inna877 Posted September 19, 2012 Posted September 19, 2012 a ja trochę z innej beczki. nigdy psy ze mną nie spały nie tolerowalam tego łozko to moje 'terytorium' ale mam szczeniora 5 msc i nie da rady wyje piszczy skomli więc spi. i tu moje pytanie czy spanie z psem jest higieniczne? czy moze częściej zmieniac posciel czy człowiek się niczego nie nabawi? skoro pies lata po dworzu i nigdy nie był kąpany Quote
Beatrx Posted September 19, 2012 Posted September 19, 2012 to go kąp i po powrocie ze spacerów myj łapki Quote
LadyS Posted September 19, 2012 Posted September 19, 2012 Z nami pies sypia w łóżku, tzn. przychodzi nad ranem, pakuje się pod kołdrę i śpi między nami, nieraz z łbem na poduszce ;) Jeśli pies jest zdrowy i odrobaczany, to nie ma powodu ku temu, by obawiać się, ze "czegoś się nabawimy". Quote
A&L Posted September 19, 2012 Posted September 19, 2012 Moja suka śpi z nami i to do tego na poduszce nad naszymi głowami. Jeżeli pies jest utrzymany w czystości (a to w dużym stopniu zależy od rasy), to na pewno wszystko będzie ok ;) Ja zmieniam tylko częściej pościel :) Quote
inna877 Posted September 19, 2012 Posted September 19, 2012 ok dzięki :) wet mnie postraszyła jak mała miałą robaki... ze mamy uważać.. że mamy się nawet raz w roku odrobaczać jak ma się zwierzaki, nawet cały artykuł w gazecie o tym był ostatnio : O i własnie sobie pomyslałam ,ze ona spi na naszych poduszkach :D Quote
LadyS Posted September 19, 2012 Posted September 19, 2012 [quote name='inna877']ok dzięki :) wet mnie postraszyła jak mała miałą robaki... ze mamy uważać.. że mamy się nawet raz w roku odrobaczać jak ma się zwierzaki, nawet cały artykuł w gazecie o tym był ostatnio : O i własnie sobie pomyslałam ,ze ona spi na naszych poduszkach :D[/QUOTE] Bez przesady, może Cię zaskoczę, ale ludzie TEŻ mają robaki - i wcale nie muszą mieć psów, aby je mieć ;) Ja odrobaczam psa regularnie, 3-4 razy w roku i nie mam obaw, że się czymkolwiek od niego zarażę ;) Quote
cava Posted September 19, 2012 Posted September 19, 2012 Witaj Moja suka spi ze mna lozku (jesli chce).Pies ma ponad 6 lat i poki co niczego sie nie "nabawilam". Pies jest utrzymywany w czystosci,jest alergikiem i kapany jest co jakies 3 miesiace. Z moim poprzednim psem tez spalam (a ten byl wiekszym entuzjasta spania w lozku,niz obecna sucz) i rowniez nic mi nigdy nie dolegalo z tego powodu. Quote
Recommended Posts