Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 181
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 1 month later...
Posted

Nie wiem czemu zdjęcia z wcześniejszych postów są niewidoczne? Wstawiłabym nowe ale jak mają zniknąć tak samo jak tamte to nie wiem.

EDIT: już wiem, to dzięki fotosikowi zdjęcia są niewidoczne:) Już zrobiłam porządek i wstawiam nowe.

Tutaj jedno jeszcze z Mazur:

Dwa tygodnie temu byliśmy z Nelką na festynie organizacji pozarządowych w Tomaszowie Mazowieckim (było tam stoisko naszego znajomego Tomaszowskiego Towarzystwa Miłości i Opieki nad Zwierzętami):

I jeszcze jedno z niedzielnego grzybobrania:

Posted

Chciałam jeszcze pochwalić Nelę za jej zachowanie. W lesie nie odchodziła od nas (bo byłam z rodzicami) na więcej niż 2 metry, najczęściej jednak trzymała się mnie. W ogóle kto kolwiek widzi jej zachowanie to jest w szoku bo naprawdę się mnie słucha. Oczywiście zawsze chodzi w obroży z adresówką i spuszczam ją tylko w miejscach, gdzie wiem, że jest bezpiecznie. Przejawia coraz mniej strachu, boi się tylko i obszczekuje obcych w domu, ale o wiele mniej nerwowa niż na początku roku. Podczas festynu w Tomaszowie również była ciut spięta ale gdy ja byłam przy nich to grzecznie siedziały pod ławką lub koło moich nóg. Nie przestraszyły jej nawet obce psy (do adopcji z tomaszowskiego schroniska). W ogóle to jest już prawie rok u mnie i nie wierzę, że to tak szybko zleciało.

• 4 months later...
Posted

Coś cichutku się zrobiło u Nelci :) Mimo wszystko informuję, że Nelka zaczęła rok bardzo wyjazdowo, gdyż pojechała z nami do Kazimierza Dolnego na Sylwestra. Figunia niestety nam niedomaga i pojechaliśmy bez niej. Neplisia spisała się fantastycznie. To pies stworzony do kawiarnianego życia :) Zabieraliśmy ją ze sobą wszędzie, a ona albo szukała miejsca pod stolikiem, albo kanapy, żeby móc się położyć. Można śmiało powiedzieć, że została maskotką Kazmierza, bo po kilku dniach była już tam powszechnie znana :) W ogóle wyjazd zaliczamy do bardzo udanych, Nelka towarzyszyła nam w wyprawach pieszych do Męćmierza, świetnie radziła sobie w pagórkowatym terenie. Nie chciała chodzić w kubraczku, ale nie marzła. Tutaj kilka zdjęć z naszego pobytu :

Nelka w pokoju po przyjeździe :

Nasz przewodnik w Wąwozie Korzeniowym:

Posted

Śnieżny piesek :

W knajpie "U Fryzjera" znudzona naszym towarzystwem, na swojej ulubionej kanapie :

W herbaciarni u Dziwisza, gdzie jej się najbardziej podobało, bo obok na fotelu spał kot :) :