Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Piesek znaleziony 27 sierpnia,
ma zdeformowaną przednia łapke, prawdopodobnie paskudne źle zrośnięte stare złamanie....
nr schroniskowy: 1436/08
Przebywa we Wrocławiu....

z racji swojego defektu, mimo że nie jest bardzo sędziwy, zostal oszacowany na ok7-8 latek, trafił do 16tki....a stąd wiadomo wychodzi sie rzadko do domu....częściej do domu wiecznego....

notatka z dn. 14.01.09:
Jacuś pojechał do domku tymczasowego, który bedzie mu szukał domku również w Niemczech.... jeśli jednak go nie znajdzie ma zapewniony kochający, dbający dom do końca swoich dni.....

Jaculek był już od zawsze moim ulubieńcem.....ale dzisiaj jechałam z nim pare godzin samochodem do dt i bez reszty skradł moje serce.... jest taki cuuudoowny.... miluchny... lizał mnie po rękach, przytulał głowke, kładł swoje łapki na moje ręce (i na dźwignie zmiany biegów i na hamulec ręczny...) prowadził ze mną auto...
patrzył tak mądrze, bardzo słuchał się jak mówiłam siad, nie wolno i takie tam.... a to na okoliczność że troche podgryzał starego Kubusia....

niemal prosto z drogi pojechał na badania do kliniki i ponieważ był w najlepszej formie z tych 7 biedaczków, towarzyszy podróży...to został jeszcze dziś wykastrowany (wszystkie psiaki u pani są sterylizowane)

z jednej strony to troche dużo stresu na jeden dzień...ale z drugiej już ma to za sobą....

a jego kulawa łapeczka to jakaś wada wrodzona, łapka jest wyraźnie cieńsza i zdeformowana.....no ale na szczęście on sobie jakoś radzi z tą wadą....
charakter ma naprawde super i jest też mądrym pieskiem....naprawde ktoś mógłby mieć z niego wspaniałego towarzysza...

• Replies 208
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ale dokucza mu,
psiak wyraznie kuleje, obciaza druga przednia lapke,
a w schronie oczywiscie powiedzieli, ze leczyc go nie beda,
bo prawdopodobnie trzebaby lape operowac....
wiec jak tylko cos troche sie pogorszy....
to wiadomo...Jacus wyladuje w smietniku...