Yorija Posted September 26, 2008 Posted September 26, 2008 Oborniki Wlkp - schronisko a w nim grubo powyżej 100 psów. W tej gromadzie takie maleństwo. Stara - zużyta - jak Foksia. Od miesiąca w schronisku. Znaleziona - bo pewnie wyrzucona - bo za stara - bo już brzydulka. 13 października - Foksia z TM - nie zdążyłam - w piatek miała pojechać do domu ... Starała się podejść do mnie ale reszta psów - wiekszych - mlodszych - bardziej bojowych - ją pokonała. Dreptała więc wokół licząc na zabranie jej stamtąd - na zainteresowanie. W środę było słoneczko. nie chce myślec jak tam jest gdy będzie znów zimno i mokro. Ona nawet nie ma futerka. Zima - albo zęby któregoś z psów. Jedno z dwóch ją pokona. Może liczyć że ktoś się nad nią zlituje - bo psem adopcyjnym nie jest. Może da jej ktoś DT - bo za chwilę jej już może nie być. Może się DS nie doczekać. Dowiedziałam się że Foksia dostała imię WIKI - i ma około 14 LAT!!! Została znaleziona cała w zaprawie murarskiej. Ktoś próbował ją zamurować??? KOGO wzruszy i KTO się zlituje? Quote
nika28 Posted September 26, 2008 Posted September 26, 2008 Już jest tak zimno..... Ją trzeba szybko z tamtąd zabrać ! :-( Quote
Paulina87 Posted September 26, 2008 Posted September 26, 2008 Ona jest strasznie podobna do Pysia :placz:. Jemu się poszczęściło, wyjechał do Niemiec. Napisz na forum miłośników foksterierów. Quote
Yorija Posted September 27, 2008 Author Posted September 27, 2008 Paulina87 napisał(a):Ona jest strasznie podobna do Pysia :placz:. Jemu się poszczęściło, wyjechał do Niemiec. Napisz na forum miłośników foksterierów. To chyba z tamtego forum Ciebie znalazłam. Tylko że tam wygląda jak by mało kto odwiedzał to forum. Quote
Paulina87 Posted September 27, 2008 Posted September 27, 2008 Ale jest jeszcze inne forum ale nie pamiętam nazwy :shake: Quote
Yorija Posted September 27, 2008 Author Posted September 27, 2008 Nie mogę znaleźć innego forum. Kto z dogo jeszcze ma sentyment do Foksiów? Quote
Hala Posted September 27, 2008 Posted September 27, 2008 Babo niedobra,,, nic nie mówiłaś, że bedziesz w poznaniu. :mad: Quote
Yorija Posted September 27, 2008 Author Posted September 27, 2008 Jak to nie mówiłam!!! Jeszcze mi zarzucałaś w czwartek (poprzedni) że niby gdzie jestem. Przesuneli mi delegacje na 22- 24 września Quote
Hala Posted September 28, 2008 Posted September 28, 2008 No wiem, ale mi chodzi, że nie zadzwoniłaś że jesteś juz na miejscu. O przesunięciu przecież rozmawiałyśmy. No ale nic, jeszcze się pojawisz. Quote
Yorija Posted September 28, 2008 Author Posted September 28, 2008 A bo chęci miałam dobre ale wyszło jak zawsze. Lepiej radź co z tą babunią. Kto tam jeszce jeździ do Obornik - kto ma wolną chatę i narzeka na brak psów? Quote
supergoga Posted September 29, 2008 Posted September 29, 2008 Jaka biedulka smutna. A DT na lekarstwo. Nawet gdybym chciała to nie mam gdzie - ale pomyślę jeszcze. Quote
Yorija Posted October 1, 2008 Author Posted October 1, 2008 Pukamy do serduszek różnych ludzi. Jakoś bezskutecznie Quote
wanda szostek Posted October 1, 2008 Posted October 1, 2008 A może zrobić jej plakat, może ogłoszenia z tytułem Chcę żyć. Kto na zimę może dać mi ciepły kąt. Dałabym to też na Naszą klasę inne fora. Quote
Yorija Posted October 2, 2008 Author Posted October 2, 2008 wanda szostek napisał(a):A może zrobić jej plakat, może ogłoszenia z tytułem Chcę żyć. Kto na zimę może dać mi ciepły kąt. Dałabym to też na Naszą klasę inne fora. Spróbuję jakiś platak stworzyć - ale zdolności u mnei zrowe Próbuję też nad Kozaka plakatem powalczyć - ale coś nie tak - moze godzina nie ta Ale choć banerek zrobię Quote
wanda szostek Posted October 2, 2008 Posted October 2, 2008 Yorija napisał(a):Spróbuję jakiś platak stworzyć - ale zdolności u mnei zrowe Próbuję też nad Kozaka plakatem powalczyć - ale coś nie tak - moze godzina nie ta Ale choć banerek zrobię Jak nie wychodzi to poco się męczyć? Od czego są tytuły wątku i pomoc innych dogomaniaków którzy takie uzdolnienia mają. Dopisz do tytułu - Proszę pilnie o plakacik lub inaczej i dziewczyny pośpieszą z pomocą. Inna możliwość poszukać w mapie Dogo, kto taką pomoc oferował i napisać PW z prośbą Quote
Yorija Posted October 2, 2008 Author Posted October 2, 2008 wanda szostek napisał(a):Jak nie wychodzi to poco się męczyć? Od czego są tytuły wątku i pomoc innych dogomaniaków którzy takie uzdolnienia mają. Dopisz do tytułu - Proszę pilnie o plakacik lub inaczej i dziewczyny pośpieszą z pomocą. Inna możliwość poszukać w mapie Dogo, kto taką pomoc oferował i napisać PW z prośbą Nad ranem świat wygląda zupełnie inaczej :-) :loveu: Quote
Yorija Posted October 6, 2008 Author Posted October 6, 2008 Jak piorun w tę ziemię nie przywali ... Quote
Yorija Posted October 6, 2008 Author Posted October 6, 2008 elmira napisał(a):Ale piekna Foksia. BraĆ - NIE ZASTANAWIAĆ SIĘ - IDZIE CIĘZKA ZIMA Quote
elmira Posted October 6, 2008 Posted October 6, 2008 Wiem, i serce mi sie kroi. Nie moge wziąć, mogę tylko zajrzeć.NIESTETY. Quote
Panca Posted October 6, 2008 Posted October 6, 2008 ale przeciez ona od 17 stego bedzie mieszkac w Krakowie- czy nie? Quote
Yorija Posted October 6, 2008 Author Posted October 6, 2008 Panca napisał(a):ale przeciez ona od 17 stego bedzie mieszkac w Krakowie- czy nie? Tak ma być. Tylko Pani Ania będzie miała tych psów teraz jakieś 6-7 a tę foksię tak przemyciłam po ciuchutku pytając czy nie zna jeszcze jednej tak dobrej duszy jak ona. Foksia staruteńka - maleńka łatwiej by dom znalazła niż stary wielki pies. I dlatego tak sobie pomyślałam, żegdyby się jeszcze znalazł inny chętny domek na tę maliznę to czemu nie. :-) Quote
Recommended Posts