Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• 4 months later...
  • Replies 671
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Poza tym, że w między czasie (podczas remontu) wyleciał z klatki i pogryzł dotkliwie innego psa.
Poza tym, że mama Izy się wściekła i prosiła Izę, by ta psa oddała. Mama Izy ewidentnie po tych wszystkich akcjach boi się Draco.
Z tego, co wiem Iza wspominała coś o przeprowadzce, ale szczerze? Nie wiem, czy mieszka już sama, czy nie.

• 2 months later...
Posted

dczn napisał(a):
Draco jest obecnie na kwarantannie. Prawdopodobnie zostanie po niej uspiony :(

Słow mi brakuje

no to pięknie....trafił z deszczu pod rynnę:( i to jest potwierdzenie tego, że nie wszystkie sprawdzone domy są potem dobrymi domami...

Posted

[quote name='andzia69']no to pięknie....trafił z deszczu pod rynnę:( i to jest potwierdzenie tego, że nie wszystkie sprawdzone domy są potem dobrymi domami...

qrde najgorsze ze nie wiadomo o co chodzi

nie wiem co się stało ale musiało się stać coś złego ... ja pierdziu czy ktoś może powiedzieć dlaczego Ogryzek czeka na wyrok ???

[SIZE="3"]Anita czy Ty masz jakiś kontakt telefoniczny z Izka żeby zapytać o co chodzi

Posted

stało się to, że Draco trafił do nieodpowiedniej osoby.... to pewne, że u Izy nie spotka go nic dobrego.... moze czas pomyślec o odebraniu go tylko kto się tego podejmie? czy ktos odważy sie wyprowadzić tego psa na prostą? Iza nawet nie spróbowała go szkolić...

Nie wiemy też co się stało z Mambą, którą Iza wzięła na dt prawie rok temu...szczyt nieodpowiedzialności jak dla mnie...

mam nadzieję dczn, że zrozumiesz że dobre chęci i wielkie serce nie wystarczą żeby być odpowiednim właścicielem psa....zwłaszcza psa problemowego

Posted

rufusowa napisał(a):
stało się to, że Draco trafił do nieodpowiedniej osoby.... to pewne, że u Izy nie spotka go nic dobrego.... moze czas pomyślec o odebraniu go tylko kto się tego podejmie? czy ktos odważy sie wyprowadzić tego psa na prostą? Iza nawet nie spróbowała go szkolić...

Nie wiemy też co się stało z Mambą, którą Iza wzięła na dt prawie rok temu...szczyt nieodpowiedzialności jak dla mnie...

mam nadzieję dczn, że zrozumiesz że dobre chęci i wielkie serce nie wystarczą żeby być odpowiednim właścicielem psa....zwłaszcza psa problemowego

A czy Mamba miała gdzieś swój wątek?

brał słów ...

Posted

rufusowa napisał(a):

Zwracam honor- Rufusowa. Ona zrobila wszystko, zeby mial dom i dobre warunki. Byla za slaba. Najgorsze jest jednak to, ze w tym momencie Draco jest na kwarantannie w rzezni. Wiem to z pierwszej reki- od osoby, ktora tam pracowala. Jest lekarzem. Psy spia na zimnym betonie, we wlasnych odchodach. NIkt do nich nie przychodzi. Z jedzeniem tez jest niewiadoma. Co pare dni dyrekcja wysyla kogos na zwiad- ile zwierzat padlo. Sa bezkarni. Nie mozna tego nigdzie zglosic, gdyz sami sa inspektoratem....
Dzwonilam do izy czy interesowala sie Drakiem. Podobno- gdy wierci sie im dziure- dopytuje, chodzi- to cos robia. A jesli wiedza, ze pies i tak jest do eutanazji- nie zajma sie nim wcale. Iza tweirdzi, ze dzwonila :) Mowili, ze pies jest agresywny- jesc mu daja :) Obiecala, ze dzis tam pojedzie.
Ex pracownik Lecznicy powiedzial mi, ze pies moze nie doczekac konca kwarantanny.

Posted

słów mi brakuje :placz::placz:

nie potrafię zebrać myśli i napisać nic sensownego

trafił na kwarantannę bo ugryzł człowieka ... wcześniej pogryzł kilka psów ... dziś już pytałam jak to możliwe ze pies uciekał ??? znaczy biegał luzem czy jak ??? o co tu chodzi ???

a moze jednak jest szansa żeby zabrać go gdzieś na hotel taki jak u Marka ??? sprawdzić jaki on faktycznie jest ... przecież panem życia i śmierci można zostać w każdej chwili

nie dajcie mu tam umrzeć :placz::placz:

• 2 weeks later...
Posted

już żaden sk..l go nie skrzywdzi:( oglądałam tak te zdjęcia z domku na filmiku...on się nie uśmiechał...nie był szczęśliwy w tym domu:(

żegnaj biedaku...nie takiego losu dla ciebie chciałam zakładając ten wątek:(

(*)(*)(*)

Posted

słów brak ... szlag mnie trafia ... mam ochotę krzyczeć ze złości ... i tylko jedno pytanie kołacze się w mojej głowie DLACZEGO ??????????

tak bardzo cieszyłam się w dniu kiedy Ogryzek pojechał do swojego domu ... dziś go przeklinam

Ogryziu tam będziesz szczęśliwy ... śpij piesku

• Guest Elżbieta481
    Posted

Niebo błekitne,niebo dalekie,
    otworzyło dziś swe bramy..
    Panie Boże czy wiesz,że dzisiaj
    Słoneczną drogą szedł Draco kochany?
    Bo jeśli prawdą jest,
    że w niebie Ty królujesz
    To jedno wiem z pewnością
    nad Draco się zltujesz!
    Daj spokój i ukojenie
    Niech już nic nie boli!!!
    Niech zapomni o wszystkim złem
    Co zapisane w złej doli..
    Na ostatnią drogę,
    przyjmij piesku to pożegnanie..
    Niech już będzie szczęśliwie..
    Żegnaj nam kochanie,,
    ------------------------------
    Dobranoc przyjacielu..Ludziom wybacz małośc i zwykłe zwątpienie.Zapomnij i czekaj na przyjaciól z dogomanii-przecież wszyscy się kiedyś spotkamy.Wtedy podązymy wspólną drogą.Zawsze wspólną.A na tęczowych łakach opiekuj się naszymi maleństwami-nieszczęśliwym Sokratesem,maleńką Majunią.Melusiem i Antoni.mJesteś taki silny będą przy Tobie bezpieczne.Powiedz im,że bardzo tęsknimy,że świat dla nas się skończył i czekamy na spotkanie.
    Dogomaniacy-jestem przekonana nie zapomną.
    Elżbieta

Posted

Najbardziej szkoda mi tego, ze ostatnie 2 tygodnie przed smiercia spedzil w klatce ;(... nie moze mi to wyjsc z glowy... ze nie bylo pani, nikt nie glaskal, nie przytulal- klatka... potem smierc. Qrwa :(

• 1 year later...