Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Oborniki Wlkp - schronisko a w nim grubo powyżej 100 psów. W tej gromadzie takie maleństwo. Stara - zużyta - jak Foksia. Od miesiąca w schronisku. Znaleziona - bo pewnie wyrzucona - bo za stara - bo już brzydulka.

13 października - Foksia z TM

• - nie zdążyłam - w piatek miała pojechać do domu ...

Starała się podejść do mnie ale reszta psów - wiekszych - mlodszych - bardziej bojowych - ją pokonała. Dreptała więc wokół licząc na zabranie jej stamtąd - na zainteresowanie. W środę było słoneczko. nie chce myślec jak tam jest gdy będzie znów zimno i mokro. Ona nawet nie ma futerka. Zima - albo zęby któregoś z psów. Jedno z dwóch ją pokona.

Może liczyć że ktoś się nad nią zlituje - bo psem adopcyjnym nie jest. Może da jej ktoś DT - bo za chwilę jej już może nie być. Może się DS nie doczekać.

Dowiedziałam się że Foksia dostała imię WIKI - i ma około 14 LAT!!!
    Została znaleziona cała w zaprawie murarskiej.
    Ktoś próbował ją zamurować???

KOGO wzruszy i KTO się zlituje?

• Posted

Paulina87 napisał(a):
    Ona jest strasznie podobna do Pysia :placz:. Jemu się poszczęściło, wyjechał do Niemiec.
    Napisz na forum miłośników foksterierów.

To chyba z tamtego forum Ciebie znalazłam. Tylko że tam wygląda jak by mało kto odwiedzał to forum.

Posted

A bo chęci miałam dobre ale wyszło jak zawsze.
    Lepiej radź co z tą babunią. Kto tam jeszce jeździ do Obornik - kto ma wolną chatę i narzeka na brak psów?

Posted

wanda szostek napisał(a):
    A może zrobić jej plakat, może ogłoszenia z tytułem Chcę żyć. Kto na zimę może dać mi ciepły kąt. Dałabym to też na Naszą klasę inne fora.

Spróbuję jakiś platak stworzyć - ale zdolności u mnei zrowe
    Próbuję też nad Kozaka plakatem powalczyć - ale coś nie tak - moze godzina nie ta

Ale choć banerek zrobię

Posted

Yorija napisał(a):
    Spróbuję jakiś platak stworzyć - ale zdolności u mnei zrowe
    Próbuję też nad Kozaka plakatem powalczyć - ale coś nie tak - moze godzina nie ta

Ale choć banerek zrobię

Jak nie wychodzi to poco się męczyć? Od czego są tytuły wątku i pomoc innych dogomaniaków którzy takie uzdolnienia mają. Dopisz do tytułu - Proszę pilnie o plakacik lub inaczej i dziewczyny pośpieszą z pomocą. Inna możliwość poszukać w mapie Dogo, kto taką pomoc oferował i napisać PW z prośbą

Posted

wanda szostek napisał(a):
    Jak nie wychodzi to poco się męczyć? Od czego są tytuły wątku i pomoc innych dogomaniaków którzy takie uzdolnienia mają. Dopisz do tytułu - Proszę pilnie o plakacik lub inaczej i dziewczyny pośpieszą z pomocą. Inna możliwość poszukać w mapie Dogo, kto taką pomoc oferował i napisać PW z prośbą

Nad ranem świat wygląda zupełnie inaczej :-)

:loveu:

Posted

Panca napisał(a):
    ale przeciez ona od 17 stego bedzie mieszkac w Krakowie- czy nie?

Tak ma być. Tylko Pani Ania będzie miała tych psów teraz jakieś 6-7 a tę foksię tak przemyciłam po ciuchutku pytając czy nie zna jeszcze jednej tak dobrej duszy jak ona. Foksia staruteńka - maleńka łatwiej by dom znalazła niż stary wielki pies. I dlatego tak sobie pomyślałam, żegdyby się jeszcze znalazł inny chętny domek na tę maliznę to czemu nie. :-)