie jest aż tak tragicznie Hero Xtra na trochę nam starcza :) Superhero mam już ze wzorkiem wytartym ale nie szarpnięte zębem i wolę je od Jawzów

Posted

[quote name='Ania & Mia']Witam!
Mam 7 miesięczną suczkę rasy Jack Russell Terrier i chcemy zainwestować w jakiś lepszy dysk, ponieważ w gumowym z trixie zrobiła dziurę po pierwszej zabawie,a po kilku dniach zostały z niego strzępy :shake: :shake: :shake: :roll: :roll: :roll:
Mała uwielbia frisbee potrzebowała 5 minut zeby zrozumiec o co cho :diabloti:
Jest skoczna ma niecałe 30 cm w kłębie i dzisiaj prawie wskoczyła na stół :lol:
POMOCY! JAKI DYSK DLA NAS???[/quote]

Aniu skoro mała kuleje na nogę to myślę, że z frisbee powinnaś na razie dać spokój.

Posted

[quote name='gusia1972']nie mają delikatnego chwytu :) ja tez cos o tym wiem :) choć u nas nie jest aż tak tragicznie Hero Xtra na trochę nam starcza :) Superhero mam już ze wzorkiem wytartym ale nie szarpnięte zębem i wolę je od Jawzów[/QUOTE]

Mają ale wtedy kiedy trzeba, np. kiedy niesie parasol to trzyma delikatnie:evil_lol: Hero Xtra owszem mam 4 do dzisiaj ale są krzywe i okropnie latają, nadają się do rollerów i ewentualnie jakiś krótkich rzutów. Może kupie superhero

• 1 month later...
Posted

ja tak sobie myślę, żeby za jakiś czas dla Axela kupić jakieś dyski, bo za rollerami biegał i chyba nawet mu się to podobało :diabloti: więc moglibyśmy spróbować, jak będę miała jakąś kasę to mogłabym zamówić.
ale nie wiem jakie dyski dla niego byłyby najlepsze ?
tak sobie myślę, że może 1 Soft (na początek do szarpania i rollerów) i 2 CS-y, już na późniejszą naukę? a CS-ami można rollery puszczać?

Posted

Ja też częściej kupuję puppy dla mojego 5letniego boksia :evil_lol:

[IMG]http://i27.tinypic.com/2rml40o.jpg[/IMG]
[IMG]http://i28.tinypic.com/2j0bmo4.jpg[/IMG]
Tak mniej więcej wyglądają moje CSy kupione w marcu/kwietniu a zdjęcia są z dziś :D .Tylko się na nich szarpiemy,pies w nagrodę ma karuzelę[czyli mocno chwyta i kręcę go w locie :lol:],ma strasznie mocny ścisk ale jakoś dysków tak nie niszczy :cool3:
Nie wiem od czego to zależy bo wszystko szybko niszczy a nasze CSy mają dużo wgniotów ale takie spore szramy na wylot to po 2/3 na każdym[mamy 3 małe CSy,dwa duże fastbacki ale są nowe jeszcze nie używane i szkoda nam napoczynać :cool3:] Teraz chce kupić małego Softa bo mój pies ma 'straszliwie delikatne dziąsła,zęby i fafle' bo sobie czasem przygryza :eviltong:

Posted

[quote name='dog_master']Oj, on softa to chyba na śniadanie zje ]:-> A może Jawz? Jest miękki, ale cięższy niestety.[/quote]

No i niestety Jawz strasznie drogi :shake: Pewnie bym zafundowała za tą cenę jakieś Hero - będą lepsze niż CSy ? Ale mniej lepsze niż Jawz :cool3:

Mam też 2 fastbacki ale są takie ładne że szkoda mi je na Rońku marnować - jak mu się nie spodobają po pierwszej sesji to co zostawi mnie z używanymi :eviltong:
Z resztą on jest dziwny - bawi się tylko jednymi talerzami tego samego koloru bo np.białego małego CSa nie rusza tylko pomarańczowe :shake:

Posted

Ja mam takie pytanie, czy w miarę dobrze się rzuca dużym Sofflitem? Jest różnica niż małym? Nie chodzi mi o jakieś pobijanie rekordów, tylko o takie rzuty na kilka - kilkanaście metrów.

P.S.Aga, moze jemu się po prostu bardziej podobają pomarańczowe;)

Posted

[quote name='Agata_Roki']Z resztą on jest dziwny - bawi się tylko jednymi talerzami tego samego koloru bo np.białego małego CSa nie rusza tylko pomarańczowe :shake:[/quote]
[url]http://www.dogomania.pl/forum/f914/problem-rozroznianie-dyskow-130865/[/url]

Posted

[quote name='marti91']Ja mam takie pytanie, czy w miarę dobrze się rzuca dużym Sofflitem? Jest różnica niż małym? Nie chodzi mi o jakieś pobijanie rekordów, tylko o takie rzuty na kilka - kilkanaście metrów.

P.S.Aga, moze jemu się po prostu bardziej podobają pomarańczowe;)[/quote]

Spokojnie rzucisz każdym softflitem na kilkanaście metrów.

Posted

No bo ja właśnie mam małego, żeby się psiakowi lepiej go targało zanim nabierze smiałości i lata nawet nieźle, tylko tak z ciekawości się chciałam dowiedzieć, czy większy lata lepiej ;)

• 3 months later...
Posted

ja mam pytanie konkretnie o Hero 160, nie wiecie czy są bardziej miękkie od np. CS'ów?
początkowo chciałam zamówić właśnie dwa cs'y, ale pobawiliśmy się trochę pożyczonymi i jednak dobrze, że nie zamówiłam,
dla Axela są chyba za twarde.

Posted

[quote name='Feigned']ja mam pytanie konkretnie o Hero 160, nie wiecie czy są bardziej miękkie od np. CS'ów?
początkowo chciałam zamówić właśnie dwa cs'y, ale pobawiliśmy się trochę pożyczonymi i jednak dobrze, że nie zamówiłam,
dla Axela są chyba za twarde.[/QUOTE]
Hero są moim zdaniem twardsze.
Jak chcesz coś bardziej miękkiego to polecam SoftFlite
Można kupić np. tutaj [url]http://discdogs.pl/SoftFlite_Pup_zolty-40.html[/url] ze zniżką dla dogomanii :)