Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Reksiu to bardzo przyjacielski, spokojny, łagodny pies. Jest średniej wielkości, do kolana. Mieszka na działce, pod kawałkiem zadaszenia z papy. Wciąż czeka na swoją panią. Panią, którą bardzo kocha. Kocha, mimo tego, iż go porzuciła. On nie wie, że ona nie wróci. Ale my to wiemy i dlatego musimy psiakowi pilnie pomóc, bo inaczej trafi do schroniska. A tam zniknie wśród tłumu psiaków i najpewniej nikt go nie zaadoptuje. Bo Reksiu jest zwykłym kundelkiem i ma ok. 8 lat :-(.
Jakiś czas temu Reksiu został sprzedany razem z ogródkiem działkowym. Miał nową właścicielkę, którą pokochał całym sercem. Ale ona nie odwzajemniła tego uczucia i kiedy zapadła decyzja o likwidacji ogródków działkowych porzuciła Reksia, zostawiła na działce przeznaczonej do likwidacji i zniknęła...:-( Reksia dokarmiają teraz obcy ludzie z dobrym sercem. Ale psiak nie może już dłużej zostać na działce. Idzie zima, a on nie ma tam nawet budy, tylko kawałek zadaszenia z papy. Poza tym ogródki przeznaczone są do likwidacji...

POMÓŻMY REKSIOWI ZNALEŹĆ NOWY DOM !!!!!!

A oto on:

Wątek założyłam na prośbę Amikat. To od niej mam informacje na temat Reksia. Nie wiem nic więcej ponad to, co napisałam. Wszelkie dodatkowe pytani trzeba kierować do Amikat :), która na pewno pojawi się na wątku.

Edit:Reksiu już w schronisku... :(

3.01.09.
Reksio ma już nowy domek !!!!! :multi: :multi: :multi:

• Replies 60
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Reksia odłowiłam i zawiozłam do schroniska.... nie dlatego ze schronisko to takie piękne miejsce ale dlatego ze rozebrano zabudowania i pies wegetował pod papą.......
Na psa 7 lat, wielorasowca chętnych brak.

Posted

Amikat zapewnilas mu bezpieczenstwo..jak sie ta bida w schronisku czuje..czy moze go ktos wziac na"serce"

rozumiem ze jednak nadal szukamy dla Reksia domu?
ogloszenia potrzebne?

Posted

Trzymaj sie pręgusku..Wierny Stróżu...a o czym tak sobie myślisz za kratami?
zastanawiasz sie dlaczego sie tu znalazleś? w czym zawinileś?

robisz psi rachunek sumienia?
i nic nie znajdujesz?
zadnych win?

ejże....Pręgusku przypomnij sobie ..
ilez to razy.....???????
odganiales obcych ... szczekałeś zajadle gdy zlodzieje na dzialke sie zakradali
cóż... strozem byles..to FAKT

nie lasiles sie do przyjaciół Panci..
cóż... któż to wie czy prawdziwy to przyjaciel, czy przebieraniec?
tez FAKT

zbyt gorliwie krety przeganiałeś
coz ...tak bardzo chcialeś, by Panci roze kwitly jeszcze piekniej!
TO FAKT!

a dołków legowisk, gdy upał doskwierał nie wygrzebywałes w ziemi zbyt żarliwie
cóz....wody w misce nie stało
FAKT! prawda prawd!

ilez to razy wreszcie łasiłeś się zbyt natarczywie do przechodniow, by ktoś wrzucił za ogrodzenie kawałek starego chleba...
cóz... dzialke sprzedali wraz z Tobą wiernym strozem
a Ty o glodzie i chlodzie pilnowales jej
bo taki Twoj obowiązek
hmm
tez FAKT

teraz zaś teraz
stoisz i spoglądasz szarymi oczami w dal schroniskowych alejek
wytężasz słuch, by usłyszec bicie
s e r c a
l u d z k i e g o s e r c a
tego jednego j e d y n e g o
które
odmieniłoby Twój los

przyjdz SERCE! będę TWÓJ, aż po życia kres...

[SIZE=2]p.s.
mam wiadomość od Marcik, jest na zajęciach, wieczorkiem zajrzy i zrobi allegro, jesli tekst będzie

Posted

Tekścik!

