Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Leon .... mixik ONka

poznałam go wczoraj, kilka dni temu pewne panśtwo będąc pod Krakowem zobaczyło psa ... pies biegł i "dzwonił" ...dzwonił mu kawał łancucha na szyi ...

zlitowali się , nie chcieli zawieśc go do schroniska, zadzwonili do Anashara i przywieźli psa do hotelu ...

Leon łancuch mial strasznie wplątany w sierść , także zeby mu ściągnąc go tzreba było wyciąć troche z sierscią ...

Na spacerze ... myślałąm ze mi serce pęknie ... każdy mój gwałtowniejszy ruch powodował, ze Leon sie kurczył , uszy po sobie i patrzył na mnie pzerażeniem czekajac na cios :placz: ... nawet nie próbował uciekać ,tylko czekał

Mimo ze spodziewał sie najgorszego po mnie, to szedł za mna grzeznie, jak kucnełam to podchodził ...

Głaskanie , drapanie pod brodą troche go uspokoiło ... jest bardzo bardzo ufnym psem .
Puzniej z boksu juz merdał niesmiało ogonem jak mnie widział .

a oto Leon :

Posted

Byłam wczoraj z Leonkiem na spacerku. Jeju jaki on jest spokojny:loveu:!! Patrzy takimi smutnymi oczkami prosto w oczy. Chyba jeszcze nie za bardzo rozumie jaka odmiana losu go spotkała. Jeszcze trochę, jeszcze moment, a napewno oczka mu się rozweselą

Posted

Leonek został znaleziony na drodze w Giebułtowie (gmina Zielonki). Z tego co udało się dowiedzieć Państwu, którzy go znaleźli wynika, że Leon nie był stamtąd. Prawdopodobnie był też bity

Państwo zostawili dla Leonka w hoteliku 200zł na jego opiekę za co serdecznie dziękujemy

Posted

Leon w piątek pojedzie do nowego domu :multi:

Panstwo zostali zwabieni do hotelu przez KOre , ale Kora raczej szuka innedgo typu domu ;)

Akurat byłam z Leonem na spacerze jak przybyli i podbił ich serca :loveu:

Chłopak jedzie pod Opole , do domu z ogrodem (oczywiście ze wstępem do domu ) , będzie miał spacery w lesie i duzoooo miłości :)

A on na 100% był bity , ma niesamowicie złamaną psychikę ... po człowieku spodziewa sie najgorszego , ale i tak czeka z błaganiem w oczach co dalej ...

Posted

agamika napisał(a):
Leon w piątek pojedzie do nowego domu :multi:

Panstwo zostali zwabieni do hotelu przez KOre , ale Kora raczej szuka innedgo typu domu ;)

Akurat byłam z Leonem na spacerze jak przybyli i podbił ich serca :loveu:

Chłopak jedzie pod Opole , do domu z ogrodem (oczywiście ze wstępem do domu ) , będzie miał spacery w lesie i duzoooo miłości :)

A on na 100% był bity , ma niesamowicie złamaną psychikę ... po człowieku spodziewa sie najgorszego , ale i tak czeka z błaganiem w oczach co dalej ...

CUUUDNE wiadomości!!:multi::multi:
Oby Leon teraz miał tylko dobre dni i mógł szczęśliwie żyć w spokojnym domu:loveu::loveu:

Posted

a w lasnie ja zapomniałam o najwazniejszym :oops: na benzyne zbieramy :lol:

bo niestety na wodzie nie zejedziemy daleko ...buuuuuuu

(PS. no i o najwazniejszym nie napisałam, ze kochana AMiga :loveu: :loveu: :loveu:na którą zawsze mozna liczyć , użyczy Pandeczki i Siebie jako kierowcy :cool3: DZI EKUJĘ :loveu: )

Posted

a kto ma ochote na wycieczke do Opola ?? :evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol:
pt po 11
(nie krępowac się:diabloti: -wioadomo ze im ciaśniej tym raźniej
Anashar nie da rady )

Posted

Szczęśliwe zakończenie :multi:
Taki bidulek, aż się serce kraje, jak patrze w te przerażone oczka :-(
Ale teraz czeka go już kochający domek i duuża dawka miłości. Szkoda, że mieszkam daleko, pojechałabym z Wami :cool3:

Posted

na moja MIke to nawet aviomarin nie działa :placz:

zapas woreczków mamy , ręczników papierowych tez :diabloti: , będzie dobrze :evil_lol:

jeeeeejuuuuu

jak sie ciesze ze on jedzie do domku :multi:

ostatnio Amiga spacerowała z Leonkiem ... no spacerowała to za duzo powiedziane hihihi .... Leon sie wylegiwał na trawie i łapa zaczepiał zeby go głaskac :loveu: ...

Posted

Marzenuś napisał(a):
Dajcie mu aviomarin na pół godz wcześniej. Wet mi tak zalecił, jak jeżdżę z moim rzygulcem :evil_lol:

Ja też miałam sunię z chorobą lokomocyjna. Ale wet mi absolutnie odradzał aviomarin - podobno szkodzi na wątrobę. A podawałam leki ziołowe - avioplant, lub lokomotiv (czy coś w tym rodzaju)

Posted

AMIGA napisał(a):
Ja też miałam sunię z chorobą lokomocyjna. Ale wet mi absolutnie odradzał aviomarin - podobno szkodzi na wątrobę. A podawałam leki ziołowe - avioplant, lub lokomotiv (czy coś w tym rodzaju)

Mam sprawdzone coccolinum ( nie wiem, czy dobrze napisałam nazwę).
1 tabletka na 10kg wagi psa. Nie wiem, kto polecił ale działa rewelacyjnie.