Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam, niestety nie mam żadnej z tych ras, ale mam fioła na punkcie wilków, i interesuje mnie wszystko co z nimi związane (te rasy też) być może kiedyś będę miała takiego psiaka bo bardzo bym chciała, ale na razie mam 11 fil, a one są rasistami...

• 1 month later...
Posted

:oops: Sorki ze sie nie odezwalam ale bylam zupelnie odcieta od swiata.Moj komputer oszalal a ja prawie tez. :onfire:

@Margo Skad masz CzW. Czy sa one naprawde tak trudne w wychowaniu :pissed: i jak to jest z tym ze nie moga same zostac w domu?

Pozdrawiam Isa

Posted

Z nimi podobnie jak z innymi psami i ludźmi. Ale na pewno są strasznie pomysłowe. Jedni trafiają na osobniki mało absorbujące i burzące spokój domowy inni... poczytaj wolfdoga - artykuły o pracy wilczków, forum wolfdoga, a tam m.in. topiki o Halucie i Harrym (Taro) , stronę Margo - Z Peronówki, rodzinaniewola.wolfdog.org/szkodnik.html. i duzo innych , które znajdziesz min. na wolfdogu.

Pozdrawiam

Posted

:D :D

Ja czytalam kiedys porownanie zachowan i profil psych. dwoch ras Saarlooswolfhund i CzW i i stad wzielo sie moje pytanie, chcialam od kogos kto ma doswiadczenie z CZW jak to wyglada, bo bardzo chcialabym miec jeszcze jednego psa, ale tym razem CzW, moja SW jest super kochana i bardzo latwa byla w nauce i prowadzeniu, Ta opinia o CzW troche mnie zastopowala. :cry:

Dzieki i pozdrawiam

Isa

Posted
Margo Skad masz CzW.

3 z Czech. 2 juz od siebie. :D

Czy sa one naprawde tak trudne w wychowaniu

To fakt - wymagaja sporego doswiadczenia i zwyczajny wlasciciel psa czesto sobie z nimi nie poradzi....

i jak to jest z tym ze nie moga same zostac w domu?

To prawda. Pozostawania samemu trzeba uczyc je od malego. I niestety nie zawsze sie to uda... 8)

• 2 months later...
Posted

Hej Margo 8)

Juz jestem tutaj No ale do rzeczy 8) :lol:

Jestem tu po to aby sie dowiedziec o miejsce zamieszkania (adres chociaz mail-na priva wszystko oczywiscie :) ) 2 SW w Lodzi Przynajmniej tam powinny byc

Margo dac jeszcze ta wiadomosc gdzie indziej na dogomanii? :roll:

• 1 month later...
Posted

[quote name='Narvana']Hej Margo 8)
Juz jestem tutaj No ale do rzeczy 8) :lol:
Jestem tu po to aby sie dowiedziec o miejsce zamieszkania (adres chociaz mail-na priva wszystko oczywiscie :) ) 2 SW w Lodzi Przynajmniej tam powinny byc
Margo dac jeszcze ta wiadomosc gdzie indziej na dogomanii? :roll:[/quote]
Nic mi nie wiadomo na ten temat a mieszkam w lodzi

Posted

Oj Daniel Nie starasz sie :evilbat:
Margo mowila ze POWINNY tam byc Nie wiem czy kilka ale 1 mial byc Gdzies na forum pisala o tym
No i chcialam sie dowiedziec cos wiecej i dalam ogloszenie tu.
No i jednak nic z tego :-?

Posted

OK Mam :)
Cytuje Margo
[quote]Min 2 - przyjechaly z Holandii i mieszkaja obecnie o ile dobrze pamietam w Lodzi[/quote]
Wiec powinny byc 8) :-?
Albo jej sie nazwy przekrecily 8)

• 4 months later...
  • 8 months later...
  • 4 months later...
  • 1 month later...
Posted

hej anetrespecta :) mam takie pytanko, skąd sprowadziliście Saarloosy? :) Jakieś 2 lata już czytam, doszkalam się i przygotowuję na kupno psiaka i na wiosnę przyszłego roku nastanie ten szczęśliwy dzień :)

No i jestem także ciekawa jak się ma do rzeczywistości ich wrodzona strachliwość :)

Będę wdzięczna za odpowiedź tu, bądź na PW :)