Jump to content
Dogomania

Nie ma już z nami Neosia.11 marca 2015r pobiegł zaTM [']. Jamniś Neo z Koszalina już w SWOIM DOMKU w SIEDLCACH.

Recommended Posts

• 4 weeks later...
Posted

Nie pisaliśmy już dawno. Ale żyjemy powolutku.
Neoś właśnie pochrapuje, pojadł sobie, pobiegał po dworze.
Nasz stateczny pan Neosław często zachowuje się jak szczeniak.:cool3:
Teraz to ciągle chodzi za mną krok w krok.:loveu:
Tz się śmieje, że to jest tylko mój pies.:eviltong:
Pozdrawiamy wszystkie dobre ciocie!!!!!

Posted

[quote name='Isadora7']A my pozdrawiamy Neosia i jego rodzinkę.
Dorota, Rambo, Ganga i tymczasowiczka Klara[/QUOTE]
Twoja tymczasowiczka Klara jest nieziemskiej urody. Po prostu cudo!!!!!:loveu:

Posted

[quote name='danka1234']Również pozdrawiam i mocno całuje Neosiowy nosek[/QUOTE]
Ciociu Danusiu, Neoś tylko zamruczał jak go od Ciebie całowałam w nochalek.
Moja przytulanka kochana:lol:

Posted

Dziękujemy za pozdrowienia.
I nas dopadły problemy zdrowotne.:-(
Neoś od jakiegoś czasu miał problemy z gruczołami, w sierpniu czyściliśmy, ale znowu dały znać o sobie.
Wczoraj pojechaliśmy ponownie do weta.
Okazało się że jest stan zapalny gruczołów. Pokazała się ropa. Neosinek dostał zastrzyk.:mad:
Ale poprosiłam również o pobranie krwi, bo chciałam się upewnić czy wszystko ok. Wyniki we wtorek.
Ale to nie koniec kłopotów. Podczas badania wet stwierdził przerost prostaty, Neosiowi zdarzało się od czasu do czasu
puścić kropelkę moczu z krwią.
Wet czeka na wyniki krwi i jeśli będą ok to prawdopodobnie czeka nas kastracja. Neoś straci klejniciki, żeby później nie było gorszych problemów. Jesteśmy podłamani. :shake:
Ale nasz chłopczyk był bardzo dzielny i grzeczny, tylko ten wet grzebał mu w pupince co się strasznie nie podobało Jaśnie Panu.
Czekamy z duszą na ramieniu na wyniki krwi.
Trzymajcie ciocie kciuki.

Posted

[quote name='JamniczaRodzina.']Będzie dobrze my mieliśmy tak samo u Amika mocz z krwią po kastracji te problemy zniknęly .Trzymamy kciuki za Neosia.[/QUOTE]
Ale jeśli pamiętam to Amik też już ma swoje latka, bo nasz Neoś ma 10, 5 roku.
Trochę się boję tej narkozy.

Posted

[quote name='Sarunia-Niunia']I ja cieplutko przytulam Neosia i posyłam ognistego buziaka dla Pana Jamnika:loveu:!!! i całej Jego Rodzinki;)[/QUOTE]
Saruniu serdecznie dziękujemy za buziaczki i pozdrawiamy:lol:

Posted

Moja pierwsza jamniczka Tinusia miała zapalenie gruczołów przyodbytowych i żeby pozbyć się problemu miała wypalane. I do końca było wszystko ok.Trzymamy kciuki za Neosia,będzie dobrze, w końcu jest pod wspaniałą opieką :)

Posted

Pajduniu, ale mnie zmartwiłaś wieściami o Neosiu...
Jednak myślę, że mimo wszystko warto chłopaka "ciachnąć", dla Jego zdrówka i to w sumie im wcześniej tym lepiej...
A pod Waszą troskliwą opieką Neoś dojdzie do zdrowka w oka mgnienu...
Dzisiaj zostawiam dla neosia szczególne życzonka zdrówka, bo Mu tego potrzeba!!!
I pozdrawiam od sterylizowanej w piątek Tinuleczki - my już po stresie i wszystko u nas dobrze, no ale Titunia to szczylek;)
Jednak do mnie żadne argumenty nie docierały i tak miałam "stresa" jak stąd do Rzymu...

Posted

U nas nie najciekawiej.
Neoś na razie nie będzie miał kastracji, gdyż nerki źle pracują- kreatynina bardzo przekroczona norma (200), mocznik nieznacznie
( 1,7). Jutro Tz jedzie po leki dla Neosia.
Muszę jeszcze zorientować się jaką karmę powinien jeść. Lekarz powiedział że specjalistyczną.
Morfologia ok, wątroba w porządku i cukier w normie.
Jak podleczymy chłopczyka, to za miesiąc powtórzymy badania i może wtedy.

Posted

[quote name='pajda67']Dziękujemy za odwiedzinki.
Jakąkarmę powinien teraz jeść Neoś w związku z kłopotami nerkowymi?
Doradźcie proszę.[/QUOTE]

Ja doradzic nie umiem, bo kompletnie nie jestem w temacie, ale myślę, że z tej strony wybierzesz.
Podaję Ci linka z karmami weterynaryjnymi, u psiaków z chorobami nerek: [url]http://animalia.pl/sklep.php?kat=63&p=1&przeznaczenie=7159[/url]
Wybór wydaje się duży. Mizianka dla Neosia.

• 2 weeks later...
Posted

My na razie bez zabiegu.
Poprawiamy parametry nerkowe. Kuracja trwa ok miesiąca.
Zobaczymy co później.
Muszę kamuflować lek, bo Neoś to mała zadziora:eviltong:, ale i łakomczuch, więc jakoś nam idzie.
Zobaczymy.
Pozdrawiamy niedzielnie.:loveu: