Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Schronisko dla bezdomnych zwierząt w Orzechowcach pod Przemyślem.

Umiejscowione z dala od ludzkich osiedli na pagórku

może dlatego żeby nie epatować naokoło krzywda zamknietych tam w boksach zwierzat ?

Co z oczu to z serca - nie widze , nie słysze czyli tego nie ma ?

ALE UWIERZCIE MI MIMO WSZYSTKO JEST !!!

NIE ZNIKA TYLKO WYJE Z TESKNOTY ZA WOLNOSCIA I SWOIMI LUDZMI ...

Tak jak ta przepiekna 4-5 letnia suczka goldena retrievera
o imieniu AZJA :

• Replies 151
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Oddana przez swojego 90 letniego Pana ktory juz nie dawał rady sie nia opiekowac i oddał wszystkie swoje psiaki do schroniska ?

Sunia nigdy nie miała łatwego życia bo cąłe je spedziła na łancuchu :(

Kto zna wymagania rasy to wie jaka krzywda ja spotkała ......to psy wyjatkowo potrzebujace ciągłego kontaktu z człowiekiem i nie znoszace tego typu ograniczeń .....no ale stało sie :( i suczka musiała sie do tego przystosować moze dlatego obecnie całkiem dobrze znosi schroniskowy boks bo przynajmniej nikt jej tu nie przypina do budy ....

ale cieżkie dotychczasowe zycie spowodowało ze nauczyła sie bronic i bronic swojej miski przed innymi psami ....
tak własnie zachowywała sie sunia gdy brałyśmy ja na spacer poza teren schroniska ....

natomiast gdy zobaczyła duża przestrzen ,łaki i nie miał juz psiej konkurencji pojawił sie wreszcie
" zwyczajny " golden uwielbiajacy głaskanie i bycie blisko człowieka , nie wydajacy z siebie głosu bo nie miał powodu szczekac i uśmiechniety od ucha do ucha :))))

Posted

A czy autorka tego wątku ma sumienie tak puszczać beztrosko na łamy dogomanii tę przecudną suńkę, która nomen omen pasowała by jak ulał do reszty domowego stada???:razz:

Posted

kurde u mnie na osiedlu jest dziewczyna ktora znajduje domy goldenom , czasem sama daje im tez tymczas , jak tylko ja spotkam na spacerze to ja tu podesle moze ona cos pomoze

Posted

Koperek napisał(a):
A czy autorka tego wątku ma sumienie tak puszczać beztrosko na łamy dogomanii tę przecudną suńkę, która nomen omen pasowała by jak ulał do reszty domowego stada???:razz:

Koperku cicho być :mad: bo Ci nastepnego rottka podrzuce :diabloti:;)
i wtedy juz nie bedzie do śmiechu :eviltong:
A tak serio to jeden goldas u ludzi ktorych prawie w domu nie ma i zwalaja go na głowę staruszkom to juz bedzie dosc / przynajmniej dla staruszków ;) /........

Posted

Powiem Wam ze spacerujac z nia miałam w pewnym momncie lekkie deja vu :)
chyba dlatego ze prywatnie tez mam goldka w jej wieku i niczym sie ona nie różniła w zachowaniu od niego ..tak samo ufna i przytulaśna a widziała mnie pierwszy raz w życiu i jej dotychczasowe życie tez nie było usłane różami czyli miała prawo byc inna i nieufna .......

zaimponowała mi swoim zachowaniem :)

Posted

no Ty, orpha, to - widze po podpisie - jesteś fanką mojej radosnej twórczości :D

Neczuś, banerek szczeniaszkowy źle podlinkowany zdaje się
a ja bym chciała zobaczyć go :)