Reksio czeka na dom!
Reksio ma 7 - 8 lat. Mieszkał na ogródku działkowym a jego pani przychodziła do niego codziennie... Było fajnie, był szczęśliwy..... Miał codziennie pełna miskę. Rok temu pani sprzedała ogródek razem z altaną, drzewami i psem... Pan który kupił działkę wymyślił ze zrobi tam ogródek piwny. Pozwolenia nie dostał przestał sie interesować tym miejscem , psem i tym czy psiak przeżyje, czy ma co jeść.
3 miesiące temu ze względu na budowę drogi okazało sie , że działki będą likwidowane a razem z nimi hurtownie które niedaleko sie mieszczą..... Pan wyrzucił psa za ogrodzenie ogrodu - a Reksio znalazł miejsce pod zerwana papą z budynku hurtowni . Wpełzł tam i nie chciał wyjść.... Zaczęłyśmy go dokarmiać, oswajać - bo Reksio stracił wiarę w ludzi, bał sie i nie chciał podchodzić. Po 3 miesiącach pozwolił sie głaskać, przytulić. Poszukiwania domu w tym czasie nic nie dały. Podjęliśmy decyzje o przewiezieniu go do schroniska - bo teren gdzie wegetował ma być przekopany.
Robi się zimno, mokro na dworze a to nie młody pies....

Reksio jest przyjacielski dla ludzi. psów i kotów. To siła spokoju. Został zaszczepiony w schronisku. Ma apetyt! Lekarze mówią że jest zdrowy ad wyraz - jak na warunki w jakich ostatnio żył.
Przed oddaniem do adopcji zostanie wykastrowany!

Szukamy domu - najlepiej z ogródkiem! Niech pozostałe lata życia spędzi z kochającym człowiekiem w dobrych warunkach

Posted

[quote name='maciaszek']Dziewczyny, wykorzystałam Wasze teksty i:
allegro - http://www.allegro.pl/show_item.php?item=452171054
alegratka - http://ale.gratka.pl/ogloszenie/1705238_reksio_porzucony_schronisko_szuka_domu.html

:multi::multi::multi:

dziekujemy bardzo...maciaszku
a moze 12 zlotych na wyroznienie uzbierac?
czy to rzeczywiscie daje duzo? wyroznienie..zupelnie sie nie orientuje, tylko tak czytam tu i owdzie, ze cos takiego jest

Warto umiescic w pierwszym poscie ze Reksiood dzis juz ma te ogloszenia a ja zaraz sie rozejrze za nastepnymi
szkoda ze Lady Swallow ma klopoty z komputerem..tak szybciutko robila...

Posted

pixie napisał(a):
:multi::multi::multi:

dziekujemy bardzo...maciaszku
a moze 12 zlotych na wyroznienie uzbierac?
czy to rzeczywiscie daje duzo? wyroznienie..zupelnie sie nie orientuje, tylko tak czytam tu i owdzie, ze cos takiego jest
Wyróżnienie zawsze zwiększa szansę, zwłaszcza jak pies nie jest rasowy ani w typie rasy (co można zawrzeć w tytule i wtedy jest więcej wyświetleń).

pixie napisał(a):
Warto umiescic w pierwszym poscie ze Reksiood dzis juz ma te ogloszenia

Umieściłam od razu :).

Posted

maciaszku podaj swoje konto na pw przeleje te 12 zlotych moze wlasnie Reksiu dzieki temu wyroznieniu znajdzie swoj dom z ogrodem i dobrym Panem w slomkowym kapeluszu i Pancia w zakasanym fartuchu smazaca konfitury...

marzy mi sie taki dom dla niego...

Posted

Przelew zrobilam, lecz dopiero 07.10 do realizacji...Hmmm no to sie oswoja z mordka Reksia bez wyroznienia..potem z wyroznieniem pojdzie jak z platka

kilka propozycji tytulow:

Zatrzymaj sie! Ratuj Reksia! niech sprawiedliwosci stanie sie zadosc!

Kto wyslucha Reksia zza krat? Ten, kto ma serce!

Dobry Czlowieku! zatrzymaj sie! Wysluchaj tej historii zza krat!
Dzieki Tobie sprawiedliwosci moze stac sie / stanie sie zadosc

rzucam takie pomysly na tytul ale to jeszcze chyba nie to...
z dlugie na tytul..moze cos podsunie jednak...